Ev Fiyatına Televizyon LG105UC9V İncelemesi

Türkiye' de satılan en pahalı perakende televizyon sizce ne kadar olabilir? Fiyatını duyunca dudağınızı uçaklatacak televizyon olan LG 105UC9V modelini sizler için inceledik.
Ev Fiyatına Televizyon LG105UC9V İncelemesi

105 İNÇLİK EKRAN ve 155 KİLOGRAM AĞIRLIK

Tüplü televizyonların bir bir yok olduğu günümüzde akıllı televizyonlar her eve girmeye başladı. Ev eşyaları arasında ilk akıllananlardan birisi televizyonlar oldu. Akıllı televizyon hayatımızın bir parçası olmuşken artık akıllı televizyonlar da yeni nesil için olmazsa olmazlar arasında yerini aldı.

Güney Koreli panel üreticisi LG, akıllı tlevizyonları en çok tercih edilen markalardan birisi durumunda. Gelişen teknoloji ile birlikte yeni özelliklere kavuşan akıllı televizyonlarına nazaran bu model biraz farklı. Çünkü bu televizyonun boyu tam 105 inç yani 266 ekran...

105-inc-ekran.jpg

Televizyonu izlemek için 2.66 metrelik bir boş duvara ve 155 kilogramlık ağırlığıyla onu koyabileceğiniz uygun odaya sahip olmanız gerekiyor. Tabi bir de onu alabilecek maddi güce... Ülkemizde de satılan bu televizyonun teknik özelliklerini ve fiyatını sizler için inceledilk:

LG 105UC9V TEKNİK ÖZELLİKLERİ

- 105 inç (266 cm) 5K ULTRA HD(5120x2160) Kavisli (Curved) Ekran

- 1.560 Hz Ekran Yenileme Hızı

- 150 W 7.2 Dolby Digital Plus destekli Ultra Surround Ses Sistemi

- Dahili HD Uydu alıcı

- Wi-Fi , Wi-Fi Direct, DLNA, HDMI, HDCP, Miracast, USB 2.0 ve USB 3.0 Bağlantı Özellikleri

- 3D İzleme, 2D den 3D ye dönüştürme ve 3D Ses Desteği

- Web tarayıcı, webOS işletim sistemi ve 8 MP dahili kamera

- A sınıfı güç tüketimi, ışık sensörü, sihirli kumanda ve yayın kaydetme özelliği

- 155 kg ağırlık

BU TELEVİZYONDA YOK YOK

5k-cozunurluk.jpg

Televizyonun teknik özelliklerine baktığımız zaman markanın piyasadaki diğer akıllı televizyonlarından ayrılan en önemli özelliği çözünürlük değeri oluyor. Full HD televizyonlar bir süredir piyasayı domine etmişken, 4K UHD televizyonlar onların yerini almaya bşladı. Fakat bu televizyonun çözünürlüğüne bakınca 5K UHD çözünürlük sunduğunu görüyoruz. Yani bu Full HD nin 5 katı daha net çözünürlük anlamına geliyor. 

21:9 ekran oranı

Ekranın büyüklüğünün yanında sunduğu izleme açısı diğer dikkat çeken özelliği oluyor. Diğer televizyonlarda kullanılan 16:9 görüntü oranı bu televizyonda 21:9 oranına yükseltilmiş. Bu daha panaromik görüntüler manasına geliyor. Düz ekranda bu kadar geniş açıyı izlemek daha zor olacağı için LG Curved yani Kavisli ekran kullanarak bunu gidermiş. Bu şekliyle sizi saran ekran uygun mesafeden izlendiği zaman görme açınızla tam örtüşüyor ve aynı sinemalardaki gibi görüntünün içindeymiş hissiyatı uyandırıyor.

7.2-ses-sistemi.jpg

Televizyon ses konusunda da iddialı. 7.2 hoparlör düzeniyle tam 150 W ses gücü üretebilen sistem entegre edilmiş. Hoparlörler dünyaca ünlü ses tasarımcısı harman/kardon işbirliği ile tasarlanmış. Dolby Digital ve Dolby Digital Plus desteğini de arkasına alan LG, ultra surround ve 3D Sound Zooming gibi ses efektleri sunan televizyonuyla sinema salonlarını aratmayacak kalitede ses üretmeyi başarmış.

lg webos

Bağlantı özelliklerine baktığımızda Wi-Fi bağlantısıyla ağa bağladığınız televizyon aynı zamanda Wi-Fi Direct ile ortamdaki diğer kablosuz cihazlarla veri alışverişi yapabiliyor ve görüntülerinizi, videolarını hızlı şekilde doğrudan açabiliyor. Miracast ve DLNA özellikleriyle de akıllı telefonlarınızın ve tabletlerinizin ekranını aktarabiliyor ve televizyonu dev bir monitör gibi kullanabiliyorsunuz.

LG webOS işletim sistemine sahip televizyonda internete bağlandığınız anda LG Smart World uygulamaları ile sanal aleme açılıyorsunuz. İsterseniz çocuklarınız için oyunlar indirerek, isterseniz yemek tarifleri gibi ücretli ve ücretsiz uygulamalardan yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca gerekli uygulamaları indirerek internet üzerinden satın aldığınız filmleri ve dizileri de doğrudan izleyebiliyorsunuz. 8 MP kamerasıyla fotoğraflar ve videolar kaydedebiliyor ve görüntülü görüşmeler yapabiliyorsunuz.

Tüm bunların yanında televizyonla birlikte akıllı kumanda gönderiliyor. Akıllı kumanda ile dahili uydu alıcısını kulalndığınız takdirde oldukça şık ve kullanışlı bir kumandaya sahip oluyorsunuz. Bu kumanda imleç haline gelip uygulamaları kullanırken size fare görevi görüyor. Ayrıca televizyonun 4K çözünürlükte 3D yayınları desteklediğini de belirtelim.

 

EV FİYATINA TELEVİZYON LG 105UC9V

lg-uhd-fiyat.jpg

Böyle özeliklere sahip ve böyle büyüklükteki bir televizyonun ucuz olması elbette beklenemez. Ama fiyatı duyunca tahmin ettiğinizin çok üstünde olduğunu anlayacaksınız. Resmi satış noktalarındaki mevcut listelere göre LG 105UC9V fiyatı 225 bin Türk Lirası... Evet yanlış duymadınız. Bu televizyonu almak isterseniz 225.000 TL yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Almayı düşünenler için internet üzerinden satış yapan firmalarda bu fiyat 210 bin TL civarına kadar düşüyor.

 

NeOldu.com / İlkay Engin

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.