Duyanları Hüzne Boğan Fethiye Ölüdeniz Efsanesi

Fethiye’nin en popüler tatil beldelerinden birisi olan Ölüdeniz’in adı nereden geliyor, bu denizin hikâyesinin ne olduğunu biliyor musunuz?
Duyanları Hüzne Boğan Fethiye Ölüdeniz Efsanesi

Fethiye Ölüdeniz Tarihi Hakkında Bilgi

Turkuvaz mavisi suları, ince kum taneleriyle kaplı sahili insanı kendine çeken havası ile muhteşem ve bir çok turistin akınına uğrayan bu tatil yöresi insanlara doğa harikaları sunuyor. Ölüdeniz’i seyre daldığınızda bu müthiş doğa harikasını anlamlandırmaya çalışırsınız ve nedenler sıralamaya başlarsınız. Neden suyunun derinliği bu kadar az ve bu denize neden ölü demişlerdir.

İşte Fethiye Ölüdeniz'in bilinmeyen tarihi ve hakkında bilgiler;

Fethiye Ölüdeniz’in Bilinmeyen Hikayesi

Fethiye Ölüdeniz Hakkında Bilgi

Efsaneye göre, eski çağlarda Fethiye’de geçen gemiler açıklara su almak için kıyıya sandalla çıkarlarmış. Kaptanlardan birinin yakışıklı mı yakışıklı bir oğlu varmış, bu çocuk su almak için koya çıktığında güzeller güzeli Belcekız ile karşılaşmış. Ve o anda yakışıklı genç Belcekız birbirlerine görür görmez aşık olmuşlar. Belcekız her gün sahil şeridinde genç delikanlıyı beklermiş birbirleri ile buluşma imkânı olmazmış. Çünkü genç delikanlı suyu alıp hemen sandala dönmeliymiş. Ama genç delikanlı az da olsun sevdiği kızı görmek için bahaneler üretir ve su almak için koya yaklaşırmış.

Fethiye Ölüdeniz Hakkında Bilgi

Bir gün gemi koydan geçerken fırtına patlamış, genç delikanlı babasına yönelerek burada en korunaklı yerin koy olduğunu söylemiş ancak baba gencin bunu sevdiği için yaptığını ve bu uğurda geminin parçalanmasını göze aldığını sanmış. Ve aralarındaki kavga büyümüş ve baba, gemi tam kayalıklara çarpacakken oğlunu kürek darbesiyle oğlunu denize atmış, dümenin yanına gitmiş. Daha sonra çarşaf gibi olan koyu görmüş. Oğlu oracıkta can vermiş. Kayalıklarda bekleyen sevdiği ise bu olanları görerek kayalıklardan intihar etmiş.

İşte o gün bu gündür Delikanlının öldüğü yere Ölüdeniz, kızın intihar ettiği yere ise Belcekız’ı demişler. Gelenler bu efsaneyi duydukları zaman hüzünlenir ve uzaklara Ölüdeniz’e ve Belcekız’a dalarlar.

Fethiye Ölüdeniz'de Yapılabilecek Aktiviteler

Fethiye Ölüdeniz Hakkında Bilgi

Bir çok imkan barındıran bu tatil yerinde deniz, kumsal keyfini hat safhada yaşayacaksınız. Diğer tatil yerlerinde az görebileceğiniz, yamaç paraşütü oldukça tercih ediliyor. Heyecanlı ve bütün güzellikleri hissedeceğiniz Ölüdeniz üzerindeki paraşüt keyfi sizler için unutulmaz olacaktır. Ayrıca Ölüdeniz’de Kelebekler Vadisi, günübirlik Saklıkent turu ve 12 ada turunada katılabilirsiniz.

Fethiye Ölüdeniz'e Nasıl Giderim?

Fethiye Ölüdeniz Hakkında Bilgi

Muğla Fethiye ilçesinin güzelliklerinden biri olan Ölüdeniz, çevresinde birçok doğa harikaları sunuyor. Fethiye’den Ölüdeniz’e çamlar arasından giden yol 14 km sürüyor. İnişli çıkışlı bir yolun sonunda sizleri masmavi bir koy bekliyor. Burası Belcekız koyu. Koyun içindeki kumsalda yürüdüğünüz zaman ise Ölüdeniz’i göreceksiniz.

Benzer İçerik Önerileri
Muğla Gezilecek YerlerEge'de Az Bilinen Doğa Harikası 12 Yer

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum