Harikalar Yaratın; Evde Saç Boyamanın 12 Püf Noktası

Evde saç boyamak sanıldığı kadar zor değil. Bu yazımızda birkaç püf nokta ile evde boyadığınız saçların ne kadar harika olabileceğini göstereceğiz.
Harikalar Yaratın; Evde Saç Boyamanın 12 Püf Noktası

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları

Kuaförler, kadınlar için olmazsa olmaz olup adeta bir terapi salonudur. Ancak kuaföre gitmek için vaktiniz yok veya daha düşük maliyetle saçlarınızı boyamak istiyorsanız birkaç ipucu ile dikkat edilmesi gereken kurallara uymak yeterli olacaktır. Evde saç boyamak sanıldığı gibi zor değildir. Uyulması gereken birkaç kuralı yerine getirdiğiniz takdirde saçınızı kuaförde boyatmış gibi sonuçlar alacaksınız. O zaman vakit kaybetmeden evde saç boyamanın püf noktalarını listelediğimiz içeriğimize geçelim.

1. Saçınızın Bakımlı Olduğundan Emin Olun

evde saç boyamanın püf noktaları

Evde saç boyamanın püf noktalarından en önemlisi saçınızın bakımlı olması gerektiğidir. Kırılmış, cansız ve bakımsız saçlarınıza uygulayacağınız boyama işlemi sonucunda istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bakımsız ve kırılmış saçlar üzerine yapılan her işlem yetersiz sonuç verecektir. Özellikle saçlarınızın kırıklarını aldırmanızı ve çeşitli bakım yağları veya zeytinyağıyla saçlarınıza bakım yaptıktan sonra saçlarınızı boyamanızı öneririz. Böylece saçlarınız daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüme kavuşur. Aksi halde kırık ve yıpranmış saçlara uygulanan boya daha kısa sürede saçlardan akma yapar.

2. Doğru Renge Karar Verin

evde saç boyamanın püf noktaları

Saç boyamanın püf noktalarından bir diğeri ise doğru boya rengini seçmektir. Boyanın saçlara eşit dağılımını sağlamak ve renk farklılıklarını önlemek adına doğru renge karar vermek oldukça önemlidir. Örneğin; koyu kahverengi bir saçı sarı tonlarında boyamak hoş olmayan bir sonuç elde etmenize neden olabilir. Kendi saç renginize veya alttaki saçın rengine yakın olan bir saç rengini seçmek doğru bir tercih olacaktır.

3. Saç Açıcı Kullanmayın

evde saç boyamanın püf noktaları

Evde yapılan boyama öncesinde saç açıcı kullanılması önerilmemektedir. Rengin eşit olmaması ve geçişlerin çok sert olmaması için evde saç açıcı kullanımdan kaçınmalısınız. Aynı zamanda tercih edeceğiniz doğru renk kadar kullanacağınız boya miktarı da önemlidir. Eğer saçlarınız gür ve kalın telli ise bir kutu boya yetersiz kalabilir ve saçınızda renk farklılıkları oluşabilir.

4. Doğru Saç Modelini Seçtiğinizden Emin Olun

evde saç boyamanın püf noktaları

Saç boyamadan önce yapmanız gerekenlerden birisi de saçınızın doğru modelde olduğundan emin olmaktır. Saçınızın bakımlı olması kadar kesim şekli de oldukça önemlidir. Yüz tipinize en çok yakışan saç modelini bulmak ve uygulamak, tercih edeceğiniz saç rengini daha çok ortaya çıkaracaktır. Eğer saç kesiminizden memnun değilseniz evde uygulayacağınız boyama işleminin sonucundan da memnun kalmayabilirsiniz.

5. Vazelin Sürmeyi Unutmayın

evde saç boyamanın püf noktaları

Saça boya yapılırken nelere dikkat edilir? Dikkat etmeniz gereken ilk nokta saçı boyamaya başlamadan önce alın kısmınıza, yanaklarınızın kenarına ve ensenize vazelin sürmeniz gerekliliğidir. Böylece bu kısımlara bulaşan boyalar daha rahat bir şekilde çıkar. Ancak vazelinin saç diplerinize değmemesine dikkat edin.

6. Boyanın Homojen Bir Kıvam Almasını Sağlayın

evde saç boyamanın püf noktaları

Boyama öncesinde boya kutusunun içinden çıkan kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyunuz. Boya kutusundan çıkan malzemeleri güzelce karıştırın. Boyanın homojen bir kıvam alması oldukça önemli.

7. Eldiven Kullanın

evde saç boyamanın püf noktaları

Saça boya yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri eldiven kullanımıdır. Saçınıza boya yaparken eldiven kullanmayı ihmal etmeyiniz. Yoksa boya elinize yapışabilir ve uzun bir süre boyunca çıkartmaya uğraşırsınız. Kutudan çıkan malzemelerin yanı sıra geniş dişli ve ince uçlu birer tarak yanınızda bulundurun. Ayrıca boya fırçası kullanmak sizin için avantajlı olabilir. Boyama sırasında varsa boya önlüğü veya eski bir kıyafet tercih edin. Boya sıçrayıp leke bırakabilir.

8. Boyayı Eşit Dağıtın

evde saç boyamanın püf noktaları

Saça boya yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise boyayı eşit bir şekilde dağıtmanız gerekliliğidir. Saçlarınızı bölümlere ayırın ve eşit miktarda diplerden uçlara doğru sürmeye başlayın. Yoksa saç renginizde keskin ayrımlar olabilir.

9. Saçlarınızın Arka Kısmı için Ayna Kullanın

evde saç boyamanın püf noktaları

Saçlarınızın arka bölümü için ikinci bir aynaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Bunun için ikinci bir aynayı uygun bir şekilde arka tarafta konumlandırın. Saçınızın her yerine eşit miktarda boya sürdükten sonra ellerinizde masaj yaparak boyanın daha iyi dağılmasını sağlayın.

10. Kullanım Kılavuzuna Uyun

evde saç boyamanın püf noktaları

Saça boya yaparken nelere dikkat edilir sorusunun bir diğer cevabı işlemden sonra saçı belirtilen süre kadar bekletmektir. Saç renginin istediğiniz gibi olması ve renk farklılıklarının oluşmaması için kullanım kılavuzunda belirtilen saat kadar bekletin. Yeteri kadar beklettikten sonra bol su ile yalnızca bir kere sabunlayarak saçınızı yıkayınız. Boyanın akması ihtimaline karşı eski bir havlu kullanınız.

11. Boyama Sonrası Sıcaktan ve Sudan Kaçının

evde saç boyamanın püf noktaları

Boyama işlemi sonrasında bekleme sürecinde rüzgarlı veya çok sıcak bir yerde beklemeyin. Boyanın renginde farklılıklar oluşturabilir. Boyama sonrasında saç renginizin parlaklığını kaybetmemesi ve matlaşmaması için havuz gibi klorlu sulardan kaçınmalısınız. Aynı zamanda uzun süre yoğun güneşe maruz kalmak saçlarınıza zarar verebileceği gibi rengin matlaşmasına neden olacaktır.

12. Saç Bakımını İhmal Etmeyin

evde saç boyamanın püf noktaları

Şampuan ve saç kremi tercihlerinizi boyalı saçlara uygun olanlardan yana kullanmalısınız. Saç boyaları kimyasal içerdiğinden dolayı saçlarınızın daha kolay yıpranmasına neden olacaktır. Boyama sonrası saç bakımlarınızı ihmal etmeyin. Boyalı saçlar için uygun olan krem ve kürleri kullanın. Kimyasal içeren krem ve kürleri kullanmak istemezseniz zeytinyağı kürü ile haftada 1 veya 2 kere maske uygulamanız yeterli olacaktır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Parlatıcı ŞampuanSaç Boyası

En İyi Saç Boyası Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1Acacia Jean SKremOnarıcı, Renklendirici10/10
2Igora Saç BoyasıKremKoruyucu, Turuncu Azaltıcı10/9.8
3L'Oreal Paris Excellence CremeKremGüçlendirici, Renklendirici10/9.9
4Palette Kalıcı Doğal RenklerKremBakım Yapıcı, Renklendirici10/9.6
5L'oreal Professionnel InoaKremRenk Tonu Açıcı10/9.5
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Boyası Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda evde saç boyası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlara yer verdik. Bu kısımda ise birbirinden kaliteli saç boylarından bahsedeceğiz. Öyleyse en iyi 5 saç boyasını sıralayalım.

1. Acacia Jean S Color Mavi Rüya Saç Boyası

en iyi saç boyası

Amazon
Fiyatını Gör
Acacia
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç boyaları listemize Acacia markasının bu ürünüyle başlıyoruz. Balyaj uygulamaları için ideal olan bu saç boyası, içeriğindeki bitkisel özler sayesinde işlemden kaynaklanan yıpranmaları ve dökülmeleri önlüyor. 3 hafta boyunca kalıcılığa sahip olan ürünü açık renkli ya da açma işlemi uygulanmış saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

2. Igora Saç Boyası Turuncu Azaltıcı

en iyi saç boyası

Amazon
Fiyatını Gör
Igora
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

Zamanla gelişen saçlardaki turunculaşmayı ortadan kaldırıp onun yerine daha parlak tonlar bırakan ürün, mükemmel derecede iyi renk tutuşu sağlıyor. Katyonik bileşenleriyle şaşırtıcı derecede parlaklık sunan İgora saç boyası, Moringa Oleifera proteinleri sayesinde saçın doğal yapısını güçlendiriyor. Son olarak saçı çevresel kirlilikten ve güneşten gelen zararlı UV ışınlarından koruyan bu saç boyasının saça hasar vermediğini belirtelim.

3. L'Oreal Paris Excellence Creme Saç Boyası

en iyi saç boyası

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

L'Oreal Paris markasının ne kadar kaliteli saç boyası ürettiğini söylememize gerek yok. Zengin, parlak ve uzun süre kalıcı saç rengi isteyenlerin ilk tercih ettiği marka olan L'Oreal Paris, bu ürünüyle saçı bir yandan güçlendirirken diğer yandan da koruma altına alıyor. İçeriğindeki Pro-Keratin proteini sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu bakımı yapan saç boyası, pH dengeli formülü sayesinde saçın pH dengesini koruyor. Ayrıca saçta ağırlaştırma yapmayan bu ürün sayesinde daha parlak, yumuşak ve canlı saçlara sahip olacağınızı belirtelim.

4. Palette Kalıcı Doğal Renkler

en iyi saç boyası

Amazon
Fiyatını Gör
Palette
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç boyalarından bahsederken Palette markasını atlasak büyük hata olurdu. Doğal bileşenlerle zenginleştirilmiş içeriği sayesinde saçınızın doğallığını bozmadan renklendiren ürün, saçınıza yumuşaklık ve parlaklık kazandıracak. Argan yağı ile zenginleştirilmiş formülüyle saçı renklendirirken bir yandan da bakım yapacak olan ürün, bu sayede işlem sırasında oluşabilecek kırılmaları ve yıpranmaları önlüyor.

5. L'oreal Professionnel Inoa Saç Boyası

en iyi saç boyası

Amazon
Fiyatını Gör
Professionnel
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi L'oreal Professionnel Inoa saç boyasıyla bitiriyoruz. 8 farklı yansıma ailesiyle saçınıza tam istediğiniz yansımayı verebilecek olan bu ürünle saçınızı 3 tona kadar açabilirsiniz. Yağ bazlı olmasına rağmen saçınızı ağırlaştırmadan renk katan ürün, kokusuz olması sayesinde işlemden sonra kötü bir hava bırakmıyor. Ek olarak bu saç boyasının amonyak içermediğini belirtelim.


Saç boyama nasıl yapılır evde?

İlk önce saçlarınızı ortadan ikiye ayırmanız ve taramanız gerekiyor. Daha sonra bir boyama fırçası yardımıyla diplerden başlayarak uçlara doğru boyama işlemini gerçekleştirin. Ön kısmı boyarken saçlarınızı soldan sağa veya sağdan sola doğru birbiri üzerine yatırarak bekletin. Bu işlemi yaparak saç tutamlarınızın her iki yüzünün de boyanmasını sağlarsınız. Ürün olarak ise evde saç boyama için en iyi boyalar arasında yer alan Acacia Jean S, Igora Saç Boyası, L'Oreal Paris Excellence Creme, Palette Kalıcı Doğal Renkler, L'oreal Professionnel Inoa'yı kullanabilirsiniz.

Saç boyasının tutması için ne yapmak gerekir?

Eğer saçınızı tek bir renge boyayacaksanız boyayı saçınıza eşit bir şekilde dağıtmanız büyük önem taşıyor. Saç boyasının tutması için ise boyama kutusunun içerisindeki kremi kullanabilirsiniz. Bu krem saçınızın yumuşamasını ve boyanın dipten uca sabitlenmesini sağlar.

Açıcı kullanmadan boya tutar mı?

Eğer saçınızı daha yumuşak ve parlak renklere boyayacaksanız mutlaka saç açıcı kullanmanız gerekiyor. Yani saçınızı koyu kahveden sarıya geçirmek için saç açıcı kullanmalısınız. Koyu kahveden kızıl gibi kapalı renklere geçmek için ise açıcı kullanmanıza gerek yoktur.

Saç boyarken ilk nereden başlanır?

Saçınızın uzunluğuna ve hacmine göre boya malzemelerini arttırıp azaltmanızda fayda var. Saç boyarken ise diplerden başlamak her zaman daha iyidir. Çünkü saç dipleri uçlarına göre daha zor boya tutmaktadır.

Evde kolay saç boyası nasıl yapılır?

Evde kolay bir şekilde saç boyası yapmak için yarım litre suya ceviz yaprağı atın daha sonra taze ceviz kabuklarını keserek ilave edin. 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Tüm karışımı bir kavanoza koyup çalkalayın. Karışım soğuduktan sonra saç diplerinize uygulayın ve yarım saat kadar beklettikten sonra durulayın. Muazzam bir doğal saç boyası rengi elde edeceksiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum