Fayans ve Derz Aralarını Temizlemek İçin 9 Mucizevi Yöntem

Bu içeriğimizde mutfak ve banyo fayanslarını temizlemek için basit ve etkili yöntemleri derledik. İşte derz aralarını beyazlatan en iyi formüller...
Fayans ve Derz Aralarını Temizlemek İçin 9 Mucizevi Yöntem

En Etkili Fayans Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Bu içeriğimiz de kararan, sarılaşan ve kirlenen fayans aralarını nasıl temizleyeceğiniz hakkında birbirinden başarılı ipuçlarını sizler için bir araya getiriyoruz. Çıkmayan inatçı lekeleri yok etmenize yardımcı olacak en etkili fayans temizleme formüllerini bir araya getirdiğimiz listede evde bulunan malzemeleri kullanarak nasıl etkin temizlik yapacağınızı anlatacağız.

Fayans Arası Temizleyici Listesi

SıraFayans Arası TemizlemeÇıkarma DerecesiMaliyet
1Elma SirkesiDüşükDüşük
2Fayans Derz TemizleyiciYüksekDüşük
3Limon SuyuDüşükDüşük
4KarbonatOrtaDüşük
5Beyaz SirkeDüşükDüşük
6Kabartma Tozu ve SirkeYüksekDüşük
7Maden SuyuDüşükDüşük
8Karbonat ve Oksijenli SuYüksekDüşük
9Çamaşır SuyuYüksekDüşük

İşte fayans ve derz aralarını temizlemek için 9 basit yöntem önerisi...

1. Elma Sirkesi

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Elma sirkesi neye iyi gelmiyor ki fayans temizliği konusunda da başarısız olsun diyebilirsiniz. Elma sirkesi çoğunlukla mutfakta ve doğal tedavilerde kullanılmaktadır. Elma sirkesi, içeriğinde yer alan asit seviyesi nedeniyle banyo ve tuvaletlerinizdeki fayans aralarını kusursuz bir şekilde temizler. 1/2 fincan elma sirkesini (125 ml), 1/2 fincan su (125 ml) ile seyreltin. Bir süngeri bu karışıma batırın ve fayans derzlerini ovalamaya başlayın. Yüzey tamamen beyazlayıncaya kadar bu işlemi uygulayın. Temizleme işlemi sona erdiğinde soğuk suyla değil, ılık suyla durulamanızı tavsiye ederiz.

2. Fayans Derz Temizleyici

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Marketlerde ve online satış yapan sitelerde satılan fayans derz temizleyici deterjanları kullanarak kararan veya sararan fayanslarınızdaki kir - lekelerden kurtulabilirsiniz. Fayans aralarında biriken kiri ve kararmayı gidermek için kullanılan fayans temizleyiciler işinizi görecektir. Bu temizleyici ürünler, duş kabini, banyo, küvet ve lavabonuzun fayans aralarına uygulayıp suyla durulayabilirsiniz.

3. Limon Suyu

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Limon suyu günümüzde saç sağlığı, cilt bakımı gibi birçok problemin üstesinden gelmek için uygulanan doğal yöntemlerin başında gelmektedir. Aynı zamanda limon suyundaki sitrik asit fayans derzleri arasındaki boşluklarda küf ve bakteri üremesini durdurmaya yardımcı olan bir bileşendir. Banyo ve mutfak fayanslarına uygulandığında sadece kiri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kir ve lekelerin oluşumunu da engeller. Yarım fincan taze limon suyunu 1/4 fincan ılık su ile seyreltin. Evde kullanmadığınız eski bir sprey şişesine doldurduğunuz bu karışımı fayans derzlerine püskürtün ve bir sünger yardımıyla ovun. Tüm kiri temizleyene kadar devam edin ve ardından durulayın. Bu işlem sayesinde fayans aralarındaki kir ve lekelerle savaşmanın yolunu bulmuş olacaksınız.

4. Karbonat

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Günümüzde her evde fayans temizliği için satılan deterjanlara ulaşabilirsiniz. Bu deterjanları ev temizliği için sıkça karbonat ile karıştırabilirsiniz. Bir kaba 3 ölçü karbonat, 1 ölçü çamaşır suyu dökün. Fayansın üzerine biraz su serpiştirin. Ardından bütün yüzeye bir fırça yardımıyla karışımı yayın. Yarım saat kadar bekleyin. Ardından karışımı bir sünger yardımıyla alın ve fayansları iyice durulayın. Sert ve antifungal etkisi sayesinde fayans derzlerinin kirlenmesine neden olan küf kalıntılarını giderir. Aynı zamanda kötü kokuları ve bakterileri de etkisiz hale getirir.

5. Beyaz Sirke

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Ev temizliği konusunda sıkça başvurduğumuz doğal temizlik ürünlerinden birisi de beyaz sirkedir. Mutfak ve banyo fayanslarınızın temizliğinde de gönül rahatlığıyla beyaz sirke kullanabilirsiniz. İçeriğinde bulunan doğal asit nedeniyle küf ve su lekelerinin üstesinden kolayca gelecektir. Yarım fincan beyaz sirke ile 1/4 fincan ılık suyu karıştırın. Daha sonra elde ettiğiniz çözeltiyi bir sprey şişesine boşaltın ve derzlere püskürtün. 10 ila 15 dakika beklettiğiniz karışımı daha sonra bir sünger veya fırça yardımıyla ovalayıp ılık suyla durulayın. Eğer lekeler beklediğinizden daha inatçıysa beyaz sirkeyi su ile seyreltmeden tekrar ovalamanızı öneriyoruz.

6. Kabartma Tozu ve Sirke

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Kabartma tozunun ev temizliğinde kullanılabileceği uzun zamandır bilinen bir bilgidir. Sirkenin gücüyle birleştiğinde ise mutfak ve banyo derzlerinizi beyazlatma işleminde mucizeler yaratabilir. 6 su bardağı su, yarım fincan kabartma tozu, 3 limon ve bir sirkenin çeyreğini karıştırarak elde ettiğiniz çözeltiyi fayans aralarına dökün. Döktükten sonra fayans aralarını fırça ile ovmaya başlayın. Sonrasında ise 45 dakika bekleyerek su ile tamamen durulayın. Böylece kir ve su lekelerinden tamamıyla kurtulduğunuzu gözlemleyeceksiniz.

7. Maden Suyu

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Maden suyu özellikle cilt bakımında kadınların tercih ettiği bir bakım yöntemidir. Bu başarılı ürünü fayans temizliğinde de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Yedi bardak su, bir su bardağı maden suyu, bir fincan limon suyu ve bir fincan beyaz sirkeyi karıştırıp kendi ev temizliği malzemenizi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu karışım sayesinde mutfak ve banyonuzdaki fayans derzlerinizdeki kararmalardan kurtulacaksınız.

8. Karbonat ve Oksijenli Su

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Günümüzde oksijenli suyu çok fazla amaçla kullanıyoruz. Fazlası zarar olan bu ürün, fayans derzleri ve benzeri yüzeyleri beyazlatmak için en çok tavsiye edilen ürünlerden bir tanesidir. Banyonuzdaki veya tuvaletinizdeki fayans aralarında kalan su ve sabun lekelerini temizlemek için oksijenli suyu karbonat ile birlikte kullanmanızı öneriyoruz. 1/4 fincan oksijenli su ile yarım fincan karbonatı karıştırarak yarı katı bir macun elde edin. 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Eğer bu işlemi uyguladıktan sonra fayanslarınızdaki lekelerden kurtulamazsanız beyaz sirke ile üstünden geçin. Bu yöntem ile mutfak ve banyo fayanslarınızın derzlerindeki kararmalardan kurtulacaksınız.

9. Çamaşır Suyu

Fayans ve Derz Arası Temizleme Yöntemleri

Uzun zamandır kadınlar ev temizliğinde detay işlemlerde diş fırçası kullanıyor ve bundan büyük oranda verim elde ediyor. Şimdiye kadar bahsettiğimiz temizlik işlemlerinde ovma kısmını derz araları için diş fırçasıyla uygulayabilirsiniz. Fayans arası temizliği için bir diğer kullanacağınız yöntem ise çamaşır suyu uygulamasıdır. Çamaşır suyunu aralara dökerek sonrasında ise diş fırçası veya halı fırçası yardımıyla biriken kirleri temizleyebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemlisi çamaşır suyunu sulandırmadan kullanmak olacaktır.

Fayans ve Derz Arası Beyazlatıcı Temizleyici Listesi

SıraModellerÖzellikneoldu Puanı
1ASPEROX Sarı GüçDerinlemesine Temizlik10/9.7
2Cillit Bang Derz TemizleyiciParlatma10/9.8
3Mr Muscle Banyo TemizleyiciAnında Etki10/9.8

Fayans ve Derz Arası Beyazlatıcı Temizlik Ürünleri

1. ASPEROX Sarı Güç

Fayans ve Derz Arası Beyazlatıcı Temizlik Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Asperox
Sarı Güç
Aradığın
Fiyatı Gör

En güçlü yağ kalıntılarını bile söküp atan Asperox sarı güç fayans üzerine yerleşen kirleri ve kalıntıları temizlemenizeyardımcı olur. Özel formülü sayesinde malzemeye zarar vermeden temizlik yapan sarı güç derz aralarına yerleşen pisliklerinde temizlemesini sağlar. Asperox sarı gücü temizlenmesi gereken bölgeye püskürtün ve kısa bir süre bekleyin sonrasında ise bölgeyi bol su ile temizleyin.

2. Cillit Bang Derz Temizleyici

Fayans ve Derz Arası Beyazlatıcı Temizlik Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Cillit Bang
Derz Temizleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Banyo temizliği için özel olarak üretilen Cillit Bang derz temizleyici fayans aralarına yerleşen kirleri söker atar ve etkin bir temizlik sunar. Aktif köpük özelliği ile tüm kirlere ve lekelere nüfuz edebilen Cillit Bang derz temizleyici sayesinde hem fayanslarını hem de derzlerini beyazlatabilirsiniz.

3. Mr Muscle Banyo Temizleyici

Fayans ve Derz Arası Beyazlatıcı Temizlik Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Mr Muscle
Banyo Temizleyici
Aradığın
Fiyatı Gör

Mr. Muscle'ın banyo temizliği için özel ürettiği bu ürün fayansların ve derzlerin beyazlatılmasını sağlıyor. Kireç, kir, yaç ve sabun kalıntılarına derinlemesine etki eden Mr. Muscle banyo temizleyici kısa sürede etkin bir beyazlık sunuyor. Fayanslar üzerinde iz bırakmadan parlatan bu ürün aynı zamanda temizlik sonrası ortamın hoş bir koku kazanmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.