En İyi Şampuan Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Bakımlı ve güzel görünen saçlara sahip olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İçeriğimizde uzmanlar tarafından önerilen en iyi şampuan markalarını derledik.
En İyi Şampuan Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Hem daha sağlıklı olmak hem de daha güzel görünmek için saçlarımızın bakımına özen gösteririz. Fakat herkesin saçı birbiriyle aynı olmadığı gibi göstermesi gereken bakımda birbirinden farklıdır. Ama endişelenmenize gerek yok. Çünkü listemizde saç dökülmesinden tutun tuzsuz şampuana kadar birbirinden farklı problemleri çözen şampuanları bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden en iyi şampuan markalarına ve tavsiyelerine geçelim.

Besleyici ve doğal yapısıyla ön plana çıkan en iyi şampuan markalarını sizler için ayrıntılı bir şekilde inceledik. Sahip oldukları özel bileşenler aracılığıyla saçlarınızın güçlü kalmasını sağlayan en iyi şampuan markalarını maddeler halinde listeledik.

İşte, en iyi şampuan markaları;

1. Bioxcin Forte Saç Dökülmesine Karşı

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Dökülme Karşıtı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

Eczanelerde saç dökülmesi kategorisinde 12 yıldır en çok satan marka liderliğini koruyan Bioxcin, bizim de listemizin 1 sırasında yer alıyor. Üstelik daha önce faydalarını sizlerle paylaştığımız Bioxcin Forte Şampuan ile. Bioxcin Forte Şampuan, biocomplex b11, üzüm çekirdeği, bal içerikleri ile yoğun saç dökülmesi problemi yaşayan ya da saçlarını korumak isteyen kişiler için formülü güçlendirilmiş bitkisel içerikli bir şampuan olmasının yanı sıra, klinik olarak da etkisi kanıtlanmış. Ayrıca Ayrıca hassas saçlı derinin kullanımına uygun ve hipolaerjenik.

2. Diamond Hair Daily

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı, Besleyici, Bakım Yapıcı, Dökülme ve Kepek Karşıtı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

Diamond Hair’in Daily şampuan serisi tüm saç sorunlarına karşı etkili olmasıyla öne çıkıyor. Saç tipine göre 3 farklı serisi mevcut. Bunlar yağlı, kuru ve hassastan tüm saçlara göre üç gruba ayrıştırılmış. Ortak özellikleri aşırı yıpranmış, dökülen ve yavaş uzayan saçlara karşı etkili olması. Ayrıca kepeğe karşı da etkili bir şampuan. Sensitive Scalp (Hassas) modeli hassas saç derisine sahip, ince telli ya da kırılgan yapıya uygun kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Saçlarınız aşırı sebum üretiyor ve çabuk yağlanıyorsa Oily Scalp (Yağlı) tipini tercih edebilirsiniz. Eğer saçlarınız kuru bir yapıya sahipse nem dolduran kuru saç tipini tercih edebilirsiniz. Diamond Hair Daily şampuanlar bitki özlü içeriğiyle kullanıcılarından tam not almış şampuan markalarından biri. 

3. Vichy Saç Dökülmesine Karşı

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Besleyici
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

Listemize Vichy'nin saç dökülmelerine karşı geliştirdiği ürünüyle devam ediyoruz. Saç dökülmeleri, köklerin erken zayıflamasından kaynaklanıyor. Vichy'nin bu şampuanı içeriğindeki mineraller sayesinde saç köklerini besliyor. Bu sayede saçlarınız hem dökülmüyor hem de daha güçlü oluyor. Ayrıca bu şampuan saçın canlılığını da arttırıyor.

4. Mane'n Tail and Body Shampoo

En İyi Şampuan Mane'n Tail and Body Shampoo

  • Saç Bakım Etkisi: Güçlendirici
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın - Erkek

Saçları daha uzun, güçlü, dolgun ve sağlıklı bir görünüme kavuşturan Hollywood ünlülerinin bir numaralı tercihlerinden olan Mane'n Tail and Body at kuyruğu şampuanı son derece kaliteli bir üründür. Saçların hem parlaklığa hem de ipeksi yumuşaklığa kavuşmasını sağlayan ürün, eşsiz mikro besleyicilerle zenginleştirilmiş protein içerikli formüle sahiptir. Hoş kokulu, taraması kolay, sağlıklı ve gür görünen saçlara kavuşmak Mane'n Tail ile mümkündür.

Ürün, saçların uzamasına yardımcı olur, saçları daha parlak gösterir, yağlanmasını geciktirir, saç diplerini temiz tutar, gür ve hacimli olmasını sağlar, saçların kırılmasını ve yıpranmasını engeller, ilk andan itibaren etkisini gösterebilen bir üründür. 2 haftalık düzenli kullanımda ise fark tamamen gözle görülebilir.

5. L'oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair

En İyi Şampuan L'oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair

  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın

Loreal'in en popüler şampuanlarından birisi olan Serie Expert Absolut Repair, yeniden yapılandırıcı etkiye sahiptir. İçeriğindeki buğday proteini ve Altın Kinoa Kepek özü sayesinde saçların daha yumuşak ve parlak olmasını sağlarken aynı zamanda saçı yeniden yapılandırır. Ürünü kullandıktan sonra saçlarınız %77 daha az hasar alır. Aynı zamanda saçlar olduğundan 7 kat daha parlak gözükür.

Yıpranmış saçlara sahip bireylerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir üründür. Saçları derinlemesine onararak ışıltılı bir görünüme kavuşturur. Kullanmak için ıslak saça eşit olarak dağıtın, köpürtün ve ardından durulayın.

6. Herbal Essences Nemlendirici Hindistan Cevizi Sütü

En İyi Şampuan Herbal Essences Nemlendirici Hindistan Cevizi Sütü

  • Saç Bakım Etkisi: Nemlendirici
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın - Erkek

Harbal Essences Hindistan cevizi sütü kokusuna sahip şampuanın içeriğinde deniz yosunu karışımı, aloe, aktif antioksidanlar bulunur. Her yıkama saçlarınız kepekten arındırılırken aynı zamanda yıpranmaya karşı koruma sağlar. Yumuşak ve dolgulu saçlara sahip olmanıza yardımcı olan bir üründür. Doğadan ilham alan içeriğiyle saçın ihtiyaç duyduğu nemi karşılar, daha kolay şekil alabilir hale getirir.

Paraben, renklendirici, parafin ve gluten içermeyen doğal ürün mat saçları ışıltılı bir görünüme kavuşturabilmektedir. İnanılmaz bir kokuya sahip olan üründe vanilya, beyaz çiçek buketleri ve Hindistan cevizi karıştırılmıştır. Şampuanı ıslak saça nazikçe uygulayın, kremsi bir köpük kıvamını aldığında masaj yapmayı bırakın ve durulayın.

7. Ducray Anaphase Plus Dökülme Karşıtı

En İyi Şampuan Ducray Anaphase Plus Dökülme Karşıtı

  • Saç Bakım Etkisi: Dökülme Karşıtı
  • Saç Tipi: Dökülen Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın - Erkek

Saçın daha dayanıklı olabilmesi ve güçlendirilmesi için saçın ihtiyacı olan besinlerin kazandırılması gerekir. Ducray Anaphase Plus şampuanın içerisinde bulunan B5, B6, G8 vitaminleri saçın gür çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda ihtiyaç duyduğu tüm bileşenleri karşılar. Aynı zamanda tokoferol, nikotinat saçın gelişimini hızlandırır, ömrünün uzamasına yardımcı olur.

Yapılan bazı araştırmalara göre sürekli olarak stres içerisinde olan bireylerin saçları daha hızlı dökülmektedir. Ciddi oranda saç dökülmesi yaşayan kişilerin Ducray Anaphase Plus kullanması uygundur. Islak saça 2 veya 3 dakika yumuşak hareketlerle saç dibine masaj yapılması ve sonrasında da saçın durulanması tavsiye edilir. Ducray Anaphase Plus dökülme karşıtı şampuan, saç köklerini besleyerek, kılcal damarları harekete geçirir ve eski saçlarınıza kavuşmanızı sağlar.

8. İzderma Relief Shampoo Kepek Karşıtı

En İyi Şampuan İzderma Relief Shampoo Kepek Karşıtı

  • Saç Bakım Etkisi: Kepek ve Yağlanma Önleyici
  • Saç Tipi: Kepekli Saçlar
  • Kullanıcı: Erkek - Kadın

Saçta meydana gelen şiddetli yağlanma ya da kepek gibi sorunları önleyebilen İzderma markasının Relief şampuanı saç derisini derinlemesine temizleyerek, nefes aldırır. Kuru ve yıpranmış olan saçlarda da saçı, saç köklerini besleyerek canlandırır. Saçlarınızda kepeğin yoğun olduğu dönemde 2 hafta boyunca haftada 3 kez, sakinlediği dönemde ise haftada 1 kez uygulandığında direkt olarak kepek problemini ortadan kaldırabilmektedir. 

İzderma Relief kepek karşıtı şampuanı saçlarınızı ve saç diplerinizi masaj yaparak yedirin, sonrasında durulayın. Aynı işlemi tekrarlayıp, 3 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile saçlarınızı tekrardan durulayın.

9. Head And Shoulders Clinical Strength

En İyi Şampuan Head And Shoulders Clinical Strength

  • Saç Bakım Etkisi: Arındırıcı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın - Erkek

Egzama oluşan bölgeleri iyileştirerek saç derisini temizleyen Head And Shoulders Clinical Strength şampuan son derece etkilidir. Düzenli kullanımda tamamen etkisini göstererek saç derinizdeki egzamayı, kepeği, seboreik dermatitin gibi hastalıkları ortadan kaldırır. İlk kullanımda kızarıklık, saç derisinde yanma gibi durumlar yaşatmaz. Sürekli kaşınan, bir türlü geçmeyen saç derisi sorunlarında kullanılan Head and Shoulders Clinical Strength şampuan, kafanızı ferah ve temiz hissettirir. Hem yetişkinler hem de çocuklar için kullanıma uygundur.

10. Urban Care Expert Series Biotin & Caffeine

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Bakım Yapıcı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın

Saçlarımız ihtiyaç duyduğu vitaminleri alamazsa büyüyemez. Bu noktada saç uzatan şampuanlar yardımımıza koşuyor. Urban Care markasının üretmiş olduğu bu saç uzatan şampuan, saçı beslemesinin yanı sıra güçlendiriyor. İçeriğindeki Biotin sayesinde saça etkin bakım uygulayan ürün, bu sayede saç köklerinizi besler. Bu da daha saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur.

11. Davines Naturaltech Purifying Shampoo

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Kepek Karşıtı
  • Saç Tipi: Kepekli Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

En iyi şampuanlardan bahsederken Davines markasını atlasak büyük yanlış olurdu. Saçlardaki kepek problemini ortadan kaldırmak için özel olarak üretilen Davines şampuan, hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. İçeriğindeki karahindiba sayesinde saçı besleyerek güç kazanmasını destekleyen ürün, saç derisindeki ölü deriyi arındırarak rahatlamasını sağlıyor. Son olarak pH oranı 4.9 olması sayesinde cildi yormadan temizlik yapan şampuanı kepeği bir türlü geçiremeyen okurlarımıza öneriyoruz.

12. Tresan Strengthening Shampoo Dökülme Karşıtı

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Güçlendirici
  • Saç Tipi: Normal ve Kuru Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın

Isırgan otunun faydalarını saymakla bitiremeyiz. Tresan şampuan, içeriğindeki ısırgan otu sayesinde saç tellerini kalınlaştırıyor ve güçlendiriyor. Bu sayede saç dökülmeleriniz en aza iner. Özel formülü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen şampuan, yıpranmış saç tellerini onararak daha dolgun bir görünüme kavuşmamızı sağlıyor. Son olarak bu ürünün normal ve kuru saçlar için özel olarak geliştirildiğini belirtelim.

13. Ducray Kelual Ds Kepek Karşıtı

En İyi Şampuan Ducray Kelual Ds Kepek Karşıtı

  • Saç Bakım Etkisi: Kepek Karşıtı
  • Saç Tipi: Kepekli Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın - Erkek

%94 oranında saç derisindeki kepeği, kaşıntıyı gidererek kullanıcısını refaha kavuşturan Ducray Kelual Ds şampuan, kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilen bir üründür. Saçlarınızda ciddi oranda dökülme sorunu yaşıyorsanız saçlarınızı daha fazla yıpratmadan Ducray Kelual Ds ürününü deneyebilirsiniz. Kalıcı ve hızlı bir şekilde kafa derisini besleyerek, iyileştiren şampuan organik içeriğe sahiptir.

Ducray Kelual Ds, ilk yıkamada dahi etkisini gösterir. Egzama problemi, saç derisinde kaşıntı ya da kepek, kızarıklık, aşırı kuruma gibi sorunları tamamen ortadan kaldırır. 2 hafta düzenli bir şekilde kullanıldığında kepek sorunu biter. Günlük kullanıma uygun bir ürün olduğundan kepek sorunu bittiğinde de kullanılabilir.

14. Kerastase Keratinli Discipline Bain Fluidealiste

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Parlaklık Verici
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

Listemize ürettiği her ürünle kendine daha fazla hayran bırakan Kerastase markasının keratinli şampuanıyla devam ediyoruz. Özel keratin içeriği sayesinde saçın daha kontrol edilebilir ve sakin olmasını sağlayan Kerastase şampuan, saç şeklinizin 72 saat boyunca kalmasını sağlıyor. Aktif maddeleriyle saçı parlatıp güçlendiren ürün, bu sayede daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca saça zarar veren herhangi bir maddeyi içermeyen şampuanın tüm saç tiplerine uygun olduğunu belirtelim.

15. Yves Rocher Boucles Curls Curly Hair Shampooing Creme

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Belirginleştirici
  • Saç Tipi: Kıvırcık Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

En iyi şampuanları listelerken Yves Rocher markasını atlasak büyük yanlış olurdu. Gücünü organik Keten özünden alan Yves Rocher şampuan, daha belirgin ve canlı buklelere sahip olmanıza yardımcı oluyor. Sülfat içermeyen formülü sayesinde saçınıza zarar vermeden temizleyen şampuan aynı zamanda saçı ağırlaştırmıyor. Bu sayede saçlarınıza daha rahat şekil verebilirsiniz.

16. Insight Restructurizing Shampoo

En İyi Şampuan Insight Restructurizing Shampoo

  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı
  • Saç Tipi: Kuru Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

İçeriğindeki besleyici aktif bileşenler sayesinde saçlarınızın onarılmasına yardımcı olan Insight Restructurizig şampuan, aynı zamanda saç diplerini temizler. Saçlarınızı kökten uca güçlendirerek yapılandırır. Saça doğal parlaklık ve esneklik kazandırarak, hacimli bir forma büründürür. Organik buğday tohumu özleri saçları nemlendirir.

Zeytinyağı, pirinç kepeği ve argan yağıyla saçı baştan aşağıya onaran ürün, renklendirici, mineral yağlar, paraben, SLS, silikon içermez. Uygulama için saçlarınızı ıslatın. Masaj yaparak köpürtün, ılık su ile saçlarınızdan arındırın. İşlemin yeterli gelmediğini düşünüyorsanız aynı aşamaları tekrar yapın.

17. OGX Renk Koruyucu İçermeyen Sülfatsız Orchid Oil

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Renk Koruyucu
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın

Listemize ürettiği ürünlerle çoğu kişinin ilk tercihi olmayı başaran OGX markasıyla devam ediyoruz. Orkid özü ve üzüm çekirdeği yağı içeren formülü sayesinde boyalı buklelerinizin rengini koruyan OGX şampuan aynı zamanda erken solmayı da yavaşlatıyor. Kalıcı salon rengi için saç tellerini nemlendiren ve yenileyen şampuan, tüm saç tiplerinde kullanılabilir olması sayesinde çok tercih ediliyor.

18. Alpecin Caffeine Shampoo C1

En İyi Şampuan Alpecin Caffeine Shampoo C1

  • Saç Bakım Etkisi: Dökülme Karşıtı
  • Saç Tipi: Tüm Saçlar
  • Kullanıcı: Erkek - Kadın

Zayıflamış, kırılgan saç köklerini güçlendirerek hacim kazanmasını sağlayan Alpecin Caffeine şampuan, kalıtsal saç dökülmesini tamamen önleyebilen bir üründür. Saçlarınızı kısa sürede uzatarak, nemlendirir. Yıkama sırasında saç köklerini uyarır, ince ve zayıflamış saç telleri daha da güçlenir, şekil alması kolaylaşır. İçeriğinde bulunan kafein saç büyümesini uyararak, destekler. Saç kaybını belirgin bir şekilde geciktirebilir. Saçınız birkaç yıkamanın ardından yavaş yavaş eski formuna kavuşacak, devam ettikçe de daha da uzayarak, dolgun bir hale bürünecektir. Kullanıcılarından tam not almayı başarmış kaliteli bir şampuandır.

19. Revox Biotin Collagen At Kuyruğu Bitki Özü

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Dökülme Karşıtı, Saç Uzatıcı
  • Saç Tipi: Dökülen Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

At kuyruğu şampuanlarının saçı kalınlaştırdığını ve parlattığını hepimiz biliyoruz. Formülündeki Biotin mineraliyle saçı derinlemesine besleyen şampuan, bu sayede saçın uzama hızını arttırıyor. At kuyruğu ekstresi sayesinde saçı canlandıran şampuan aynı zamanda saç dökülmelerini azaltıyor. Böylelikle düzenli kullanımlarda daha dolgun ve hacimli saçlara sahip olursunuz.

20. Sebamed Yıpranmış Saçlar için

en iyi şampuan markaları

  • Saç Bakım Etkisi: Onarıcı
  • Saç Tipi: Yıpranmış Saçlar
  • Kullanıcı: Kadın, Erkek

En iyi şampuanlar listemizi Sebamed'in yıpranmış saçlar için özel olarak tasarladığı bu ürünle bitiriyoruz. Saçı ve derisini nemlendiren Sebamed şampuan, saçınızın daha dolgun gözükmesine yardımcı oluyor. Paraben ve SLS içermemesi sayesinde saç sağlığınızı bozmayan ürün aynı zamanda yıpranmış saçları da onarıyor. Son olarak bu şampuanın pH oranının 5.5 olduğunu belirtelim.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Şampuan Markası Tavsiyeleri

#Marka/ÜrünSaç TipiMiktar
1Bioxcin ForteDökülen Saçlar300 mL
2Diamond Hair DailyYıpranmış ve Dökülen Saçlar330 mL
3VichyCansız Saçlar400 mL
4Mane'n TailYavaş Uzayan Saçlar946 mL
5L'oreal Professionnel Serie Expert AbsolutYıpranmış Saçlar500 mL
6Herbal Essences Hindistan Cevizi SütüNemini Kaybetmiş Saçlar400 mL
7Ducray Anaphase PlusDökülen Saçlar400 mL
8İzderma Relief ShampooKepekli Saçlar150 mL
9Head And Shoulders Clinical StrengthKepekli Saçlar400 mL
10Urban Care Expert Series Biotin & CaffeineBakımsız Saçlar300 mL
11Davines Naturaltech Purifying ShampooKepekli Saçlar1000 mL
12Tresan Strengthening ShampooKurumuş Saçlar300 mL
13Ducray Kelual DsKepekli Saçlar100 mL
14Kerastase Keratinli Discipline Bain FluidealisteParlaklığını Yitirmiş Saçlar250 mL
15Yves Rocher Boucles Curls Curly Hair Shampooing CremeBukle Belirginleştirici300 mL
16Insight Restructurizing ShampooHasar Görmüş Saçlar900 mL
17OGX Renk Koruyucu İçermeyen Sülfatsız Orchid OilRenk Koruyucu Şampuan385 mL
18Alpecin Caffeine Shampoo C1Dökülme Karşıtı250 mL
19Revox Biotin Collagen At Kuyruğu Bitki Özü

Geç Uzayan Saçlar

400 mL
20Sebamed Yıpranmış SaçlarYıpranmış Saçlar400 mL

ŞAMPUAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Saç Bakım Etkisi: Saçınıza ne tür bir bakım sunması gerektiğini düşünün. Eğer saçınız kuruysa, nemlendirici özellikli bir şampuan; hasar görmüşse onarıcı özellikli bir şampuan tercih edebilirsiniz. Kepek problemi yaşıyorsanız kepek karşıtı, renkli saçlara sahipseniz renk koruyucu özellikli şampuanları tercih edebilirsiniz.
  • Saç Tipi: Şampuan seçerken saç tipinizi göz önünde bulundurun. Kuru, yağlı, normal, kırılgan ya da ince telli olup olmadığına karar verin ve buna göre bir şampuan seçin.
  • Kullanıcı: Kadınlar, erkekler ve çocuklar için farklı formülasyonlara sahip şampuanlar bulunmaktadır. Özellikle çocuklar için üretilen şampuanların göz yakmamasına dikkat edilmelidir.
  • Hacim: Kullanım sıklığınıza ve ihtiyacınıza göre şampuanın boyutunu seçin. Seyahatler için daha küçük boyutları, evde düzenli kullanım için daha büyük boyutları tercih edebilirsiniz.
  • İçerik: Şampuanın içeriği, özellikle alerjisi olanlar için önemlidir. Paraben, sülfat gibi kimyasallar içermeyen, doğal içerikli şampuanları tercih edebilirsiniz.
  • Koku: Bazı şampuanlar hoş bir koku bırakır. Ancak cildi hassas olanlar için parfümsüz ya da hafif kokulu şampuanları tercih etmek daha iyi olabilir.
  • Fiyat ve Marka: Kaliteli bir şampuan her zaman en pahalı olan değildir. Fakat bilinen ve güvenilir markaların ürünlerini tercih etmek genellikle daha iyidir. Aynı zamanda kullanıcı yorumlarına ve incelemelere göz atmak da faydalıdır.
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum