Dizilerdeki Başrolleri Sollayan En İyi 10 Yan Karakter

Herkesin bir dizi kahramanı vardır. Ancak çoğumuzun dizi kahramanları başroller değil yan karakterlerdir. İşte başrollerden daha çok dikkat çeken 10 yan karakter…
Dizilerdeki Başrolleri Sollayan En İyi 10 Yan Karakter

Çoğumuzun keyfidir işten/okuldan geldikten sonra favori dizimizi izleriz. Her dizide ister başrol ister yan rol olsun sevdiğimiz karakterler vardır. Bu içeriğimizde de sizlere dizilerdeki başrollerden daha çok tutulan ve sevilen yan rolleri ele alacağız. İşte dizilerdeki başrolleri sollayan yan karakterler…

1. Burhan Altıntop – Avrupa Yakası

Burhan Altıntop

Avrupa Yakası günümüzde bile kendinden sıkça söz ettiren, internet üzerinden bolca izlenen diziler arasında. Türk komedi dizilerinin efsanesi arasına giren Avrupa Yakası’nda birbirinden ünlü isimler rol alsa da içlerinden bir tanesi kuşkusuz herkesi gülmekten kırıp geçirdi: Burhan Altıntop! Konuşma tarzı, gereksiz çıkışları ve taklitleriyle izleyenleri kahkahaya boğan Burhan Altıntop başrolleri sollayan yan karakterlerin en başında geliyor. Bu karaktere hayat veren Engin Günaydın’ı da es geçmemek gerek.


2. Ramiz Karaeski – Ezel

Ramiz Karaeski

Türkiye’de kült diziler arasında yerini alan Ezel dizisinin olmazsa olmazı Ramiz Karaeski nam-ı diyar Dayı! Ezel dizisiyle birlikte gönlümüze taht kuran Ramiz Karaeski verdiği öğütler ile insanları kendine bağladı. Başrolde yer alan Ezel karakterinin önüne geçen Ramiz Karaeski hakkında insanlar yeni bir senaryo istemişti. Tabii ki Ramiz Karaeski’nin bu kadar büyümesinde usta oyuncu Tuncel Kurtiz’in oyunculuğunu es geçmemek gerek.


3. Erdal Bakkal – Leyla ile Mecnun

Erdal Bakkal

Klasikleşen “Çay Erdal Bakkalda içilir” sloganı ile insanları kendisine bağlayan Erdal Bakkal, Leyla ile Mecnun dizisinin vazgeçilmezi haline gelmişti. Bazı sahnelerde konuşmadan bile güldürmeyi başaran Erdal Bakkal parayı ön plana çıkartmasıyla nam saldı. Cengiz Bozkurt’un hayat verdiği Erdal Bakkal karakteri de bundan seneler sonra bile hafızalarda kalacak karakterler arasında.


4. İsmail Abi – Leyla ile Mecnun

İsmail Abi

Leyla ile Mecnun dizisinin bu kadar büyük bir kitleye ulaşmasını sağlayan bir diğer isim de İsmail Abidir. Masumane duruşu, bir türlü iş bulamaması ve ailesinin hayatıyla izleyenleri kırıp geçiren İsmail Abinin beklediği geminin gelmemesi de herkesin yüreğine kazınmış bir yaradır. Karaktere hayat veren Serkan Keskin’in muhteşem oyunculu karakter ile izleyiciler arasında bağ kurmasına neden oldu.


5. Süleyman Çakır – Kurtlar Vadisi

Süleyman Çakır

Ekranlarda senelerce yer edinen, tekrarını bile milyonlarca kişinin izlediği Kurtlar Vadisi esasında Polat Alemdar karakteri üzerine kurulmuştu. “Bir mafya dizisidir” sloganıyla ekranlarla buluşan dizide ilk 45 bölümüne Oktay Kaynarca’nın hayat verdiği bir karakter olan Çakır damga vurdu. Öldüğü sahnede milyonları gözyaşlarına boğan, hatta bir kesimin öldüğüne inanmadığı bir karakterden bahsediyoruz. Mertliği ve kestiği raconlarla akıllara kazınan Çakır karakteri de efsane yan karakterler arasında.


6. Ali – Kuzey Güney

Ali

Efsane Türk dizileri arasında bulunan Kuzey Güney dizisi senaryosu itibarıyla ilkleri yaşatan dizi oldu. Kıvanç Tatlıtuğ’un canlandırdığı Kuzey karakterinin en yakın arkadaşı Ali, dostluğu, mertliği ve sempatik kişiliğiyle kısa sürede izleyicilerin sevgilisi haline geldi. Rıza Kocaoğlu’nun hayat verdiği karakter Ali’nin öldüğü sahnede izleyenler gözyaşlarına boğuldu. O sahne anketlerde hala Türk dizilerindeki en duygusal sahne olarak birinci olmaktadır. Ah Ali hepimizin yüreğini dağladın…


7. Sezai Usta – Kardeş Payı

Sezai Usta

Unutulmaz komedi dizileri arasına ismini yazdıran Kardeş Payı dizisinde birçok isim rol aldı. Bunlar arasında en çok akıllara kazınan karakter ise Sezai Usta oldu. Ayhan Taş’ın hayat verdiği karakter umursamaz ve pervasızlığıyla izleyicilerin gözüne girmeyi başardı. Bir daha “cinnah” unutulmaz.


8. Light Selami – Çocuklar Duymasın

Light Selami

Haluk’un en yakın arkadaşı Light Selami’yi hatırlamayan yoktur. Eşinden korkması, düşünceli ve iyi niyetli olmasıyla akıllara kazınan Light Selami her zaman başarılı yan karakterler listesinde yerini alacaktır.


9. Ulvi – Geniş Aile

Ulvi

Mahalle komedisinin en başarıları arasında yer alan Geniş Aile, Cevahir ve Koyu Bilal arasındaki çekişmeyi sahne aldı. Ancak dizide bir karakter vardı ki izleyenler gülme krizlerine soktu; Ulvi! Bülent Çolak’ın canlandırdığı karakter Türk televizyonlarının gördüğü en büyük yancısı olarak hafızalarda yer edindi.


10. Samim Saka – Sıdıka

Samim Saka

90’ların unutulmaz komedi dizisi Sıdıka sıradan bir aile hayatını anlatmaktadır. Sıdıka dizisinde akıllara kazınan karakter ise Samim oldu. Sıdıka’nın abisi rolünde rol alan Samim akıllara hala karate tutkusu ve Fenerbahçe sevdasıyla yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.