Fahrettin Altun Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Parlak kariyeri ve genç yaşta elde ettiği sayısız başarılarıyla ön plana çıkan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun hakkında az bilinen gerçekleri araştırdık. Sürekli çalışan ve üreten bir bakış açısına sahip Altun'un hayat hikayesi...
Fahrettin Altun Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Fahrettin Altun Hakkında Az Bilinen 10 Gerçek

Entelektüel birikimi, hakikatli bakış açısı, çalışkan ve kararlı kişiliğiyle ön plana çıkan Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 25 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak göreve başlamıştı. Genç yaşta elde ettiği sayısız başarısıyla tüm gençlere sürekli üretken ve çalışkan bir bakış açısı aşılayan Fahrettin Altun tüm bu başarılarının yanında siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel alanlarında çalışmalarına devam etmektedir. Akademik kariyeri ve medyatik yönüyle ön plana çıkan Altun, çok sayıda akademik makaleler, dergiler, Arapça kitaplar, Avrupa Birliği kategorilerinde eserler, araştırma ve inceleme yazıları kaleme almıştır. Birçok önemli  girişimiyle toplum ve insan ilişkileri konusunda adeta bir başarı abidesi olan Fahrettin Altun hakkında az bilinen 10 gerçek...


1. Fahrettin Altun, 11 Eylül 1976 yılında Almanya'nın Stuttgart şehrinde dünyaya gelmiştir. Hayatının devamında büyük başarılara imza atacağından habersiz olan Altun, hayatının temellerini  toplum ve insanın etkileşimi üzerinde yapacaktı.

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


2. Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi'nde başlayan Fahrettin Altun, 1998 yılında sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Hemen ardından yüksek lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nde alan Altun, 2006 yılında doktorasını "McLuhan ve Baudrillar’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi" adlı teziyle İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


3. Yakın zamanda profesör doktor olarak anılacak olan Fahrettin Altun, yüksek lisans yaptığı dönemlerle yavaş yavaş iş hayatına atılmaya başlamıştır. Altun, 2002-2003 yılları arasında Utah Üniversitesi Siyaset Bilimleri Bölümü'nde (Birleşik Devletler'in Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentinde yer alan bir araştırma üniversitesidir) misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


4. İş hayatına yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde yaptığı detaylı araştırmalarla başlayan Fahrettin Altun, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucu akademik kurulunda yer alırken aynı zamanda İletişim Fakültesi'nin kurucu koordinatörlüğünü yapmıştır. Altun, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölüm Başkanlığı görevinden sonra İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi olarak devam etmiştir.

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


5. Hayat arkadaşını kendi gibi İstanbul Üniversitesi Edebiyet Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde bulan Fahrettin Altun, 1999 senesinde Fatmanur Altun hanımla dünya evine girmiştir. Bu evlilikten üçü erkek biri kız olmak üzere Mustafa Bilge, Ali Erdem, Zeynep ve Mehmet Arif sırasıyla Altun ailesine katılmıştır.

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


6. Medyada yaptığı başarılı işlerle ön plana çıkan Fahrettin Altun, TRT Haber ve TRT 2 televizyon kanallarında yayınlanan "Ayrıntı" adlı televizyon programını sunmuştur. Ayrıca , Yöneliş ve Küre adlı yayın evlerinde editörlük, Anlayış dergisinde yayın yönetmenliği ve Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


7. Halkın, medya üzerinde yaptığı başarılı girişimlerle tanıdığı Kriter Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fahrettin Altun, TRT 1'de yayınlanan "Enine Boyuna" ve TRT Haber'de yayınlanan "Dışa Bakış" adlı televizyon programlarına yorumcu olarak katkı sağlamaktadır. Ayrıca Sabah ve Daily Sabah gazetelerine köşe yazarlığı yağmakta olan Altun, aylık yayınlanan Kriter dergisinin genel yayın yönetmenliğini sürdürmektedir. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


8. 2013 yılında Türkiye'de patlak veren Gezi olaylarından sonra hayatında yeni bir sayfanın açıldığını söyleyen Fahrettin Altun, en yakın dostlarından Burhanettin Duran ve Medaim Yanık'la birlikte SETA'da çalışmıştır. Think tank olarak da bilinen bu sistem, jeopolitik, eğitim, ekonomi, sosyal politikalar, politik strateji, kamu politikası, iklim, kültür, teknoloji vb. konularda çalışmalar yapan ve belli çerçeveler arasında çalışan disiplinli grup ve kuruluşları tanımlamak için verilen addır. Bir başka deyişle, ülkelerin politik karar alma süreçlerinde yöneticilere doğru ve gerçekçi politikalar belirleyebilmeleri amacıyla çeşitli tavsiyelerde bulunan, raporlar yayınlayan araştırma merkezleridir.

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


9. Genç yaşında parlak kariyeriyle dikkat çeken Fahrettin Altun, sürekli üreten ve çalışan bir bakış açısıyla siyasal iletişim, medya ve iletişim sosyolojisi, siyaset sosyolojisi ve kültürel alanlarında gerçekleştirdiği başarılarla ön plana çıkmaktadır. Altun çok sayıda akademik makaleler, dergiler, Arapça kitaplar, Avrupa Birliği kategorilerinde eserler, araştırma ve inceleme yazıları kaleme almıştır. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi


10. Akademik kariyeri ve medyatik yönüyle ön plana çıkan Fahrettin Altun, 24 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı görevine atanmıştır. Her neslin bir ikilemi vardır diyen Fahrettin Altun, "Bizim neslimizin ikilemi dünyayı değiştirmek mi önemlidir yoksa yorumlamak mı sorusunda gizliydi. Bir yanım içinde bulunduğumuz dünyayı değiştirmek diğer yanımsa onu okumak ve anlamakta. Zamanla anladık ki onu tek başına anlamaya çalışmakta kafi anlamadan dinlemeden değiştirmeye çalışmakta.." sözleriyle sürekli çalışan ve üreten bir bakış açısına sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. 

Fahrettin Altun Hakkında Bilgi7

Önerilen İçerik: Fahrettin Altun Hayatı ve Biyografisi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum