Ödüllü Diziler 2024 - Emmy ve Altın Küre Ödülü Alan 35 Dizi

Ödüllü diziler listesinde, Emmy ödülü başta olmak üzere birçok ödülün sahibi olmuş en iyi yabancı dizileri sizler için bir araya getirdik.
Ödüllü Diziler 2024 - Emmy ve Altın Küre Ödülü Alan 35 Dizi

Gelmiş Geçmiş En İyi Ödüllü Yabancı Diziler

Ödüllü yabancı diziler yazısında, tüm dünyada izlenme rekorları kıran ve Emmy ödülleri başta olmak üzere dizi alanında birçok ödülün sahibi olan en iyi yabancı dizi önerilerini listeledik. IMDB puanları ve konusuna kısaca değindiğimiz herkesin izlemesi gereken ödüllü yabancı diziler…

Ödüllü Diziler;

1. Severance

Ödüllü Diziler
İş ve özel yaşam anılarını ayıran yeni bir prosedürle iş-yaşam dengesini bir düzen içerisinde taşımayı amaçlayan şirket Lumen’de birbirinden ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Mark, iş yerine gelen gizemli bir iş arkadaşı iş dışında göründüğünde; işleri hakkındaki gerçeği keşfetmek üzere derinlemesine bir yolculuğa başlarlar.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDan
Erickson
OyuncularAdam
Scott
Zach
Cherry
Britt
Lower

2. The White Lotus

Ödüllü Diziler
Konuklar bir hafta boyunca cennete gibi dinlenip, uzun bir tatil yaparlar. Ancak her geçen gün otele gelen gezginlerde, otelin çalışanları ve mekanın sahipleri de kaldıkları bu tropikal bölge hakkında karanlık ve karmaşık olaylar bulmaya başlarlar. Bu olaylar herkesin hayatına gariplik katmaktadır.

TürKomediDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMike
White
OyuncularMichael
Imperioli
Theo
James
Maghann
Fahy

3. Only Murders in the Building

Ödüllü Diziler
Aynı apartmanda yaşayan üç yabancı, apartmanlarında korkunç bir ölüm meydana geldiğinde bunun bir cinayet olabileceği üzerine şüphelenir. Gerçeği ortaya çıkartmaya karar veren üç yabancı, araştırma yapmaya başlar ve bunu belgelemek için bir podcast kaydeder. Üç yabancı bu cinayeti derinlemesine araştırırken yaşadıkları binanın yıllar öncesine uzana bir sır küpünün var olduğunu da ortaya çıkartırlar.

TürKomediSuçDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenSteve
Martin
John
Hoffman
OyuncularSteve
Martin
Selena
Gomez
Martin
Short

4. Hacks

Ödüllü Diziler
Uzun bir geçmişe ev sahipliği yapan komedyen Deborah, kariyerinin azalmaya başladığı fark eder. Bir yandan da Ava, kariyerinde şimdiden büyük bir sorunla karşılaşmış genç bir komedi yazarıdır. İkili kendi istekleri dışında Deborah’ın materyallerini yenilemek ve yol boyunca beklenmedik bir akıl hocalığı oluşturmak için bir araya gelirler.

TürKomediDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPaul
W. Downs
Lucia
Aniello
OyuncularJean
Smart
Hannah
Einbinder
Carl
Clemons-Hopkins

5. The Underground Railroad

Ödüllü Diziler
Amerika’nın güneyinde geçen bu dizide, Cora pamuk tarlasında köle olarak çalışan bir genç kızdır. Hayat bütün köleler için cehennemdir ve Cora için bu durum daha da kötüdür. Bir gün Cora diğer bir köle arkadaşı Ceaser ile yeraltı ulaşım sistemi hakkında konuşmaya başlar. Bu konuşma ile ikili korkunç riskler içerisinde kaçış planı yaparlar ve uygulamaya koyarlar. Lakin peşlerinde acımasız köle avcısı Ridgeway vardır.

TürDramFantastikTarih
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBarry
Jenkins
OyuncularThuso
Mbedu
Chase
W. Dillon
Jackson
Harper

6. The Queen's Gambit

Ödüllü Diziler

Soğuk savaş dönemlerine ait dramatik ve etkileyici bir hayat hikayesinin anlatıldığı The Queen's Gambit isimli dizi aldığı ödüllerle dikkat çekmeyi başardı. Dizide dünyanın en iyi satranç oyuncularından birisi olarak kabu edilen Beth Harmon'un yaşadıkları anlatılıyor. Küçük yaşta ailesiz kalan Beth devlet kurumları tarafından büyütülür. Kurumda bir çalışandan satranç öğrenen küçük kız bu konuda dünyanın en iyisi olacaktır.

TürDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenScott
Frank
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Chloe
Pirrie
Bill
Camp

7. Hollywood

Ödüllü Diziler

Hollywood dizisi, hayallerine ulaşmak için çalışan bir grup oyuncu ve yönetmen adaylarına odaklanmaktadır. Oyuncu ve yönetmen adaylarından oluşan bir grup insan Hollywood’da kendilerine yer edinebilmek için çalışır. Hayallerini gerçeğe dönüştürüp başarıya ulaşabilmek için her türlü bedeli ödemeye hazırdır. Netflix dizileri listesinde 2020 yılında izleyiciyle buluşan yapım, son yıllarda senaryosuyla da oldukça dikkat çekiyor.

TürDramTarih
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularDavid
Corenswet
Darren
Criss
Laura
Harrier

8. Watchmen

Ödüllü Diziler

1986 yılında aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Watchmen dizisi, bir grup süper kahraman görünümündeki polislerin hikayesini anlatmaktadır. Suçlu olarak gözüken maskeli kahramanlar gizemli bir cinayet davasına kurban gitmiştir.

TürDramBilim KurguAksiyon
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDamon
Lindelof
OyuncularRegina
King
Jean
Smart
Don
Johnson

9. Succession

Ödüllü Diziler

Dünyanın en büyük medya şirketlerinden birisini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesini anlatan Succesion dizisi, New York’ta geçmektedir. Baba ve oğullar arasındaki gücü, parayı ve aile değerlerini konu alan diziyi kesinlikle izlemelisiniz.

TürDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJesse
Armstrong
OyuncularBrian
Cox
Jeremy
Strong
Kieran
Culkin

10. Euphoria

Ödüllü Diziler

Augustine Frizzell’in aynı isimli dizisinden uyarlanan Euphoria dizisi, Rue’nun hikayesi anlatılmaktadır. 17 yaşında olan Rue genç olduğundan dolayı başına sürekli bir olay gelmektedir. Rue’nun hayatında seks, uyuşturucu, aşk ve travma gibi konular işlenmektedir.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Levinson
OyuncularZendayaHunter
Schafer
Maude
Apatow

11. Ozark

Ödüllü Diziler

Chicago’da yaşayan bir ailenin babası Marty Byrde Meksika’nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine girer. Her şey kusursuz ilerlerken işleri bozulur, ailesini korumak adına Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri’ye taşınır.

TürPolisiyeDramGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBill
Dubuque
OyuncularJason
Bateman
Laura
Linney
Sofia
Hublitz

12. Game of Thrones

Ödüllü Diziler

İlk sezonu 2011 yılında ekranlara gelen ve toplamda 8 sezon süren Game Of Thrones, ödüllü diziler listesinde tüm zamanların en çok izlenen ve en beğenilen yapımlardan… Eminiz ki bu diziyi izleme tavsiyesini çevrenizde bulunan birçok kişiden duymuşsunuz. Starklar, Lannisterlar, Targaryenler başta olmak üzere 7 krallık… Ve Kış tepesinin ardında kendisine ordu toplayan Ak Gezenler… Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde fantastik bir macerayı, büyüleyici bir şekilde ele alan Game Of Thrones dizisini mutlaka izleme listenize dahil etmelisiniz.

TürBilim KurguMaceraAksiyon
IMDb9.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
OyuncularEmilia
Clarke
Peter
Dinklage
Kit
Harington

13. Fleabag

Ödüllü Diziler

 

Amazon Prime dizileri arasında yer alan ve yayınladığı dönem içerisinde bir çok ödülün sahibi olan Fleabag dizisinde ailevi sorunlar sebebiyle hayattan sıkılmış ve bezmiş bir durumda olan kadının hayatı aktarılır. Kendisi hayatını düzene sokmak istese de ona engel olan bir kişi de vardır. Özellikle çalışan bir kadının hayatı boyunca yaşadığı zorlukları harika bir hikayeyle gözler önüne seren bu yapımı mutlaka izlenmesi gereken diziler listesine ekleyebilirsiniz.

TürKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKenneth
Branagh
OyuncularPhoebe
Waller Bridge
Andrew
Scott
Brett
Gelman

14. Chernobyl

Ödüllü Diziler

HBO'nun en iyi dizileri listesinde de yer verdiğimiz, 2019 yılında izleyenleriyle buluşan ve sadece bir sezon yayınlanan Chernobly, Ukrayna’da meydana gelen ve ülkemiz başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine radyasyon yayan Çernobil Nükleer Santrali’nin patlamasını konu ediniyor. Yapım, santralde patlama öncesinde yapılan yanlışları ve patlama sonrasında olayın tüm dünyadan nasıl sakladığını harika bir dille aktarırken, aynı zamanda bir adam ve kadının bu felaketi önlemek için verdikleri mücadeleyi de ele alıyor.

TürDramTarihGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCraig
Mazin
OyuncularJared
Harris
Stellan
Skarsgård
Paul
Ritter

15. Black Mirror: Bandersnatch

Ödüllü Diziler

Her sezon farklı bir hikayeyi işleyen Black Mirror, 2018 yılında izleyicilerle buluşturduğu Bandersnatch isimli yapımda, oldukça kapsamlı bir fantastik romanı oyun haline getirmeye çalışan genç bir adamın yaşadıklarını ele alır. Gerçeklikle sanal dünya arasında ikilemde kalan genç adam bir zaman sonra yaşadıklarını sorgulamaya başlar. Son yılların en ilginç yapımları arasında yer alan ve dizi eleştirmenleri tarafından geçer not alan Black Mirror: Bandersnatch, aynı zamanda Emmy ödüllü diziler arasında yerini ala bir yapım.

TürGizemBilim KurguDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Slade
OyuncularFionn
Whitehead
Craig
Parkinson
Will
Poulter

16. The Marvelous Mrs. Maisel

Ödüllü Diziler

Ödüllü diziler listemize 2017 yılında izleyiciyle buluşan ve IMDB’de 8.7 puan alma başarısın gösteren The Marvelous Mrs. Maisel diziyle devam ediyoruz. 1958 yılında geçen yapım, New York’ta güzel bir aileye sahip olan Miriam (Midge) Maisel’in bir anda hayatının nasıl değiştiğini izleyiciye aktarıyor. Mrs. Maisel, bütün hayatını eşinin stand up gösterilerine adamıştır ve terk edilmesiyle beraber hayatında dönüm noktasına girer. Terk edildiği akşam kendisini sahnede terk edilişi anlatırken bulan Maisel, bir anda alkışların odak noktası olur. Artık yeni hayatına merhaba diyecektir.

TürKomediDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenAmy
Sherman Palladino
OyuncularRachel
Brosnahan
Alex
Borstein
Michael
Zegen

17. American Crime Story

Ödüllü Diziler

Ödüllü diziler listesinde belki de en ilginç yapımlardan bir tanesi American Crime Story… Dizi her sezonunda tarihin en karışık cinayet davalarını ele alıyor. Özellikle ilk sezonunda, bütün ABD’yi siyahlar ve beyazlar olarak ayıran Amerikan futboluna 70’lerde damgasını vuran ünlü sporcu V.O.J. Simpson’un davasını işliyor. O.J. Simpson karısını öldürmekle suçlanmıştır ve mahkeme karşısındadır. Dizinin yayınlandığı döneme kadar medyatik değeri hala yerinde olan dava, aynı zamanda yüzyılın en çok takip edilen davası olarak karşımıza çıkmaktadır.

TürBiyografiSuçDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenScott
Alexander
OyuncularSarah
Paulson
Annaleigh
Ashford
Sterling
K. Brown

18. Black Mirror

Ödüllü Diziler

Her sezon farklı bir hikayeyi ele alan Black Mirror, 2011 yılında izleyiciyle buluşturduğu serisinde teknolojik alet çağının insan hayatını ne kadar derin etkilediğini ele alıyor. İzleyici, izlediği her bölüm sonrasında bir neci kendi hayatını da sorgulamaya başlıyor. Çünkü, dizi de anlatılan aslında biziz… Black Miror’un kalitesiyle bir araya gelen bu harika konuyu mutlaka izlenmesi gereken diziler listenize dahil edebilirsiniz. Çok sayıda ödülün de sahibi olan dizinin diğer sezonlarını da fırsat bulduğunuzda izlemenizi öneririz.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb8.8
Gösterim
Tarihi
2011
Yönetmen-
OyuncularCaitlin Innes
Edwards
Pom
Klementieff
Ruibo
Qian

19. The Handmaid's Tale

Ödüllü Diziler

Hulu Original Tv Series tarafından 2017 yılında izleyiciyle buluşan ülkemizde ise BluTV dizileri arasında yayınlanan The Handmaid's Tale, Emmy ödüllü bir yapım. Dizinin konusu; Terör saldırısı sonrasında ABD hükumeti düşmüş, başkan ve kongre üyeleri infaz edilmiştir. Radikal bir grup ise yönetimi ele almış ve kadınların bütün hakları ellerinden alınmıştır. Tüm bu kaosun içerisinde bulaşıcı cinsel hastalıklar boy göstermemeye başlamış ve doğurganlık azalmıştır. Dizide doğurganlığını kaybetmeyenlerden Offred, yüksek rütbeli komutanlara çocuk doğurmak için kullanılır. Oldukça baskıcı bir rejim içerisinde hayatını devam ettirmeye çalışan Offredd, aynı zamanda elinden alınan kızını bulmak içinde büyük bir mücadele verecektir.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBruce
Miller
OyuncularElisabeth
Moss
Joseph
Fiennes
Yvonne
Strahovski

20. Veep

Ödüllü Diziler

Komedi dizileri listesinde de yer verdiğimiz Emmy Ödülü yapım Veep, ABD Başkan Yardımcısı olan Selina Meyer trajikomik hikayesini izleyici aktarıyor. Geldiği konum oldukça önemlidir ancak kendisi konumu için güçsüz ve beceriksizdir. Her ne kadar Başkan ile arasında yapmacık bir ilişki olsa da Selina, ABD’nin göz bebeğidir. Oldukça güzel ve eğlenceli bir hikayesi olan Veep, ödüllü dizler listesinde mutlaka izlenmesi gereken bir yapım. HBO yapımlı bir dizi olduğunu da özellikle belirtmek isteriz.

TürKomedi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenDavid
Mandel
OyuncularJulia Louis
-Dreyfus
Anna
Chlumsky
Tony
Hale

21. Big Little Lies

Ödüllü Diziler

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler listesinde HBO yapımlı diziler oldukça dikkat çekerken, Ödüllü diziler listesinde bu durum pek farklı değil. Dizi sektörünün zirvesinde yer alan HBO’nun Big Little Lies isimli yapımı, Liane Moriary isimli yazarın kitabından uyarlanıyor. Dizi, hayatları mükemmel olan 3 kadının bir cinayet etrafında hayatlarının kesişmesini konu alıyor. Başrollerinde Reese Witherspoon, Nicole Kidman ve Shailene Woodley yer alırken, yönetmen koltuğunda ise Jean Marc Valle oturuyor.

TürSuçGizemDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLiane
Moriarty
OyuncularReese
Witherspoon
Nicole
Kidman
Shailene
Woodley

22. Sherlock

Ödüllü Diziler

Aynı isimli romandan sinemaya ve dizilere uyarlanan Sherlock dizisi, ilk kez 2010 yılında izleyiciyle buluşan bir mini diziydi. Yapımın büyük ilgi görmesi ve Emmy ödülü başta olmak üzere birçok ödülü silip süpürmesi uzun aralar verse de dizinin birkaç sezon daha devam etmesini sağladı. Geçmiş Sherlock Holmes karakterlerinden farklı olarak, bu sefer karşımıza modern teknolojiyi kullanan bir Sherlock var…

TürSuçDramGerilim
IMDb9.1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenSteven
Moffat
OyuncularBenedict
Cumberbatch
Martin
Freeman
Amanda
Abbington

23. Breaking Bad

Ödüllü Diziler

Breaking Bad, kanser hastası olduğunu öğrenen bir Kimya öğretmenin başından geçen olayları aktarıyor. 2 sene ömrü kaldığı belirtilen Walter White’in (Heisenberg) artık tek bir amacı vardır. Ailesini yüksek bir miras bırakmak. Ancak bunun için ilginç bir yönteme başvurur. Kimya bilgisini uyuşturucunun kraliçesi olan Meth üretmek için kullanır. Artık o bambaşka birisidir.

TürSuçDramGerilim
IMDb9.5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenVince
Gilligan
OyuncularBryan
Cranston
Anna
Gunn
Aaron
Paul

24. Modern Family

Ödüllü Diziler

2009 yılında izleyiciyle buluşan Modern Family, komedi dizleri listesinde efsaneler arasında bir yapım. Dizinin başrolünde yer alan Jay, genç bir eşe sahiptir ve eşinin bir oğlu vardır. Jay, bir yandan üvey babalık yapmak zorunda kalırken, diğer yandan da genç eşini başkalarına kaptırmamak için mücadele verir. Dizide yer alan bir başka aile ise Phil ve Claire Dunphy… Claire, jay’in öz kızıdır Phil ise damadıdır. Ailenin en büyük derdi yaramaz uslanmaz oğulları. Dizide yer alan üçüncü aile ise gay çiftten oluşan Mitchell ve Cameron… Bu 3 ailesinin hiç dinmeyen komik hikayeleri tek bir senaryoda bir araya geliyor.

TürKomedi
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenSteven
Levitan
OyuncularEd
O'Neill
Julie
Bowen
Ty
Burrell

25. The Normal Heart

Ödüllü Diziler

Aslında bir tiyatro oyunu olan The Normal Heart, tv filmi uyarlaması olarak karşımıza çıkan bir yapım. Dizi, 80 yıllarda patlak veren AIDS virüsüne karşı başlatılan kampanyaya dikkat çeken aktivist yazar Ned Weeks’in hikayesini ele alıyor.

TürDramTarihRomantik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularMark
Ruffalo
Julia
Roberts
Matt
Bomer

26. Homeland

Ödüllü Diziler

Ödüllü diziler listesinde 2011 yılında başlayıp 2020 yılına kadar devam eden Homeland, CIA ajanı Carrie Mathison’un başından geçen birbirinden heyecanlı ve gerilim dolu olayları anlatıyor. Dizinin ilk sezonunda kahramanımız Carrie, sekiz yıldır kayıp olan ve artık öldüğü farz edilen Birleşik Devletler askeri Nicholas Brody’nin kurtarılmasını sağlayan istihbaratın bir tuzak olduğuna inanır. Nicholas Brody’nin El Kaide komplosuyla bağlantılı olduğuna inanmaktadır. İnancının doğru olup olmadığını araştırma peşine düşen Carrie, bu yolun hiç de basit bir yol olmadığını sonradan anlayacaktır.

TürSuçDramGizem
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenGideon
Raff
OyuncularClaire
Danes,
Mandy
Patinkin
Elizabeth
Marvel

27. Mad Men

Ödüllü Diziler

ABD’nin 1960 yıllarında reklamcılık dünyanın kalbi New York’ta geçen dizi şatafatlı ve geleceği parlak insanların hayatına dokunuyor. Hikayesiyle ve oyuncu başarısıyla birçok ödülün sahibi olan yapım, değişen zamana ayak uydurmaya çalışan ve reklam konusunda oldukça iyi olan Don Draper ve ekibinin yaptıklarını harika bir senaryoyla ince ince işliyor. En iyi dizi dalın Emmy ödülünü alan Mad Men isimli bu yapımı kesinlikle izlemelisiniz.

TürDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenMatthew
Weiner
OyuncularJon
Hamm
Elisabeth
Moss
John
Slattery

28. 30 Rock

Ödüllü Diziler

2006 – 2013 yılları arasında 7 sezon ekranlarda kalan 30 Rock, Emmy ve Altın Küre ödüllerini kazanan harika bir komedi dizisi… Konusuna kısaca değinecek olursak, Televizyon programının kamera arkası işleniyor. 30 Rockefeller Plaza’daki The Girlie Show setinde programın baş yazarı konumunda olan Liz Lemon’ın patronu vefat edince hem özel yaşamı hem de iş yaşamı değişecektir.

TürKomedi
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2006
Yönetmen-
OyuncularTina
Fey
Alec
Baldwin
Tracy
Morgan

29. The Sopranos

Ödüllü Diziler

Tüm zamanların en iyi mafya dizileri listesinde de yer alan aynı zamanda Emmy ödülleri başta olmak üzere bir çok ödülün sahibi olan The Sopranos, New Jersey'deki bir Amerikan-İtalyan mafya ailesinin lideri yani babası olan Tony Soprano ve Soprano ailesinin yaşamlarından kesitler sunar. Toplam 86 bölüm yayınlanan dizi, Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler listesinde de yer alıyor. Eğer mafya dizileri hayranıysanız 6 sezonluk bu efsane diziyi kesinlikle izlemelisiniz.

TürSuçDram
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Chase
OyuncularJames
Gandolfini
Edie
Falco
Michael
Imperioli

30. 24

Ödüllü Diziler

Macera ve polisiye dizileri türünde harika bir yapım 24 dizisi, hikaye işleyişi sebebiyle diğer yapımlardan oldukça farklıdır. Her sezon bir gün içerisinde yaşananları ele alır. Her sezon da 24 bölümden oluşur. Kısaca her bölüm dizinin sadece 1 saatini anlatmaktadır. Başrolde bulunan Jack Bauer, Terör timinde çalışan bir ajan olarak karşımıza çıkar ve asıl görevi terör saldırılarını önlemektir. Emmy ödüllü yıldız Kiefer Sutherland (Jack Bauer), ilk sezonunda gösterdiği performans sayesinde Altın Küre ödülünün de sahibi olmuştur.

TürPolisiyeMaceraAksiyon
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenJoel
Surnow
OyuncularKiefer
Sutherland
Elisha
Cuthbert
Mary Lynn
Rajskub

31. The Office

Ödüllü Diziler

The Office dizisinin ABD versiyonu olan The Office US, çalışanlarının mutluluğunu gözeterek şirket kurallarını esnetmeye çalışan, ara sıra masumane oyunların kurbanı, kaba ve taş kalpli bir şef ve onun çevresindeki insanların başından geçen olayları anlatmaktadır. Her bölümüyle sizleri güldürmeyi başaracak bu yapımı komedi dizileri türünde izlemenizi öneriyoruz.

TürKomedi
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRicky
Gervais
OyuncularRainn
Wilson
Jenna
Fischer
John
Krasinski

32. Lost

Ödüllü Diziler

2004-2010 yılları arasında yayınlanan ve o döneme damgasını vuran Lost, Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağın okyanus üzerindeyken manyetik bir alana kapılması ve uçağın bir adaya düşmesinden sonra yaşananları konu ediniyor. İlk başta klasik bir ada olarak görülen bu yer, karakterlerin hepsinin hayatının farklı biçimde değişmesine neden oluyor. Her gün yeni bir kaos ile karşılaşan insanların hayatta kalması için çok büyük mücadele vermek zorundadır.

TürMaceraBilim KurguGizem
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJ.J.
Abrams
OyuncularMatthew
Fox
Evangeline
Lilly
Josh
Holloway

33. Everybody Loves Raymond

Ödüllü Diziler

1996 senesinde ilk sezonu ile ekranlara gelen Everybody Loves Raymond, bol kazançlı bir spor yazarıdır ve güzel bir aile yaşantısı vardır. Eşi ve çocukları ile mutlu bir hayat süren Raymond ailesi, evin karşısında oturan komşuları Ray Ailesi bu mutluluğa sürekli olarak gölge düşürür. Ray ailesinin sürekli olarak çat kapı Raymond Ailesinin evine ziyarete gelmesi Ray ve Debra'yı artık çıldırtmak üzeredir. Tam bir aile komedisi olan Everbody Loves Raymond, kesinlikle izlemeniz gereken ödüllü bir yapım.

TürKomediAile
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1996
YönetmenPhil
Rosenthal
OyuncularRay
Romano
Patricia
Heaton
Brad
Garrett

34. Arrested Development

Ödüllü Diziler

Netflix dizileri listesinde de bulunan ödüllü yapım Arrested Development, batan bir şirketin yanı sıra her şeyini kaybetmiş bir ailenin bir arada durması için çaba veren Michael’ın başından geçen olaylara odaklanır.

TürKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMitchell
Hurwitz
OyuncularWill
Arnett
Jason
Bateman
Jessica
Walter

35. The Simpsons

Ödüllü Diziler

1989 yılında ilk kez izleyiciyle buluşan ve günümüze kadar 31 sezondur devam eden The Simpsons… Animasyon ve komedi türünde izleyicilerle buluşan yapımda, Homer ve lise aşkı evlenmiş, Springfield’da orta halli ailelerin yaşadığı Evergreen Terrace yaşamaya başlamıştır. 3 tane ilginç ve bir o kadar zeki çocukları olan bu ailenin yaşadıkları sizleri her bölüm emin olun ekran başına kitlemeyi başaracaktır.

TürAnimasyonKomedi
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenAl
Jean
OyuncularHarry
Shearer
Dan
Castellaneta
Hank
Azaria

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum