Uzay Filmleri 2024 - Oscar Ödüllü En Etkileyici 31 Film

Bilim kurgu severlerin merakla izleyeceği en iyi uzay filmlerini bir araya getirdik. İşte hayatta kalma konulu en iyi uzayda geçen filmler listesi...
Uzay Filmleri 2024 - Oscar Ödüllü En Etkileyici 31 Film

En İyi Uzay Filmleri

Senaryo ve grafikleri ile izleyiciye görsel şölen yaşatan gelmiş geçmiş en iyi uzay filmlerini listeledik. Bu içeriğimizde aynı zamanda bilim kurgu filmleri listesinde de yerini alan unutulmaz uzay konulu filmleri sizlere sunuyoruz. Aksiyon, macera, bilim kurgu ve uzayda hayatta kalma konulu 36 filmden oluşan bu izlenmesi gereken uzay filmleri listemize mutlaka göz atmalısınız.

İşte uzayla ilgili gizem ve gerilim dolu en iyi uzay filmi önerileri...

1. Moonfall

Uzay Filmleri
Dünya devasa bir tehlike ile karşı karşıyadır. Dünya’nın yörüngesine doğru Ay büyük bir hızla gelmektedir. Çarpışmanın gerçekleşmesine haftalar kala NASA yöneticisi ve birkaç eski astronot birleşerek bu çarpışmayı engellemek üzere hareket etmeye başlarlar. Tüm dünyayı kurtarmak onların elindeyken Ay hakkında yeni bilgiler öğrenek birbirinden farklı olaylar yaşamaya başlarlar.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb5.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularHalle
Berry
Patrick
Wilson
John
Bradley

2. Moonshot

Uzay Filmleri
Mars artık kolonileşmek ve insanlar için büyük bir gelecek sunabilecek hale gelmiştir. Genç kadın Sophie ve erkek arkadaşı Calvin, bir süre önce birbirlerinden ayrılıp Mars’taki koloniler arasına katılırlar. Sophie erkek arkadaşının peşinden Mars’a gitmek üzere hareket ederken beklemediği olaylar yaşamaya başlar.

TürBilim KurguKomediRomantik
IMDb5.5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenChristopher
Winterbauer
OyuncularCole
Sprouse
Zach
Braff
Peter
Woodward

3. Işıkyılı

Uzay Filmleri
Oyuncak Hikayesi animasyon serisinden tanıdığımız Buzz-Işıkyılı şimdi kendine özgü filmi ile sizlerle. Buzz’ın geçmişi ve uzayda yaptığı tüm maceralar yanına aldığı dostları ve bir kedi ile bizlere sunuluyor.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb5.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAngus
MacLane
OyuncularChris
Evans
Keke
Palmer
Peter
Sohn

4. Project Gemini

Uzay Filmleri
Dünya’nın doğal kaynakları tükenmişti. İnsanlar, hayatta kalmak ve türlerini devam ettirebilmek için kendilerine yeni yollar aramaktadır. En sonunda uzayda yeni bir yaşam kurmayı kendilerine yol belirleyen insan ırkı küçük bir ekip ile keşfe çıkar. Lakin işler tersine gitmeye başlar ve hayal bile edilemeyen büyük bir durum ile karşı karşıya kalınır.

TürBilim KurguGerilimMacera
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSerik
Beyseu
OyuncularEgor
Koreshkov
Alyone
Konstantinova
Samoukov
Kostya

5. Rubikon

Uzay Filmleri
2056 yılında zehirli bir bulut, tüm insanlık için büyük bir tehlike oluşturur. Gezegende hayatta kalanlar herkesin kaderi Rubikon’da çalışan Hannah ve Dimitri’nin ellerindedir. İkili uzayda kendilerini riske atarken insanlık için güvenlik sınırları içerisinde bir yer bulmaları gerekmektedir. Eski dünyayı görmezden gelmek mümkün olabilecek mi?

TürBilim KurguDram
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMagdalena
Lauritsch
OyuncularJulia Franz
Richter
George
Blagden
Mark
Ivanir

6. Stowaway (Kaçak Yolcu)

Uzay Filmleri

Uzay konulu en yeni netflix filmleri arasında yer alan Stowaway Mars’a giden insanların yolculuklarını konu edinmiştir. Yolculuk sırasında her şey normal ilerlerken gemide kaçak bir yolcunun olduğu fark edilir. Uzun yolculuk sırasında gittikçe azalan kaynaklar mürettebatın kaçak yolcu ile ilgili bir karar vermesini gerektirir. Ancak bu karara karşı çıkan tıbbi araştırmacı işleri daha da çıkmaza sokacaktır.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJoe
Penna
OyuncularAnna
Kendrick
Toni
Collette
Daniel
Dae Kim

7. Space Sweepers (Uzay Süpürücüleri)

Uzay Filmleri

Uzay ve bilim kurgu tarzı film severler için en yeni kore filmleri arasında yer alan Spacesweepers uzayda gelecek zamanda yaşayan ve uzayda çöpçülük yapan insanların hikayesini anlatıyor. Tae Ho ve ekibi uzayda başı boş gezen uyduları toplarken kitle imha silahına sahip olan bir insansı robot keşfederler. Bu keşif onlar için belki de sonun başlangıcı olacaktır.

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSung
-hee Jo
OyuncularJoong-ki
Song
Tae-ri
Kim
Seon-kyu
Jin

8. Alien: Covenant (Yaratık: Covenant)

Uzay Filmleri

Dünya'dan çok uzakta bir gezegene gitmek için yola çıkan koloni gemisi ve mürettebatı hayal gücünün ötesinde keşfedilmemiş bir cenneti bulur. Bu cennette daha önce hiç görmedikleri yaratıklarla karşılaşırlar. Ridley Scott'un yönetmenliğini yaptığı filmde Micheal Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup gibi oyuncular yer almaktadır. Film uzay konulu film severler tarafından oldukça iyi tepkiler almıştır.

TürBilim KurguKorku
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenRidley
Scott
OyuncularSigourney
Weaver
Tom
Skerritt
Veronica
Cartwright

9. Valerian and the City of a Thousand Planets (Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu)

Uzay Filmleri

Uzay filmi sevenler için 2017 yılında vizyona giren bir filmle listemize giriş yapıyoruz. Valerian ve Laureline gelecekte bir nevi operasyon emri taşıyan iki görevlidir. Savunma Bakanlığı tarafından Alpha’ya gönderilirler ve burada kendileri gibi birçok insanla tanışırlar. Fakat gönderildikleri bu şehirde büyük bir gizem yatmaktadır ve çoğu kişi bunun farkında değildir. Şehrin gizeminde sıkışıp kalmış karanlık güçler tüm evreni tehdit edecek boyuta gelmiştir. Valerian ve Laureline’nin yeni görevi karanlık güç aktif olmadan hem şehri hem de evreni kurtarmaktadır.

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLuc
Besson
OyuncularDane
DeHaan
Cara
Delevingne
Clive
Owen

10. Ad Astra (Yıldızlara Doğru)

Uzay Filmleri

Astronot Roy McBride'ın gerçekleştirdiği uzay yolculuğunu konu alan filmde 20 yıl önce uzaya çıkması için görevlendirilen ve bir daha haber alınamayan babasının izini sürmek için uzaya giden yolculuğu konu almaktadır. Kaybolan babasını galakside arayan Roy babasının gizemini çözmek için güneş sisteminin dışına seyahat eder ve tüm insanlığın kaderini değiştirecek bir şey keşfeder. En iyi uzay filmleri arasında yer alan Yıldızlara Doğru filminin başrolünde Brad Pitt yer almıştır.

