Gearbest Kargo Takip Nasıl Yapılır? Gearbest Türkiye Kargo Gönderimi

Gearbest, uluslararası kargo sistemine sahip güvenilir ve hesaplı e-ticaret sitesidir. Siparişlerinizin doğrudan kapınıza kadar ulaşmasına olanak sağlayan site, satın aldığınız ürünlerin kargo takip işlemini görüntülemenize izin vermektedir.
Gearbest Kargo Takip Nasıl Yapılır? Gearbest Türkiye Kargo Gönderimi

Gearbest, dünyanın farklı noktalarındaki milyonlarca kullanıcının dilediği ürünü internet üzerinden en hesaplı fiyata satın alma olanağı sunmaktadır. GEARBEST Hong Kong şirketine bağlı olarak hizmet vermekte olan site, tıpkı Aliexpress'te olduğu gibi B2C girişimine sahiptir.

Gearbest Kargo Takip

Çin'den hesaplı fiyata güvenli alışverişin kapılarını aralayan Gearbest.com, Türkiye başta olmak üzere uluslararası piyasada geniş bir müşteri kitlesine sahiptir. Gearbest'ten daha önce alışveriş yapmadıysanız "Gearbest Alışveriş Nasıl Yapılır?" adlı içeriğimize göz atmanızı öneriyoruz. Gearbest üzerinden gerçekleştireceğiniz sipariş işlemlerini güvenli kargo hizmetiyle kapınıza kadar ulaştıran site, birbirinden farklı nakliye hizmetiyle kısa sürede gönderilmektedir. 


Gearbest Kargo Takip Nasıl Yapılır?

Gearbest Kargo Takip

Gearbest alışveriş sitesi üzerinden sipariş verdiğiniz ürünlerin sevkiyat süresini ve kargo takibini kolaylıkla izleyebilirsiniz. Özellikle yurt dışından ilk kez alışveriş yapacak olan kullanıcıların merak ettiği kargo takip işlemi, Gearbest siparişinizin sevkiyat türüne bağlı olarak farklılık göstermektedir. Gearbest kargo takip nasıl yapılır?, Gearbest kargom nerede? gibi soruların cevabını arayan kullanıcılar için hazırladığımız Gearbest Kargo Takip işlemlerinizi nasıl yapacağınızı anlattık. Gearbest Türkiye alışveriş sitesi üzerinden güvenli, hesaplı ve eğlenceli bir alışveriş için buraya tıklayınız.

Gearbest İndirim Kuponu

1. Gearbest alışveriş sitesine giriş yaparak üyelik hesabınızı açınız.

2. Hesabınız üzerinden satın aldığınız ürünün sipariş durumunu görüntülemek için "Siparişlerim" sayfasına tıklayınız.

3. Siparişlerim sayfasında yer alan ürününüzün nakliye durumunu öğrenmek için "Sevkiyat Bekliyor, Kısmen sevk edildi, Kargolandı, Teslim edildi" butonlarına tıklayınız.

4. Sipariş durumunun "Teslim Edildi" olması durumunda PTT yurt dışı kargo takip sayfasına giriş yapınız.

5. PTT yurt dışı sipariş sayfasına giriş yapmanızın ardından Gearbest kargo takip numaranızı giriniz.


Gearbest PTT Kargo Takip

Gearbest Kargo Takip

Gearbest ürün siparişlerinizi site resmi adresinde yer alan "Siparişlerim" bölümünden kolaylıkla nasıl takip edebileceğinizi yukarıda belirttik. Türkiye Gearbest kullanıcıları, siparişlerinizin gümrüğe takılmadan ülke içerisinde girmesinin ardından kargo takip işlemlerini nasıl yapacağı konusunda meraklanmaktadır. Gearbest siparişinizin Türkiye'ye sevk edilmesinin ardından ürün dağıtımı PTT tarafından gerçekleştirlmektedir. Siparişinizin ülke sınırları içerisinde nerede olduğunu ve tarafınıza ne zaman gönderileceğini öğrenmek için PTT yurt dışı kargo takip sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. PTT yurt dışı kargo takip işlemlerinizi öğrenmek için buraya tıklayınız.


Gearbest Kargo Seçenekleri ve Gönderim Süresi

Gearbest Kargo Takip

Gearbest alışveriş sitesi kullanıcılarına 4 farklı yöntemler naklite hizmeti sunmaktadır. Kayıtlı, kayıtsız, önelikli ve hızlandırılmış kargo seçeneklerine sahip site, sevkiyat türüne göre ücret ve süre bakımından değişiklik göstermektedir. 

Gönderim Şekli Ülke ve Bölge Ulaşım 1-7 Gün içinde Ulaşım 8-15 Gün içinde Ulaşım 16-30 Gün içinde Ulaşım 31- 45 Gün içinde Ortalama Kargo Süresi (Gün)
Kayıtsız veya Kayıtlı Hava Kargo Türkiye %0.06 %37.75 %59.05 %3.1 20.33
Öncelikli Hat Türkiye %20.42 %77 %3 %0.08 10
Hızlandırılmış Kargo EMS (Türkiye)  %3.8 %46.8 %26 %15 14.8
Hızlandırılmış Kargo DHL (Türkiye) %65.8 %25.75 %3.86 %0.37 6.72

Not: Yukarıda belirtilen gönderi süreleri takvimi doğal afetler, sert iklim koşulları, savaşlar, resmi tatiller gibi Gearbest'in kontrolü dışında gerçekleşebilecek mücbir sebeplere bağlı olarak gecikme yaşanabilmektedir.


Gearbest Kargo Ücreti Ne Kadar?

Gearbest Kargo Takip

Gearbest üzerinden sipariş vermek isteyen kullanıcılarına merakla beklediği "gönderi ücreti ne kadar?" sorusunu araştırdık. Gearbest üzerinden satın alacağınız ürünlerin nakliye ödemesi;

  • Ürünün ağırlığına
  • Ürünün gönderim adresine
  • Ürünün gönderi bölgesine,
  • Sevkiyat türüne,
  • Depo merkezine

Yukarıda belirtmekte olduğumuz durumlar göz önüne alınarak Gearbest kargo ücreti belirlenmektedir. Gearbest kargo ücreti hakkında detaylı fiyat bilgisini görüntülemek için sipariş sayfasında yer alan kargo seçeneğini tıklamanız ve ödeme bilgisine geçmeniz gerekmektedir.


Yurt Dışı Kargo Takip

Gearbest Kargo Takip

Gearbest üzerinden  gerçekleştireceğiniz ürün siparişlerinizi resmi web adresinde yer alan "Siparişlerim" sayfasına giriş yaparak kontrol edebilirsiniz. Siparişlerim sayfasında yer alan "Sevkiyat Bekliyor, Kısmen Sevk Edildi, Kargolandı, Teslim Edildi" seçeneklerine tıklayarak kargonuzun nerede olduğunu detaylı bir şekilde görüntüleyebilirsiniz.  Yurt dışı kargo takip işlemleri: siparişiniz Türkiye'ye giriş yapmış ve gümrükten geçmişse, PTT Yurt Dışı Kargo Sorgulama sayfasına giriş yaparak siparişinizin nerede olduğunu ve ne zaman ulaşacağını detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz. 


Gearbest Gümrük Vergisi Ne Kadar?

Gearbest Kargo Takip

Gearbest Türkiye üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların, satın aldığı ürün vergilerini ödemesi gerekmektedir. Gearbest Türkiye vergi ödemeleri yapılan son güncellemelere göre satın aldığınız ürünün bedeli ne olursa olsun 8.70 TL vergi ödeme yapmanız gerekmektedir. Ödeyeceğiniz vergi ücretinin 8 TL'si  gümrük sunum ücreti, 0,70 TL'si ise damga pulu vergisi olarak alınmaktadır. Öte yandan 8,70 TL vergi ödemesine ek olarak Avrupa dışı ülkeler için %20, Avrupa ülkeleri için %18 gümrük vergisi ödemeniz gerekmektedir. 

Önerilen İçerik; Gearbest Türkiye Alışveriş Sitesi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.