Gay Ne Demek?

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz gey veya gay kelimesinin ne anlama geldiği çok fazla aratılıyor. Peki gay nedir, ne demek?
Gay Ne Demek?

Gay Nedir?

Gay, erkek eşcinselleri tanımlamak için kullanılan uluslararası bir ifadedir. Erkek erkeğe ilişki yaşayan insanlara gay denilir. Kadın kadına yaşanan ilişkiye ise lezbiyen denilmektedir. Aslında yabancı dilde her iki cinsiyet için de gay tabiri kullanılır.

1960'lı yıllardan önce gay kelimesi  "canlı renkli, gösterişli, neşeli, umursamaz" anlamına gelmekteydi. 1960'tan sonra gay kelimesi erkek erkeğe yaşanan ilişkileri tanımlamak için kullanılan bir sıfat haline geldi.

Gay Ne Demek


Lezbiyen Ne Demek?

Kadın kadına yaşanan ilişikiyi tanımlamak amacıyla kullanılan kelime 1800'lü yıllarda ortaya çıkmıştır. İlk başta sadece erkek erkeğe ilişkiyi tanımlamak için kullanılan gay kelimesi daha sonra kadınlar arasında olan ilişkiyi tabir etmek amacıyla da söylenmektedir.


Biseksüel Ne Demek?

Hem erkeklerden hem de kadınlardan hoşlanan kişilere biseksüel denmektedir. Bir kadının hem erkeklerden hem de kadınlardan hoşlanması durumuna biseksüel denir. Aynı şey erkekler için de geçerlidir.


Heteroseksüel ne Demek?

Bir erkeğin hayatı boyunca sadece kadınları düşleyerek yaşaması, asla bir erkekle birlikte olduğunu düşünmemesi durumuna heteroseksüel denir. Bir erkeğin bir kadınla veya bir kadının bir erkekle ilişki yaşaması heteroseksüelliktir. 


Gay and Proud Ne Demek?

Aynı cinsine ilgi duyan insanlar toplumda sıkça eleştirilmektedir. Eşcinsel insanlara toplum içerisinde hasta, sapkın gibi kaba tabirler söylenmektedir. Bu gibi eleştirileri yok etmek için gay and proud terimi kullanılır. Gay and proud, gayim ve bununla gurur duyuyorum, bunda utanılacak bir şey yok anlamı taşır.


Aktif Gay Ne Demek?

Erkek erkeğe yaşanan ilişkide penisiyle yapıcı rolünü üstlenen kişiye denir. Aktif gay ilişkide penisi veren taraftır. 


Pasif Gay Ne Demek?

Erkek erkeğe ilişkide pasif gay, anal yoluyla penisin nüfuz edildiği kişidir. Penisi alan taraf pasif gaydır. 


Aktif Pasif Gay Ne Demek?

Hem aktif hem de pasif gayler alıcı ve verici olan kişilerdir. Bu kişiler hem penisi alır hem de penisi verir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum