Sperm Sayısını Azaltan 6 Yiyecek ve İçecek

Sperm sayısı doğurganlık açısından oldukça önemlidir. Bu içeriğimizde sperm sayısını olumsuz yönde etkileyen yiyecekleri bir araya getirdik.
Sperm Sayısını Azaltan 6 Yiyecek ve İçecek

Yapılan araştırmalarının sonuçlarına göre günlük yaşantımızda sık sık tükettiğimiz yiyecekler doğurganlık için oldukça zararlıdır. Erkeklerin sperm kalitesini ve sayısını azaltan bu yiyeceklerin cinsel olarak son derece sağlıksız olduğu tespit edilmiştir. İçeriğimizde bu yiyeceklerden bahsettik.

İşte sperm sayısını ve kalitesini azaltan gıdalar...

1. Kafein İçeren Gıdalar

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Yapılan bir araştırmaya göre kafein içeren gıdaların tüketiminin sperm kalitesinin ve sayısının azalmasına neden olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple kafein içeren gıdalar olan kahvenin ve asitli içeceklerin tüketiminin azaltılması gerekir.

2. Alkol

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Aşırı alkol tüketiminin spermleri öldürdüğü uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Birçok zararı bulunan alkol tüketiminin iktidarsızlık gibi sorunlara da yol açtığı bilinmektedir. Bu sebeple bir aşırılık varsa azaltmalı yoksa tamamen bırakmalısınız.

3. Soya

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Soya gıdasının içeriğinde bulunan izoflavon adındaki kimyasal, östrojene benzer bir etki oluşturmaktadır. Bundan dolayı da sperm sayısı, kalitesi ve hareketliliği olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu sebepten ötürü soyanın tüketilmesi önerilmiyor.

4. İşlenmiş Et Ürünleri

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Uzmanların yaptıkları araştırmalara göre konserveleme, tütsüleme ve fermente etme gibi işlemler yapılmış ürünlerin tüketimi sperm sayısını azaltmaktadır. Özellikle şarküteri ürünleri bu yüzden oldukça zararlıdır. Kısırlık sorunu yaşayanların bu ürünleri tükettiği tespit edilmiştir.

5. Hayvansal Besinler

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Hayvansal besinler ineklerden geçen dişilik hormonlarının yüksek olması sebebiyle spermin azalmasına neden oluyor. Özellikle tam yağlı süt, tereyağı, krema ve tam yağlı peynir gibi gıdalar sperm açısından oldukça sakıncalıdır.

6. Aşırı Yağlı Gıdalar

Sperm Sayısını Azaltan Yiyecekler

Yağlı beslenmenin vücudumuzun birçok işlevinde bozulmaya neden olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu işlevlerden birisi de doğurganlıktır. Aşırı yağlı gıdalar sperm kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir.

Cips, hamur işi ve aşırı yağlı diğer gıdaların tüketilmesi bu nedenden ötürü önerilmemektedir. Özellikle de azospermi gibi bir rahatsızlık yaşıyorsanız bu gıdaları tüketmeyi bir an önce bırakmalısınız.

İlginizi Çekebilir
Sperm Sayısını Arttıran BesinlerAzospermi Nedir?

Sperm sayısını ne azaltır?

Sperm sayısını azaltan faktörler günümüzde git gide artmaktadır. Alkol ve sigara tüketimi, çok fazla spor yapmak, aşırı yağlı besinler tüketmek, yeterli miktarda D vitamini alamamak ve dar pantolon giymek sperm sayısının azalmasına neden olmaktadır.

Limon suyu sperm öldürür mü?

Ph seviyesi düşük olan sıvıların sperm öldürücü olduğu bilinmektedir. Limon suyu da pH seviyesi düşük sıvılardan birisidir. Dolayısıyla limon suyunun spermi öldürücü etki gösterdiğini söyleyebiliriz.

Çay spermi etkiler mi?

Yapılan araştırmalara göre çay içen erkeklerin sperm sayısının daha fazla olduğu tespit edilmiştir. 10 yıl ya da daha uzun süre çay tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre sperminin %15,3 daha yoğun olduğu keşfedilmiştir.

Erkeklerin sperm sayısı neden düşer?

Sperm sayısının düşmesinin altında birçok sebep bulunmaktadır. Hormon salınımında meydana gelen sorunlar, kullanılan ilaçlar, beslenme düzeni, kötü alışkanlıklar, geçirilen ameliyatlar, sperm kanallarındaki defektler ve Klinefelter sendromu gibi bazı kalıtsal hastalıklar sperm sayısının düşmesine neden olmaktadır.

En iyi sperm ne zaman olur?

Spermin en kaliteli olduğu zamanlar sağlıklı beslenen genç yaşlardır. 50'li yaşlardan sonra spermlerde yapısal olarak sorunlar daha çok karşımıza çıkmaktadır. Ancak sperm kalitesinin düşüklüğünün beslenme şekline ve alışkanlıklara bağlı olarak değişeceğini söyleyelim.

Türk kahvesi sperm sayısına etki eder mi?

Az miktarda alınan kafein spermin hareketliliğini arttırır. Dolayısıyla Türk kahvesini aşırıya kaçmamak kaydıyla tüketirseniz sperm sayısının ve kalitesinin artacağını söyleyebiliriz. Ancak aşırı kafein alımının tam tersi etki gösterdiğini belirtelim.

Her gün cinsel ilişkiye girmek sperm kalitesini düşürür mü?

Cinsel ilişki sıklığı ne seviyede olursa olsun sperm kalitesini düşürmemektedir. Ancak her gün cinsel ilişkiye girmenin spermin sayısını azalttığı bilinmekte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.