Evde Saç Boyamanın En Kolay 10 Yolu

Saç boyatmak için sürekli kuaföre gitmek istemeyenler için evde saç boyama nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Peki evde nasıl saç boyanır?
Evde Saç Boyamanın En Kolay 10 Yolu

Saç Boyanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç boyama işlemleri, fiyat olarak bazen çok uçuk olabiliyor. Kuaförün konumu, saç tasarım uzmanının referansı ve daha birçok etken, fiyatların artmasında etkendir. Tüm bunların detaylarıyla uğraşmak yerine evde en kolay saç boyama yöntemleri hakkında bilgi vereceğimiz bu yazımızı okuyarak masraf etmeden kolay bir şekilde saçlarınıza istediğiniz rengi verebilirsiniz.

Boyaların geneli, içerisinde kimyasal maddelerin bulunduğu ve renklendiricilerin ilave edildiği maddelerdir. Saç boyamanın en zor yönü de belki burada kendini gösterir. Çünkü saçlarınızı boyarken yüzünüze bulaşması durumu söz konusu olabilir, alerjiye neden olabilir ve saçlarınızın kıvırcık olması işinizi zorlaştırabilir. Evde saç nasıl boyanır?

İşte evde saç boyama teknikleri hakkında bilmeniz gereken her şey;

1. Nemlendirici Krem Kullanın

saç boyama teknikleri

Evde saç boyarken uygulamanız gereken tekniklerden birisi de nemlendirici krem kullanımıdır. Evde saç boyarken en sık karşılaşabileceğiniz problemlerden biri, boyanın yüzünüze bulaşması olacaktır. Bu durumun önüne geçmek aslında çok kolay. Günlük cilt bakımı için kullandığınız nemlendirici krem, işinizi görmeye yetecektir. Yani boyama işlemine başlamadan önce yüzünüze nemlendirici krem sürün.

2. Cildinizin Boyaya Alerjisinin Olup Olmadığını Anlayın

saç boyama teknikleri

Saçlarınızı boyarken karşılaşabileceğiniz sorunlardan biri de cildinizin alerji yapabilmesi durumudur. Bunu anlayabilmek için boyadan biraz alarak kulak arkanıza uygulayın. 15 dakika kadar bekleyin. Eğer cildinizin boyaya karşı alerjisi varsa, kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlar kendini göstermeye başlayacaktır. Böyle bir durumda saçlarınızı boyamaktan vazgeçmelisiniz.

3. Saçınızın Düz Olduğundan Emin Olun

saç boyama teknikleri

Saç boyama şekillerinden birisi saçı düzken boyamaktır. Kıvırcık saçlı olmak güzeldir. Dalgalanması daha kolay, şekil verilmesi daha pratik olan bir saç tipidir. Ama boyama işlemi için aynı özelliklere sahip olduğunu söylemek pek de mümkün olmayabiliyor. Kıvırcık saçları boyamak gerçekten uğraş gerektirir. Hele evde saç boyamaya girişiyorsanız işiniz biraz daha zor olacaktır. Ama kıvırcık saçlıların saç boyamasını kolaylaştırabilecekleri yöntemler de yok değil. Mesela boyama işlemine başlamadan önce maşa yardımı ile saçlarınızı düzleştirebilirsiniz.

4. Bırakın Saçlarınız Kirli Kalsın

saç boyama teknikleri

Normalde temiz saçlar daha güzel ve daha canlı görünür ama boyama işi tam aksine işler. Saç boyasında kimyasal madde olduğu için saçlarınız temizken boyadığınızda, gözeneklerin açık olması, saç diplerinizin yanmasına neden olur. Bu yüzden saçlarınız kirli iken boyama işlemini yapmanız, canınızın yanmasını engelleyecektir.

5. Saç Boyasının Kutusunu Kullanmayın

saç boyama teknikleri

Satın aldığınız saç boyası hazır bir kutu içerisinde gelir. İşiniz acele olabilir ama biraz sabır ve zaman ayırmanız gerektiğini unutmayın. Evde en kolay saç boyama yöntemleri arasında yer alan bu madde, işinizin daha kolay hale gelmesini sağlayacak aslında. Satın aldığınız saç boyasını uygun bir kaba koyduktan sonra işlem yapmanız hem daha rahat hareket etmenizi sağlar hem de istediğiniz sonuçları almanızı kolaylaştırır.

6. Alüminyum Folyo Kullanımına Özen Gösterin

saç boyama teknikleri

Evde saç boyama yöntemleri hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri de saçlarınızı boyarken yanınızda alüminyum folyo olmasına dikkat etmek olmalıdır. Bununla ne mi yapacaksınız? Boyama işlemi bittikten sonra, boyanın saçlarınıza daha iyi nüfuz edebilmesi için uçlarını folyo ile kapatmanız gerekecek.

7. Bekleme Süresine Dikkat Edin

evde saç boyama teknikleri

Saç boyama tekniklerini uygularken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey boyanın bekleme süresidir. Her saç boyasının kalitesi farklıdır ve saçlara tam nüfuz edebilmesi için de beklenmesi gereken süreler değişebilir. Bu yüzden saçlarınızı boyadıktan sonra kısa sürede saçlarınızı yıkamayın. Saç boyası kutusunun üzerinde ne kadar beklemeniz gerektiğini yazan bir alan vardır. Buna riayet ederek hareket etmeniz, sonuçların daha iyi olmasını sağlayacaktır.

8. Saçlarınızı Yıkarken Dikkatli Olun

saç boyama teknikleri

Evde en kolay saç boyama yöntemleri hakkında gerekli bilgileri aktardıktan sonra en önemli konuya geçiş yapabiliriz. Saçlarınızı kurallarına uygun şekilde boyattınız ve istediğiniz gibi bir sonuç alabileceğinizi düşünüyorsanız, saçlarınızı yıkamaya geçebilirsiniz. Ama bunu yaparken doğru yıkama teknikleri ile yıkamanız gerektiğini unutmayın. Sert hareketler, fırçalı taraklar gibi saç boyasına ve saçlara zarar verecek aletler kullanmaktan uzak durun. Saçlarınızın tamamen temizlenmesi için yumuşak dokunuşlarla hafif şampuanınızı birleştirerek işlem yapın.

9. Başarılı Sonuçlar İçin Danışın

saç boyama teknikleri

Pratik yöntemlerle evde saç boyama hakkında söyleyebileceklerimiz bundan ibaret. Ama biraz pratik biraz da beceri kazanmak istiyorsanız, saçlarınızı boyamadan önce saç boyama videoları izleyebilir, daha geniş anlatım için saç tasarımcılardan fikir edinebilirsiniz. Bu şekilde yapmanız daha sağlıklı sonuç almanızı sağlayacaktır.

10. Yüksek Isı Veren Cihazlar Kullanmayın

saç boyama teknikleri

Boya sonrası saçlarınızı yüksek ısı veren cihaz kullanarak kurutmak hem boyaya hem de saç diplerine zarar verir. Saçların kırılmasına, zamanla dökülmesine, mat bir görünüme sahip olmasına neden olur. Fön makinesi, saç maşası, saç kurutma makinesi, ısı ile çalışan şekillendirici aletler saçın nem oranını azaltır, saç derisinde kurumalara sebebiyet verir. Kişinin saç kökleri zarar görür, saç telleri inceleşir. Duş sonrasında saçlarınızı kurutmak için havlu veya başka bir kurutma aracı seçerek yavaş yavaş narin kurutmayı deneyin.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Mor ŞampuanSaç Boyası

En İyi Saç Boyaları Listesi

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1Acacia Jean SKremRenklendirici10/10
2Igora Saç BoyasıKremRenklendirici, Turuncu Azaltıcı10/9.9
3L'Oreal Paris Excellence CremeKremRenklendirici, Beyaz Kapama10/9.7
4Palette Kalıcı Doğal RenklerKremBesleyici, Renklendirici10/9.8
5L'oreal Professionnel InoaKremRenklendirici, Saç Açıcı10/9.6
Amazon
Fiyatlarını Gör
Saç
Boyası Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda saç boyama işlemi hakkında bilinmesi gereken tüm bilgileri ve uygularken dikkat etmeniz gereken unsurları anlattık. Bu kısımda ise evde saçınızı boyarken kullanabileceğiniz saç boyalarından bahsedeceğiz. O zaman vakit kaybetmeden en iyi 5 saç boyasını sıralayalım.

1. Acacia Jean S Color Mavi Rüya Saç Boyası

en iyi saç boyaları

Amazon
Fiyatını Gör
Acacia
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç boyası listemize Acacia markasının Jean S ürünüyle başlıyoruz. Açık renkli ya da açma işlemi uygulanmış saçlara sahip kişilere önerdiğimiz bu saç boyası, saçlarda 3 haftaya kadar kalıcılık sağlıyor. Özenle hazırlanmış içeriği sayesinde saçınıza hasar vermeden boyayan ürün, balyaj uygulamaları için idealdir. Ayrıca bu ürünün krem yapıda olması ve pompalı şişeyle gelmesi sayesinde kullanımının oldukça kolay olduğunu belirtelim.

2. Igora Turuncu Azaltıcı

en iyi saç boyaları

Amazon
Fiyatını Gör
Igora
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

Uzun süreli sonuçlar için boyaya mıknatıs gibi yapışarak renkleri tutan Igora saç boyasını istenmeyen yansımalara sahip olan okurlarımıza öneriyoruz. Saçtaki istenmeyen sarılıkları ya da turunculukları alarak yerine daha parlak bir yansıma bırakan ürün, formülündeki katyonik bileşenler sayesinde saç yapısını güçlendiriyor. Özenle hazırlanmış içeriği sayesinde saça nüfuz ederek eskiden olduğu gibi daha esnek ve güçlü olmasını sağlayan ürün, kullanımdan sonra saça canlılık ve yumuşaklık katıyor. Son olarak güneşin zararlı ışınlarından ve çevresel etkenlerden saçı koruyan boyanın saça zarar verecek herhangi bir madde içermediğini belirtelim.

3. L'Oreal Paris Excellence Creme Saç Boyası

en iyi saç boyaları

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

L'Oreal Paris markasının kalitesini kanıtlamamıza gerek yok. Parlak, canlı ve uzun süre kalıcı saç rengi için ilk tercih edilen boyalardan olan L'Oreal Paris Excellence Creme, dirençli beyaz renklerde bile %100 oranında başarıya ulaşıyor. Yanında bulunan ürünler sayesinde saçlarınız hem güçlenir hem de kendini yeniler. Bu sayede kimyasal işlemlerin saçınızda oluşturabileceği zararlar önlenir. Son olarak saçın pH dengesini koruyan bu ürünün saçları ağırlaştırmadığını belirtelim.

4. Palette Kalıcı Doğal Renkler

en iyi saç boyaları

Amazon
Fiyatını Gör
Palette
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize Palette markasının saç boyasıyla devam ediyoruz. Zengin içeriğe sahip formülü sayesinde saçlarınızın doğallığını bozmadan renklendiren ürün, saça büyük faydaları kanıtlanan Argan yağını barındırıyor. Argan yağı sayesinde saçı besleyerek kırılmaları ve yıpranmaları önleyen saç boyası aynı zamanda hasar görmüş bölgeleri onarıyor. Bu sayede bir yandan saçınız boyanmış olurken diğer yandan da daha güçlü ve yumuşak saçlara sahip olursunuz.

5. L'oreal Professionnel Inoa Saç Boyası

en iyi saç boyaları

Amazon
Fiyatını Gör
Professionnel
Saç Boyası
Aradığın
Fiyatı Gör

En iyi saç boyaları listemizi L'oreal Professionnel markasının Inoa ürünüyle bitiriyoruz. 50 ana renk için kullanabileceğiniz bu saç boyası, saçınızı 3 tona kadar açarak istediğiniz görüntüyü elde etmenize olanak sağlıyor. Yağ bazlı olsa bile saçınızı ağırlaştırmadan boyayan ürün, koku barındırmaması sayesinde işlemden sonra kötü bir hava bırakmıyor. Ayrıca bu saç boyası amonyak içermemesi sebebiyle saça herhangi bir zarar vermiyor.


Evde saç açmak için hangi boya?

Evde saçlarınızı boyamak için kullanabileceğiniz en iyi saç boyaları arasında; Acacia Jean S, Igora Saç Boyası, L'Oreal Paris Excellence Creme, Palette Kalıcı Doğal Renkler, L'oreal Professionnel Inoa gibi ürünler yer alıyor. En iyi saç açıcılar arasında bulunan L'oreal Professionnel Inoa ile ise saçlarınızın rengini birkaç tona kadar daha parlak yapabilirsiniz.

Saç boyama nasıl yapılır evde?

İlk olarak saçlarınızı ortadan ikiye ayırmanız gerekiyor. Daha sonra taradığınız saçlarınızı boyama fırçasından yardım alarak diplerden uçlarına doğru boyayın. Ön bölümleri boyarken saçlarınızı sağdan sola ya da soldan sağa doğru birbiri üzerine yatırarak bekletin. Bu işlemi yaptığınızda saç tutamlarınızın her iki yüzü de eşit bir şekilde boyanır.

Saç boyasının tutması için ne yapmak gerekir?

Boyanın tutmasını sağlamak için yapmanız gereken birkaç şey bulunuyor. Bunlardan ilki eğer tek bir renk boyayı saçlarınıza uygulayacaksanız mutlaka eşit bir şekilde dağıttığınızdan emin olun. Diğeri ise saçınızı yıkama aşamasına geçtiğiniz zaman boya kutusundan çıkan kremi kullanın. Bu krem saçınızın yumuşamasını ve boyanın sabitlenmesini sağlar.

Saç boyarken ilk nereden başlanır?

Saç dipleri her zaman daha zor boyandığı için ilk olarak burası boyanır. Saç diplerinden boyamaya başlayarak uçlarına doğru işlemi tamamladığınız zaman saçlarınız daha güzel ve kalıcı renge sahip olur.

Saç yanmadan nasıl boyanır?

Saç boyasında kimyasal maddeler bulunur. Saçlarınız temizken boyama işlemi yaparsanız gözenekler açık olacağı için saç dipleriniz yanar. Saçlarınız kirliyken boyama yapmanız daha mantıklı olacaktır.

İlk defa saç nasıl boyanır?

İlk defa saç boyayacak kişiler ilk olarak mevcut renginizin bir tonunu tercih etmenizi öneriyoruz. Bir anda çok fazla değişiklik sizi şok eder, psikolojik olarak kötü hissedersiniz. Yarı kalıcı bir saç boyası kullanarak sizin yüz hatlarınız ile uyumlu saç rengini bulabilirsiniz.

Açıcı kullanmadan saç boyanır mı?

Açıcı kullanmadan saç rengini açmak mümkün değildir. Açıcı kullanmadan koyu kahveden sarıya geçmek imkansızdır. Saç renginiz eğer koyu ise kahveden koyu kızıla geçebilirsiniz fakat saç rengi açıcı kullanmadan açık tonlara geçemezsiniz..

Saç boyamanın püf noktaları nelerdir?

Saç boyamaya başlamadan önce bütün her şeyi elinizin altında bulundurduğunuzdan emin olun. Eski bir tişört giymeyi ve eski bir havlu kullanmayı unutmayın. Saçınızın etrafındaki cildin lekelenmemesi için vazelin sürün, saça bulaştırmamaya özen gösterin. Boya sürerken de eldiven kullanmayı ihmal etmeyin.

Krem boya nasıl hazırlanır?

Krem kıvamında, kolay uygulanabilen ve akışkan bir yapıya sahip olan saç boyalarını kullanmak diğerlerine göre daha kolaydır. Krem saç boyası kutusunun içinden krem saç boyası ve oksidan krem çıkar. Bu iki krem birbirine karıştırılır ve saç boyası elde edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum