Tarihi Diziler - Eski Dönemleri Anlatan En İyi 30 Dizi

Tüm zamanların en çok izlenen en iyi tarihi dizilerini listeledik. Aşağıda IMDb puanı yüksek tarihi yapımları bulacaksınız. İşte en iyi tarihi diziler...
Tarihi Diziler - Eski Dönemleri Anlatan En İyi 30 Dizi

Gelmiş Geçmiş En İyi Tarihi Diziler Listesi

Her bölümünü heyecanla bekleyeceğiniz gelmiş geçmiş en iyi tarihi dizileri bu içerikte listeledik. İşte, yayınlandığı döneme damgasını vurmuş, tarihi olayların gerçekçi şekilde anlatıldığı popüler tarihi dizi listesi...

Tarihi Diziler;

1. Pera Palas’ta Gece Yarısı

Tarihi Diziler
Charles King romanı sizlerle. Esra bir sonraki büyük hikayesini arayan, araştıran, güzel bir gazetecidir. Yeni yazısı için; İstanbul’da hem ilgi çekici hem de gizemli olayların yaşanıldığına inanılan Pera Palas’ı ziyaret etmek üzere yola çıkar. Lakin Pera Palas’a girdiği anda geçmiş yıllara ışınlanan Esra kendisini 1919’da bulur. Esra günümüze dönebilmek için çabalaması gerektiği kadar o zamanlarda planlanan suikast girişimlerini de ortadan kaldırması gerekmektedir.

TürDramTarihGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSam
Anzel
Kelly
McPherson
OyuncularHazal
Kaya
Tansu
Biçer
Selahattin
Paşalı

2. Women of the Movement

Tarihi Diziler
1955’te oğlu Emmett’in Güney Jim Crow’da vahşice öldürülmesinin ardından adelet arayan bir anne düşünün. Anne Mamie, oğlunun cinayetinin mahşetlerden kaybolmasını izin vermek istemediği kadar, acısını tüm dünya ile paylaşmaya çalışır. Adalet arayışı için bir oyuncu olarak sahnelere çıktığında ise günümüze kadar uzanacak olan Sivil Hakları ateşlendirir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarissa
Jo Cerar
OyuncularAdrienne
Warren
Cedric
Joe
Carter
Jenkins

3. Dirty Lines

Tarihi Diziler
1987 Amsterdam’ına hoş geldiniz. Dönemin koşulları altında hızlıca değişikliğe uğrayan Hollanda topluluğunda, psikoloji öğretmeni yeni bir firmada işe girer. Avrupa’nın ilk erotik telefon hatlarını bünyesinde barındıran şirkette çalışan öğretmen dönemin koşullara kendisini aniden adapte olmuş şekilde bulur.

TürDramTarih
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPieter
Bart Korthuis
OyuncularJoy
Delima
Minne
Koole
Chris
Peters

4. Rocket Boys

Tarihi Diziler
Hindistan’ın geçmiş yıllardan günümüzdeki haline dönüşme süreci sizlerle. İki olağanüstü adam Dr. Homi ve Dr. Vikram Hindistan’ın geleceğini sırtlamış bir şekilde yeni bir tarih yazmak üzere hareket etmektedir. Nükleer Enerji ve Reaktörlerle ilgili tüm planları Hindistan’ın kaderini değiştirmektedir.

TürDramTarih
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNikkhil
Advani
OyuncularJim
Sarbh
Ishwak
Singh
Regina
Cassandra

5. Toprağın Varisleri

Tarihi Diziler
Zamanının çoğunu sokaklardan geçiren 12 yaşındaki Hugo, büyüdükçe tersanelerde takılmayı ve akıbeti belirsiz olsa da hayalinde gemiler inşası yapıp, gemi inşa ustası olmayı hedefler. Hayatı hiçbir zaman kolay olmayan Hugo saygın yaşlı adamın desteği ve koruması ile hayallerine adım adım yaklaşmaya ve varis olmaya başlar.

TürDramTarih
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJordi
Frades
OyuncularYon
Gonzalez
Elena
Rivera
Jesus
Carroza

6. Collosseum

Tarihi Diziler
Roma’nın kutsal yüksek zamanları ile birlikte hiçbir şey yokken birden yere çakılış anını merak ettiniz mi? Dizimiz sayesinde insanlık tarihinin en kudretli imparatorluğu olan Roma’nın yükselişi ve düşüşü birer birer sizlerle. Acımasızlığı ile bilinen Kolezyum arenasında var olan tüm olaylar da dahil olmak üzere tarihin başyapıtı bu dizide.

TürAksiyonDramTarih
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularRobert
R. Cargill
Alexander
Mariotti
Ian
Beattie

7. Karamora

Tarihi Diziler
Rusya ve Avrupa’daki monarşik hanedanlar, en yüksek soyluların doğaüstü güçlere sahip olduğunu bulan Karamora lakaplı bir anarşist sizlerle. Seçkinlerin hayatında yer edinen tüm sırları ortaya döktüğü gibi, yönetimde var olan güçlerin gizlice kullanılmasını da öğrenir. Bu soyluların halka ve Dünya’ya verdiği zararları ve savaşta kaybetmiş olduğu tüm dostlarını anmak üzere herkese Karamora gizli bir cemiyet ile savaş açar.

TürFantastikTarihGerilim
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularDanila
Kozlovskiy
Filipp
Tankovski
Darya
Balabanova

8. Love Like the Galaxy

Tarihi Diziler
Genç Cheng, ailesinin savaşa gitmesinden kaynaklı tek başına kalır. Kendisini entrikacı teyzesinden korumak için gayretli davransa da yıllarca süren yabancılaşma büyük bir aile olmalarına engel olmuşlardır. Hayatı boyunca sevgisiz kalan Cheng, eş seçme konusunda da oldukça güvensizdir. Karşısında var olan üç eş adayı arasında engebeli bir seçim yapması gerekir ve yaptığı seçimlerde asla pişmanlık duymaması gerekmektedir.

TürDramTarihGizem
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFei
Zhen Xiang
OyuncularZhuocheng
Wang
Lei
Wu
Zhao
Lusi

9. The Empress

Tarihi Diziler
Elisabeth, 19’uncu yüzyılın katı kurallarına ve mahkemelerine isyan eden genç kadındır. Modern Avrupa tarihinin şekillenmesinde bu isyanları büyük bir rol oynamaktadır. Lakin günün birinde hükümdar Franz ile tanışır ve ortaya büyük bir aşk hikayesi çıkar. Perde arkasında kalan kıskançlıklar, entrikalar ve güç mücadelelerinin yanında halkın özgürlük çağrıları da büyümeye başlar.

TürDramTarihRomantik
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKatrin
Gebbe
OyuncularHanna
Hilsdorf
Svenja
Jung
Devrim
Lingnau

10. Vikings: Valhalla

Tarihi Diziler

Viking tarihine ışık tutan bu aksiyon dolu yeni dizide yabancı dizi dünyasının popüler yapımlarından biri olan Vikings'ten 100 yüz yıl sonrası konu edilmektedir. Dizi de Vkinglerin ünlü kaşifi Leif Eriksson'un ve kız kardeşi Freydis Erksdotter'in maceralarını izliyoruz.

TürTarihiDramAksiyon
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularSam
Corlett
Frida
Gustavsson
Leo
Suter

11. The Club (Kulüp)

Tarihi Diziler

1955 yılına dair sıcak bir hikayenin anlatıldığı Türk yapımı bu dizide zamanının en iyi kulüplerinden birinde çalışan Matilda'nın dramatik hikayesini izliyoruz. Hayatının bir kısmına hapishane'de geçiren Matilda kendisinden bihaber olan kızına yakınlaşmak için harekete geçer. İlk olarak Mathilda kızı Raşel'i Pera' ın belalısı Fıstık İsmet'den uzak tutmaya çalışacaktır.

TürDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenZeynep
Günay Tan
OyuncularGökçe
Bahadır
Barış
Arduç
Asude
Kalebek

12. Barbarians

Tarihi Diziler

2020 yılının en çok izlenen yapımlarından biri olan Barbarians Roma ordularını topraklarından kovmak için harekete geçen Cermen kabilelerini konu ediniyor. Tarihi savaşlar ve karakterlerin yer aldığı dizide Cermenlerin hayatları pahasına vatanını savunmalarını izliyoruz.

TürTarihiDramSavaş
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJan Martin
Scharf
OyuncularLaurence
Rupp
Jeanne
Goursaud
David
Schütter

13. Rise of Empires: Ottoman

Tarihi Diziler

Netflix'in Türk dizileri listesinde belgesel - savaş türün de mini yapım... Osmanlı İmparatorluğu’nun altın çağlarını yaşadığı 15. Yüzyılı konu edinen dizide Fatih Sultan Mehmet’in destansı hikayesi anlatılıyor. Genç yaşta tahtı devralan Sultan Mehmet atalarının gözünü diktiği Konstantinapolis kapılarına dayanacak ve İmparatorluğunun kuvvetlerini tüm dünyaya gösterecektir.

TürTarihiBelgesel
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularCem Yiğit
Üzümoglu
Birkan
Sokullu
Selim
Bayraktar

14. The Spy

Tarihi Diziler

İsrail’in dünyaca ünlü casusu Eli Cohen’in hikayesinin anlatıldığı dizi de heyecan dolu bir senaryo sizleri bekliyor. İsrail asıllı olan Eli Cohen sıradan bir devlet memuruyken ailesine bakmakta zorlandığı için gizli görevlerde yer almak ister. Tüm testleri başarıyla geçen Eli Cohen Suriye devletine casus olarak gönderilir ve burada devlet içerisinde üst konumlara kadar tırmanır.

TürTarihiDramCasusluk
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGideon
Raff
OyuncularSacha
Baron
Cohen
Noah
Emmerich
Waleed
Zuaiter

15. Kingdom

Tarihi Diziler

En iyi kore dizileri arasında yer alan Kingdom eski bir tarihte yaşayan Kore Krallığına dair hikayeleri izleyicisine sunuyor. Dizide Kral ağır bir hastalığın pençesine düşmüş ve halkta salgın hastalıkla perişan hale gelmiştir. Milletin umudu ise tahtın varisi olan genç prenstir.

TürTarihiKorkuGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu Seung
-Ryong
Doona
Bae

16. The Man in the High Castle (Yüksek Şatodaki Adam)

Tarihi Diziler

Amazon Prime platformunda yayınlanan ve muhteşem bir senaryoya sahip olan The Man in the High Castle dizisi İkinci Dünya savaşını Nazilerin kazandığı bir distopyada geçmektedir. Dizide Amerika’nın bir yarısı Japonların diğer yarısı ise Nazilerin kontrolü altındadır. Bu düzene karşı savaşan gönüllü Amerikalılar hayatları pahasına düzene karşı direneceklerdir. Bilim kurgu dizileri türünde son yılların en çok dikkat çeken dizileri arasında yer alan bu yapımı, tarihi diziler listesinde mutlaka yer vermelisiniz.

TürTarihiDramBilim Kurgu
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenEric
Overmyer
OyuncularAlexa
Davalos
Joel de la
Fuente
Rupert
Evans

17. Knight Fall

Tarihi Diziler

14. yüzyıl da yaşayan Tapınak Şövalyeleri’nin hayat hikayelerinin anlatıldığı dizide, tarihsel kaynaklara dayanan gerçek hikayeler ve 13. Cuma konusu işlenmiştir. Tapınak şövalyelerinin lideri olan Landry’nin “kutsal kaseyi” bulmayı amaç edindiği dizinin başrolünde Tom Cullen oynamıştır. Aksiyon ve savaş sahneleriyle efsaneler arasına girmeyi başaran Knight Fall dizi izleyicileri için mükemmel bir öneri...

TürTarihiDramMacera
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAaron
Helbing
OyuncularTom
Cullen
Jim
Carter
Padraic
Delaney

18. Sons Of Liberty

Tarihi Diziler

Dünya tarihinin en önemli olaylarından “Amerikan bağımsızlık mücadelesini” konu alan dizi, izleyicilerini nefes kesen bir hikayenin içine alıyor. Gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanan Sons of Liberty, bir grup adamın Amerikan bağımsızlık mücadelesi adına İngilizlere karşı vermiş olduğu amansız mücadeleyi seyircilerine aktarıyor. Dizinin konusu Amerikan tarihine hatta Dünya tarihine yön vermiş bir olay olması sebebiyle en iyi tarihi diziler listesine girebilmiş bir yapım...

TürTarihiDramAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen-
OyuncularBen
Barnes
Marton
Csokas
Ryan
Eggold

19. Diriliş Ertuğrul

Tarihi Diziler

Çıktığı günden itibaren reytinglerde her zaman en tepede bulunan en iyi Türk dizileri arasına giren Diriliş Ertuğrul, Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde mükemmel bir izleyici kitlesine sahiptir. Oldukça başarılı bir yayın hayatı sonucu 2019’da sevenlerine elveda diyen dizi, Osmanlı Devleti’nin ilk temellerini atan Ertuğrul Gazi’nin hayatını ve Kayı Obasının doğudan batıya göç serüvenini anlatmıştır. Uzun soluklu tarih dizisi izlemek isteyenlere bol aksiyonlu ve güzel konusuyla izleyebilecekleri en çok izlenen yerli dizilerden biri olan Diriliş Ertuğrul’u şiddetle tavsiye ediyoruz.

TürTarihiDramAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularEngin
Altan
Düzyatan
Cengiz
Coşkun
Hülya
Darcan

20. The Tudors

Tarihi Diziler

İngiliz tarihinde önemli bir yere sahip olan Kral VIII. Henry’nin hayat hikayesinin anlatıldığı dizi, izleyicilerine tarih sahnesinde mükemmel bir gezinti sunuyor. VIII. Henry’nin muhteşem aşk hayatı ve tahtına sahip çıkabilmek için verdiği mücadelenin öyküsü dram ve tarih türü dizi izleyicilerinin mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.

TürTarihiDramAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularTamzin
Merchand
Jonathan
Meyers
Sarah
Bolger

21. Da Vinci’s Demons (Da Vinci'nin Şeytanları)

Tarihi Diziler

Bilim ve Sanat dünyasının en çok tanınan isimlerinden Leonardo Da Vinci’nin hayatını konu alan dizi, izleyicilerine tarihin en bilinmedik yönlerini ve Da Vinci’nin gizemli sırlarını anlatmaktadır. 25 yaşında genç bir adamın fikirleri ve idealleri için savaşmasını konu edinen Da Vinci’s Demons, Leonardo’nun hiç anlatılmayan hayat hikayesi izleyicilere sunulmaktadır. Da Vinci’s Demons, muhteşem hikayesi ve geniş hayran kitlesiyle en iyi tarihi diziler arasında yerini alıyor.

TürTarihiDramMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenDavid S.
Goyer
OyuncularTom
Riley
Laura
Haddock
Blake
Ritson

22. Marco Polo

Tarihi Diziler

Venedikli ünlü gezgin Marco Polo’nun gençlik yıllarının anlatıldığı dizi 13.yüzyıl Çin’inde geçmektedir. Dizide, ünlü gezgin Marco Polo yine bir yolculuğu esnasında daha ilk defa gördüğü bir coğrafya olan Çin’de yaşadıkları izleyiciyle buluşturmaktadır. Dönemin büyük hükümdarlarından Kubilay Han ile tanışan Marco Polo, bu tanışmanın bir arkadaşlığa dönüşmesi neticesinde Çin diyarında geçen taht kavgaları ve siyasi olaylara dahil olmuştur. Savaş sahnelerin gerçeği aratmadığı bu tarihi dizi mutlaka izlemeniz gereken yapımların başında gelmektedir.

TürTarihiDramFantastik
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Fusco
OyuncularLorenzo
Richelmy
Benedict
Wong
Chin
Han

23. The Pacific (Pasifik)

Tarihi Diziler

Efsane oyuncu Tom Hanks ve yine onun kadar efsane olan Steven Spielberg’in birlikte ortaya çıkardıkları yapım, 2. Dünya Savaşının en kanlı çarpışmalarından birini izleyicilerine sunmuştur. Dizi, 2.Dünya Savaşı sırasında pasifik denizinde karşı karşıya gelen Amerikan deniz piyade kolordusu ve Japon imparatorluk deniz kuvvetleri arasında geçen muharebeleri konu edinmiştir. Savaş türünde dizi izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ediyoruz...

TürTarihiSavaş
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJeb
Stuart
OyuncularJames
Badge
Dale
Joseph
Mazzello
Jon
Seda

24. The Last Kingdom (Son Krallık)

Tarihi Diziler

Tarih dizisi izleyicileri tarafından çok beğenilen ve mükemmel bir izleyici kitlesi bulunan The Last Kingdom dizisi efsane savaş sahneleriyle hiç sıkılmadan izleyeceğiniz efsane bir yapım… Bir İngiliz Prens’i olarak doğan Uhtred’in köle düşmesiyle başlayan hikaye, çocukluğundan gençliğine kadar verdiği yaşam mücadelesini konu edinmiştir.

TürTarihiDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenStephen
Butchard
OyuncularAlexander
Dreymon
David
Dawson
Tobias
Santelmann

25. Unsere Mutter, Unsere Vater

Tarihi Diziler

Etkileyici hikayesiyle dizi severler tarafından beğenilen Unsere Mutter,Unsere Vater dram konulu en iyi tarih dizilerinden biri olarak değerlendirilmiştir. Dizi 2.Dünya Savaşı yıllarında Berlin’de yaşayan 5 arkadaşın savaş sebebiyle ayrı kalmalarını konu alıyor. Savaşın bir başka yüzünü gören gençlerin hayat hikayesinin anlatıldığı dizi, dram ve tarih türünde en güzel diziler arasında.

TürTarihiDramAksiyon
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenPhilipp
Kadelbach
OyuncularVolker
Bruch
Tom
Schilling
Miriam
Stein

26. John Adams

Tarihi Diziler

Biyografi ve Tarih türünde akıllara kazınan efsane yapım, John Adams’ın sıra dışı ve zorluklarla dolu hayatını konu edinmiştir. Sadece bir sezon süren bu dizi, John Adams’ın idealist bir avukatlıktan Amerikan başkanlığına yükselişini anlatmıştır. Mutlaka izlenmesi gereken tarihi dizilerden biri olan John Adams, IMDb ‘de 8.5 puanıyla kalitesini gösteren ve sizlere tavsiye ettiğimiz başarılı bir yapım...

TürTarihiDramBiyografi
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2008
Yönetmen-
OyuncularPaul
Giamatti
Laura
Linney
Stephen
Dillane

27. Vikings (Vikingler)

Tarihi Diziler

8.yy İskandinav dünyasında gecen hikaye, Vikinglerin efsane savaşçılarından Ragnar Lothbrok’un hayatını konu edinmiştir. Ragnar Lothbrok’un çiftçilikten krallığa uzanan bu zorlu yolda geçirdiği birçok savaşı ve taht mücadelesini anlatıyor. Gerek hikayesiyle gerek muhteşem oyunculuklarıyla milyonlarca hayran kitlesine ulaşan Vikings dizisi, mutlaka izlenmesi gereken diziler listesinde yer almaktadır.

TürTarihiDramMacera
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMichael
Hirst
OyuncularKatherny
Winnick
Travis
Fimmel
Gustaf
Skarsgard

28. Rome (Roma)

Tarihi Diziler

Aksiyon ve tarihi bir arada yaşamak isteyenlere şiddetle önerdiğimiz, IMDb ‘deki 8.7’lik puanıyla başarısını kanıtlayan Rome dizisi, En İyi Tarihi Diziler listesinde yerini alıyor. Dizi Sadece iki sezonluk senaryosuyla bile birçok izleyiciyi ekran başına kilitlemeyi başarmıştır. İlk sezonunda roma imparatorluğunun savaşlarını ve iç mücadelelerini konu edinen yapım, ikinci sezonunda ise İmparator Julius Caesar’ın oğlu Oktavius ve Marcus Antonius arasında geçen güç mücadelesini anlatmaktadır. Roma tarihi hakkında bilgiler veren bu yapım mutlaka izlenmesi gereken tarihi dizilerden...

TürTarihiDramSavaş
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJohn
Milius
OyuncularKevin
McKidd
Ray
Stevenson
Ciarán
Hinds

29. The Crown

Tarihi Diziler

Tarih deyince akıllara gelen isimlerden Kraliçe II. Elizabeth’in hayatının anlatıldığı yapım, gelmiş geçmiş en iyi yabancı dizilerden biri olarak bilinir. 2.Dünya Savaşı sonrası İngiltere tahtına geçen Kraliçe Elizabeth’in; siyasi, kültürel ve aşk hayatının ele alındığı The Crown dizisi dram ve tarih türü dizi arayanlar için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım...

TürTarihiDramAksiyon
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
OyuncularOlivia
Colman
Tobias
Menzies
Helena
Bonham Carter

30. Peaky Blinders

Tarihi Diziler

Son dönemlerin en popüler dizilerinden biri olan Peaky Blinders, muhteşem izleyici kitlesiyle dizi piyasasını alt üst etmeyi başarmış harika bir yapımdır. Hikaye 1920’li yıllarda geçmekte olup o dönem İngiltere’nin en etkin gangster çetesi Peaky Blinders’ın mücadelesini anlatmaktadır. İllegal at yarışı bahsi oynatarak para kazanan çete, durdurulamaz yükselişiyle diğer çetelerin ve güvenlik güçlerinin başına bela olmaktadır. Aksiyon dizileri izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ettiğimiz yapımda birçok çatışma ve kavga sahneleri bulunuyor.

TürTarihiDramPolisiye
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenSteven
Knight
OyuncularCillian
Murphy
Helen
Mccrory
Paul
Anderson

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum