Komedi Dolu Renkli Filmleriyle Efsaneleşen Wes Anderson'un En İyi 9 Filmi

Film dünyasına kazandırdığı kült yapımlar, ikonik karakterler ve renkli filmleriyle tanınan ünlü yönetmen Wes Anderson’un en iyi filmlerini listeledik. İşte mutlaka izlenmesi gereken en iyi Wes Anderson filmleri…
Komedi Dolu Renkli Filmleriyle Efsaneleşen Wes Anderson'un En İyi 9 Filmi

Mutlaka İzlenmesi En İyi Wes Anderson Filmleri

Ünlü yönetmen Wes Anderson’un gelmiş geçmiş en iyi filmlerini listeledik. Filmlerinde ilginç karakterleri ve renkli senaryolarıyla dikkat çeken Wes Anderson’un onlarca filmi arasından NeOldu.com okurları için seçtiğimiz en iyi 9 filmini sizlere sunuyoruz. İşte IMDb puanına göre filmleri sıraladığımız en iyi 9 Wes Anderson filmi…


9. Isle of Dogs (2018) – IMDb: 7.9

wes anderson

Animasyon türünde en başarılı yapımlardan biri olan Isle of Dogs 2018 yılının en çok izlenen yapımlarından biri olup ünlü yönetmen Wes Anderson imzalıdır. Filmin konusu ise alınan bölgesel bir kararla şehirdeki bütün sokak köpekleri ve evcil köpeklerin şehirden uzakta bir çöplüğe bırakılmasını ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Henüz 12 yaşındaki Atari Kobayashi ise bu karara karşı çıkarak köpeği spots’u bulmak için köpek adası denilen bölgeye gider.

Tür: Macera, Animasyon

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bryan Cranston, Liev Schreiber, Edward Norton

Fragman

Isle of Dogs Tarzı Filmler;

  • Dolittlle (2020) – IMDb: 5.6
  • Love Wedding Repeat (2020) – IMDb: 5.5
  • Wrong Missy (2020) – IMDb: 5.7

8. The Grand Budapest Hotel (2014) – IMDb: 8.1

wes anderson

Wes Anderson’un gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında yer alan Büyük Budapeşte Oteli muhteşem senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla öne çıkmaktadır. 20 yy. başlarında yaşanan iki savaş arasında yaşanan dönemi konu edinen filmde dönemin en ünlü otellerinden birinde çalışan Gustav H. ve otele yeni gelen Zero Mustafa’nın hikayesi anlatılmaktadır. Yaşlı sevgilisinin ölümüyle büyük bir servet sahibi olan Gustav H. başına geleceklerden habersiz bir şekilde sevinmektedir. Ancak diğer mirasçılar Gustav’ı aradan çıkarmak için elinden geleni yaparlar. Bu sırada Zero Mustafa ise arkadaşı Gustav’ın arkasını kollayacaktır. Komedi dolu sahneleriyle film dünyasına damga vuran The Grand Budapest Hotel IMDb’de 8.1 puan almıştır.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham

Fragman

The Grand Budapest Hotel Tarzı Filmler;

  • Once Upon A Time Hollywood (2019) – IMDb: 7.6
  • Booksmart (2019) – IMDb: 7.2
  • I am not an Easy Man (2019) – IMDb: 6.4

 


7. Moonrise Kingdom (2012) – IMDb: 7.8

wes anderson

Bruce Willis, Edward Norton ve Bill Murray üçlüsinin muhteşem oyunculuklarıyla sinema dünyasının zirvesinde yer alan Moonrise Kingdom filmi aynı zamanda başarılı yönetmen Wes Anderson imzalıdır. Filmde küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için harekete geçen kasaba ahalisinin hikayesi anlatılmaktadır.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray

Fragman

Moonrise Kingdom Tarzı Filmler;

  • Grinç (2018) – IMDb: 6.3
  • Tag (2018) – IMDb: 6.5
  • Isle of Dogs (2018) – IMDb: 7.9

 


6. Fantastic MR.Fox (2009) – IMDb: 7.9

wes anderson

Ameriakn sinemasının bağımsız yönetmenlerinden Wes Anderson’un kendine has tarzı ile bezenmiş animasyon türü filmi Yaman Tilki ailesini beslemek için her akşam zengin bir çiftçiden hayvanlarını çalan Mr. Fox isimli bir tilkinin hikayesini konu edinmiştir. Çiftçileri bir hayli sinir eden küçük tilki eninde sonunda paçayı kaptırı ancak bu Mr. Fox için bir son değildir.

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

Fragman

Fantastic MR.Fox Tarzı Filmler;

  • Deadpool 2 (2018) – IMDb: 7.7
  • Bay Evet – 2008 – IMDb: 6,8
  • Ayı Teddy (2012) – IMDb: 7,0

5. The Darjeeling Limited (2007) – IMDb: 7.2

wes anderson

Başrolünde Owen Wilson ve Adrien Brody’nin rol aldığı ünlü yönetmen Wes Anderson imzalı unutulmaz film bir birine küs üç kardeşin babalarının ölümüyle kesişen yollarını izleyicilerine sunuyor. Babalarının vasiyetiyle uzun bir yolculuğa çıkmak zorunda kalan 3 kardeş komedi dolu olayların ortasında kalacaklardır. 2007 yılında vizyona giren The Darjeeling Limited filmi en iyi Wes Anderson yapımlarından biridir.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman

Fragman

The Darjeeling Limited Tarzı Filmler;

  • Vurguncular (2016) 7.1
  • Salak İle Avanak – 1994 – IMDb: 7,3
  • Çılgın, Aptal, Aşk (2011) IMDb: 7,4

4. The Life Aquatic With Steve Zissou (2004) – IMDb: 7.3

ws andereeson

Wes Anderson’un en renkli yapımlarından biri olan The Life Aquatic With Steve Zissou filmi dünyaca ünlü okyanus bilimci Steve Zissou ve ekibinin maceralarını konu edinmiştir. Açık denizde birçok tehlike ile karşı karşıya kalan ekip macera dolu günler geçirirler. IMDb’de 7.3 puan alan filmin oyuncu kadrosunda ise Bill Murray, Owen Wilson ve Cate Blanchett rol almıştır.

Tür: Macera, Komedi

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett

Fragman

The Life Aquatic With Steve Zissou Tarzı Filmler;

  • Adı Çıkmış (2010) 7.1
  • Blindspotting (2018) IMDb: 7.4
  • Evde Tek Başına (1990) IMDb: 7,5

3. The Royal Tenenbaums (2001) – IMDb: 7.6

wes anderson

Herbiri birbirinden dahi 3 çocuk ve anne babadan oluşan Tenenbaum ailesinin hikayesini konu edinen Wes Anderson filmi The Royal Tenenbaums uzun bir ayrılık sonrası tekrar bir araya gelen ailenin dramatik hikayesini anlatmaktadır. 20 yıl üzerine tekrar birleşen aile fertleri bu durumun suçlusu olarak ailenin babasını görmektedirler. Wes Anderson’un mutlaka izlenmesi gereken filmlerinden biri olan The Royal Tenenbaums’un başrolllerinde Gene Hackman, Gwyneth Paltrow ve Luke Wilson yer almıştır.

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Luke Wilson

Fragman

The Royal Tenenbaums Tarzı Filmler;

  • Aşkın 500 Günü (2009) IMDb: 7,7
  • Felekten Bir Gece (2009) IMDb: 7.8
  • Zombilerin Şafağı (2004) IMDb: 8,0

2. Rushmore (1998) – IMDb: 7.7

Wes anderson

Lise öğrenci Max Fischer’in yaşadığı komedi dolu olayların anlatıldığı 1998 yapımı unutulmaz filmin başrollerinde Jason Schwartzman ve Bill Murray rol almışlardır. Okulun en popüler öğrencisi olan Max Fisher her alanda tanınan ve öncülük eden bir karaktere sahiptir. Ancak üniversite için Oxford’a yaptığı başvurunun reddedilmesiyle yıkılan genç adam birde üstüne üstlük hiç olmayacak bir aşkın içerisine düşmüştür.

Tür: Komedi

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams

Fragman

Rushmore Benzeri Filmler;

  • Büyük Budapeşte Oteli  (2014) IMDb: 8.0
  • Deadpool (2016) IMDb: 8.0
  • Truman Show (1998) IMDb: 8,1

 


1. Bottle Rocket (1996) – IMDb: 7.0

wes anderseon

Wes Anderson’un sinema dünyasına kazandırdığı ilk filmi olan Bottle Rocket deli hastanesinden taburcu olan Anthony ve iki arkadaşının sıra dışı hikayesini anlatmaktadır. Hastaneden çıktıktan sonra ne yapacağını bilmeyen Anthony kendisi gibi akıl hastası olan arkadaşı Dignan’ın yanına gider. Dignan ise o sırada hayal dünyasından kurduğu suç şebekesiyle suç işlemektedir. Planlarına Anthony’i de dahil eden Dignan komşusu Bob’u da gruba dahil edince ekip tamamlanır. İşledikleri suç sırasında bir de aşk hikayesi yaşayan ekibimiz komedi dolu olaylar yaşarlar.

Tür: Komedi, Polisiye, Romantik

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Owen Wilson, Luke Wilson, Andrew Wilson

Fragman

Bottle Rocket Tarzı Filmler;

  • Ajan (2015) IMDb: 7.0
  • P.K (2014) IMDb: 8,2
  • Büyük Lebowski (1998) IMDb: 8,2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.