Ferit Şahenk Kimdir

Ferit Şahenk, 1964 yılında Ankara’da dünyaya gelen, 2015 yılı itibariyle 4 Milyar $ yakın serveti bulunan, Garanti Bankası’nın yönetim kurulu başkanı ve Doğuş Holding‘in yönetim kurulu başkanıdır.
Ferit Şahenk Kimdir

Ferit Şahenk Biyografisi

Ferit Şahenk, 1696 yılında Deniz ve Ayhan Şahenk’in çocuğu olarak dünyaya geldi. Ayhan Şahenk, iş adamı Doğuş Holding’in kurucusudur. Bir de Filiz adında kız kardeşi vardır. Şahenk, evli ve bir çocuk babasıdır.

Ünlü iş adamı Şahenk, ilköğretimi Türkiye’de bitirirken, lise eğitimi için İsviçre’ye gitti. Lise eğitimi bittikten sonra üniversite okudu ve Bostona College’de üniversite eğitimini alarak 1987 yılında Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümünden mezun oldu. Yükseköğrenim sonrası eğitimini Harvard Üniversitesi”nin Owner/President yönetici programıyla tamamlamıştır. 1988 yılında Manufacturers Hannover”da bankacılık stajı yaptı.

Türkiye’ye tekrar geri dönen zengin iş adamı, babası tarafından iş hayatını alıştırılmaya başlandı ve Pazarlama ve İnsan Kaynakları bölümünden mezun olduktan sonra 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurdu.

3 yılda şirketin büyümesini hızlandırdı ve Garanti, Türkiye‘deki en büyük menkul kıymetler şirketi haline gelmişti. Garanti Menkul Kıymetler Şirketi, 1994 yılında Doğuş Grubu‘nun yatırım bankası haline geldi ve yeni kurulan bu bankanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı‘na Ferit Şahenk getirildi.

Bu işlerinin yanı sıra 1997 yılına kadar Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. Yıllar 2001’i gösterdiğinde acı haberi aldı ve babası Ayhan Şahenk vefat etti. O dönem 37 yaşında olan Ferit Şahenk, babasını kalp krizi sonucunda kaybettikten sonra Doğuş Holding‘in başına getirildi.

ferit şahenk doğuş holding

Türkiye’nin kara yılı olarak anılan 2001 yılında finans sektörü adeta bataklığa saplandı ve Ferit Şahenk, bu bataklıktan kurtulmak için o dönem Osmanlı Bankası, Körfezbank ve Garanti Bankası adı ile 3 bankası varken hepsini Garanti Bankası adı altında birleştirdi.

Aynı zamanda koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Ferit Şahenk, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı önemli ve pahalı transferlerin bazılarında kulübe finansal kaynak yaratmakla birlikte, maddi yönden de destek sağlamıştır.

Özellikle 2012 yılında Moussa Sow’un Fenerbahçe’ye transferinde büyük katkısı oldu ve bu sayede gündemde uzun süre sahne aldı. Fenerbahçe’ye her zaman destekte bulunan Şahenk, bu zamana kadar hiçbir Fenerbahçe yönetiminde görev almamış ve Fenerbahçe başkanlığı için aday olmamıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği yöneticisidir.

Ferit Şahenk’in Bünyesindeki Medya Kuruluşları

  • Gazete

  • 2001-: NTVMSNBC (Ayhan Şahenk'ten satın aldı.)
  • Televizyon

  • 2001-: NTV (Ayhan Şahenk'ten satın aldı.)
  • 2001-: CNBC-e (Ayhan Şahenk'ten satın aldı.)
  • 2004-: NTV Avrupa
  • 2007-: e2
  • 2008-: NTV Spor
  • 2008-: Kral TV (TMSF'den satın aldı.)
  • 2011-: Kral Pop TV
  • 2011-: Star TV (Aydın Doğan'dan satın aldı.)
  • 2013-: TV8 (Acun Medya ile ortak yayın yapmaktadır.)

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.