TürBilim KurguDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Gray
OyuncularBrad
Pitt
Tommy
Lee
Jones
Ruth
Negga

11. Life (Hayat)

Uzay Filmleri

Daniel Espinosa'nın yönetmenliğini üstlendiği 2017 yapımı Life filmi uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki bir bilim insanı ekibinin Mars üzerinde yok oluşa neden olan ve şimdi de Dünya'daki yaşamı tehdit eden bir yaşam formunu inceliyor. 6 kişiden oluşan bu ekibi daha önce hiç görmedikleri zeki olan yaşam formu beklemektedir. Uzayda hayata dair çalışmaların anlatıldığı Life isimli yapım ödüllü filmler arasında yer alıyor.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDaniel
Espinosa
OyuncularJake
Gyllenhaal
Ryan
Reynolds
Rebecca
Ferguson

12. Armageddon

Uzay Filmleri

1998 senesinde vizyona girmesine rağmen günümüzde halen daha tazeliğini koruyan efsanevi bir uzay filmi… Armageddon filminin başrolünde Bruce Willis, Billy Bob Thornton ve Ben Affleck yer almaktadır. Filmde, ABD’nin en kalabalık şehri New York küçük meteor parçalarının hedefi olmuştur. NASA konu ile ilgili araştırma yapmış çok büyük bir parçanın şehre doğru hareket ettiğini belirlemiştir. Tehlikeyi ortadan kaldırmak için Harry S. Stamper görevlendirilir. Sadece 10 günü olan ekip meteoru engelleyebilecek midir?

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenMichael
Bay
OyuncularBruce
Willis
Billy Bob
Thornton
Ben
Affleck

13. Passengers (Uzay Yolcuları)

Uzay Filmleri

Uzay Yolcuları isimli film, ilaç ayarlı uykudan 100 yıl erken uyanan bir uzay yolcusunun yalnız kalmamak için bir diğer yolcuyu bilerek kaldırmasını konu almaktadır. Kaza sonucu 100 yıl erken uyandırıldığını düşünen Aurora, Preston'ın kendisini bilerek uyandırdığını öğrenir. İkili arasında çıkan tartışmada gemide büyük bir teknik arıza meydana gelir ve gerilim yükselir. İzlenilmesi gereken en iyi uzay filmlerinden birisidir.

TürBilim KurguAksiyonRomantik
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMorten
Tyldum
OyuncularJennifer
Lawrence
Chris
Pratt
Michael
Sheen

14. Prometheus

Uzay Filmleri

Uzun bir süre Bilim Kurgu türüne ara veren ve 2012 yılında vizyona soktuğu Promethus filmi, bir nevi Alien filminin derinliklerine iniyor. IMDb’de 7.0 puan alan yapım, hayatın başlangıcına dair bir araştırma yürüten ekibin zorluklarla dolu görevlerine odaklanmaktadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenRidley
Scott
OyuncularNoomi
Rapace
Michael
Fass
-bender
Charlize
Theron

15. Sunshine (Gün Işığı)

Uzay Filmleri

IMDb sitesinde 7.2 puan almayı başaran 2007 yapımlı uzay filmi Sunshine, güneşin her geçen gün yok olması ve bu durumun insanlık için büyük bir tehdit olmasına odaklanmaktadır. İnsanlığın tek umudu Icarus II adlı bir uzay gemisindeki 8 kişilik ekiptir. Görevleri ise güneşi tekrardan harekete geçirmeyi sağlayacak nükleer ışığının başlıklarını taşımaktır. Göreve çıkarken dünya ile bağlantıları kesilir. Artık hayatta kalmak içinde mücadele vermek zorundadır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularChris
Evans
Cillian
Murphy
Rose
Byrne

16. Firstman (İlk Adam)

Uzay Filmleri

Dünya üzerinde Ay’a ilk adım basan astronot Neil Amstrong’un NASA yoluyla gittiği yolculuğu masaya yatırıyor ve bir nevi onun izini takip ediyor. Herkesin dışarıdan tanıdığı ancak içeride tam olarak neler yaşadıklarını bilmediği astronotlar hakkında izleyiciye bilgi veren filmde aynı zamanda derin bir hikayede yer almaktadır. NASA ve Avrupa 60’lı yıllarsa Sovyet Rusya’ya karşı uzay yarışında öne geçmek isterken karşılaştıkları zorlu mücadeleyi ve baskıyı müthiş bir kurgu ile beyazperdeye aktarmaktadır.

TürBilim KurguBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDamien
Chazelle
OyuncularRyan
Gosling
Claire
Foy
Jason
Clarke

17. Gravity (Yerçekimi)

Uzay Filmleri

Gravity için son yılların en iyi uzay filmlerinden bir tanesidir desek abartmış olmayız heralde. Başrollerinde Sandra Bullock, George Clooney ve Ed Harris gibi usta oyuncuların yer aldığı yapım, bir grup araştırmacının uzay yolunda yaşadığı gerilim dolu anları beyazperdeye aktarıyor. Filmde, emekliliğini bekleyen Ryan Stone son kez bir ekip oluşturur ve uzay aracı ile yolculuğa çıkar. Ancak yolculuk sırasında beklenmedik bir olay yaşanır. Uzay mekiği bir cismin çarpması sonucu paramparça olur. Herkes uzayda bir tarafa dağılır ve artık dünya ile hiçbir iletişim yoktur.

TürBilim KurguGerilimMacera
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularSandra
Bullock
George
Clooney
Ed
Harris

18. Hubble 3D

Uzay Filmleri

Yönetmen koltuğunda Toni Myers, oyuncu kadrosunda ise Leanordo Dicaprio, Scott D. Altman ve Andrew J. Fuestel gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Hubble 3D, Atlantis olarak bilinen Uzay Mekiği aracında yaşananları izleyiciye aktarmaktadır. Filmde, Atlantis uzay mekiğinin fırlatışıyla beraber neler yaşandığı üç boyutlu görüntü alma yeteneğine sahip IMAX kamera tarafından şeffaf bir şekilde kaydedilecek ve binlerce kişi uzayda neler olup bittiğini görecektir.

TürBilim KurguUzay
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenToni
Myers
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Scott D.
Altman
Megan
McArthur

19. The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi)

Uzay Filmleri

Dünyanın yakından tanıdığı İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in hayatının bir kesitini ele alan The Theory of Everything, Biyografi ve Dram türünü içerisinde barındıran efsanevi bir yapım. Uzay bilimini de içerisinde barındıran filmde genel olarak Hawking'in 1965 ve 1991 yılları arasında yaşananları ele alır. Hawking, eşi, Jane ile birlikte bilim adına yaptıklarına ve ALS hastalığının teşhisiyle yaşadıkları izleyiciye aktarır.

TürBilim KurguBiyografiDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
Marsh
OyuncularEddie
Redmayne
Felicity
Jones
Tom
Prior

20. Hidden Figures (Gizli Sayılar)

Uzay Filmleri

En yeni uzay filmlerini merak eden okurlarımız için listemizde yer verdiğimiz Hidden Figures isimli yapım, Sovyetler Birliği'nin 1957'de Sputnik I ile Yuri Gagarin'i uzaya göndermesinin ardından ABD’de baskı artmış ve NASA ile bağlantı sonrasında uzaya astronot göndermek için çalışmalar başlamıştır. Uzay Araştırmaları Birim lideri Al Harrison, kurduğu ekiple ABD’nin uzaya uzay mekiği göndermesi için hayati çalışmalarda bulunur. Birçok önyargıyı yıkmak için ellerinde büyük bir fırsat vardır. Bakalım ekibimiz bu fırsatı değerlendirebilecek midir?

TürBiyografikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTheodore
Melfi
OyuncularTaraji P.
Henson
Octavia
Spencer
Janelle
Monáe

21. Rogue One: A Star Wars Story (Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi)

Uzay Filmleri

Yakın tarihte vizyona giren bir başka yeni uzay filmi Rogue One: A Star Wars Story’nin başrollerinde Felicity Jones, Diego Luna ve Alan Tudyk yer almaktadır. Filmde, Yıldız gemisinin bilimle ilgilenen subayı karısını ve kızını yanına alıp kendisini bulamayacakları bir yere kaçar. Bulunmamak için kaçsalar da başkanın yanına aldığı ekip aileyi kıskıvrak yakalar. Bu sırada karısı öldürülen subay kızının kaçmasını sağlar. Aradan yıllar geçer küçük kız büyür ve babası ile iletişime geçer. Artık hedefinde Death Star’ın planlarını çalmak ve intikam almak vardır.

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGareth
Edwards
OyuncularFelicity
Jones
Diego
Luna
Ben
Mendel-sohn

22. Avatar

Uzay Filmleri

2009 yılında vizyona giren ve tarihin ilk 3D filmi olarak büyük bir etki uyandıran Avatar, bölgede yaşayan farklı bir ırk ile insanlık arasındaki savaşa odaklanır. Gelecekte Pandora isminde keşfedilmiş bir yer vardır ve bu yerde çok değerli olan bir elementten bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bölgede yaşayan ırk buna izin vermeyecektir. NA’vi isminde bölgede bulunan Irk’ı bölgede egale etmek için kendi NA’vi görünümlü yaratığını yaratır. Amaç savaşmadan ırkın içerisine sızmak ve bütün sırlarını bilip ortadan kaldırmak. Son yıllara damgasını vuran içerisinde uzay bilimini de barındıran harika bir film olan Avartar'ı mutlaka izlemelisiniz.

TürBilim KurguMacera
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJames
Cameron
OyuncularSam
Worthin-gton
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

23. District 9 (Yasak Bölge 9)

Uzay Filmleri

Çok az sayıda oyuncuyla çekilmesine rağmen izleyicilerden tam not alan başarılı film Yasak Bölge 9 Story of Your Life adlı eserden uyarlanmıştır. 2009 yılında çıkan filmde uzaylılar dünyayı istila etmiştir. Dünya'nın kontrolünü eline alan uzaylılar kendilerine yaşamak için Güney Afrika'da Disctrict 9 adında bir yer yapmıştır. Film, dünyada uzaylıların bulunmasıyla sabrı tükenen insanlık ırkının uzaylılar arasında geçen kanlı savaşını anlatmaktadır.

TürBilim KurguGerilimAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenNeill
Blomkamp
OyuncularSharlto
Copley
Jason
Cope
David
James

24. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Uzay Filmleri

2014 yılında çıkmış olan Yarının Sınırında adlı uzay filmi All You Need Is Kill adlı eserden uyarlanmıştır. Çıktığı yılın en çok beğenilen bilim kurgu filmlerinden bir tanesi olan Yarının Sınırında Doug Liman tarafından yönetilmektedir. Tom Cruise, Emily Blunt, Brendan Gleeson gibi ünlü isimlerin yer aldığı filmde uzaylılarla savaşan bir asker konu alınmaktadır. Filmde aynı gün tekrar tekrar yaşanır, kişi her öldüğünde gün yeniden başlamaktadır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

25. Star Trek (Uzay Yolu)

Uzay Filmleri

Dünya üzerine en gelişmiş uzay gemisini olarak üretilen Atılgan’ın, bünyesinde çalışan insanların gençlik yıllarının efsanevi öyküsünü izleyiciyle buluşturan harika bir film. Filmin geçtiği dönemde çalışanların gençlik yılları aktarılırken Şeytani Güçleri bulunan düşmanı engelleme görevi büyük bir macerayı başlatmaktadır. Galaksinin hayatta kalması iki güçlü rakibin elindedir. Bir tarafta James T. Kirk diğer tarafta ise Spock yer almaktadır.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRobert
Wise
OyuncularWilliam
Shatner
Leonard
Nimoy
DeForest
Kelley

26. The Martian (Marslı)

Uzay Filmleri

ADB’nin ünlü aktörü Matt Damon’ın Mark Watney isimli bir botanikçiyi canlandırdığı film 2035 yılında geçen harika bir uzay filmi… Ares III isimli mürettebat bilimsel araştırma için uzay yolculuğu gerçekleştirir ve bu sırada bir toz fırtınasına maruz kalır. Filmde öldüğü düşünülen Mark Watney aslında zekası sayesinde hayatta kalmış ve kendisine Mars’ta küçük bir hayat kurmuştur. Ancak sonuna kadar burada yaşayamaz. Kurtarılması gerekmektedir. Bakalım imdadına yetişecek birileri var mıdır?

TürBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRidley
Scott
OyuncularMatt
Damon
Jessica
Chastain
Kristen
Wiig

27. Guardians of Galaxy (Galaksinin Koruyucuları)

Uzay Filmleri

Marvel Sinematik Evreni’nin en çok izlenen filmlerinden bir tanesi olan Guardians of the Galaxy, Marvel filmleri listesinde yer alan ve tamamı uzayda geçen ilk film. Baş kahramanımız Star Lord, hırsız bir gençtir ve Evrende güç taşı olarak bilinen taşın peşindedir. Ama bu yolda tek başına değildir. Taşı isteyen tehlikeli bir düşmanda vardır. Bu macera kendisine aynı zamanda yeni arkadaşlar kazanmasına sebep olacaktır. Marvel filmlerine büyük katkısı bulunan Galaksinin Koruyucularını mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz. Hikayeyi daha iyi anlamak için Marvel filmlerini sırasıyla izleyebilirsiniz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
Gunn
OyuncularChris
Pratt
Zoe
Saldana
Dave
Bautista

28. Wall-E (VOL-İ)

Uzay Filmleri

Animasyon türünde en iyi uzay filmlerinden bir tanesi olan Wall E, uzayın ilk defa farklı bir hikayesiyle bizleri buluşturuyor. IMDB’de puanı 8.4 gibi yüksek bir puan alan Wall E, geri dönüşümsüz çöplerden dolayı dünya yaşanmaz bir hale gelmiştir. Bunun üzerine bir şirket insanları uzay aracına alıp, dünyanın Wall E adı verilen robotlar tarafından temizlenmesi çalışması başlatır. İçerisinde büyük bir macera bulunduran bu animasyon türündeki uzay filmini mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz.

TürBilim KurguMaceraAnimasyon
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa
Knight
Jeff
Garlin

29. Alien (Yaratık)

Uzay Filmleri

1979 yılında yayınlanıp sinema dünyasına adeta damga vuran Alien, Uzayda görevini tamamlayıp Dünya’ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi ve içerisindeki mürettabatın başından geçen macera dolu olayları aktarmaktadır. Uyku tulumlarında uyuyan 5 erkek 2 Kadın, bilgisayarın çevre gezegende tespit ettiği cisim sayesinde uyandırılır. Gezegene giden ekibimiz terk edilmiş bir gemi ile karşılaşır. Bölgede bazı yumurtalar bulunur ve bu yumurtalardan yengeç benzeri bir yaratık ekipten birisine yapışır. Artık gemide büyük bir tehlike vardır.

TürBilim KurguKorku
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenRidley
Scott
OyuncularSigourney
Weaver
Tom
Skerritt
Veronica
Cart
-wright

30. Interstellar (Yıldızlararası)

Uzay Filmleri

En yeni uzay filmlerinden bir tanesi olan Yıldızlararası, gelmiş geçmiş en iyi filmler listesinde de yer alan bir yapım. Christopher Nolan’ın yönetmenliğini yaptığı film, beşinci boyut ve kara deliği konu edinmiştir. Filmin ortasına kadar çok dikkatlice izlemeniz gerekmektedir. Ardından sona doğru ortaya çıkan ve beyin zorlayan sahnelerden rahatlıkla sıyırabilirsiniz. Aksi durumda maalesef ki ikinci ya da üçüncü kez izlemek zorunda kalabilirsiniz. Kesinlikle listenin 1 numaralı filmi olduğunu söyleyebiliriz.

TürBilim KurguDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularMatthew
McCona
-ughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

31. Star Wars (Yıldız Savaşları)

Uzay Filmleri

İlk kez 1977 yılında beyazperdede izleyicilerle buluşan Star Wars filmi, bir grup gerilladan oluşmuş asi birliğin macera, aksiyon ve gerilim dolu hikayesini izleyiciye aktarmaktadır. Uzay filmlerinde çığır açan ve günümüzde halen daha seri filmleri devam eden yapım geçmişten günümüze en çok izlenen ve en iyi gişe yapan uzay filmlerinden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Serinin diğer filmleri çıktıkça bu filmin adı da Star Wars IV: New Hope olarak değiştirildi.

TürBilim KurguMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1977
YönetmenGeorge
Lucas
OyuncularMark
Hamill
Harrison
Ford
Carrie
Fisher

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum