Reenkarnasyon Filmleri - Ölümden Sonra Yaşam Konulu 23 Film

Öldükten sonra tekrar dirilme konulu sinema dünyasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerini listeledik. İşte Reenkarnasyon konulu en iyi 23 film…
Reenkarnasyon Filmleri - Ölümden Sonra Yaşam Konulu 23 Film

Mutlaka İzlenmesi Gereken Reenkarnasyon Filmleri

Reenkarnasyon konulu film severlere müjde! Sizler için senaryosunda ölümden sonra yeniden doğuşu konu edinen gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik. İşte bilim kurgu filmleri kategorisinin de vazgeçilmez filmlerinin yer aldığı, senaryosuyla izleyenlerinin aklını karıştırmakla kalmayıp adeta delirten Reenkarnasyon konulu filmler…

Reenkarnasyon Filmi Önerileri;

1. Infinite (Sonsuz)

Reenkarnasyon Filmleri

Son çıkan reenkarnasyon konulu filmlerden biri olan Infinite'de sürekli olarak gerçekçi rüyalar gören Ewan Michaels'in maceraları anlatılıyor. Bu gördüklerinin geçmiş yaşantısından sanrılar olabileceğini düşünen Ewan araştırması sonucunda Cognomina isimli gizemli bir topluluk keşfeder. Zamanın korunması ve zaman değişimlerini elinde tutan örgüt ajanları tehlikeli bir düşmana karşı savaşmak zorunda kalırlar.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularMark
Wahlberg
Chiwetel
Ejiofor
Sophie
Cookson

2. A Dog's Journey

Reenkarnasyon Filmleri

2017 yapımı Can Dostum filminin devamı olan Dostumun Yolculuğu, köpek Bailey’in doğumundan ölümüne kadar neler yaşadığını gösteriyor. Bailey, birçok farklı hayat yaşasa da sonunda her zaman soluğu Ethan’ın yanında almaktadır. Ethan ailesinin yeni üyesi olan Bailey, Ethan’ın torunu CJ ile çok güzel bir bağ kurar. Bir gün CJ’in annesi Bailey’i evden götürür. CJ’i kaybetmek istemeyen Bailey, arabanın peşinden gidip onu takip etmek istese de yeteri kadar gücü kalmamıştır. CJ’in ne zaman kendisine ihtiyacı olsa onun yanında olur.

TürDramGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGail
Mancuso
OyuncularMarg
Helgen
-berger
Betty
Gilpin
Henry
Lau

3. The Art of Racing in the Rain (Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı)

Reenkarnasyon Filmleri

Enzo adındaki yaşlı bir golden cinsi köpeğinden gözünden insan hayatını konu alan filmde Enzo tüm hayatını ve çevresinde olup biten her şeyi gözlemleyen bir köpektir. Bir araba yarışçısı olan Denny, Enzo ile bağ kurar. Denny’nin beyin tümörüyle mücadele veren eşi ve kızlarından oluşan ailesinden aldığı hayat derslerini uygulamaktadır.

TürKomediDramAile
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSimon
Curtis
OyuncularMilo
Ventimiglia
Amanda
Seyfried
Kathy
Baker

4. Dog Days

Reenkarnasyon Filmleri

Dog Days filmi, köpekleri sayesinde bir araya gelen insanların hikayelerini anlatmaktadır. İnsanların köpeklerinin yolları kesiştiğinde hayatları beklenmedik bir şekilde değişmeye başlar. Bir gün yine iki kişinin köpekleri bir araya gelir ve sahiplerinin arasında büyük bir aşk başlar.

TürKomediDram
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenKen
Marino
OyuncularVanessa
Hudgens
Nina
Dobrev
Finn
Wolfhard

5. Benji

Reenkarnasyon Filmleri

Netflix yapımı olan Benji 2018 yılının en sevilen filmlerinden birisidir. Film, Benji küçük ve tatlı bir köpek ile 2 küçük kardeşin hikayesini anlatmaktadır. Sokakta buldukları köpeği evlerine getiren kardeşler Benji ile aralarında dostluk bağı oluşturur. Günün birinde kaçırılan kardeşlerin kurtarıcısı ise Benji olacaktır.

TürMaceraAile
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBrandon
Camp
OyuncularGabriel
Bateman
Darby
Camp
Kiele
Sanchez

6. Along With the Gods: The Two Worlds

Reenkarnasyon Filmleri

Filmde insanlar öldüğünde, onlara ölüm meleği eşlik eder. Ölen kişiler 49 kişiler 7 denemeden geçer. Bu sırada ölüm meleğinin insanların işine karışması yasaktır ancak ölüm meleği insanların işine karışır.

TürDramAksiyonFantastik
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenYong
-hwa Kim
OyuncularJung
-woo Ha
Tae-Hyun
Cha
Ju Ji
-Hoon

7. A Dog's Purpose (Can Dostum)

Reenkarnasyon Filmleri

Bir köpek hayattaki amacını sahibi aracılığıyla keşfetmeye çalışmaktadır. Filmde her köpeğin hayata gelişinin bir sebebi olduğu açıklanmak istenmiştir.

TürMaceraKomediDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLasse
Hallström
OyuncularJosh
Gad
Dennis
Quaid
Peggy
Lipton

8. Max

Reenkarnasyon Filmleri

Amerikan Deniz piyadeleri ordusuna mensup olan eğitimli köpek Max askerlerle birlikte birçok maceraya atılmış, kahramanlık hikayelerine tanıklık etmiştir. Afganistan savaşında yaşanan olaylar ortaya bu buruk hikayeyi çıkarmıştır.

TürMaceraAileDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBoaz
Yakin
OyuncularRobbie
Amell
Lauren
Graham

9. Magadheera

Reenkarnasyon Filmleri

Bir dublör, geçmiş hayatında savaşçı olduğunu ve sevdiği kadını hatırlar. Reenkarnasyon ile şimdiki hayatına gelmiştir ancak hatırladıklarıyla aşkının peşine düşer. Onun için son derece tehlikeli bir macera olacaktır.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenS.S.
Rajamouli
OyuncularRam
Charan
Kajal
Aggarwal
Dev Gill

10. Arundhati

Reenkarnasyon Filmleri

Cesur bir kraliçe, mistik ve kötülük dolu bir güç ile savaşır ve yener. Tam 3 nesil sonra mistik ve kötülük dolu güç kraliçenin torunlarına musallat olmak için geri döner.

TürKorkuGizemGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenKodi
Ramakrishna
OyuncularAnushka
Shetty
Sonu
Sood
Divya
Nagesh

11. Waking Life (Hayata Uyanmak)

Reenkarnasyon Filmleri

Bir adam rüyalar ile gerçek dünyanın tam olarak nereden ayrıldığını araştırmaktadır. Bununla ilgili de birkaç kişi ile düş, uyanmak ve gerçeklik gibi konular üzerine konuşur.

TürAnimasyonFantastikDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRichard
Linklater
OyuncularEthan
Hawke
Trevor Jack
Brooks
Lorelei
Linklater

12. Yesterday's Children (Dünün Çocukları)

Reenkarnasyon Filmleri

Jenny Cole kocası ve oğluyla orta Amerika’da yaşamaktadır. Bir süre sonra Jenny rüyalar görmeye başlar. Çocukken çizdiği resimlere baktığında gördüğü rüyalarla birebir aynı olduğunu görür. Jenny çizdiği yerlerin peşine düşer.

TürDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenMarcus
Cole
OyuncularJane
Seymour
Clancy
Brown
Kyle
Howard

13. Kundun

Reenkarnasyon Filmleri

Buda’nın 14. reenkarnasyonu olduğuna inanılan Dalay Lama’nın bu sürece kadar nasıl geldiğini detaylı bir şekilde anlatmaktadır.

TürTarihDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularTenzin
Thuthob
Tsarong
Gyurme
Tethong
Tulku
Jamyang

14. Birth

Reenkarnasyon Filmleri

Kocasını kaybeden genç kadın Anna çektiği sıkıntılar sonrasında günlük hayatına geri dönünce yeniden evlenmek üzere bir adım atar. Ancak karşısına çıkan 10 yaşındaki bir çocuk ona ölen kocası Sean olduğunu söyler. Bu saçmalığa inanmayan Anna çocuğun anlattıklarını da bir türlü aklından çıkaramaz. Bir süre sonra hayatındaki verdiği tüm kararları sorgulamak zorunda kalan Anna büyük bir ruhsal boşluğun içine düşecektir. Başrolünde Nicole Kidman’ın rol aldığı Reenkarnasyon konulu filmin yönetmenliğini Jonathan Glazer yapmıştır.

TürGizemRomantikGerilim
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJonathan
Glazer
OyuncularNicole
Kidman
Cameron
Bright
Danny
Huston

15. The Reincarnation of Peter Proud (Peter Proud Kaç Kere Yaşadı?)

Reenkarnasyon Filmleri

1975 yapımı reenkarnasyon konulu unutulmaz film başarılı yönetmen J. Lee Thompson imzalı olup oyuncu kadrosunda Michael Sarrazin, Jennifer O’Neill ve Margot Kidder yer almıştır. Filmin konusu ise Peter Proud isimli bir adamın gördüğü kabuslar sebebiyle çıktığı tedavi yolculuğunda yaşadığı korku dolu maceralar anlatılmaktadır.

TürKorkuGizem
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
1975
YönetmenJ. Lee
Thompson
OyuncularMichael
Sarrazin
Jennifer
O'Neill
Margot
Kidder

16. The Fountain (Kaynak)

Reenkarnasyon Filmleri

Daren Aronofsky’nin kusursuz bir senaryoya sahip efsanevi filmi The Fountain içerisinde barındırdığı reenkarnasyon konusu ile izleyicilerini etkisi altına almıştır. Başrolünde Hugh Jackman, Rachel Weisz ve Ellen Burstyn’in rol aldığı filmin konusu ise 3 fraklı zaman diliminde yaşayan 3 adamın aşk ve sonsuzluğun peşinde yaşadıkları maceraları anlatmaktadır. Biri Maya döneminde bir kaşif, diğeri günümüz dünyasında yaşayan bir araştırmacı bir diğeri ise uzay çağında yaşayan bir uzay yolcusu ölümsüzlük ve aşk için çıktıkları bu yolda yolları kesişecektir.

TürBilim KurguRomantikFantastik
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularHugh
Jackman
Rachel
Weisz
Ellen
Burstyn

17. Enter The Void

Reenkarnasyon Filmleri

Dönüş Yok filmi ile sinema dünyasını kasıp kavuran başarılı yönetmen Gaspar Noe imzalı “Boşluk” filmi etkileyici senaryosuyla dikkat çekiyor. 2009 yılında gösterime giren filmin konusu ise Tokyo’da küçük çaplı bir uyuşturucu çetesinin mensubu olan Oscar adlı gencin hayatını anlatıyor. Bir baskın sırasında vurulan Oscar ölüm döşeğine düşer ancak ruhu bedeninden ayrılmamakta kararlıdır. Bu sırada kız kardeşi Linda’nın başı belaya girer ve Oscar kardeşini korumaya çalışır.

TürFantastikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenGaspar
Noé
OyuncularNathaniel
Brown
Paz de la
Huerta
Cyril
Roy

18. I Origins

Reenkarnasyon Filmleri

Başrolünde Michael Pitt’in rol aldığı reenkarnasyon konulu filmde bir moleküler biyoloji uzmanı ve arkadaşlarının yaptıkları bir takım deneysel çalışmaları görüyoruz. Araştırma ekibinin buldukları sonuçlar doğrultusunda insanlığı derinden etkileyecek bulgular ortaya çıkacaktır. IMDb’de 7.4’lük yüksek bir puan alan I Origins filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Mike Cahill yapmıştır.

TürBilim KurguDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMike
Cahill
OyuncularMichael
Pitt
Brit
Marling
Astrid
Bergès
-Frisbey

19. Cafe de Flore (Ruh Eşim)

Reenkarnasyon Filmleri

Reenkarnasyon konulu en iyi filmlerden biri olan Cafe de Flore başarılı yönetmen Jean-Marc Vallee imzalıdır. Filmde birbirine paralel iki hikaye anlatılmakta olup hikayelerden biri 1960’larda yaşanırken diğeri günümüzde yaşanıyor. Bir tarafta Genç bir adamla bir kadın arasındaki aşk hikayesi anlatılırken diğer tarafta bir anne ve oğlunun arasındaki sevgi anlatılmaktadır. Türkçeye ismi Ruh Eşim olarak geçen unutulmaz filmi mutlaka, izlemenizi tavsiye ediyoruz. Eleştirmenler tarafından tam not alan Cafe de Flore filminin oyuncu kadrosunda ise Vanessa Paradis, Kevin Parent ve Helena Florent yer alıyor.

TürDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenJean
-Marc
Vallée
OyuncularVanessa
Paradis
Kevin
Parent
Hélène
Florent

20. Cloud Atlas (Bulut Atlası)

Reenkarnasyon Filmleri

Geçmiş, günümüz ve gelecekten birbirine bağlantılı 3 farklı kişinin maceralarının anlatıldığı reenkarnasyon konulu film ünlü yönetmen kardeşler Lana ve Andy Wachowski imzalıdır. Başrolünde Tom Hanks’in rol aldığı filmde 1850’li yıllarda yaşayan deniz yolculuğuna çıkan Adam Ewing’i, 1930’lu yıllarda fakir ama yetenekli bir bestekar olan Robert Frobisher’i ve kendisini yaratan sistemi isyan eden android garson Sonmi -451 arasındaki ilişkiyi izliyiyoruz.

TürBilim KurguDramGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenLana
Wachowski
OyuncularTom
Hanks
Halle
Berry
Jim
Broadbent

21. Source Code (Yaşam Şifresi)

Reenkarnasyon Filmleri

İzlerken Reenkarnasyonu adeta yaşayacağınız mükemmel bir senaryoya sahip olan Source Code filmi ünlğ yönetmen Duncan Jones imzalı olup oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan ve Vera Farmiga yer almıştır. Filmin konusu ise devlet destekli gizli bir deneyin tam ortasında gözlerini açan askerin gerilim ve heyecan dolu macerasını anlatmaktadır. 2011 yılında gösterime giren filmi izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenDuncan
Jones
OyuncularJake
Gyllenhaal
Michelle
Monaghan
Vera
Farmiga

22. Being John Malkovich (John Malkovich Olmak)

Reenkarnasyon Filmleri

“John Malkovich Olmak” adlı sinema dünyasına damga vuran unutulmaz reenkarnasyon konulu film hayatının en şanssız dönemlerini yaşayan Craig isimli bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Yetenekli bir kuklacı olan Craig eskisi gibi rağbet görmeyen bu meslekte para kazanamamaktadır. Her gün karısının işinden şikayet etmesinde de bir hayli sıkılan Craig hayatının en kötü dönemlerini yaşamaktadır. En sonunda şans yüzüne güler ve bir şirketteiş bulur. Şirkette çalışan Maxine isimli kadından bir hayli hoşlanan Craig ona yakınlaşmaya çalışır ancak kadın hiç yüz vermez. Bir gün tesadüf eseri şirkette bir kapıdan içeri giren Craig fantastik bir şekilde John Malkovich’in bedenine bürünür.

TürFantastikKomediDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenSpike
Jonze
OyuncularJohn
Cusack
Cameron
Diaz
John
Malkovich

23. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Reenkarnasyon Filmleri

“Yaşa, Öl, Tekrar Et” tam anlamıyla bir reenkarnasyonu senaryosunda barındıran efsanevi film 2014 yılında ünlü yönetmen Doug Liman önderliğinde vizyona girmiştir. Başrolünde Tom Cruise’nin rol aldığı filmde Emily Blunt ve Bill Paxton’da yer bulmuştur. Filmin konusu yakın gelecekte dünyayı işgal eden Mimics adlı uzaylı birliğine karşı verilen savaşta yaşanılan bir takım fantastik olayları anlatmaktadır. Savaş sırasında Subay olan Bill Cage bir yanlış anlaşılma sonrasında en ön cepheye savaşmaya gönderilir ancak Cage’nin henüz hiç savaş deneyimi yoktur. İlk muharebede öldürülen Bill Cage gözlerini açtığında ise cepheye geldiği güne geri döner.

TürBilim KurguAksiyonMacera
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.