En İyi Kısa Filmler 2024 - En Anlamlı ve Ödüllü 20 Kısa Film

Sinema dünyasına damga vuran ve muhteşem senaryolarıyla ödüllere layık görülen en iyi kısa filmleri listeledik. İşte IMDb puanı yüksek en iyi 20 kısa film.
En İyi Kısa Filmler 2024 - En Anlamlı ve Ödüllü 20 Kısa Film

Öğrencilere İzletilebilecek Kısa Filmler Listesi

Sadece bir kaç dakika içerisinde dolu dolu bir senaryoyu izleyicilerine sunan en iyi ve en popüler kısa filmleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. Muhteşem oyunculuk performanslarının yanı sıra akıl almaz kurgusuyla da akıllara kazınan kısa filmleri sizlere sunuyoruz. İşte IMDb puanı yüksek ve mutlaka izlenmesi gereken ödüllü 20 kısa film önerisi...

Kısa Film;  

1. Whistle

Kısa Filmler

2020 yılında yayınlanan kısa film izleyiciler ve film otoriterleri tarafından tam not almış IMDb’de 10 puanı yakalamıştır. 20 dakikalık bir kısa film olan Whistle’da Anastasia isimli genç bir kadının şehrin boş sokaklarında yürürken başına gelen dramatik ve fantastik olaylar anlatılıyor.

TürKısaFantastikDram
IMDb10.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenThanasis
Protatos
OyuncularEgli
Katsiki
Sofia
Filippidou
Momo
Vlachou

2. Homemade

Kısa Filmler

Netflix dizileri arasında yayınlanan kısa film seçkisinde pandemi boyunca evde kalan başarılı yönetmenlerin çektiği kısa filmler izleyiciye sunuluyor. Keyifli filmlerin yer aldığı yapım aynı zamanda 2020’nin en çok izlenen netflix yapımlarından biridir.

TürKısaDram
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPablo
Larraín
OyuncularChristopher
Abbott
Chadha
Berges
Cate
Blanchett

3. Black Dispatch

Kısa Filmler

Siyahi bir vatandaş iç savaş çıktığı sıralarda bir konfederasyon üyesinin evinde temizlikçilik yapmaktadır. Bu sırada ailesini özgürlüğüne kavuşturmak isteyen Sable askeri planları çalarak karşı tarafa vermeye çalışır.

TürKısaAksiyonDram
IMDb10.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenShea
Sizemore
OyuncularDanielle
Deadwyler
Cranston
Johnson
Roxzane
T.Mims

4. Prisoner of Fame

Kısa Filmler

Prisoner of Fame, her günü hareketli ve belalı bir şekilde geçen Jack London’un ölü taklidi yaparak bu sıkıcı hayattan kurtulmasına dair dramatik bir filmdir.

TürKısaAksiyonDram
IMDb10.0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCraig
Ross Jr.
OyuncularPhillip
Andre
Botello
Carl
Gilliard
Nathanyael
Grey

5. Hotel Chevalier

Kısa Filmler

Ünlü yönetmen Wes Anderson imzalı bu kısa filmde bir aşk öyküsünün ve bir yolculuğun anlatımını görüyoruz. Natalie Portman’ı kamera önünde gördüğümüz kısa film 13 dakika boyunca keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak ve sizi sinemaya doyuracaktır.

TürKısaRomantikDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenWes
Anderson
OyuncularJason
Schwartzman
Natalie
Portman
Waris
Ahluwalia

6. Prey Alone

Kısa Filmler

Başarılı yönetmen James Mather ve Steve Saint Leger imzalı kısa film bir dedektiflik hikayesini anlatmaktadır. Ufak bir ipucunun peşine düşen özel ajan Darris Cain gerçek suçluyu bulmaya çalışacaktır. Ger Carey, Andy Moore ve Kurt Savage’nin rol aldığı 15 dakikalık film mükemmel bir kurguya sahiptir.

TürKısaGerilimDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJames
Mather
OyuncularJames
Mather
Steve Saint
Leger

7. The Black Hole

Kısa Filmler

Uzun saatler boyunca mesaiye devam eden Charlie artık uykusuzluktan bitkin düşmüş ve sürekli kahve içerek ayakta durmaya çalışır. Ancak bu sırada fotokopi makinasından gelen ışıklar ve çalışma sesi nedensizce Charlie’nin sinirini bozacaktır. Makineye bir iki vurduktan sonra A3 boyutunda bir kağıdın üzerindeki kara deliği gören Charlie bir takım fantastik olaylar yaşar. Başarılı yönetmen Philip Sansom’un eseri olan filmin başrolünde Napolyon Ryan rol almıştır.

TürKısaKomediSuç
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPhilip
Sansom
OyuncularNapoleon
Ryan

8. Sintel

Kısa Filmler

Bir animasyon türü kısa film olan “Sintel” küçük bir kız çocuğu ve bebek ejderha arasında geçen hikayeyi konu edinmiştir. Bakıma muhtaç bebek ejderhayı alıp büyüten küçük kız onun en iyi arkadaşı olmuştur. 14 dakikalık kısa filmin yönetmenliğini Colin Levy yapmıştır.

TürKısaFantastikAnimasyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenColin
Levy
OyuncularHalina
Reijn
Thorm
Hoffman
Momo
Vlachou

9. Six Shooter

Kısa Filmler

Karısının ölümü üzerine intikam peşine düşen yaşlı bir adamın hikayesinin konu edildiği film akademi ödüllerine layık görülmüştür. Muhteşem senaryosuyla kesinlikle izlenmesi gereken kısa filmlerden biri olan Six Shooter’ın yönetmenliğini Martin McDonagh yapmıştır.

TürKısaKomediDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMartin
McDonagh
OyuncularBrendan
Gleeson
Ruaidhri
Conroy
David
Wilmot

10. God of Love

Kısa Filmler

Fantastik bir dünyada geçen filmin hikayesi komedi ve müziği bir arada izleyenlerine sunmaktadır. Ünlü aktör ve yönetmen Luke Matheny imzalı filmde Marian Brock ve Christopher Hirsh rol almışlardır. Film şarkı söyleyen ve garip bir karakteri olan genç adamın üzerinden anlatılmıştır. God of Love filmi 2010 yapımı olmasına rağmen siyah beyaz olarak çekilmiştir.

TürKısaFantastikKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenLuke
Matheny
OyuncularLuke
Matheny
Marian
Brock
Christopher
Hirst

11. Inside

Kısa Filmler

Aynı vücudda birden fazla karakteri yaşayan genç adam çoklu kişilik hastalığına yakalanmıştır. Her karakteri ayrı ayrı ve başarıyla işleyen filmin muhteşem senaryosu oldukça ilgi çekmektedir. Ünlü yönetmen Trevor Sands imzalı filmin oyuncu kadrosunda Jeremy Sisto, Reedy Gibbs ve Michael Bailey Smith yer almıştır.

TürKısa
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenTrevor
Sands
OyuncularJeremy
Sisto
Reedy
Gibbs
Michael
Bailey
Smith

12. Cashback

Kısa Filmler

Londra’da yaşayan genç kız “Ben” sanat okulunda öğrencilik yaptığı sıralarda akşamları da bir süpermarkette çalışmaktadır. Film, güzel bir kız olan Ben’in arkadaşlarıyla birlikte hayal gücünün sınırlarını zorlayan maceralara atılmalarını konu edinmiştir. Sean Ellis’in yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Sean Biggerstaff, Emilia Tilki ve Stuart Goowin yer almışlardır.

TürKısaKomediDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenSean
Ellis
OyuncularSean
Bigger
-staff
Emilia
Fox
Stuart
Goodwin

13. Stutterer

Kısa Filmler

Kekeme olan genç bir adam dijital dünyanın ve çevrimiçi iletişimin karşısında yaşadığı zorlukları anlatan filmin oyuncu kadrosunda Matthew Needham, Choloe Pirrie ve Eric Richard yer almıştır. Genç adam online chat ile konuştuğu bir kızla ilk defa canlı olarak görüşecektir. Ancak şimdiye kadar sakladığı kekemeliğinin ortaya çıkmasından bir hayli korkmaktadır.

TürKısaFantastikDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBenjamin
Cleary
OyuncularMatthew
Needham
Chloe
Pirrie
Eri
Richard

14. Spider

Kısa Filmler

Nash Edgerton’un hem yazıp hem yönetip hem de rol aldığı kısa film iki sevgili arasında gidip gelen bir aşk hikayesini konu edinmiştir. Dramatik bir hikayeye sahip olan film 9 dakika içerisinde birçok şeyi anlatmayı başarmış süper bir kurguya sahiptir. Oyuncu kadrosunda Mirrah Faulkes, Chum Ehelepola ve Nash Edgerton’un yer aldığı film sevgililerin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.

TürKısaAksiyonDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenNash
Edgerton
OyuncularNash
Edgerton
Mirrah
Foulkes
Chum
Ehelepola

15. The Silent Child

Kısa Filmler

Duyma yetisi olmayan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun hikayesini anlatan kısa film başarılı yönetmen Chris Overton imzalıdır. Küçük kıza işaret dilini öğretmeye çalışan ve onu hayata kazandıran genç sosyal hizmetler uzmanının çabaları bu kısa filmi izlenilesi hale getiriyor. Libby adlı küçük kızın sessiz dünyasını renklendiren film engelli vatandaşlarımız içinde bir umut kaynağı olmuştur.

TürKısaDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenChris
Overton
OyuncularRachel
Fielding
Philip
York
Rachel
Shenton

16. Identity (Kimlik)

Kısa Filmler

İnsanların farklı kimlikler ve karakterlere bürünerek gerçekte olduklarından farklı davranmaları üzerine bir eleştiri olan yapım mutlaka izlenmesi gereken ödüllü kısa filmlerden biridir. Joseph Payton yönetmenliğinde çekilen başarılı filmin oyuncu kadrosunda Rachele Rees, Jonathan C. Schelmety ve Nicholas Stack yer almışlardır.

TürKısa
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJosaph
Payson
OyuncularRachele
Rees
Jonathan C.
Schelmety
Nicholes
Stack

17. Curfew

Kısa Filmler

Bir seri katilin cinayetlerine kurban giden genç kadın arkasında kocasını ve ufak kızını bırakmıştır. Cinayetlerin soruşturulması sırasında ise Joanna Hollatz isimli bir kadının gizemli olaylarla bir ilgisi olduğu düşünülür. Ünlü yönetmen Shaw Christensen imzalı kısa filmin oyuncu kadrosunda Shawn Christensen ve Kim Allen rol almışlardır.

TürKısaDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenShawn
Christensen
OyuncularShawn
Christensen
Fatima
Ptacek
Kim
Allen

18. Room 8

Kısa Filmler

Oscar ödüllü muhteşem senaryosuyla akıllara kazınan ve beyninizin sınırlarını zorlayan Room 8 adlı yapım bir Rus hapishanesinde geçen 6 dakikalık hikayeyi anlatmaktadır. Her izleyenin farklı farklı düşüncelere kapıldığı ve değişik sonuçlar çıkardığı bu kısa filmin yönetmenliğini James W. Griffiths yapmıştır. Filmin başrolünde yer alan aktör ise Tom Cullendir.

TürKısaFantastikDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJames W.
Griffiths
OyuncularTom
Cullen
Michael
Gould
Yuri
Klimov

19. Signs

Kısa Filmler

Aşkı arayan genç bir adamın hikayesinin konu edildiği filmde küçük işaretler ona yol gösterecektir. Ancak genç adam bu işaretlerin farkına varabilecek midir? Patrick Hughes’in hem yazıp hem de yönettiğini etkileyici kısa filmin oyuncu kadrosunda Nick Russell ve Kestie Morassi yer almışlardır.

TürKısaRomantikDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenPatrick
Hughes
OyuncularNick
Russell
Kestie
Morassi

20. Vincent

Kısa Filmler

1982 yapımı kısa film sinemanın aykırı yönetmenlerinde Tim Burton'un ellerinden çıkmış olup animasyon türü bir yapımdır. Filmin konusu ise gayet saygılı ve kendini iyi yetiştiren her ailenin isteyeceği bir karaktere sahip olan küçük Vincent Malloy’un hayatını anlatmaktadır. Adeta bir ders niteliğinde olan kısa filmde hayal gücünün onu farklı bir dünyaya çekmesiyle başlayan maceralar küçük bir çocuğun iç dünyasında yaşadıklarını yansıtmıştır. Her yönüyle harika bir kısa film olan Vincent ünlü yönetmen Tim Burton’un ilk kısa filmi olmakla birlikte sinema dünyasının da en iyi kısa filmlerinden biri olmuştur.

TürAileFantastikAnimasyon
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1982
YönetmenTim
Burton
OyuncularVincent
Price

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum