Özcan Deniz Filmleri | Özcan Deniz’in Oynadığı ve Yönettiği En İyi 10 Film

Ünlü Şarkıcı, Oyuncu ve Yönetmen Özcan Deniz’in Türk sinemasına kazandırdığı filmleri listeledik. En iyi Özcan deniz filmlerinin yer aldığı listede filmler IMDb'ye göre sıralanmıştır. İşte Özcan Deniz’in oyunculuk ve yönetmenlik yaptığı en güzel 10 film…
Özcan Deniz Filmleri | Özcan Deniz’in Oynadığı ve Yönettiği En İyi 10 Film

Özcan Deniz’in Türk Sinemasına Kazandırdığı En Güzel Filmler

Kariyerini Şarkıcı olarak başlayan ünlü isim Özcan Deniz, Türk sinemasına damga vuran birkaç filmde oyunculuk ve yönetmenlik yapmıştır. Bu içeriğimizde en güzel Özcan Deniz filmlerini listeledik. İşte gelmiş geçmiş en güzel ve IMDb puanı yüksek Özcan Deniz filmleri...

Özcan Deniz Filmleri;


10. Öteki Taraf (2017) – IMDb: 6.2

özcan deniz

Özcan Deniz’in hem yönetmenlik koltuğunda hem de başrolünde görev aldığı filmde Aslı Enver ve Meryem Uzerli gibi ünlü yıldızlarda rol almıştır. Filmin konusu 3 kişilik bir aşk hikayesinde geçen gerilim ve dram dolu dakikaları anlatmaktadır. Genç ve başarılı bir adam yeni sevgilisi Ece ile mutlu mesut yaşarken eski sevgilisi Sara bir anda hayatlarının orta yerinde belirir. Yeni bir iş teklifi ile gelen Sara, Çetin’e reddedemeyeceği bir teklifte bulunur. Bu işin içine Ece’yi de dahil eden Çetin sevgilisi ile yeni proje için şehir değiştirirler. Ancak bir süre sonra Ece ortadan gizemli bir şekilde kaybolur. Uzunca bir süre Çetin Ece’yi arasa da bulamaz. Ece’nin oluşturduğu boşluğu kapatmaya çalışan Sara bir nebze başarılı olsa da olayların sonucunda gelişen paranormal olaylar filmi korku verici bir gerilim ve drama dönüştürür.

Tür: Gerilim, Dram

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Meryem Uzerli, Aslı Enver

Fragman

Öteki Taraf Benzeri Filmler;

  • Kovan (2020) - IMDb: 6.7
  • Bir Aşk İki Hayat (2019) - IMDb: 6.2
  • Sonsuz Aşk (2017) - IMDb: 6.1

9. İkinci Şans (2016) – IMDb: 5.7

özcan deniz

Başrollerinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay’ın rol aldığı İkinci Şans filminin yönetmen koltuğunda yine başarılı isim Özcan Deniz vardır. Film orta yaşlarda güzel bir kadın olan Matematik öğretmeni Yasemin ve zengin bir adam olan Cemal’in tesadüfen karşılaşmaları ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır. Her ikisi de hayatlarında yeni bir macera arayan insanlar olsa da bu birliktelik uzun ve sancılı bir süreci doğuracaktır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Nurgül Yeşilçay, Mesut Can Tomay

Fragman

İkinci Şans Benzeri Filmler;

  • Kardeşim Benim (2016) - IMDb: 5.9
  • Seni Seviyorum Adamım (2014) - IMDb: 5.1
  • Bir Nefes Yeter (2017) - IMDb: 6.4

8. Sevimli Tehlikeli (2015) – IMDb: 6.1

özcan deniz

Başrollerinde Ayça Ayşin Turan ve Şükrü Özyıldız’ın yer aldığı Sevimli ve Tehlikeli filminin yazar ve yönetmeni yıldız isim Özcan Deniz’dir. Oyunculuk kariyerinde de birçok başarılı elde eden Özcan Deniz yönetmen ve senaryo yazarlığında da üstün bir performans göstermiştir. Güzel bir aşk ve müzikal film olan Sevimli ve Tehlikeli’nin konusu ise daha küçük bir çocukken Zarok tarafından kaçırılan ve ailesinden uzak büyüyen Zeliş’i ve onu kaçıran Zarok’un hikayesini anlatmaktadır. Yaptığı işten dolayı vicdan azabı çeken Zarok vicdanını rahatlatmak için Zeliş’i tekrar kaçırır ve öz ailesine götürmek ister. Ancak bu yol ikiliyi büyük bir aşka da götürecektir.

Tür: Romantik, Komedi

Yönetmen: Özcan Deniz, Reyhan Pekar

Oyuncular: Şükrü Özyıldız, Ayça Ayşin Turan, Türkan Kılıç

Fragman

Sevimli ve Tehlikeli Benzeri Filmler;

  • Her Şey Aşktan (2016) - IMDb: 5.4
  • Meryem (2017) - IMDb: 6.1
  • Deli Bal (2015) - IMDb: 6.8

7. Su ve Ateş (2013) – IMDb: 6.2

özcan deniz

Özcan Deniz’in kariyerinin en özgün projesi olarak değerlendirilen Ateş ve Su filminin yazarı, yönetmeni ve başrol oyuncusu yine Özcan Deniz’dir. Filmde başarılı ismin partneri ise Yasemin Kay Allen’dir. Filmin konusu dil eğitimi için İngiltere’ye giden Yağmur’un orada tesadüf eseri tanıştığı Kemal ile yaşadığı aşk hikayesini anlatmaktadır. Kemal’in gizemli bir yanı olduğu düşünen Yağmur zamanla bu gizemin bir sır olduğunu, Kemal’in asıl adının Haşmet olduğunu ve aşiretler arası bir kan davası üzerine İngiltere’de yaşadığını öğrenecektir.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Yasemin Allen, Burçin Birben

Fragman

Su ve Ateş Tarzı Filmler;

  • Seni Seviyorum Adamım (2014) - IMDb: 5.1
  • Bir Küçük Eylül Meselesi (2014) - IMDb: 7.2
  • Sadece Sen (2014) - IMDb: 7.3

6. Evim Sensin (2012) – IMDb: 5.0

özcan deniz

Tamamıyla Özcan Deniz imzalı bu efsanevi yapım Türk sinemasına damga vurmayı başarmış ve uzunca yıllar adından bahsettirebilmiş bir filmdir. Evim Sensin’in başrollerinde Özcan Deniz ve Fahriye Evcen rol almıştır. Filmin senaryosu Özcan Deniz tarafından yazılmış olup yönetmen koltuğunda ise yine kendisi oturmuştur. Film hayatları boyunca gün yüzü göremeyen ve gerçek mutluluğa erişemeyen Leyla ile İskender’in tesadüf eseri tanışmalarını ve birlikte mutlu bir yeni hayata başlamalarını anlatmaktadır.

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Fahriye Evcen, Özcan Deniz, Özay Fecht

Fragman

Evim Sensin Benzeri Filmler;

  • Senden Bana Kalan (2015) - IMDb: 6.6
  • Sevimli ve Tehlikeli (2015) - IMDb: 6.1
  • Aşk Sana Benzer (2015) - IMDb: 3.8

5. Araf (2012) – IMDb: 6.2

özcan deniz

Genç ve hayalleri peşinde koşmak isteyen Zeynep henüz 18 yaşında ve ailesi ile birlikte köy yerinde yaşayan bir kızdır. Bir benzin istasyonunda çalışan Zeynep güzelliğiyle dikkat çeken bir kız olup aynı yerde çalışan Olgun’un delicesine sevdiği kişidir. Ancak bunun farkına bile varmayan Zehra bir gün benzin istasyonuna gelen 38 yaşındaki Mahur’a sevdalanır. Genç kızın yaşadığı hayat şartları bu sevdaya izin vermese de genç kız aşkının peşinden koşmaya devam edecektir. Filmin başrollerinde Özcan Deniz ve Neslihan Atagül rol alırken yönetmen koltuğunda Yeşim Ustaoğlu rol almıştır.

Tür: Dram  

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu

Oyuncular: Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Barış Hacıhan

Fragman

Araf Tarzı Filmler;

  • Pandora'nin Kutusu (2008) - IMDb: 7.2
  • Bulutları Beklerken (2004) - IMDb: 6.7
  • Koca Dünya (2016) - IMDb: 6.8

4. Ya Sonra (2011) – IMDb: 5.2

özcan deniz

Türk sinemasının ünlü isimleri Özcan Deniz, Deniz Çakır ve Barış Falay’ın başrollerinde yer aldığı film Özcan Deniz tarafından hem yazılmış hem de yönetilmiştir. Yıllardır iyi bir birliktelikleri olan Adem ve Didem çifti son zamanlarda ilişkilerinde o eski heyecan ve tadı yaşayamazlar. Bir de üstüne işlerinde sıkıntılar yaşayan Adem karısını iyice boşlamaya başlar. Bu sırada Didem’in karşısına çıkan yakışıklı beyefendi ikilinin tüm hayatını değiştirecektir.

Tür: Romantik

Yönetmen: Özcan Deniz

Oyuncular: Özcan Deniz, Deniz Çakır, Barış Falay

Fragman

Ya Sonra Benzeri Filmler;

  • Her Şey Aşktan (2016) - IMDb: 5.4
  • Romantik Komedi (2010) - IMDb: 5.3
  • Sonsuz Aşk (2017) - IMDb: 6.1

3. Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı (2008) – IMDb: 6.0

özcan deniz

Özcan Denizin yan rollerde oynadığı film de çokça ön plana çıkmasa da film efsane kadrosuyla listemizde yer bulmuştur. Tasavvuf lideri Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatı boyunca dikkat çektiği kardeşlik, barış ve sevgi düşüncelerini tüm dünyaya yayma fikri bu filminde ana konusu olmuştur. Filmin yönetmenliğini Kürşat Kızbaz yapmış olup oyuncu kadrosunda Selçuk Yöntem, Meltem Cumbul, Yılmaz Erdoğan ve Özcan Deniz rol almıştır.

Tür: Belgesel, Dram

Yönetmen: Kürşat Kızbaz

Oyuncular: Selçuk Yöntem, Meltem Cumbul, Yılmaz Erdoğan

Fragman

Mevlana Celaleddini Rumi Benzeri Filmler;

  • Direniş Karatay (2018) - IMDb: 6.8
  • Yunus Emre (2015) - IMDb: 7.9
  • Deliler Fatih'in Fermanı (2018) - IMDb: 5.4

2. Neredesin Firuze? (2004) – IMDb: 7.3

özcan deniz

Ezel Akay’ın yönetmenliğini yaptığı film efsane oyuncu kadrosuyla Türk sinemasında önemli bir yer edinmiştir. Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ, Ata Demirel, Mustafa Üstündağ, Hamdi Alkan ve Erol Büyükburç gibi isimlerin rol aldığı film bir zamanlar müzik dünyasının altın çağlarının yaşandığı Unkapanı’nda geçmektedir. Filmin konusu para kazanmak için Unkapanında kaset yapmaya çalışan iki Hayri ve Osman’ın sektörün bitişiyle birlikte büyük bir borç batağına saplanmaları ve bu borçtan kurtulmak için çıkış yolu aramalarını anlatır. Son derece renkli ve eğlenceli bir senaryoya sahip olan Neredesin Firuze Özcan Deniz’in rol aldığı en iyi filmlerden biridir.

Tür: Komedi

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Cem Özer, Haluk Bilginer, Ruhi Sarı

Fragman

Neredesin Firuze Benzeri Filmler;

  • 7 Kocali Hürmüz (2009) - IMDb: 6.3
  • Pardon (2005) - IMDb: 8.2
  • F Tipi Film (2012) - IMDb: 7.1 

 


1. O Şimdi Asker (2003) – IMDb: 4.8

özcan deniz

Mustafa Altıoklar’ın yönetmenliğini yaptığı Türk dram filmleri türünde bir yapım olan O Şimdi Asker'in oyuncu kadrosunda Özcan Deniz, Mehmet Günsur, Pelin Batu ve Yavuz Bingöl gibi başarılı oyuncular rol almaktadır. Deprem faciası sonrasında çıkan bedelli askerlik uygulaması kapsamında her yaş grubundan askerlik yapmak gelen askerlerin bazen komik bazen de dram dolu hikayeleri filmin konusudur. 28 günlük askerlik boyunca hayatlarının en keyifli anlarını yaşayan erler izleyicilerine bazı sahnelerde mükemmel bir müzikal de sunmuşlardır.

Tür: Müzikal, Dram, Komedi

Yönetmen: Mustafa Altıoklar

Oyuncular: Mehmet Günsür, Pelin Batu, Yavuz Bingöl

O Şimdi Asker Benzeri Filmler;

  • O Şimdi Mahkum (2005) - IMDb: 5.6
  • İstanbul Kanatlarımın Altında (1996) - IMDb: 7.1
  • Hemşo (2001) - IMDb: 4.8

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.