Vampir Filmleri | Korku ve Gerilim Dolu 29 Film Önerisi 2024

Bu içeriğimizde sinema tarihine damgasını vuran en iyi vampir filmleri öneri listesini sizlere sunuyoruz. İşte en korkunç vampir filmleri...
Vampir Filmleri | Korku ve Gerilim Dolu 29 Film Önerisi 2024

Vampir Filmleri

Korku ve gerilim türü filmseverlerin severek izleyeceğini düşündüğümüz en iyi vampir filmlerini derledik. Bu içeriğimizde kan ve vahşet dolu gelmiş geçmiş en çok izlenen vampir filmleri yer almaktadır. Ayrıca yeni çıkan vampir filmleri de listemize güncel olarak eklenmektedir. Vampir filmi ne izlesem? diye düşünüyorsanız vampir ve kurt adam konulu en iyi filmler listemize mutlaka göz atmalısınız.

İşte izlenmesi gereken en iyi 29 vampir filmi önerisi...

1. Day Shift

Vampir Filmleri
Bir baba, kızını gösterişli San Fernando Vadisi’nde kusursuz bir hayat vermek üzere elinden gelen her işi yapar. Gerçek işi vampir avcısı olan bu baba, vampir avcılığı yapmamak için havuz temizliği gibi sıradan işler yapmaya başlar. Lakin kızı için gerekli olan paraları toparlayabilmek için vazgeçtiği vampir avcılığı işine yeniden dönen bu baba için hayat artık sıradan değildir.

TürAksiyonKomediFantastik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJ.J.
Perry
OyuncularJamie
Foxx
Dave
Franc
Natasha
Liu Bordizzo

2. Morbius

Vampir Filmleri
Morbius, muzdarip olduğu ve nadir görünen kan hastalığına sahip olan bir doktordur. Bu hastalığı yenebilmek için birbirinden farklı deneyler yaparken günün birinde yarasaları kullanması sonucunda korkunç bir felaket ile karşı karşıya kalır. Hayatında hiçbir şey yolunda gitmezken artık tamamen vampire dönüşmüş olan doktor için sürekli kana ihtiyacı vardır ve ışığa çıkması artık daha da imkansızlaşır.

TürAksiyonMaceraKorku
IMDb5,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDaniel
Espinosa
OyuncularJared
Leto
Matt
Smith
Adria
Arjona

3. Hollyblood

Vampir Filmleri
Javi sıradan hayatına devam ederken okulunda olan genç Sara’ya aşık olması üzerine işler değişmeye başlar. Genç kızın ilgisini çekmek için uğraşırken bir yandan da okulunu düşünmesi gerekmektedir. Javi, beklenmediği bir şekilde Sara’ya kendisinin vampir olduğuna inandırdığı için eskiden var olan vampir kabileleri ile karşı karşıya kalmaya başlar.

TürKomediFantastikKorku
IMDb4,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJesus
Font
OyuncularOscar
Casas
Isa
Montalban
Jordi
Sanchez

4. Night Teeth (Gecenin Dişleri)

Vampir Filmleri

2021 yılında izleyiciyle buluşan bu vampir filminde iki gizemli kadın ve genç bir şöförün vampir macerasını izliyoruz. Gece boyu partilemek için dışarı çıkan iki kadın bir taksiye binerler. Yolculuk sürerken şoför bu kadınların gerçek kimliğinden şüphelenir ve gerçekleri açığa çıkarmaya çalışır. Korkunç gerçek ise vampir kanıdır.

TürFantastikGerilimAksiyon
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
Randall
OyuncularJorge
Lendeborg
Debby
Ryan
Lucy
Fry

5. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2)

Vampir Filmleri

Alacakaranlık film serisinin en son filmidir. Filmde Renesmee / Nessie’nin doğduktan sonra onu korumak amacıyla vampir klanlarının bir araya gelişi anlatılmakta ve bu süreçteki olaylar yansıtılmaktadır. Alacakaranlık serisi severlerin en iyi gerilim filmleri listemize göz atmalarını öneriyoruz.

TürFantastikGerilimDram
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenBill
Condon
OyuncularKristen
Stewart
Robert
Pattinson
Taylor
Lautner

6. Thirst (Kan Arzusu)

Vampir Filmleri

Film 2009 yılında ses getirmeyi başarmış ve günümüze kadar vampir filmi severlerin hayranı olduğu bir film haline gelmiştir. Filmde bir bilim adamının başarısız bir deney sonucunda vampire dönüşmesi be bundan sonra yaşanan olaylar anlatılmaktadır. Thrist filmi benzeri inanılmaz kore yapımlarını görmek için en iyi kore filmleri bağlantısına tıklayınız.

TürFantastikKorkuDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenChan-wook
Park
OyuncularSong
Kang-Ho
Kim
Ok-bin
Hee-jin
Choi

7. Fright Night (Korku Gecesi)

Vampir Filmleri

Charley hiçbir derdi olmadan hayatını sürdüren bir kişidir. Yan taraftaki boş eve hoş bir yeni komşu taşınmıştır. Charley daha sonra yeni komşunun vampir olduğunu anlamıştır ve kendisine “Vampir Avcısı” diyen Vincent’ten yardım istemiştir. Amacı ise mahalleyi vampirden kurtarmaktır.

TürKomediKorku
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenCraig
Gillespie
OyuncularAnton
Yelchin
Colin
Farrell
David
Tennant

8. Kiss of the Damned (Lanetli Öpücük)

Vampir Filmleri

Vampir olan Djuna isimli genç kadın güzel bir hayat sürmektedir. Bir gün Paolo isimli bir adamla tanışır, onu çok beğenir ancak kendisini engeller çünkü vampirdir. Paolo da Djuna’yı beğenir. İkili arasındaki elektriklenme sonucunda bir aşk doğar ancak vampirler için insanlarla birlikte olmak tehlikelidir.

TürKorkuKomedi
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenXan
Cassavetes
OyuncularJoséphine
de La Baume
Roxane
Mesquida
Milo
Ventimiglia

9. Vampire Academy (Vampir Akademisi)

Vampir Filmleri

Film en çok satanlar listesinde bulunan bir kitabın beyaz perdeye aktarılmasıdır. Aksiyon filmleri türünde yer alan yapımda, Rose Hataway adındaki genç kadın yarı insan-yarı vampirdir ve dünyalarını korumak için eğitim görmektedir. Bu süreçte Rose’nin başından geçen aksiyon ve romantizm dolu hikaye filmde anlatılmıştır.

TürKomediAksiyonDram
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMark
Waters
OyuncularZoey
Deutch
Lucy
Fry
Danila
Kozlovsky

10. Blade: Trinity

Vampir Filmleri

Fantastik ve macera filmleri listesinde yer alan efsanevi bir yapım Blade... Filmde kahramanımızın sorunları giderek büyümüştür. Vampir dünyasının korku rüyası olan Blade’e karşı uyandırılan Dracula, bunun sebebinin Blade olduğunu öğrenir. Bunun üzerine Blade destek olan ekip bir araya gelir ancak bilmedikleri bir şey vardır. Dracula, daha önce karşılaştıkları düşmanlardan oldukça farklıdır.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenDavid
S. Goyer
OyuncularWesley
Snipes
Kris
Kristofferson
Parker
Posey

11. Dark Shadows (Karanlık Gölgeler)

Vampir Filmleri

Vampir film türünün komedi birleşmesi sonrasında çoğu zaman ortaya başarılı eserler çıkmaz ama Dark Shadows filmi bu genellemeyi ortadan kaldırıyor. Johnny Depp’in başrolde Barnabas karakterine yer verdiği filmde Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter ve Eva Green kendisin eşlik etmektedir.

TürFantastikKomediKorku
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Michelle
Pfeiffer
Eva
Green

12. Dracula Untold (Drakula: Başlangıç)

Vampir Filmleri

Listemizde benim en sevdiğim vampirli filmler önerilerinden bir tanesi olan Dracula Untold, Dracula'ya dönüşen adamın başlangıç hikayesini anlatmaktadır. Luke Evans, Sarah Gadon, Dominic Cooper, Diarmaid Murtagh ve Samantha Barks gibi önemli yıldızların yer aldığı filmde yönetmen koltuğunda ise bu tür filmlerin uzmanı Gary Shore oturmaktadır.

TürFantastikAksiyonDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenGary
Shore
OyuncularLuke
Evans
Dominic
Cooper
Sarah
Gadon

13. Daybreakers (Vampir İmparatorluğu)

Vampir Filmleri

IMDb listesinde vampir filmlerinin çok yüksek puanlar alması neredeyse imkansızdır. Bizler vampir filmleri listesi oluştururken herkes tarafından bilinmeyen ancak konusu itibarıyla oldukça etkileyici filmleri bir araya getirdik. Bu yapımlardan bir tanesi de Daybreakers… Vampir filmleri seven okurlarımızın mutlaka izlemesi gereken yapımlardan bir tanesi olan Daybreakers, geleceğin vampirleşen dünyasını izleyiciye aktarıyor.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMichael
Spierig
OyuncularEthan
Hawke
Willem
Dafoe
Sam
Neill

14. Stake Land (Vampir Cehennemi)

Vampir Filmleri

Dram, Korku ve gerilim türünün en başarılı örneklerinden bir tanesi olan en güzel vampir filmleri listesinde her daim kendisine yer bulan Stake Land filmi… Filmde, ülkenin refah seviyesin yüksekken normal bir genç olan Martin’in, yaşadığı bölgeyi vampirlerin ele geçirmesinden sonraki hikayesi anlatılmaktadır. Bir gün birisiyle denk gelir ve bu kişi ona tehlikelerden kurtulmak için her şeyi öğretecektir.

TürBilim KurguKorkuDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJim
Mickle
OyuncularConnor
Paolo
Nick
Damici
Kelly
McGillis

15. Byzantium (Bir Vampir Hikayesi)

Vampir Filmleri

Ünlü yönetmen Neil Jordan’ın sinema klasikleri listesinde yer alan ve gelmiş geçmiş en iyi vampir filmleri arasında gösterilen Byzantium filmi, vampir anne ve kızın hikayesine bizleri ortak ediyor. Gizemlerle dolu Clara ve Eleanor, vahşice işlenen cinayetler sonrasında yaşadıkları bölgeden uzaklaşır ve bir kıyı kasabasına yerleşir. Beş parasız kalan anne fahişelik yapmaya başlar, kızı ise okulda hoşlandığı çocuğa bazı gerçekleri açıklamaya başlar. Artık her şey için çok geçtir. Küçük balıkçı köyü peşi sıra gelen ölümlerle sarsılmaya başlar.

TürFantastikKorkuDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenNeil
Jordan
OyuncularSaoirse
Ronan
Gemma
Arterton
Sam
Riley

16. 30 Days of Night (30 Gün Gece)

Vampir Filmleri

Vampir filmlerinin temelini oluşturan korku ve gerilim, 30 Days of Night yapımı ile tam olarak karşımıza çıkıyor… Filmde anlatılan kasaba her kış mevsiminde en az 30 gün boyunca sadece geceyi yaşar. Hikayenin geçtiği dönemde yine bir kış mevsimi yaşanır ve ortaya Vampirlerin çıktığı görülür. Yaşanan olaylar sonrasında yüzbinlerce insan zarar görür. Nüfus giderek azalmıştır ve bir grup insan Vampirlere karşı hayatta kalmak için mücadele vermek zorundadır.

TürAksiyonKorkuGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDavid
Slade
OyuncularJosh
Hartnett
Melissa
George
Danny
Huston

17. Underworld: Rise of the Lycans (Karanlıklar Ülkesi: Lycanların Yükselişi)

Vampir Filmleri

İlk iki filmi ile Vampir filmleri sevenlerin büyük ilgisini çeken Underworld, üçüncü filmi Underworld: Rise of the Lycans ile bir kez daha izleyiciyle buluşuyor. Filmde, güçlü ve ölümsüz iki ırk arasında patlak veren asırlık kan davası işleniyor.

TürFantastikAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenPatrick
Tatopoulos
OyuncularRhona
Mitra
Michael
Sheen
Bill
Nighy

18. Blade II

Vampir Filmleri

Yarı vampir yarı insan olan Blade’in savaşı ilk filmde birçok kişinin beğenisini kazanırken kısa bir süre içerisinde serinin ikinci filmi çıktı. İlk filmde intikamını alan Blade’nin ikinci filmde yeni bir düşmanı var ve bu düşman vampir topluluğu içerisinden çıkan mutant vampir… Bu vampir sadece insanları değil aynı zamanda kendi ırkını da tehdit etmektedir. Blade bu savaşta yalnız değildir.

TürFantastikAksiyonKorku
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenGuillermo
del Toro
OyuncularWesley
Snipes
Kris
Kristofferson
Ron
Perlman

19. Blood: The Last Vampire (Son Vampir)

Vampir Filmleri

Japon filmleri arasında yer alan Blood: The Last Vampire, Saya lakaplı Vampir avcısının hikayesini izleyiciye aktarmaktadır. Gizli bir devlet kuruluşunda son bir görev alan Saya, ABD Hava Üssüne yakın bir bölgede bulunan Yokota’daki lisede meydana gelen esrarengiz ölüm olayının faili olan vampirleri ortadan kaldırmalıdır. Görev hiç basit değildir. Okula sıradan birisi gibi yerleştirilir ve vampirler ilke büyük mücadelesine yakın zamanda başlayacaktır.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenChris
Nahon
OyuncularJun Ji
-Hyun
Allison
Miller
Liam
Cunningham

20. Shadow of the Vampire (Vampirin Gölgesi)

Vampir Filmleri

Vampir filmleri arasında adeta klasikler içinde yer alacak etkileyici bir yapım. 1922 yılında çekilen ve tüm zamanların en eşsiz filmi olan Nosferatu'run, film çekimleri sırasında yaşanan konular müthiş bir kurgu içerisinde anlatılmaktadır. Filmde, yönetmen F.W. Murnau vampir rolü için gerçek bir vampir olan Max Schreck ile anlaşır ve filmin final sahnesinde kendisine uyuşturucu bağımlısı yıldız oyuncusu Greta'nın boynunu vereceğini söyler.

TürKorkuDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenE. Elias
Merhige
OyuncularJohn
Malkovich
Willem
Dafoe
Udo Kier

21. Underworld (Karanlıklar Ülkesi)

Vampir Filmleri

2003 yılında vizyona giren, sinema eleştirmenleri tarafından benimsene ve sonrasında seri halinde 2 filmi daha çıkan oldukça kaliteli bir Vampir filmi… Şehirlerde yaşayan insanların yer altından olan bitenden haberi yoktur. Yer altında ırk arasında yaşanan savaşta gerilim hiç eksik olmaz. Bölge, aristokrat vampirler ile sokakları elinde tutan kurt adam Lycan'lar arasında bölünmüş durumdadır. Bir vampirin Lycan’a aşık olması ile de bütün düzen alt üst olur.

TürFantastikAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenLen
Wiseman
OyuncularKate
Beckinsale
Scott
Speedman
Shane
Brolly

22. A Girl Walks Home Alone at Night (Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız)

Vampir Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi vampir filmleri arasında oldukça önemli bir yeri bulunan A Girl Walks Home Alone at Night, İran’da bulunan Bad City kasabasında geçmektedir. Dünyanın geri kalanından soyutlanmış halde bulunan bu kasaba suçla örülü bir yerdir. Özellikle gece olduğunda bu şehir daha da korkutucu bir yer haline bürünür. Geceleri tehlikeli olan bu şehirde kimsenin farkında olmadığı bir kadın figür yer almaktadır. Bu kadın, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşecektir.

TürRomantikKorkuDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAna Lily
Amirpour
OyuncularSheila
Vand
Arash
Marandi
Marshall
Manesh

23. Blade (Blade: Bıçağın İki Yüzü)

Vampir Filmleri

Marvel’ın en ünlü çizgi romanlarından bir tanesi olan Blade, 1996 yılında beyazperdeye aktarıldı. Filmde, hamile bir kadının vampir saldırısına uğramasıyla başlar. Bu saldırı sonucunda anne ölür ancak bebek yaşar. Doğan bebek yarım vampir yarı insandır artık… Ve annesinin intikamı için büyüdüğünde vampirlere savaş açar…

TürBilim KurguKorkuAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenStephen
Norrington
OyuncularWesley
Snipes
Stephen
Dorff
Kris
Kristofferson

24. Let Me In (Kanıma Gir)

Vampir Filmleri

Yönetmen ve senaryo koltuğunda Matt Reeves’ın oturduğu Let Me In, içine kapanık ve dışarı ile çok bir ilgisi bulunmayan Owen’ın ve mahalleye yeni taşınan Abby’nin yaşadıklarına odaklanır. Sadece geceleri görüşebilen bu iki arkadaş zaman ilerledikçe kendilerini daha da yakından tanıyacaktır.

TürFantastikKorkuDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularKodi Smit
-McPhee
Chloë Grace
Moretz
Richard
Jenkins

25. Hotel Transylvania (Otel Transylvania)

Vampir Filmleri

Animasyon filmleri arasında en güzel örneklerden bir tanesi olan Hotel Transilvanya, insanların dünyasından uzakta Kont Drakula’nın canavarlarının yaşadığı yerdir. Ancak Drakula hakkında başka bilmeniz gereken şeyler de vardır… Kont Drakula "Karanlıklar Prensi" olmanın yanında, Mavis isimli genç bir kızın aşırı korumacı babasıdır da. Mavis, heyecan dolu bir kızken babası onu sürekli engellemeye çalışmaktadır. Ailecek izleyebileceğiniz son yılların en güzel animasyon filmine hazır olun.

TürAnimasyonKomediAile
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenGenndy
Tartakovsky
OyuncularAdam
Sandler
Kevin
James
Andy
Samberg

26. Only Lovers Left Alive (Sadece Aşıklar Hayatta Kalır)

Vampir Filmleri

Dünya üzerinde yaşayan iki depresif vampir Eve ve Adam, insanlık tarihine çok uzun zamandır tanıklık etmektedir. Adam, çökmüş ve iflas etmiş bir şehir olan Detroit’te yaşayan başarılı bir müzisyendir. Tek aşkı olan Eva ise Fas'ın Tanca şehrinde, bambaşka bir kültürde yaşamaktadır. Bir gün Adam’ı ziyarete gelir ancak o sırada Ava’da ortaya çıkar. Ortaya her çıktığında belanın da peşinden geldiği Ava, bir kez daha ortalığı karıştıracaktır.

TürFantastikKomediDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJim
Jarmusch
OyuncularTilda
Swinton
Tom
Hiddleston
Mia
Wasikowska

27. From Dusk Till Dawn (Gün Batımından Şafağa)

Vampir Filmleri

1996 yılında yayınlanmasına rağmen günümüzde halen daha Vampir filmleri denilince akıllara gelen ilk film From Dusk Till Dawn… Filmde, ABD’nin Teksas eyaletinde yaptığı soygundan dolayı ne olur ne olmaz diye Rahip ve ailesini yanlarından rehin olarak götüren Gecko Biraderlerin hayatına odaklanır. Buluşma için ünlü Meksika barının kapısından içer girdiklerinde başlarına geleceklerden habersizdir. Mekan, içeri vampirlerinde de alındığı bir yerdir. Ünlü senarist ve yönetmen Quentin Tarantino’nun dokunuşlarının yer aldığı harika bir vampir filmi…

TürAksiyonSuçKorku
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenRobert
Rodriguez
OyuncularHarvey
Keitel
George
Clooney
Juliette
Lewis

28. What We Do in the Shadows (Aylak Vampirler)

Vampir Filmleri

2014 yılında en çok izlenen filmler listesinde yer alan What We Do in the Shadows, Vampir komedi türünde zevkle izleyeceğiniz bir yapım. Filmde, belgesel ekibine bir görev verilir. Bu görev hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olmaktır. Evde yaşayan 3 vampirin dertleri sıradandır sadece yemek alışkanlıkları insanlardan farklıdır. Ekibimiz de bu 3 vampiri incelemek zorundadır… Zaman zaman komedi zaman zaman da gerilim dolu bu yapımı mutlak izlemelisiniz.

TürKomediKorku
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJemaine
Clement
OyuncularJemaine
Clement
Taika
Waititi
Cori
Gonzalez

29. Let the Right One In (Gir Kanıma)

Vampir Filmleri

Kitaptan uyarlanan sinema filmleri arasında yer alan ve tüm zamanların en iyi vampir filmleri listesinde bulunan Let The Right One In’ın yönetmen koltuğunda Tomas Alfredson, senaristliğinde ise John Ajvide Lindqvist ve John Ajvide Lindqvist yer almaktadır. Film, Stockholm banliyölerinde yaşayan ve çevresi tarafından çok ciddiye alınmayan 12 yaşındaki bir çocuktur. Herkes tarafından sıra dışı olarak adlandırılan bir kız olan Eli’ye aşık olur. Oscar, sevdiği kızın bir vampir olduğunu öğrenir ve artık bir seçim yapması gerekecektir.

TürSuçDramFantastik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenTomas
Alfredson
OyuncularKåre
Hedebrant
Lina
Leandersson
Per
Ragnar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum