Türk Gençlik Filmleri 2024 - Aşk ve Macera Dolu 20 Film

Senaryosu ve Muhteşem oyunculuk performanslarıyla dikkat çeken gelmiş geçmiş en iyi Türk gençlik filmlerini listeledik. İşte en iyi 20 Türk gençlik filmi.
Türk Gençlik Filmleri 2024 - Aşk ve Macera Dolu 20 Film

Gençlik filmleri kategorisinde şimdiye kadar yapılan en güzel ve en çok izlenen Türk yapımı gençlik filmlerini listeledik. Usta yönetmen ve aktörlerin kadrosunda yer aldığı gençlik filmlerini IMDb puanlarına göre sıraladığımız listemizde komedi filmleri, dram filmleri, aşk filmleri ve aksiyon filmleri türünde gençlik filmleri yer almıştır. İşte en İyi 20 Türk gençlik filmi...

İşte tüm zamanların en iyi Türk gençlik filmleri;

1. Dijital Esaret

Türk Gençlik Filmleri
Bir grup genç, dijital dünyaya atım attıkları ilk andan itibaren başlarına neyin geleceğinden habersizdir. Her şeyin kendi kontrollerinin altında olduğunu düşünen gençler, bir süre sonra bu dünyanın esiri haline gelirler. İşler gittikçe çıkmaza girdiğinde ise kendilerini cezaevinde bulurlar. Burada yolları kesişen sosyal medya fenomenleri, hackerlar, internet bağımlıları ve sanal kumarbazlar özgürlüklerine kavuşabilmek için son şanslarını kullanmaya başlarlar.

TürSuçDram
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kavuk
OyuncularYeşim
Alıç
Simay
Barlas
Eray
Ertüren

2. Lanetli Tapınak

Türk Gençlik Filmleri
Lily, Mısır’ın en büyük tanrısı olarak görünen İsis ile iletişim kurmayı başarır. Bunun yanı sıra Lily, İsis’in muhafızları tarafından tapınağa götürülür. Hayal ile gerçek arasında kalan Lily, bu durumdan korkmaya bailar ve geri dönmek ister. Lakin artık işler çok geçtir ve Tanrıça İsis büyük bir tören ile yeni bedeninde yaşamaya geçer.

TürGerilim
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMetin
Kuru
OyuncularBehice
Maurer
İlhami
Adsal
Nihat
Demirel

3. Kendi Yolumda

Türk Gençlik Filmleri
Adana’ya giden Gökhan, arabasının bozulması üzerine bir tamirciye gider. Burada tanıştığı Ömer’in müzik ruhuna ve bestelerine hayran olur. Gökhan Ömer’in bu durumuna hayran olarak bu işin peşini bırakmaması gerektiğinin öğüdünü verir. Ömer ise Gökhan’ın ailesinin kendi ailesi gibi olmadığını ve onun böyle büyük sorunları olmadığını dillendirir. Gökhan bu durumu düşünüp arabasının tamir olmasını beklerken derin rüyalar alemine dalıp kendi geçmişini görmeye başlar.

TürKomediDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenÖmer
Faruk Sorak
OyuncularGökhan
Özoğuz
Gökçe
Bahadır
Okan
Çabalar

4. Benden Ne Olur?

Türk Gençlik Filmleri
Sertab, istediği şeyler hakkında sürekli fikir değiştiren, çevresinin kendisinden beklediği düzenli hayatı bir türlü oturtamayan bir kadındır. Onun hayatı, bir gün ablası Harika’nın yanlışlıkla evini yakmasıyla tamamen değişir. Bir anda evsiz ve parasız kalan Sertab, ablasının söylediği sözler üzerine herkese kendisini kanıtlamaya çalışır.

TürKomedi
IMDb4,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMurat
Şenöy
OyuncularHazal
Kaya
Onur
Tuna
Enis
Arıkan

5. Düş Peşine

Türk Gençlik Filmleri
Kardeşi ile birlikte Kaş’ta yaşayan Kaan, engelli çocukların eğitim gördüğü Düşler Akademisi’nde gönüllü olarak çalışır. Akademinin müdürü, borçlar nedeniyle zora düşmektedir ve bu durum altında akademinin kapanması gündeme gelir. Kaan, bu sırada şehre tatile gelen arkadaşlarıyla birlikte akademinin kapanmasını korumaya çalışırlar.

TürKomedi
IMDb4,4
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmenİlkay
Uygur
OyuncularFester
Abdü
Cihan
Şimşek
Şeyda
Erdoğan

6. Nalan

Türk Gençlik Filmleri
Nalan, sabah programlarının rekortmen sunucusudur. Ancak yaşadığı bir kaza ile programı bırakmak zorunda kalır. Aradan geçen 2 yılın ardından Nalan yeniden sabah programlarına başlama kararı alır. İlk programda Nalan’ın eski sevgilisi rapçi Talat da vardır. Program başladıktan kısa bir süre sonra ters giden bir şeyler olduğunu hisseden Nalan bu durumu derinlemesine araştırmaya başlar.

TürKomediDram
IMDb3,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFatih
Mutlu
OyuncularAçelya
Topaloğlu
Sergen
Deveci
Berna
Koraltürk

7. Love Tactics (Aşk Taktikleri)

Türk Gençlik Filmleri

Netflix'te yayınlanan Türk yapımı bu gençlik filminde Aslı ile Kerem'in aşk mücadelesi anlatılıyor. Erkekler ve kadınlar hakkında birbirlerini uzman zanneden bu ikili tesadüf eseri tanıştıktan sonra bir iddiaya girerler. İddiaya göre Aslı veya Kerem tüm bildiklerini kullanarak diğerini kendisine aşık edecektir.

TürRomantik
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Kabakuşak
OyuncularDemet
Özdemir
Şükrü
Özyıldız
Doğukan
Polat

8. Last Summer (Geçen Yaz)

Türk Gençlik Filmleri

Gençlik denilince akla gelen yaz tatilleri ve yazlık olayları Gene Yaz isimli bu filmin konusunu oluşturuyor. Deniz isimli 16 yaşındaki genç her yıl olduğu gibi bu yazda ailesinin yazlığına gider. Bu sefer ise onun için bir şey farklı olacaktır. Ergenliğin verdiği duygu yoğunluğu onun komşuları Aslı'dan hoşlanmasına neden olacaktır.

TürRomantikDram
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularFatih
Şahin
Ece
Çeşmioğlu
Halit
Özgür Sarı

9. One-Way to Tomorrow (Yarına Tek Bilet)

Türk Gençlik Filmleri

En iyi gençlik filmleri arasında yer verdiğimiz Yarına Tek Bilet filminde Ankara'dan İzmir'e doğru seyahat eden iki gencin hikayesi anlatılıyor. Tren yolculuğu sırasında karşılaşan bu iki genç farklı karakterlere sahip olmalarına rağmen muhabbete başlarlar. Konuşma sırasında bazen atışsalar da yolculuk boyunca yakınlaşan ikili hayata dair bir takım gerçeklerle yüzleşiyorlar.

TürRomantikDram
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenOzan
Açıktan
OyuncularDilan Çiçek
Deniz
Tevfik
Kartal
Metin
Akdülger

10. Biz Böyleyiz

Türk Gençlik Filmleri

Dram ve komedi dolu bir Türk filmi olan Biz Böyleyiz'de çocukluk ve gençlik dönemini birlikte geçiren bir grup arkadaşın yetişkinlik dönemlerinde yeniden bir araya gelmeleri anlatılıyor. Nezihe isimli bir kadının elinde büyüyen bu gençler yaşlı kadının rahatsızlanması sebebiyle İzmir'deki evine gelirler. Farklı hayatlara yelken açan bu arkadaş grubunun birkaç gün boyunca beraber kalacak olması onlara geleceğe dair süprizler sunarken geçmişe dair de hesaplaşmaları getirecektir.

TürDramKomedi
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCaner
Özyurtlu
OyuncularBerrak
Tüzünataç
Engin
Öztürk
Şebnem
Bozoklu

11. Biz Size Döneriz

Türk Gençlik Filmleri

En iyi gençlik filmleri arasında kendini ispatlayan nadir yapımlardan biri olan Biz Size Döneriz üniversiteden yeni mezun olan ve günleri iş aramakla geçen 6 gencin hikayesini konu ediniyor. Gençlerin her iş başvurunda yaşadıkları süreci detaylıca anlatan film gerçeğe dair çok başarılı tespitler ortaya koyuyor. Bu süreçte birbirlerine destek olan gençler yeri geliyor birbirlerine karşı aşırı sevgiyle yaklaşıyorlar. Bazense bu iş ve gelecek stresi bir takım ihanetlere dönüşebiliyor.

TürKomediGençlik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDoğa Can
Anafarta
OyuncularHande
Soral
Çağlar
Ertuğrul
Bestemsu
Özdemir

12. Çılgın Dershane 3

Türk Gençlik Filmleri

Türk filmleri listesinde bir serinin son yapımı olarak karşımıza çıkan “Çılgın Dershane 3" tam bir komedi tufanı yaratmayı başarmıştır. Ünlü oyuncular Paşhan Yılmazer, Duygu Çetinkaya, Okan Karaca ve Ozan Aydemir gibi başarılı oyuncuları kadrosunda bulunduran filmin konusu ise ders çalışmak için kampa giden br grup genç öğrencinin macera ve eğlence dolu hikayelerini anlatmıştır. Türk Gençlik filmi Çılgın Dershane’nin yönetmen koltuğunda Kamil Çetin oturmuştur.

TürKomediGençlik
IMDb3.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKamil
Çetin
OyuncularDuygu
Çetinkaya
Paşhan
Yılmazel
Okan
Karacan

13. Anadolu Kartalları

Türk Gençlik Filmleri

Gökyüzünde süzülerek uçmanın hayaliyle yanıp tutuşan bir grup genç bu hayalin peşinden giderek hava Harp okuluna kaydolurlar. Hem test aşamasında hem de ilerleyen safhalarda heyecanlı ve dramatik olaylarla karşılaşan gençler her şeye rağmen ideallerinin peşinden koşacaklardır. Anadolu Kartalları Tatbikatında da görev alacak olan bu gençler hayatlarının en güzel günlerini Hava harp Okulunda geçirirler. Türk aksiyon filmleri türünde yapım arayan okurlarımız için başarılı aktörlerin yer aldığı Anadolu Kartalları filmini özellikle öneririz.

TürAksiyonDramGençlik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenÖmer
Vargı
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Çağatay
Ulusoy
Alpay
Kemal
Atalan

14. Adab-ı Muaşeret

Türk Gençlik Filmleri

Ünlü yönetmen Emre Akay’ın unutulmaz filmlerinden biri olan Adab-ı Muaşeret filminin başrollerinde Salih Kalyon, Yıldız Asyalı ve Hasibe Eren yer almıştır. Filmin konusu ise Matematik öğretmeni Nurettin Bey’in oğlu Aykut’un babasının tayinleri sebebiyle sürekli şehirden şehre giderek geçen hayatını ve bu sırada en son geldiği okulda, başında Zeynep’in olduğu Adab-ı Muaşeret isimli kızlar takımına karşı Eko’nun liderliğindeki erkek grubu Mokokolar’ın arasında geçen tatlı rekabet anlatılmıştır.

TürKomediGençlik
IMDb3.2
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenEmre
Akay
OyuncularSalih
Kalyon
Yıldız
Asyalı
Hasibe
Eren

15. Ayakta Kal

Türk Gençlik Filmleri

Lise çağlarındaki bir grup gencin sınıf ayrımı ve sosyal yapı itibarı ile karşı karşıya gelmelerini ve ufak çatışmalarını anlatan Türk gençlik filmi Ayakta Kal başarılı yönetmen Adnan Güler imzalı bir yapımdır. Başrollerinde Mehmet Aslan, Oğuzhan Yıldız ve Sinem Kobal’ın yer aldığı film hem komedi, hem dram hemde bir aşk hikayesini muhteşem senaryosuyla bir arada aktarmıştır.

TürGençlikDram
IMDb2.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenAdnan
Güler
OyuncularMehmet
Aslan
Oğuzhan
Yıldız
Sinem
Koba

16. Avanak Kuzenler

Türk Gençlik Filmleri

Başrollerinde Yağmur Atacan, Alp Kırşan ve Paşhan Yılmazer’in rol aldığı gençlik filmi zengin olmak ve borçlarını ödeyebilmek için türlü maceralara atılan birbirinden farklı karaktere sahip olan 3 kuzenin hikayesini anlatmaktadır. Komedi ve heyecanın bolca yaşandığı filmin yönetmenliğini Oğuzhan Tercan yapmıştır. Yaptıkları her planın başarısızlıklarla sonuçlanması ve tefericilerden sürekli dayak yiyen gençler eninde sonunda büyük bir işe imza atacaklardır.

TürKomediGençlik
IMDb2.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenOğuzhan
Tercan
OyuncularYağmur
Atacan
Erdal
Tosun
Alp
Kirsan

17. Bana Şans Dile

Türk Gençlik Filmleri

Türk Sinemasının başarılı yönetmenlerinden Çağan Irmak’ın hem yazıp hem de yönettiği yapım, içine kapanık ve sürekli hayatı sorgulayan bir öğrenci olan Bahadır’ın bir gün sınıf arkadaşlarını silahla rehin almasını ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır. Filmin senaryosu ve verilmek istenen mesajların son derece başarılı olduğunu açıkça söyleyebiliriz. Oyuncu kadrosunda Güler Ökten, İsmail Hacıoğlu ve Rıza Kocaoğlu’nun yer aldığı film en iyi Türk gençlik filmlerinden biridir.

TürGençlikGerilim
IMDb5.2
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenÇağan
Irmak
OyuncularGüler
Ökten
İsmail
Hacıoğlu
Rıza
Kocaoğlu

18. İki Genç Kız

Türk Gençlik Filmleri

Handan ve Behiye isimli iki genç kız farklı karakterler sahip olup brbirlerine benzer hayat sürmektedirler. Tanıştıktan çok kısa süre sonra yakın arkadaş olan ikili hayatlarını kurtarabilmek için birkaç plan yaparlar. Ancak kızı Handan’a bakabilmek için metreslik yapan Leman behiye’yi kızından uzaklaştırmak ister. Psikolojik ve sosyal içeriki bu filmin oyuncu kadrosunda ise Hülya Avşar, Vildan Atasever ve Feride Çetin yer almıştır.

TürGençlikDram
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenKutluğ
Ataman
OyuncularHülya
Avşar
Vildan
Atasever
Feride
Çetin

19. Ah Bu Gençlik

Türk Gençlik Filmleri

Yeşilçam filmleri ele alındığında en güzel kadın oyuncularından birisi olan Gülşen Bubikoğlu’nun başrolünde yer aldığı 1975 yapımı gençlik filmi dedesi ile birlikte balıkçılık yaparken aynı zamanda hayallerinin peşinden koşmak için can atan Cemile’nin hikayesini anlatmaktadır. Tek istediği bir motorlu tekne almak olan Cemile dedesinin de yardımıyla hayaline çok yaklaşır ancak İstanbul 'da başına hiç ummadığı olaylar gelecektir.

TürKomediMaceraGençlik
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
1975
YönetmenOrhan
Elmas
OyuncularGülşen
Bubikoğlu
Mesut
Engin
Korhan
Abay

20. Sınav

Türk Gençlik Filmleri

Vizyona girdiği 2006 yılında Türk sinemasına damgasını vuran başarılı yapım “Sınav” ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın unutulmaz filmlerinden biridir. Başrollerinde Güven kıraç, Ayda Aksel ve Zafer Algöz’ün yer aldığı filmin konusu ise o dönemlerde üniversite sınavı olan ÖSS’ye hazırlanan 5 gencin kazanamama korkusu sebebiyle yaşadıkları ağır duygusal çöküntüyü anlatmaktadır. Film efsane senaryosu ve mükemmel oyunculuk performanslarıyla en iyi Türk Gençlik filmlerinden biridir.

TürGençlikGerilimDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenÖmer Faruk
Sorak
OyuncularGüven
Kıraç
Ayda
Aksel
Zafer
Algöz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.