Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Mimari özellikleri göz önünde bulunduran kişilerin ilk olarak mermer tercih ettiklerini görebiliyoruz.
Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Mimari özellikleri göz önünde bulunduran kişilerin ilk olarak mermer tercih ettiklerini görebiliyoruz. Özellikle yeni yapılarda bu talep oldukça fazla görünür hale gelmiş durumda. Çünkü birçok alanda kullanımı uygun olan mermer çeşitleri, kolay temizliği, kalitesi, kendi içinde harika bir görünüme sahip olması, suya ve ateşe dayanıklı olması ve daha birçok farklı avantajları ile tercih edilmektedir.  Nitekim göze bir hayli hoş gelen mermer zeminler veya mermerlerin kullanıldığı birçok farklı alanlarda, her anlamda kaliteyi ön plana çıkarmaktadır. İsteğe bağlı olarak farklı renk tasarımına sahip olan mermerler kullanılarak, zeminlerin daha güzel bir hale getirilmesi de sağlanabilir. Sonuç olarak estetik görünümleri bir hayli hoş olan mermerler uygun görülen zemine uygulanır veya zemin mermere uygun hale getirilir. Bakımları oldukça kolay olmasına karşın, doğru uygulanması durumunda onarımlık bir durumda bulunmamaktadır. 

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Nitekim dekorasyon gibi işlemlerde ya da yeni yapılacak yapılarda oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir. Buna karşın mermer fiyatları da kullanım alanlarına göre oldukça uygun fiyatlara gelmektedir. Mermer fiyatları birçok farklı detaya göre belirlenmektedir. En basiti mermerin kalınlığı en büyük fiyat pariteleri arasında yer alıyor. Yani seçmiş olduğunuz mermerin kalitesinden ziyade, renk, model, kalınlık ve alacağınız miktarda metrekare fiyatlarını değiştiriyor. Çünkü oldukça meşakkatli bir işlem sürecinden geçen mermerler, plakalar haline getirilerek müşterinin kullanımına sunuluyor. Durum böyle olunca da mermerin çıkarılmış olduğu rezervin durumu dahi fiyatların değişmesine neden oluyor. 

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Şıklığı Mermer İle Yakalayın

Ama kullanım alanlarını ve kullanıldığı alanlarda sağlamış olduğu kaliteli görünüm ele alındığında, mermer fiyatları hiçbir şekilde göz önüne alınmıyor. Yeni konutların neredeyse tamamında kullanılan ve lüks sınıfına giren yapılar, tam olarak lüksü mermer gibi kullanmış oldukları malzemeler ile yansıtıyor. Ülkemizde çıkarılan mermerlerin yüksek kalitede olmasından dolayı, dünyanın her yerine de gönderimi yapılıyor. Böylelikle konutlarda, restoranlarda, otellerde ve alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok alanda da kullanılıyor. Bunun temel sebebi ise mermerde bulunan göze bir hayli hoş gelen çizgilere sahip olması. Burada granit, cam ya da epoksi malzemelerinin yanı sıra mermer kullanımı, her anlamda avantajı ve kolaylığı da beraberinde getiriyor. Uzun ömürlü olmasından kaynaklı da tercih edilen mermer zemin ve duvar çözümleri, farklı mermer kalınlıklarına ve modellerine göre çeşitleniyor. 

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Mermer tercih etmenin için birkaç basit nedeni; 

  • Sınırlı renk seçeneğinin yanı sıra, içlerinde bulunan çizgiler ile harika bir görünüm sunuyor. 
  • Dekorasyona bağlı olarak müşterilere pek çok farklı tasarım alanları ve imkanları sunuyor. 
  • Her türlü yüzeye uygun olmasından dolayı, sadece günümüzde değil, yüzyıllardır aktif olarak kullanılıyor. 
  • Estetik görünümlerine rağmen uygun mermer fiyatları sayesinde, birçokmekânda lüks yaşamı sağlıyor. 

Mermer Kullanım Alanları 

Pek çok alanda kullanıma uygun olmasından dolayı, banyo, mutfak, kapı boşlukları, antreler, havuz, bahçe gibi alanlarda zemin kullanımına uygun olmasına karşın, ayrıca duvar döşemelerinde de belirli bir yere kadar kullanılmaktadır. Baştan da söylediğimiz gibi kafelerde, otellerde ya da alışveriş merkezlerinde sıklıkla karşımıza mermer zeminler, farklı renk ve modellerde çıkıyor. Eğitim kurumları dahi bu tarz estetik görünümlere sahip mermerleri tercih ediyor. Tercih edilmesinin diğer nedenleri olarak;

Kolay Bakım; Mermer bakımına yönelik uzun ve maliyetli çalışmalara yer verilmez. Dayanıklı olmasından kaynaklı dilediğiniz temizlik ürününden yana hijyen sağlayabilirsiniz. Su yalıtımının iyi durumda olması da bakımı sırasında sorun yaşamanızın önüne geçecektir.

Ekonomik Seçim; Tasarımlarına rağmen fiyat aralıklarının cep yakmadığı da bilinir. Bu yüzden de çoğu mekânda tercih edildiğini göreceksiniz. Gerek temizliği gerekse bakımı için de yüksek fiyatlara yer verilmiyor. Üstelik kısa sürede temizliğini ve bakımını yapabiliyorsunuz. 

Yüksek Kalite; Mermer çok yüksek dayanıklılığa sahip olmasından dolayı, kullanıldığı alanlarda kalitesini en iyi şekilde yansıtıyor. Ayrıca su geçirmez, yanmaz, kokmaz, kolay temizlenir olması da kalitesini ön plana çıkarıyor.

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Dekorasyon Düşünenlere Mermer Önerileri

Evinizin veya işyerinizin artık komple dekorasyon tadilat zamanı geldiğini mi düşünüyorsunuz? Belirli bir süreden sonra her mekân yenilenme ihtiyacı duyar. Kullanıldıkça eskiyen yerleri yenilemek hem ruhsal olarak sağlığınıza iyi gelir hem de bedensel. Yenilenen eviniz daha hijyenik olur. Kullanımı kolay olur ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Öncelikle tadilat işine yerlerden başlanılması gerekir. Yerlere ne yaptıracağınıza karar vermelisiniz. Yerin ne kadar trafik aldığı önemli konuların başında gelmektedir. Sürekli yürünen zeminler için mermer gibi kaliteli malzemeler kullanılması daha doğru sonuçlar verecektir.

Sürekli insan trafiğinin olduğu bir hastane veya okul gibi bir yere tadilat yapılacaksa eğer, bunun için de mermer zeminler oldukça ciddi avantajları beraberinde getiriyor. Ayrıca en uygun mermer fiyatları, birçok zemin kaplama ürünlerine göre, kullanım avantajları ve ömürlük olmasından dolayı daha uygundur. Eğer normal bir işyeriniz varsa, günde gelen giden kişi sayısı belliyse buralarda da şık tasarım için mermer tercih edebilirsiniz. Eğer evinize tadilat düşünüyorsanız yerleri mermer yaptırmanız çok iyi olacaktır. Çünkü ev, en çok zaman geçirilen mekanlar arasında yer aldığı için, sağlıklı olması gereken yuvalarımızdır. 

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Mermer Renk ve Çeşitleri

Yeni rezervler ortaya çıktıkça, mermerin rengi, çeşitleri, kalitesi günden güne artarak, daha fazla alanda kullanım imkânı sunuyor. Durum böyle olunca da özellikle konut ve iş yeri dekorasyonların da sıklıkla tercih ediliyor. Roma döneminde dahi yoğun olarak kullanılan mermerler, işlemesi oldukça zor olduğu için, sadece özel alanlarda kullanılıyordu.  Türk tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan mermerler, yapılan tüm ibadethanelerde tercih edildiği gibi, saraylarda da tercih edilen malzemelerin başında geliyor. Aslında mermer doğada binlerce yılda oluşan, en güçlü kaya parçaları arasında yer alıyor. 

Durum böyle olunca da birçok yerde kullanılması uygun hale geliyor. Her şeyden önemlisi oldukça kaliteli olması. Çünkü kullandığınız yerlerde renk solması yaşamadan, mermeri aynı kalitede kullanabiliyorsunuz. Mermer sadece rengi ile değil, solmayan ve su sızdırmayan bir yapıda kaya parçası olmasından dolayı, kullanıldığı mekanlarda kaliteyi her anlamda yansıtıyor.

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Renkli Mermerlerin Kalitesi

Günümüzde renkli mermerler çok daha fazla talep görmeye başlamış durumda. Çünkü farklı renkler, dekorasyonu istediğimiz gibi yapmamızı sağlıyor. Eskiye nazaran kırmızı ve tonları, kahverengi ve tonları, gri ve tonları gibi birçok farklı seçeneğe sahip durumdayız. Şık tasarım tercih edenlerin, mermer çeşitlerini inceledikten sonra, farklı tercihleri geride bırakarak, mermer ile işlerini hallediyorlar.

Mermer plakalar halinde satılmaya başlandığı için, artık tek parça olarak da zeminlerde kullanabiliyoruz. Tabii ki zeminin büyüklüğüne göre belirli noktalarda birleşim olabilir. Ancak mermerin yapıştırıcısının kuvvetli olması ve mermerin yapıştığı yerde çok az belirgin olmasından dolayı, tek parça halinde bir görünümü kullananlara sunuyor.

Manisa, Afyon, Adıyaman, Bursa gibi şehirlerimizde bulunan mermer rezervleri sayesinde, renk ve çeşitliğimiz mermerde çoğaldığı gibi, bunları dünyanın her yerine de gönderiyoruz. Mermer üretiminde Türkiye, dünyanın hatırı sayılır ülkeleri arasında yer aldığı gibi, eskiden konut sunumlarında İtalyan mermer ile zemin döşemesi ibareleri yer alırken, bugün renklerin ve mermerin kalitesi öne çıkarılarak, konut alacakların zevkine sunuluyor.

Ev Dekorasyonunda Şıklığı Mermer ile Yakalayın

Dekorasyonda Mermer Öncelikler Arasında

İnsanların en büyük hayalleri ve hedefleri hiç kuşkusuz kendi evlerini kendi zevkleri ile kurarak burada yaşayacakları bir ömrü mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaktır. Bunun için birçok çift zevklerine hitap eden dekorasyonlara sahip olmak isterler. Mermer bize istediğimizi elde etmemize imkân sunan en iyi yapı malzemeleri arasında geliyor. Bugün sizde çeşitlerini internet üzerinde inceleyerek, en net kararı verebilir ve kaliteli bir zemine sahip olabilirsiniz.

Zemin uygulamalarında sıklıkla karşılaştığımız mermer, hijyenik bir alanda yaşamamızı da sağlıyor. Artık kendinden motif işlemeli mermer çeşitlerinin de çok olmasından dolayı, uygulama alanları da her geçen gün artıyor. Öyle ki duvar kaplamalarında dahi kullanılan mermer türleri ile karşılaşmak mümkün.

Mesela kırmızı renkleri ve beyazın birleşimi ile ortaya çıkan mermer türleri de bulunuyor. Kendinden motifli bu mermerler ile zemininizde veya kullanım durumuna göre duvarlarınızda, harika bir görünümü de elde etmiş olacaksınız. Sadece banyo ya da mutfak değil tabi ki birçok alanda da kullanımı mümkün olması ve suya dayanıklı olmasından dolayı, rahatlıkla bu alanlarda solma, yanma, kırılma gibi durumlar söz konusu olmadan temizliğinizi yaparak kullanabiliyorsunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.