Seri Katil Filmleri 2024 - En İyi 33 Seri Cinayetli Film

Muhteşem senaryosuyla izlerken tüylerinizi ürpertecek en iyi seri katil filmlerini listeledik. İşte IMDb puanı yüksek cinayet ve seri katil filmleri...
Seri Katil Filmleri 2024 - En İyi 33 Seri Cinayetli Film

Mutlaka İzlenmesi Gereken En İyi Seri Katil Filmleri

İzlerken heyecan ve gerilimden yerinizde oturamayacağınız en iyi seri katil filmlerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Aksiyon filmleri ve gerilim filmleri türünde de yer alan bu unutulmaz filmleri mutlaka izlemelisiniz. Sinema dünyasına damga vuran ve muhteşem senaryosuyla akıllara kazınan seri katil filmlerini sizlere sunuyoruz. İşte IMDb puanı yüksek en iyi 33 Seri Katil filmi...

Katil Filmleri;

1. Çığlık 5

Seri Katil Filmleri
Maskeli katil geri döndü. Tara, aniden gelen bir telefon sayesinde en yakın arkadaşının öldürme tehdidini göze alarak bilinmeyen bir adam ile oyunu oynamaya hazırdır. Hayalet yüzlü maskeli katilden zar zor kurtulan Tara için hayat artık daha da kötü hale gelir. Tara’nın arkadaşları da birer birer bu katilin kurbanı haline gelirken artık geçmişte de ondan kaçanlara ulaşmaları ve katili durdurmaları gerekmektedir.

TürKorkuGerilimGizem
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Bettinelli-Olpin
Tyler
Gillett
OyuncularNeve
Campbell
Courteney
Cox
David
Arquette

2. Ek Villain Returns

Seri Katil Filmleri
Rakesh Mumbai’deki terörü yönetmesinden sekiz koca yıl sonra, bir seri katil daha onların evrenine girer. Daha vahşi ve daha tehlikeli olan bu katil aynı kılıfı kullanan Smiley Mask’dır. Bu iki adam da tek taraf aşkı yaşarlarken, kendi aralarında kahramanın ve kötü adamın kim olduğu konusunda karar vererek birbirlerini haklamaları gerekmektedir.

TürAksiyonRomantikGerilim
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMohit
Suri
OyuncularJohn
Abraham
Disha
Patani
Arjun
Kapoor

3. The Batman

Seri Katil Filmleri
Batman, sadist bir katilin arkasında bıraktığı gizemli ipuçları ile yer altı dünyasına adım atar. Kanıtlar her geçen gün büyürken, bir eve ve failin planlarının ölçeğine ulaşır. Batman karakteri yeni ilişkiler kurarak suçluyu ortaya çıkartması ve adaleti sağlaması gerekmektedir. Ama bu seri katil işini titizlik ile yaparken, Batman için her şey zora sürülür.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMatt
Reeves
OyuncularRobert
Pattinson
Zoe
Kravitz
Jeffrey
Wright

4. Detective vs. Sleuths

Seri Katil Filmleri
Hong Kong birden fazla seri katilin cinayetleri ile sarsılırken, polis soruşturmak üzere bir görev gücü oluşturur. Jun, bir zamanlar zihinsel çöküntü yaşayan parlak bir dedektifken kendi soruşturmasını başlar. Polis, bu cinayetleri işleyenlerin Sleuth olarak bilinen bir şüphelinin var olduğunu öğrenir. Artık Jun ve diğer görevli dedektifler için acımasız seri katilin oyunlarını yenmeleri gerekmektedir.

TürAksiyonSuçGizem
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKa-Fai
Wai
OyuncularChing
Wan Lau
Charlene
Choi
Raymond
Lam

5. Suikast Treni

Seri Katil Filmleri
Şanssız suikastçı Uğur Böceği, çok fazla konserin raydan çıkmasıyla işini barışçıl bir şekilde yapmaya karar verir. Ancak kaderin onun üzerinde planladığı başka şeyler bulunuyordur. Uğur Böceği’nin aldığı son görev, onu dünyanın dört bir yanında yer alan ölümcül düşmanlarla dünyanın en hızlı treninde çarpışmasıdır.

TürAksiyonKomediGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularBrad
Pitt
Jeoy
King
Brian
Tyree Henry

6. Happy Death Day 2 (Ölüm Günün Kutlu Olsun 2)

Seri Katil Filmleri

Ölüm Günün kutlu Olsun filminin ikinci halkası olan filmde Tree isimli genç öldürüldüğü günün sabahına tekrar tekrar uyanmaktadır. Her defasında ölmekten kurtulamayan Tree bu döngüyü kırmak için harekete geçecektir. Hem heyecanlı hem de aksiyon dolu bir film olan Ölüm Günün Kutlu Olsun 2’yi mutlaka izlemelisiniz.

TürSuçKorkuAksiyon
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChristopher
Landon
OyuncularJessica
Rothe
Israel
Broussard
Phi
Vu

7. In the Shadow of the Moon (Ayın Gölgesinde)

Seri Katil Filmleri

Her 9 yılda bir ortaya çıkan ve birçok kişiyi öldüren seri katil tekrar ortaya çıkmak üzeredir. Polis memuru Thomas Lockhart ise seri katili yakalamak için sıkı bir dedektife dönüşecektir. En iyi seri katil filmlerinden biri olan In the Shadow of the Moon başarılı senaryosu ile 2019 yılının en çok izlenen filmlerinden biri olmuştur.

TürGerilim
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJim
Mickle
OyuncularMichael
C. Hall
Boyd
Holbrook
Cleopatra
Coleman

8. Halloween (Cadılar Bayramı)

Seri Katil Filmleri

Michael Myers isimli bir seri katil birçok katilini öldürdükten sonra yakalanır. Son kurbanı ise sağ kalmıştır. Uzun yıllar sonra bir Cadılar Bayramı günü hapisten kaçan Myers yarım kalan işini bitirmek ister ancak yaşamayı başaran Laurie bu sefer Myers’e karşı hazırlıklı beklemektedir.

TürKorkuGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid Gordon
Green
OyuncularJamie Lee
Curtis
Judy
Greer
Andi
Matichak

9. Death Wish (Öldürme Arzusu)

Seri Katil Filmleri

Başrolünde Bruce Willis’in rol aldığı aksiyon dolu filmde hayatını cerrah olarak geçiren bir adamın emekli olduktan sonra uğradığı trajedik olay sonrası değişen hayatını konu ediniyor. Paul Kersey evine giren hırsızlar tarafından öldürülen eşi ve koma da kalan kızının intikamını almak için harekete geçecektir. Paul’un en büyük yardımcısı ise Doktorluktan kalan mesleki yetenekleri olacaktır.

TürAksiyon
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenEli
Roth
OyuncularBruce
Willis
Vincent
D'Onofrio
Elisabeth
Shue

10. Hush

Seri Katil Filmleri

İşitme engelli bir kadın olan Maddie yaşamak için huzurlu bir ortam olan orman evine yerleşir ve burada günlerini geçirmektedir. Bir gün ansızın bilgisayarına gelen mesajla irkilen Maddie birinin onu gözetlediğini ve eve girmeye çalıştığını görür. Genç kadın kim olduğunu bilmediği bu adama karşı kendini korumak zorunda kalır.

TürGerilimKorku
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularKate
Siegel
John
Gallagher Jr
Michael
Trucco

11. Sleepy Hollow

Seri Katil Filmleri

Tim Burton ve Johnny Depp gibi sinemanın önemli isimlerini bir araya getiren filmde bulunduğu bölgeyi kötü insanlardan koruyan Ichabod’un hayalet süvariye karşı verdiği mücadeleyi izleyeceğiz. Ichabod, karanlık ve gizemli seri katilin peşine düşer ve cinayetlerin sonunu getirebilmek için elinden geleni yapmaya çalışır.

TürFantastikKorkuGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Christina
Ricci
Christopher
Walken

12. Extremely Wicked, Shokingly Evil and Vile

Seri Katil Filmleri

Tarihin gördüğü en ünlü seri katillerden biri olan ve 1989’da idam edilen Ted bundy’nin hikayesini anlatan film başarılı yönetmen Joe Berlinger imzalıdır. Hollywood’un sevilen aktörü Zac Efron’un başrolünde yer aldığı yapımda karizması ve yakışıklılığıyla genç kızlara yaklaşan sonrasında onlara tecavüz edip öldüren bir adamın uzun süreli bir ilişkide sevgilisi Liz ile yaşadığı problemleri anlatmaktadır.

TürBiyografiGerilimDram
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJoe
Berlinger
OyuncularZac
Efron
Lily
Collins
Kaya
Scodelario

13. The Golden Glove (Altın Eldiven)

Seri Katil Filmleri

Ünlü Türk yönetmen Fatih Akın’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Altın Eldiven” filmi 1970’li yıllarda Hamburg’da ortaya çıkıp etrafa dehşet saçan Fritz Honka’nın hikayesini anlatmaktadır. Oyuncu kadrosunda Jonas Dassler, Margarete Tiesel ve Hark Bohm gibi isimlerin yer aldığı filmde çaresiz ve üzgün insanların sürekli takıldığı Altın Eldiven isimli barda kurbanlarını seçen ve çatı katındaki evinde onları öldüren seri katil bir süreliğine bu işi bıraksa da Altın Eldiven isimli bara gitmeden duramaz. 2019 yılında vizyona giren film ünlü yazar Heinz Strunk’un romanından sinemaya uyarlanmıştır.

TürGerilimDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFatih
Akın
OyuncularJonas
Dassler
Margarete
Tiesel
Hark
Bohm

14. Henry: Portrait of a Serial Killer (Henry: Bir Seri Katilin Hikayesi)

Seri Katil Filmleri

Nasıl seri katil olunur? sorusuna cevap veren filmde hapishaneden yeni çıkan Henry’nin burada tanıştığı Otis ile beraber yaşadıkları olayları anlatmaktadır. İki kadınla beraber araba da giderken Henry’nin insan öldürme dürtüsünü fark eden Otis iki masum kadının ölümüne tanık olur. Korku filmleri türünde başarılı yönetmen John McNaughton imzalı filmin başrolünde Michael Rooker ve Tom Towles yer almıştır.

TürDramKorku
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1986
YönetmenJohn
McNaughton
OyuncularMichael
Rooker
Tom
Towles
Peter Van
Wagner

15. Red Dragon (Kızıl Ejder)

Seri Katil Filmleri

Hollywood’un ünlü aktörlerinden Anthony Hopkins ve Edward Norton yer aldığı film en iyi seri katil filmlerinden biri olup başarılı yönetmen Brett Ratner imzalıdır. FBI’dan emekli olmak üzere olan Will Graham şehirde dolaşan bir canavarı yakalamak için görevin başına getirilir. Kendini Kızıl Ejderha diye adlandırılan bu caninin hedefi ise Reba isimli bir kızdır. Will Graham ise bu adamı amacına ulaşmadan yakalayabilmek için ünlü psikopat Hannibal Lecter’den destek almayı düşünür.

TürPolisiyeGerilim
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenBrett
Ratner
OyuncularAnthony
Hopkins
Edward
Norton
Ralph
Fiennes

16. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi)

Seri Katil Filmleri

Tim Burton’un en iyi filmler listesinde yer alan Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi başrolünde ünlü aktör Jonny Deep rol almıştır. Berberlik yaparak hayatını geçiren Sweney genç ve güzel bir kadınla evlidir. Kasabanın önde gelenlerinden biri ise Sweney’in karısını onun elinden almak için bir plan yaparak Sweney’i hapse attırır. Yıllar boyunca kocasını bekleyen Bayan Lovett bu ayrılık bittikten sonra Sweney ile beraber sorumlulardan hesap soracaklardır.

TürDramKorkuMüzikal
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenTim
Burton
OyuncularJohnny
Depp
Helena
Bonham
Carter
Alan
Rickman

17. Monster (Cani)

Seri Katil Filmleri

En dikkat çekici seri katil filmlerinden biri olan “Cani” Amerika’nın ilk kadın seri katili olan Aileen Wuornos’un hayat hikayesini birebir anlatmaktadır. Henüz küçük yaşlarda tacize uğrayan sonrasında uyuşturucu bağımlısı olan Wuornos 13 yaşından sonra hayatını bir fahişe olarak devam ettirir. Yaşı daha da büyüyünce Wuornos para kazanmak için soğuk kanlı bir şekilde insan öldürmeye başlar. Charlize Theron, Christina Ricci ve Bruce Dern’in başrollerinde yer aldığı filmi mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPatty
Jenkins
OyuncularCharlize
Theron
Christina
Ricci
Bruce
Dern

18. 'Summer of '84'

Seri Katil Filmleri

Bir grup genç arkadaş polis memuru olan komşularının seri katil olduğundan şüphelenir. Yaz tatili dönemine denk gelen bu şüphe onları araştırmaya iter ve kanıt toplamaya başlarlar ancak keşfettikçe işler tehlikeli hale gelir.

TürGizemKorkuDram
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenFrançois
Simard
OyuncularGraham
Verchere
Judah
Lewis
Caleb
Emery

19. Disturbia (Şüphe)

Seri Katil Filmleri

Kale isimli genç adam babasının ölümüne neden olmuştur. Ruh sağlığı bozulan Kale, okulda öğretmenine de zarar vermiştir. Bunun sonucunda ev hapsi cezası alan Kale’nin yeni hobisi komşularını gözetlemektir. Kale bir gün komşusunun aranan seri katil olduğunu anlar ve olaylar gelişir.

TürSuçGizemDram
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenD.J.
Caruso
OyuncularShia
LaBeouf
David
Morse
Carrie-Anne
Moss

20. Identity (Kimlik)

Seri Katil Filmleri

Gece kötü bir yağmur fırtınası başlar. Dışarıda duramayacak seviyeye gelir. Nevada modelinde mahsur kalan on yabancı birer birer öldürüldüklerini anlar. Peki katil kimdir?

TürGizemGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenJames
Mangold
OyuncularJohn
Cusack
Ray
Liotta
Amanda
Peet

21. Peeping Tom (Kadın Katili)

Seri Katil Filmleri

Mark Lewis isimli genç adamın babası bilim adamıdır ve insanların sinir sistemi üzerinde korkuyu inceler. Genç adam bundan etkilenir ve kişilik bozuklukları yaşar. Kendisinin de yeni bir hobisi vardır. Kadınların fotoğraflarını seçerken onları öldürür ve yüz ifadelerini inceler.

TürDramGerilimGizem
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1960
YönetmenMichael
Powell
OyuncularKarlheinz
Böhm
Anna
Massey
Moira
Shearer

22. Cruising

Seri Katil Filmleri

New York’ta cinayetler meydana gelmektedir. Cinayetlerin ortak noktası ise ölenlerin eşcinsel olmasıdır. Eşcinsel katili adamı araştırması için Steve Burn adındaki dedektif görevlendirilir.

TürSuçGizemDram
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
1980
YönetmenWilliam
Friedkin
OyuncularAl
Pacino
Paul
Sorvino
Karen
Allen

23. Eyes Without a Face (Çehresiz Gözler)

Seri Katil Filmleri

Cerrah bir adam kızı ile giderken kazaya karışır. Kaza dolayısıyla kızının tüm güzelliği kaybolur. Cerrah kızının yüzünü düzeltmek için hiç yapmayacağı şeyler yapmaya başlar.

TürDramKorku
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1960
YönetmenGeorges
Franju
OyuncularPierre
Brasseur
Alida
Valli
Juliette
Mayniel

24. Badlands (Kanlı Toprak)

Seri Katil Filmleri

Film gerçek hikayelerden esinlenmiştir. Kit Carruthers bir çöp toplayıcısıdır ve çok sevdiği kız arkadaşı Holly Sargis ile yaşamaktadır. İkili bir seyahat planı kurar ancak yolculuk kanlı bir vahşete dönüşür. Amaç Holly’nin ilişkilerine sürekli olarak karşı çıkan babasını öldürmektir.

TürSuçDramAksiyon
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
1973
YönetmenTerrence
Malick
OyuncularMartin
Sheen
Sissy
Spacek
Warren
Oates

25. Natural Born Killers (Katil Doğanlar)

Seri Katil Filmleri

Polisiye ve aksiyon filmleri türünde sinemanın kült filmlerinden biri olan “Katil Doğanlar” Mickey ve Mallory isimli çiftin psikopat ruhlarıyla işledikleri cinayetleri anlatmaktadır. Birbirini çok seven çift içlerinden çıkan katil ruhlarıyla Route 666 otobanına giderek orada birtakım katliamlar yaparlar. Bu sırada polisler kadar medya da bu insanların peşine düşerek ne yapmaya çalıştıklarını merak ederler. Başarılı yönetmen Oliver Stone’nin eseri olan filmin oyuncu kadrosunda Woody Harrelson, Juliette Lewis ve Robert Downey Jr. yer almıştır.

TürPolisiyeAksiyon
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenOliver
Stone
OyuncularWoody
Harrelson
Juliette
Lewis
Robert
Downey Jr.

26. The Texas Chain Saw Massacre (Teksas Katliamı)

Seri Katil Filmleri

1974 yılında vizyona giren ve izlenme rekorları kıran Teksas Katliamı filmi döneminin en iyi korku ve gerilim filmi olarak gösterilmiştir. Birkaç yıl önce restore edilip yeniden vizyona giren filmde birlikte yola çıkan 5 arkadaşın yol üzerinde karşılaştıkları gizemli bir adamı karavana almalarıyla başlayan dehşet verici bir hikaye anlatılmaktadır. Gençler gidecekleri yere vardıklarında ise onları teker teker avlamaya çalışan korkunç bir adamdan kurtulmak için büyük uğraşlar verirler. Gerilim ve heyecanın had safhada olduğu filmin yönetmenliğini Tobe Hooper üstlenmiştir.

TürGerilimKorku
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
1974
YönetmenTobe
Hooper
OyuncularMarilyn
Burns
Allen
Danziger
Paul A.
Partain

27. Perfume: The Story of a Murderer (Koku: Bir Katilin Hikayesi)

Seri Katil Filmleri

Tüyler ürperten bir hikayeye sahip olan Koku: Bir Katilin Hikayesi filmi Seri Katil Filmleri listesinin en ilginç filmlerinden biri olup her saniyesinde şimdi ne olacak sorusunu soracağınız bir senaryoya sahiptir. Filmin konusu her türlü kokuya karşı inanılmaz bir algıya sahip olan Jean Baptiste Grenouille’nin kendine ait bir koku üretmek amacıyla insan vücudunu kullanmasını ve birçok insanı katletmesini anlatmaktadır. Muhteşem kokuyu elde etmek için gereken tek şeyin insan kokusu olduğunu düşünen genç adam bir dizi cinayetin faili olacaktır.

TürGerilimDramPsikoloji
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenTom
Tykwer
OyuncularBen
Whishaw
Dustin
Hoffman
Alan
Rickman

28. American Psycho (Amerikan Sapığı)

Seri Katil Filmleri

Başrolünde ünlü aktör Christian Bale’in rol aldığı Amerikan Psycho filmi genç bir katilin zevk için öldürdüğü herkesten birer parça koparak koleksiyon yapmasını ve hayat hikayesini anlatmaktadır. Mary Horron’un yönetmenliğini yaptığı filmde Patrick Bateman adlı zengin ve hiçbir sıkıntısı yokmuş gibi gözüken yakışıklı bir adamın katil ruhlu kişiliğini izlemekteyiz.

TürGerilimKorkuDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenMary
Harron
OyuncularChristian
Bale
Willem
Dafoe
Jared
Leto

29. Zodiac

Seri Katil Filmleri

David Fincher’in 2007 yılında vizyona giren filmi “Zodiac” sinema dünyasına damga vuran seri katil filmlerinden biri olmuştur. Oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo ve Anthony Edwards’ın rol aldığı yapım San Francisco’da ortaya çıkan seri katilin hikayesini anlatmaktadır. İşlediği her cinayetten sonra polislere mesaj bırakan psikopat katili yakalamak için yemin eden 4 kişi ne kadar uğraşsalar da katile bir türlü ulaşamazlar. Dövüş Kulübü ve Oyun gibi filmlere imza atan David Fincher yine mükemmel bir filmle karşımıza çıkmıştır.

TürGerilim
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularJake
Gyllenhaal
Mark
Ruffalo
Anthony
Edwards

30. Memories of Murder (Cinayet Günlüğü)

Seri Katil Filmleri

Kore filmleri arasında gelmiş geçmiş en iyi yapımlardan bir tanesi olan Cinayet Günlüğü, 1990’lı yıllarda yaşanan bir tecavüz ve sonrasında cinayet vakasını çözmeye çalışan polis dedektiflerini konu almıştır. Güney Kore’nin askeri dikta sistemiyle yönetildiği dönemlerde Park Doo-Man ve Seo bu cinayeti araştırmışlardır ancak henüz somut bir kanıta ulaşamamışlardır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenBong
Joon Ho
OyuncularSong
Kang-Ho
Kim Sang
-kyung
Hie-bong
Byeon

31. Physco (Sapık)

Seri Katil Filmleri

Hollywood’un ünlü yönetmeni Alfred Hitcock’un 1960 yılında vizyona giren filmi “PHYSCO” Marion adlı ana karakterin başından geçen olayları anlatmaktadır. Başrollerinde Anthony Perkins, Janet Leigh ve John Gavin’in rol aldığı başyapıt korku ve gerilim dolu senaryosuyla mutlaka izlenmesi gereken seri katil filmlerinden biri olmuştur.

TürGerilimKorku
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1960
YönetmenAlfred
Hitchcock
OyuncularAnthony
Perkins
Janet
Leigh
John
Gavin

32. The Silence of the Lambs (Kuzuların Sessizliği)

Seri Katil Filmleri

En iyi film ve en iyi senaryo uyarlaması dallarında Oscar kazanan ve yönetmeni ile başrol oyuncusuna altın heykelcik ödülü kazandıran baş yapıt Jonathan Demme’nin gelmiş geçmiş en iyi filmidir. Başrolünde Anthony Hopkins’in rol aldığı film daha yeni FBI ajanı olan Clarice Starling’in azılı bir suçluyu yakalamak için bir başka psikopat olan Hannibal Lecter ile yakınlaşmasını anlatmaktadır. Ödüllü filmler arasında da yer alan The Sİleence of Lambs'ı mutlaka izlemelisiniz.

TürGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenJonathan
Demme
OyuncularAnthony
Hopkins
Jodie
Foster
Scott
Glenn

33. Se7en (Yedi)

Seri Katil Filmleri

David Fincher’ın unutulmaz filmlerinden biri olan Se7en filmi hem muhteşem senaryosuyla hem de oyuncu kadrosuyla dikkat çekmiştir. Başrollerinde Brad Pitt ve Morgan Freeman’ın rol aldığı film 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan seri cinayet zincirini ve bu cinayetleri açıklamaya çalışan 2 polis dedektifini anlatmaktadır. Hristiyanlık inancına göre 7 büyük günahı işleyen kurbanlar bu hatalarını canlarıyla ödemişlerdir. Filmde özellikle Brad Pitt’in başarılı oyunculuk performansı göze batmıştır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Morgan
Freeman
Gwyneth
Paltrow

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum