Asya'da Gibi Hissedeceğiniz En İyi 10 Uzak Doğu Restoranı

En lezzetli suşi, noodle ve wasabi gibi Uzak Doğu lezzetlerini İstanbul'da nerede yerim diye merak ediyorsan eğer içeriğimize göz atmalısın.
Asya'da Gibi Hissedeceğiniz En İyi 10 Uzak Doğu Restoranı

Çoğu insan eskiden Uzakdoğu yemeklerini denemekten çekinirdi. Fakat artık bu durum Kore, Çin ve Japon dizilerinin ülkemizde izlenme oranının artmasıyla birlikte değişti. Çin, Tayland, Japon derken neredeyse bütün Uzak Doğu lezzetlerine alıştık. Peki en iyi Uzak Doğu yemekleri nerede yenir diye soracak olursanız içeriğimizi incelemeniz yeterli.

En İyi Uzak Doğu Restoran Listesi

SıraRestoranBölgeneoldu Puanı
1Kaen SushiKadıköy10/10
2Zuma RestoranSarıyer10/9.9
3Quick ChinaAtaşehir10/9.9
4Pera ThaiBeyoğlu10/9.8
5China Lotus WasabiAtaşehir10/9.7
6Shang PalaceBeşiktaş10/9.9
7BanyanBeşiktaş10/9.8
8Dragon restoranŞişli10/9.8
9SushicoKadıköy10/9.7
10Yada SushiSarıyer10/9.8

İstanbul'un En İyi 10 Uzak Doğu Restoranı

İşte Uzak Doğu lezzetlerinin İstanbul'daki en iyi adresleri...

1. Kaen Sushi 

1-912.webp

ARTILAREKSİLER
Menü Çeşidi
Lezzet
Çalışan İlgisi

Listemizin ilk sırasında yer alan Kaen Sushi, birbirinden lezzetli çeşitli suşileriyle müşterilerinin gönlünü kazanıyor. Sadece suşi değil Japon mutfağına dair birçok lezzeti barındıran bu mekan, Asya mutfağına ilgi duyanların mutlaka denemesi gereken yerler arasında yer alıyor. Eğer bu lezzetleri tatmaya karar verdiyseniz rezervasyon yaptırarak gitmenizi öneriyoruz.

Telefon0531 273 82 82
Saatler12:00–23:00
AdresKoşuyolu Mahallesi, Asmadalı Sk. No:6, 34718 Kadıköy/İstanbul
MutfakJapon Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Daha önce bir çok yerde sushi yedim ve burası gerçekten en iyi yerlerden biri. Çok lezzetli, farklı ve kaliteli diyebilirim. Garsonların ilgisi ve güleryüzü de çok hoştu. Kesinlikle denemelisiniz ancak önceden rezervasyon yapmayı unutmayın. 

?Varsa etrafınızda ben sushi sevmiyorum diyen biri hemen buraya getirin. Karşılaştırmak için mümkün olduğunca aynı ürünleri farklı yerlerde yeriz. Ancak burası sushi listemin ilk sırasında. Tanıdığım herkes sushi yosunundan şikayet ediyor ama burada bu mümkün değil. Paket servisler de her zaman çok hızlı ve özenli.

2. Zuma Restoran

2-848.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Kokteyller

2008 yılında Ortaköy'de açılan yer, İstanbul'un en iyi Uzakdoğu restoranları arasındadır. Şimdi ise sadece İstinye Park AVM'de hizmet veren restoran aynı kalite ve lezzette devam etmektedir. Modern Japon mutfağına ait ebi tembura ve tuna tataki öne çıkan yemekleri arasındadır.

Telefon (0212) 236 22 96
Saatler12:00–01:00 Cuma-Cumartesi: 12:00-02:00 
Adres İstinye, İstinye Mahallesi Bayır Çıkmazı, park No:461, 34460 Sarıyer
MutfakJapon Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Lezzetler çok iyi chefler başarılı bir menü çıkarmış ama şunu özellikle belirtmek isterim servis yapan personelde çok ilgili ve bilgili her course ta yemek hakkında bilgi veriyor el kaldırmanıza gerek yok her daim masanızı ziyaret ediyorlar bende bir turizmci olarak beğendim.

?Sushi muhteşem. Tatlılar muhteşem. Istakoz orta geldi sadece. Ambiyans efsane. Çok keyifli. 

3. Quick China

3-810.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
lezzet
Çalışan İlgisi

Restorana girdiğiniz andan itibaren kendinizi Asya ülkelerinden birinde hissedeceğiniz bu restoran, Çin, Japon ve Tayland mutfaklarının lezzetlerini sunmaktadır. Metropol AVM'de bulunan restoran, Ankara'da oldukça fazla şubeye sahiptir. Zengin menüsüyle Asya mutfağını seven herkesin damak zevkine uygun lezzetler bulacağına inandığımız bu restoran, bir kere gidenlerin tekrar tekrar gitmek istediği yerlerden biri.

Telefon(0216) 514 87 77
Saatler11:00–23:30
AdresAtaşehir Atatürk Metropol İstanbul AVM Çıkışı, 34758 Ataşehir/İstanbul
MutfakÇin, Japon ve Tayland Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Ambiyans harika çok emek harcanmış bir mekan. Sıradan bir yerde yemek yemiyorsun bu hissi vermişler. Menü oldukça geniş ve her damak tadına hitap ediyor. Suşiler çok lezzetli ve fiyat performans/ menü büyüklüğü çok kıvamında. Bazı yorumlarda hizmet eksikliğinden bahsedilmiş ama biz böyle bir durum yaşamadık. İstanbul'da da umarım restaurant sayısını arttırırlar. 

?Biz 11 kişi doğum günü kutlaması öncesinde yemek yemek için mekana gittik. Yemeklerin lezzetinden, servisine, temizlik ve düzenine kadar her şey muhteşemdi. Çin mutfağını herkes çok farklı yorumluyor ancak değişik tatlara açık olmanız yeterli. Ben ekşi tatlı soslu tavuk ve sebzeli noddle deneyimledim. Muhteşemdi, herkesin denemesini tavsiye ederim. 

4. Pera Thai

4-731.webp

ARTILAREKSİLER
Dekorasyon
Lezzet
Ödüllü Restoran

2001 yılında açılan Pera Thai, Taylandlı aşçılar tarafından hazırladığı Tayland lezzetlerini müşterine sunuyor. Menüsünde yer alan körililer bölümü tamamen ev yapımı ürünlerden oluştuğu için Tayland lezzetlerini birebir orijinal haliyle yeme imkanı sunuyor. Tayland hükümeti tarafından da ödüle layık görülen bu restoran, dekorasyonuyla da oldukça fazla beğeni topluyor.

Telefon(0212) 245 57 26
Saatler12:00–23:00 Pazar: 12:00-21:00
AdresEvliya Çelebi, Meşrutiyet Cd. No:94/A, 34421 Beyoğlu/İstanbul
MutfakTayland Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Muhteşem Pad Thai’ı için düzenli olarak ziyaret ettiğim, İstanbul’da en sevdiğim Thai restoranı. Dış mekan çok ufak ve az kişi alıyor ama benim en sevdiğim bölüm orası o yüzden rezervasyonla gitmek mantıklı. Fine dining bir mekan, çoluk çocuk pek hoş karşılamıyorlar. Hindistan cevizi sütlü pilavı da, körileri de harika. Thai severlere kesin tavsiye.

? Sevgililer gününde geldik. Yediğimiz her şey muhteşemdi. Tayland mutfağına hakim biri olarak özellikle kaju ve ananaslı pilav ve kırmızı körili ördek muhteşemdi??? Acılı papaya salatasını ilk kez denemiştim onuda çok beğendik. 10 puan?

5. China Lotus Wasabi

5-688.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Fiyat
Çalışan İlgisi

Ataşehir'de bulunan restoran, Uzakdoğu kültürünü deneyimlemek için güzel alternatifler sunuyor. Set ve ekonomik menüleri olan bu restoran, paket servis hizmeti de verdiğinden dolayı müdavimleri için her yerde istedikleri lezzeti tatma imkanı sunuyor.

Telefon(0216) 455 47 05
Saatler11:00–23:00
AdresAtaşehir Atatürk, Ataşehir Blv., 34758 Ataşehir/İstanbul
MutfakUzak Doğu Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?İstanbul’un en güzel acılı ekşili çorbasını buradan içersiniz. Aynı lezzeti bulmak için uzak doğuya gitmek gerekir. 

?Ataşehir'de gidebileceğiniz ekonomik ve lezzetli Çin restoranı. Sushileri oldukça başarılıydı. Noddle ise soya sosu içinde yüzmüyordu, oldukça lezzetliydi. Servis hızlı ve hizmet güler yüzlü... eskiden Kawaiye giderdik ama en son yaşattıkları ilgisizlik ve vurdum duymazlık sebebi ile burayı bulduk, iyi ki bulmuşuz, yeni durağımız oldu. 

6. Shang Palace

6-601.webp

ARTILAREKSİLER
Çinli Şef
Lezzet
Ödüllü Restoran

Birden fazla ödüle sahip olan Shang Palace, Lezzetlerini Çinli şeflere yaptırıyor. 3 hafta süreyle gelen Çinli şefler ise kendi yörelerine ait lezzetleri usulüne uygun hazırlayarak müşterilerine sunuyor. Ayrıca noodle sipariş verildiğinde taze olarak hazırlandığı için ekstra lezzetle müşterilerinin tekrar tekrar gelmesini sağlıyor.

Telefon(0212) 275 88 88
Saatler18:00–22:30 Pazar: Kapalı
AdresSinanpaşa, Hayrettin İskelesi Sk., 34353 Beşiktaş/İstanbul
MutfakÇin Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?İnanılmaz bir deneyimdi. Personel olağanüstü idi. Yediklerimde gerçekten çok lezzetliydi. Ambiyans ve konumu da süper. Kesinlikle tavsiye ediyorum. 

?Başta servis elemanı Fatih Bey olmak üzere, bütün personeli fevkalade, yemekleri muhteşem, tartışmasız Türkiye'nin en iyi Çin restoranı.

7. Banyan Restoran

7-581.webp

ARTILAREKSİLER
Manzara
lezzet
Çalışan İlgisi

Boğaza karşı Asya lezzetlerini deneyimleyeceğiniz Banyan Restoran, zengin menüsüyle herkesi kendisine çekiyor. Zencefil ve limon aromalı somon tartar, zeytin kapari sos ile wokta kalamar ön plana çıkan lezzetleridir. Ayrıca zengin çay ve likör çeşitlerini de test etmek mümkün.

Telefon (0212) 259 90 60
Saatler12:00–02:00 Salı: 15:00-02:00
AdresYıldız Muallim Naci Caddesi &, Salhane Sokak No:3, 34347 Beşiktaş/İstanbul
MutfakAsya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Eşimin doğum günü için tercih ettiğimiz Banyan beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Benzer kalitedeki Suşhi restoranlarına göre manzarası ve atmosferi çok iyi.

?Mekan, lezzet tek kelimeyle mükemmel...

8. Dragon

8-562.webp

ARTILAREKSİLER
Manzara
lezzet
Çalışan İlgisi

Klasik Çin tarzındaki atmosferiyle Hong Konglu aşçılarıyla hazırlanan birbirinden zengin et, tavuk, ördek ve deniz mahsulleri ile harmanlanmış Çin mutfağının spesiyallerine ağırlık veren mekan Pazartesi hariç haftanın diğer günleri açıktır. Özel otoparkı ve engelli tuvaleti de bulunmaktadır.

Telefon(0212) 231 62 00
Saatler18:30–23:30 Pazartesi: Kapalı
AdresHarbiye, Cumhuriyet Cd. No:50, 34367 Şişli/İstanbul
MutfakÇin Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Şehrin en iyilerinden. Servis her zaman çok iyi ve tüm ekip son derece güler yüzlü. Bugüne kadar deneyip de memnun kalmadığımız hiçbir yemek olmadı. Ana yemek olarak mutlaka ördek almanızı tavsiye ederim. Gelen kreplerle birlikte nefis bir tat. Ortaya paylaşmak üzere karışık sebze, wonton ve çıtır dana eti gibi lezzetlerden söyleyebilirsiniz, bunlar benim favorilerim. Tatlı olarak kızarmış muzu es geçmeyin. 

?Dragon İstanbul’da gidilebilecek en güzel Çin restoranı diye düşünüyorum. Kışlık salonu otantik bir şekilde tefriş edilmiş, yazlık mekanı da harika bir boğaz manzarasına sahip ve çok keyifli. Yemekler Türk damak zevkine uygun, favorim ördek. Noodle, acı ekşi soslu çorbası, sizzling dana eti ve finalde kızarmış dondurması mutlaka tadılmalı. Kirin bira da oldukça iddialı. Aroması çok güzel, içimi rahat. Özel günlerinizde de gidebileceğiniz güzel bir mekan. 

9. Sushico

9-530.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Çalışan İlgisi
Fiyat

Çin, Japon ve Thai mutfağından yemeklerin yer aldığı geniş bir menüye sahip olan SushiCo'nun spesiyalleri arasında özel sushi roll'lar, zencefil soslu çıtır tavuk, kuşkonmazlı dana eti, kızarmış Pekin ördeği, teriyaki soslu somon tadabilirsiniz.

Telefon 444 7 874
Saatler11:30–23:00
AdresSuadiye, Bostancı Mahallesi, Bağdat Cd. No:466 D:2, 34744 Kadıköy
MutfakJapon Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

? Sushico severek gittiğimiz bir yer. Yıllardır önünden geçtiğimiz fakat hafta sonu ilk kez deneme fırsatı bulduğumuz şubedir. Hizmet, servis hızı, lezzetler gerçekten süper. Garson arkadaşlar ilgili ve güler yüzlü. Yakup Bey’e de ilgisi için çok teşekkürler.

? Uzakdoğu'da birçok ülkede yasama şansım oldu. Suadiye Sushico evimde gibi hissettirdi. Mükemmel hizmet, unutulmaz lezzet.

10. Yada Sushi

10-579.webp

ARTILAREKSİLER
Lezzet
Güler Yüzlü Çalışan

Doğayı kucaklayan bir atmosferde hizmet veren Yada Sushi tataki, tartar gibi soğuk başlangıçların yanı sıra chicken-beef roll, tempura gibi sıcak başlangıçlar, zengin salata, tempura, sushi ve dahası tatlı çeşitlerini denediğinizde buranın artık devamlı müşterisi olacaksınız.

Telefon(0212) 323 57 03
Saatler12:00-22:00 Cuma-Cumartesi: 12:00-22:30 Pazartesi: Kapalı
Adresİstinye, Koru Cd. No:5 D:6, 34460 Sarıyer/İstanbul
MutfakAsya Mutfağı
MekanAlkollü

Google Müşteri Yorumları

?Ortamı, sakinliği, çalışanların ilgisi hepsi tam ayarında. Tavsiyeler üzerine sipariş verdiğimiz starter ve sushiler çok çok lezzetliydi. Ve hesap konusunda son zamanlardaki zamlara rağmen gayet makuldü. Kesinlikle tekrar geleceğim ? 

?Suşileri lezzetli, bahçesi güzel, İstinye'de iyi bir sushi deneyimi ? şaraplarda beyaz pinot grigio tercih edebilirsiniz. Vale hizmeti var. 

Benzer İçerik Tavsiyeleri
İstanbul'un En İyi Thai Mutfağı MekanıEn İyi Noodle Mekanı

Uzak Doğu yemekleri nerede yenir?

Suşi, noodle, wasabi gibi Asya mutfağının lezzetlerini en iyi nerede yiyebilirim diye soracak olursanız eğer; Kaen Sushi, Zuma Restoran, Quick China, Pera Thai, China Lotus Wasabi, Shang Palace, Banyan Restoran, Dragon restoran, Sushico, Yada Sushi'yi tavsiye ediyoruz. Her birinin eşsiz lezzetleri, dekorasyonları ve çalışan ilgisi sayesinde kendinizi Asya ülkesinde hissedeceğinize eminiz.

Japon restoranında ne yenir?

Ada ülkesi olan Japonya bu sebepten dolayı mutfağında çok fazla balık ürünü barındırmaktadır. Gideceğiniz her japon restoranında karşınıza mutlaka deniz ürünü çıkacaktır. Peki ama japon restoranına gittiğimde ne yemeliyim diye sorarsanız bizce Suşi, ramen, kobe bifteği, tempura gibi lezzetleri mutlaka denemelisiniz. 

İstanbul Anadolu Yakasında en iyi suşi nerede yenir?

Çeşit çeşit suşileri ve lezzetli soslarıyla bizce Anadolu yakasının en iyi suşi yenilecek restoranı Kaen Sushi ve Quick China'dır. Her iki restoranda sizi Asya ülkesinde gibi hissettirecek ve uzun bir lezzet yolculuğuna çıkartacak derecede kaliteye sahiptir. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.