Evde Bakımı Kolay Oyuncağı Andıran 20 Büyümeyen Küçük Köpek

Ev ve apartman dairesinde beslenebilecek küçük köpek cinslerini bir araya getirdik. Aile ortamına kolaylıkla uyum sağlayabilen en iyi köpekler sizlerle!
Evde Bakımı Kolay Oyuncağı Andıran 20 Büyümeyen Küçük Köpek

Evde besleyebileceğiniz küçük köpek cinslerini hangisi? Birbirinden farklı görünüm ve özelliklere sahip en iyi evcil köpekler bu listede yer alıyor. Hem çocuklar hem de yetişkinlerle uyum içerisinde yaşayabilen ev ve apartman hayatına uygun köpek ırklarını sıraladık. Küçük boyutlarıyla büyümeyen köpek cinsleri arasında yer alan dünyanın en küçük köpek cinslerini listeledik. Öyleyse mükemmel arkadaşlık eden ponçik mi ponçik oyuncağı andıran 20 küçük süs köpek cinsini yakından tanıyalım!

Küçük Köpek Cinsleri Listesi

SıraCinsBoyutAğırlık
1Pomeranian18-30 cm1-3 kg
2Yorkshire Terrier15-18 cm3-4 kg
3Maltese20-25 cm3-4 kg
4Minyatür Pinscher25-30 cm3-5 kg
5Bichon Frise23-30 cm4-7 kg
6Boston Terrier38-43 cm4-11 kg
7Brüksel Griffon18-20 cm3-5 kg
8Cavalier King Charles30-33 cm5-8 kg
9Dakhund30-35 cm3-4 kg
10Fransız Bulldog23-33 cm9-13 kg
11Havanese15-18 cm3-5 kg
12Lhasa Apso25-28 cm5-8 kg
13Minyatür Schnauzer30-36 cm5-9 kg
14Pekingese15-23 cm3-6 kg
15Pug25-36 cm6-9 kg
16Shih Tzu20-28 cm4-7 kg
17Chihuahua13-25 cm0,5-4 kg
18Papillon20-28 cm3-5 kg
19Minyatür Kaniş28-33 cm5-7 kg
20Affenpinscher25-30 cm3-6 kg

İşte küçük köpek cinsleri, türleri ve ırk özellikleri:

1. Pomeranian

Küçük Köpek Cinsleri

Dünyanın en sevimli köpek ırkı olarak bilinen Pomeranian, hayat dolu kişiliği ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Son derece oyuncu, hevesli ve enerjik olan bu tür, ailesi ve sevdikleriyle vakit geçirmeye bayılmaktadır. Adeta bir bebek gibi yaşam sürmekte olan cins, bazen hırçın hareketler sergiliyor olsa da ilgi çekmekten asla çekinmeyecektir. Ortalama 4 kg ağırlığa kadar ulaşabilen Pomeranian, kaliteli beslenme ve düzenli veteriner kontrolü ile 16 yıla kadar yaşayabilmektedir. Kraliçe Victoria’nın adeta aşık olduğu Pomeranian, günümüzde en popüler evde beslenebilecek küçük köpek cinsleri arasında yer almaktadır.

2. Yorkshire Terrier

Küçük Köpek Cinsleri

Yorkshire Terrier, İngiliz asıllı mükemmel bir ev köpeği olarak bilinmektedir. 1800’lü yıllarda ortaya çıkan bu tür, İngiltere’den İskoçya’ya göç etmesiyle tüm dünya tarafından tanınmıştır. Ortalama 15 cm uzunluğa sahip Yorkshire Terrier, küçük ev köpekleri arasında gösterilmektedir. Zeki, çevik, cesur ve kararlı bir kişiliğe sahip olan bu sevimli dostumuz tam siz göre!

3. Maltese

Küçük Köpek Cinsleri

Maltese olarak da bilinen “Malta” köpeği, dünyanın en eski köpek cinsleri arasında yer almaktadır. M.Ö ki yıllara dayanan geçmişi ile dünyanın bir çok farklı noktasında yaygın ev köpeği olarak beslenen küçük dostlarımızdandır. Mükemmel bir savunma mekanizmasına sahip Malta köpeği, 3 kg ağırlığı ile adeta kendine hayran bırakmaktadır. Nizk ve cana yakın tavırları ile hem çocukların hem yetişkinlerin gönlünü fethetmeyi başarmış bu küçük dostumuz, evinize bambaşka bir neşe katacak! Devamını okumak için buraya tıklayın.

4. Minyatür Pinscher

Küçük Köpek Cinsleri

Küçük bir Doberman havasına sahip “Minyatür Pinscher”, Alman kökenli köpekler arasında yer almaktadır. Ailesine olan yakınlığı ile dikkat çeken küçük dostumuz, ev yaşamına adapte olma konusunda bir hayli usta görünüyor! Ortalama 4 kg ağırlığa kadar ulaşabilen tür, doğru beslenme ve düzenli veteriner kontrolleri ile 15 yıla kadar yaşayabilmektedir.

5. Bichon Frise

Küçük Köpek Cinsleri

Bichon Frise, kıvırcık beyaz tüyleri ile adeta bir pamuk yumağı… Son derece sevimli bu küçük dostumuz Akdeniz’in Barnet cinsi köpeğinden türediği düşünülmektedir. İtalyan denizciler tarafından tüm dünyaya yayılan Bichon Frise, ev hayatına kolay adapte olabilen ve sahibine karşı son derece sadık köpek cinsleri arasındadır. Neredeyse her türlü oyunu oynayabileceğiniz beyaz tüy yumağı Bichon ile artık ev hayatınız daha eğlenceli olacak. Devamını okumak için buraya tıklayın.

6. Boston Terrier

Küçük Köpek Cinsleri

Amerikan Beyefendisi olarak adlandırılan Boston Terrier, her ne kadar ürpertici gibi görünse de son derece sıcak kanlı bir ev arkadaşıdır. Sahibine karşı her daim sadık, sevgi dolu ve oyuncu tavırları ile ön plana çıkan tür, ortalama 15 yıl yaşam süresiyle ailenin bir parçası olmaya hazır! Siyah ve beyaz renkli tüy yapısıyla bir hayli ihtişamlı görünüme sahip Boston Terrier; zeki, hayat dolu, dost canlısı kişilik özellikleriyle diğer evcil hayvanlarınızla da çok iyi anlaşacak. Devamını okumak için buraya tıklayın.

7. Brüksel Griffon

Küçük Köpek Cinsleri

Brüksel Griffon, tam bir Belçikalı… Süs köpeği olarak bilinen tür, yüzünden aşağı doğru sarkan tüyleriyle bambaşka bir hava katmaktadır. Ortalama 13 yıl yaşam ömrüne sahip olan küçük dostumuz sıcak bir aile ortamı için yaratılmış! Hem çocuklar hem de yetişkinlerle iyi geçinebilen Brüksel Griffon, zeki ve uyanık tavırlarıyla sizi büyülemeyi başaracak. Ortalama 20 cm boya, 4 kg ağırlığa sahip bu sevimli dostumuz, küçük ve dik kuyruğuyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

8. Cavalier King Charles Spaniel

Küçük Köpek Cinsleri

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin bir numaralı küçük dostu! Cavalier King Charles Spaniel, İngiliz asıllı mükemmel bir ev köpeği olarak bilinmektedir. Sevimli suratı, küçük vücut ölçüleri ile dikkat çeken Cavalier King, köpek severler tarafından en iyi ev hayvanı olarak seçilmektedir. Eski dönemlerde yalnızca soylu ailelerin besleyebildiği bu ihtişamlı dostumuz artık hemen her evin neşe kaynağı olarak ailenin bir parçası olmayı başarmış durumda!

9. Dakhund

Küçük Köpek Cinsleri

Halk arasında “Sosis Köpeği” olarak da bilinen Dakhund, cesur kişiliği ve aerodinamik duruşuyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Küçük köpek cinsleri arasında en çok tercih edilen türlerden bir tanesi olan Dakhund, evde beslenebilecek en ideal köpeklerdendir. Doğru beslenme ve düzenli veteriner kontrolleri ile ortalama 15 yıla kadar yaşayabilen tür, 7 ile 15 kg ağırlığa ulaşabilmektedir. Küçük çocuklar için en iyi evcil hayvanlar arasında yer alan Sosis Köpeği evinizin neşe kaynağı olacak.

10. Fransız Bulldog

Küçük Köpek Cinsleri

Fransız Bulldog köpeği son derece güçlü, atletik ve hızlı bir ev köpeğidir. Saatlerce sıkılmadan oyun oynayabilecek enerjiye sahip bu küçük dostumuz, ailenizin hayat kaynağı olmayı başaracaktır. Ortalama 14 yıl yaşam süresine sahip olan Fransız Bulldog, küçük vücut ölçüleriyle görenleri kendine hayran bırakmayı başarmaktadır. Diğer evcil hayvanlarla beraber büyütülmesi durumunda iyi bir dostluk kurabilen bu tür, oldukça uysal, sevecen, sabırlı ve neşeli kişiliği ile ön plana çıkmaktadır.

11. Havanese

Küçük Köpek Cinsleri

Küba’nın ulusal köpeği Havanese, soyu tükenmiş olan Blanquito de la Habana cinsinden geliştirilmiştir. Son derece sıcak kanlı kişiliği ile nam salmış bu küçük dostumuz, aileler için en ideal evcil hayvanlar arasında gösterilmektedir. İlgi ve alakaya adeta muhtaç hareketleri ile görenleri güldürmeyi başaran Havanese köpeği neredeyse her şeyi birlikte yapabileceğiniz en yakın arkadaşınız olacaktır. Ortalam 5 kg ağırlığa kadar ulaşabilen tür, 25 cm boy uzunluğu ile küçük köpek ırkları arasında yer almaktadır.

12. Lhasa Apso

Küçük Köpek Cinsleri

İnatçı ve kararlı tavırlarıyla dikkat çeken Lhasa Apso köpeği, üst düzey işitme duyusuna sahip ender köpek cinsler arasında yer almaktadır. İlk olarak Tibet’te ortaya çıkan tür, sahibine karşı son derece duygusal, sadık ve itaatkardır. Ortalama 5 ile 8 kg ağırlığa sahip olan Lhasa Apso, 26 cm boy uzunluğu ile küçük köpek ırkları arasında yer almaktadır. Adeta evinizin neşe kaynağı olacak bu tür; sakin, korkusuz, zeki, hayat dolu ve oyuncu kişiliği ile hem çocuklar hem de diğer evcil hayvanlarla sıkı bir arkadaşlık kurmaktadır.

13. Minyatür Schnauzer

Küçük Köpek Cinsleri

Schnauzer köpek cinsinin en küçük olan bu tür, ev hayatına kolay adapte olabilen mükemmel bir köpek ırkıdır. Alman kökenli olan Minyatür Schnauzer köpeği, sahibine karşı oldukça itaatkar ve bağlılık göstermektedir. Ortalama 5 ile 9 kg ağırlığa sahip olan Minyatür Schnauzer, düzenli beslenme ve doktor kontrolleri ile 15 yıla kadar yaşayabilmektedir. Evinizin neşe kaynağı olmayı bekleyen bu küçük dostumuz, hem zeki hem de korkusuz tavırlarıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

14. Pekingese

Küçük Köpek Cinsleri

Pekinez olarak da adlandırılan Pekingese, kısa boyu ve uzun tüyleriyle son derece sevimli bir görünüme sahiptir. Çin kraliyetinin saraylardan eksik etmediği bu tür, günümüzde birçok ailenin evcil hayvanı olarak beslenmektedir. Son derece uyumlu bir kişiliğe sahip olan Pekingese, hem küçük çocuklar hem de diğer evcil hayvanlarla kardeş gibi geçinmektedir. Kişilik olarak her daim barışçıl tavırlar sergilemekte olan tür, bazen hırçın ve inatçı bir yapıya da bürünmektedir. Ortalama 2 ile 6 kg ağırlığı ile maksimum 23 cm uzunluğa ulaşabilen Pekingese, en yakın ev arkadaşınız olmaya hazır!

15. Pug

Küçük Köpek Cinsleri

Çin kökenli süs köpeği olarak bilinen Pug, son derece sevimli bakışlarıyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. En eski köpek ırkları arasında yer alan tür, oldukça evcil köpek türlerindendir. Sahibine her daim sevgi gösterisinde bulunmaktan çekinmeyen Pug, oldukça nazik, kibar ve sevecen tavırlarıyla ön plana çıkmaktadır. Ev hayatına kolaylıkla adapte olabilen türün çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla sıkı bir dostluk kurduğu bilinmektedir.

16. Shih tzu

Küçük Köpek Cinsleri

“Küçük Aslan” lakabıyla tanınan Shih tzu köpeği, oldukça küçük köpek ırkları arasında yer almaktadır. Sahibine karşı her daim sadık ve sevgi dolu hareketler sergilemekte olan tür, çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinmektedir. Sevimli bakışları, uzun tüyleri ve uysal hareketleri ile ön plana çıkan Shih tzu, eviniz için en ideal küçük köpek cinsleri arasında yer almaktadır. Ortalama 4 ile 7 kg ağırlığa ulaşabilen bu sevimli dostumuz, kaliteli köpek maması ve düzenli aşı uygulamalarıyla 16 yıldan fazla yaşayabilmektedir.

17. Chihuahua

Küçük Köpek Cinsleri

En küçük köpek ırkları arasında yer alan Chihuahua, halk arasında Çivava olarak da bilinmektedir. Adını Aztek eyaleti Chihuahua’dan alan tür, maksimum 3 kg ağırlığa ulaşmaktadır. Son derece küçük görünümü ile adeta büyük bir köpek edasında hareketler sergilemekte olan sevimli dostumuz, görenleri kendine hayran bırakmayı başarmaktadır. Evde besleyebileceğiniz köpek türleri arasında en çok tercih edilen ırk olma özelliğine sahip Chihuahua, doğru beslenme ve düzenli doktor kontrolleriyle 20 yıl kadar yaşam süresine sahiptir.

18. Papillon

Küçük Köpek Cinsleri

Continental Toy Spaniel olarak da bilinen Papillon köpeği, son derece küçük köpek ırkları arasında yer almaktadır. Ailesine karşı her daim sıcakkanlı ve dost canlısı tavırlar sergilemekte olan Papillon, ilgi ve alakaya bayılmaktadır. Ortalama 3 kg ağırla sahip olan küçük dostumuz, adeta bir bebek edasında hareketler sergilemektedir. Uzun saçaklı kulak yapısıyla dikkat çekmekte olan tür, genellikle beyaz, kahverengi ve siyah tonlara sahiptir.

19. Minyatür Kaniş

Küçük Köpek Cinsleri

Poodle olarak da bilinen Minyatür Kaniş, son derece cesur ve zeki yağısıyla eğitilmeye oldukça müsaittir. Evcil yaşama kolaylıkla adapte olabilen tür, hem çocuklar hem de yetişkinler ile sıkı bir dostluk kurmayı başarmaktadır. Fransız ailelerinin vazgeçilmez evcil hayvanları arasında yer alan Poodle Kaniş, ortalama 15 yıl yaşam süresiyle evinizin yeni bireyi olmaya hazır! Hem gezebileceğiniz hem de oyunlar oynayabileceğiniz bu tür, oldukça aktif ve oyuncu yapısıyla evinizin neşe kaynağı olacaktır.

20. Affenpinscher

Küçük Köpek Cinsleri

Affenpinscher, Alman tarihinin en eski köpek ırkları arasında gösterilmektedir. Son derece cesur ve zeki yapısıyla ailelerin tercih olmuş bu tür, günümüzde en sevilen evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Ailesine ve çevresine kolay adapte olabilen Affenpinscher köpeği, küçük çocuklar ve diğer ev hayvanları ile kısa sürede arkadaşlık kurabilmektedir. Meraklı tavırlarıyla evin her yerini kurcalamaya bayılan sevimli dostumuz Affenpinscher, evinizin neşe kaynağı olamaya hazır! Devamını okumak için buraya tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum