Enver Yücel'in Hayatı Hakkında 13 Bilgi!

Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi ve yönetim kurulu başkanı Enver Yücel kimdir? Bu içeriğimizde Enver Yücel'in hayatı hakkında bilgileri araştırdık ve derledik. İşte Enver Yücel hakkında bilgiler;
Enver Yücel'in Hayatı Hakkında 13 Bilgi!

Enver Yücel Hakkında Bilgiler!

Enver Yücel, iş dünyasının başarılı isimlerinden birisidir. Bu içeriğimizde Enver Yücel kimdir? Enver Yücel nerelidir? Enver Yücel ne iş yapıyor? gibi soruların cevaplarını araştırdık ve derledik. İşte Enver Yücel'in hayatı hakkında bilgiler;


1. Enver Yücel, günümüzde Türkiye ve yurtdışına eğitim veren Bahçe Şehir Uğur Eğitim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı'dır.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler.jpg


2. Enver Yücel 1957 yılında Giresun'un Piraziz ilçesine bağlı olan Şeyhli köyünde dünyaya gelmiştir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-001.jpg


3. Enver Yücel, yatılı olarak İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde okumuş, daha sonra Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nü bitirmiştir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-002.jpg


4. Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta ülkemiz olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde öğrencilere eğitim hizmeti sunmaktadır.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-003.jpg


5. Enver Yücel, Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak görmektedir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-004.jpg


6. 150 binden fazla öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın temeli 1974 yılında İstanbul Laleli'de bir dershanede Enver Yücel tarafından atılmıştır.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-005.jpg


7. Enver Yücel Bahçeşehir Koleji'ni 1994 yılında kurarak özel eğitim kurumlarının Türkiye'de yaygınlaşmasını amaçlamıştır. Bu koleji kısa süre içerisinde Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum haline getirmiştir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-006.jpg


8. Enver Yücel'in kurmuş olduğu Bahçeşehir Kolejleri günümüzde 13 Fen ve Teknoloji Lisesi, 15 bilim müzesi ve 130 kampüse öncülük etmektedir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-007.jpg


9. Enver Yücel, dünya markası olma vizyonunu gerçekleştirme amacıyla 2004 yılında Amerika'da gençleri SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavlarına hazırlaması için Uğur Education'ı açtı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile ABD arasında yapılan işbirliği öğretmen ihracatı'nın da yolunu açmış oldu.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-008.jpg


10. Enver Yücel'in 1998 yılında kurmuş olduğu Bahçeşehir Ünversitesi dünyanın en iyi ünversitesi olma yolunda çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-009.jpg


11. Enver Yücel, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un himayesinde gerçekleşen UNCA Ödülleri’nde “Küresel Eğitime Katkı Ödülü” adlı ödülün sahibi olmuştur.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-010.jpg


12. 2015 yılında İtalya’da bulunan Foedus Vakfı, Enver Yücel'e eğitime olan katkılarından dolayı Foedus Özel Ödülü'nü vermiştir.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-011.jpg


13. Enver Yücel'in eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar çok beğenilince 2017 yılında ABD'de Global Eğitim ve Araştırmalar Merkezi (Glocer) tarafından "Global Eğitimde Liderlik" ödülüne layık görülmüştür.

enver-yucel-hakkinda-bilgiler-012.jpg

Önerilen İçerik; Hüseyin Yücel'in Hayatı Hakkında 12 Bilgi!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum