Netflix Türk Dizileri - IMDb Puanı Yüksek 25 Dizi Önerisi

Netflix'te yayınlanan en iyi Türk dizilerini bu içeriğimizde listeledik. Aşağıda en çok izlenen 24 Netflix Türk dizisini bulacaksınız.
Netflix Türk Dizileri - IMDb Puanı Yüksek 25 Dizi Önerisi

Netflix’te İzleyebileceğiniz En İyi Türk Dizileri

Netflix Türk dizileri içeriğinde hem Netflix'in kendi orijinal Türk dizilerini hem de yayın haklarını satın aldığı Türkiye'de en çok izlenen dizileri listeledik. İşte, yayınladığı dönemlerde en popüler Netflix dizileri arasında yer alan ve Netflix'te yayınlanan en iyi Türk dizileri...

Netflix Türk Dizisi Önerileri;

1. Kuş Uçuşu

Netflix Türk Dizileri
İdealist haberci olan genç bir haberci kadın düşünün. Ardından da X kuşağında yer alan ve usta bir haberci olan Aslı’nın günümüz dünyasında birbirleri ile karşılaşır. İki farklı kadın ve iki farklı kuşaktaki yönetim ise kimin elinde olacağı asla bilinmez.

TürDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDeniz
Yorulmazer
OyuncularBirce
Akalay
Miray
Daner
İbrahim
Çelikkol

2. Zeytin Ağacı

Netflix Türk Dizileri
Üç genç kadının unutulmaz kararlarına hazır olun. Ada, Sevgi ve Leyla; yaz aylarına kendilerine yakışır bir tatil planına hazırlık yaparlar. Lakin geçmişlerindeki sorunlar onların canını yakarken, bu can yakan durum ile barışık olurlar. Onlar geçmişleri ile barışırken yeni kararları da bir o kadar heyecanlı olur.

TürRomantikDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNuran
Evren Sit
OyuncularTuba
Büyüküstün
Seda
Bakan
Boncuk
Yılmaz

3. Fi

Netflix Türk Dizileri
Herkesin önce kitaplarını okuduğu ardından ekranlara kitlendiği bu eser unutulmazlar listesinde yer alıyor. Ünlü ve çapkın olan psikiyatr, bir dansçıya karşı takıntılı duygular beslemeye başlar. Bu duygular psikiyatrın karanlık geçmişini deşerken tüm gizlilikler açığa çıkıyor.

TürGerilim
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMert
Baykal
OyuncularOzan
Güven
Serenay
Sarıkaya
Mehmet
Günsür

4. Erşan Kuneri

Netflix Türk Dizileri
Herkesin aklına kazınmış bir yönetmen düşünün. Bu yönetmenin adı Erşan Kuneri. Erotik filmlerin unutulmaz yönetmeni, yapımcısı ve oyuncusu olan Erşan, farklı film türlerini denemek ve erotik film sektöründe var olan kötü namından kurtulmak için harekete geçer.

TürKomedi
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCem
Yılmaz
OyuncularCem
Yılmaz
Zafer
Algöz
Ezgi
Mola

5. Masum

Netflix Türk Dizileri
Şehirden uzak, mükemmel havası ve doğasının olduğu sakin bir kasaba düşünün. Emekli bir polis ve ailesi bu kasabaya taşınarak huzurlu bir hayat sürmeyi hayal ederler. Lakin her geçen gün sırlarla dolu cinayetler ortaya çıkar ve emekli polisin tüm hayalleri yerle bir olur.

TürGizemSuç
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi

2017

YönetmenSeren
Yüce
OyuncularAli
Atay
Haluk
Bilginer
Nur
Sürer

6. Uysallar

Netflix Türk Dizileri
Orta yaş bunalımı berbat bir şeydir. Öyle ki bu bunalıma giren mimar, gizli bir punk hayatı yaşamaya çalışır. Bu durumu ailesinden gizlemeye çalıştığı her gün ise birbirinden farklı karmaşa ortaya çıkar. Mimar kendini her geçen gün krizlerle dolu olaylara sürükler.

TürKomediDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOnur
Saylak
OyuncularÖner
Erkan
Songül
Öden
Haluk
Bilginer

7. Mezarlık

Netflix Türk Dizileri
Kadın cinayetlerini araştıran ve çözmek için uğraşan ekibin başındaki Komiser Önem’in karşına daha önce karşılaşmadığı boyutta bir zorluk ortaya çıkar. Lakin bu zorluk vakalar değil, vakalara karşı ön yargı içerisinde olan erkeklerdir. Komiser Önem, onları yenebilecek mi?

TürGizemSuç
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAbdullah
Oğuz
OyuncularBirce
Akalay
Olgun
Toker
Şehsuvar
Aktaş

8. Yakamoz S245 

Netflix Türk Dizileri

Netflix'in 2022 yılında izleyicilerine sunduğu Türk yapımı bu bilimkurgu dizisinde güneş ışınlarının tüm canlıları öldürdüğü bir senaryo anlatılıyor. Deniz biyologu Arman ve ekibi bir araştırma sırasında denizin dibinde çalışırlarken dünya gün doğumuyla birlikte bir felaketi yaşamaya başlar. Bu sırada donanmadan Yakamoz S245 denizaltısı Arman ve ekibini kurtararak güneş ışınlarının gelmediği deniz tabanına götürür.  

TürGerilimAksiyonBilim Kurgu
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJason
George
OyuncularKıvanç
Tatlıtuğ
Özge
Özpirinçci
Ertan
Saban

9. Pera Palas'ta Gece Yarısı

Netflix Türk Dizileri

Fantastik bir hikayenin anlatıldığı bu Netflix yapımı Türk dizisinde Esra isimli bir gazetecinin tarihi Pera Palas oteli hakkındaki araştırması konu ediliyor. Otele dair yazı yazmak için ziyarete giden Esra otel kapılarından birinin 1919 yılına açıldığını görünce olanlara inanamaz ve kendisini geçmişte bulur. Geçmişe giden Esra yine tesadüf eseri Mustafa Kemal Atatürk'e karşı kurulan bir komployu öğrenir.

TürTarihBilim KurguDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEmre
Şahin
OyuncularHazal
Kaya
Selahattin
Paşalı
Yasemin
Szawlowski

10. Kulüp

Netflix Türk Dizileri

1950'li yıllara dair renkli bir hikayenin anlatıldığı bu dizi de Aşk üçgenleri hayatta kalma çabaları ve dönemin hızlı dünyası konu edilmiştir. Hapisten yeni çıkan Matilda Pera'nın en meşhur mekanlarından birinde sahneye çıkarak hayata tutunmaya çalışır. Bu sırada yıllardır görmediği kızı Raşel'le de sıkı bir ilişki kurmaya çalışır.

TürDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenZeynep
Günay Tan
OyuncularGökçe
Bahadır
Barış
Arduç
Asude
Kalebek

11. Fatma

Netflix Türk Dizileri

Uzun süredir merakla beklenen dizi Fatma, Netflix’in Türk dizileri arasında en dikkat çekici yapımlardan bir tanesi olmayı başardı. Dizide, Fatma karakteri temizlikçi olarak çalışan gariban bir kadındır ve hapisten çıktıktan sonra ortadan kaybolan eşi Zafer’in nerede olduğunu öğrenmek istemektedir. Kocasını bulmak için her şeyi göze alan Fatma, kendisini hiç beklenmedik bir cinayeti işlerken bulur. Yaşanan bu cinayet olayın ardından kayıp kocasının tehlikeli bağlantıları Fatma’nın hayatı için son derece tehlikelidir. Fatma, bir yandan temizlikçi rolüne devam ederken bir diğer yandan cinayet işlemeye ve kocasını aramaya devam etmektedir.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenÖzgür
Önürme
OyuncularBurcu
Biricik
Uğur
Yücel
Mehmet
Yılmaz Ak

12. 50M2

Netflix Türk Dizileri

Gölge adındaki karakter, karanlık işleri olan bir iş adamının kirli emirlerini yerine getirmektedir. Geçmişini bilmeyen Gölge, perdeleri aralar ve tüm sırları ortadan kaldırır. Bu esnadan Gölge’nin başından geçen olaylar anlatılır. Son yılların en iyi Netflix türk dizileri arasında yer alan 50 M2 mutlaka izlenmesi gereken yapımlardandır.

TürKomediGerilimDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBurak
Aksak
OyuncularEngin
Öztürk
Cengiz
Bozkurt
Aybüke
Pusat

13. Bir Başkadır

Netflix Türk Dizileri

Netflix'in 2020 yılında izleyicisine sunduğu Türk yapımı yeni dizisi "Bir Başkadır" hem oyuncu kadrosu hem de etkileyici senaryosuyla dikkat çekiyor. Dizide Türkiye'nin farklı kesimlerinden ve kültürlerinden insanların İstanbul'da kesişen yollarını ve değişen hayatlarını izliyoruz. Öykü Karayel'in başrolünde yer aldığı dizide başarılı oyuncunun muhteşem bir oyunculuk performansı sunduğunu da görüyoruz. Berkun Oya yönetmenliğinde çekilen dizi Netflix Orijinal yapımı 4. Türk dizisi olma özelliğini taşıyor.

TürDram
IMDb8.9
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenBerkun
Oya
OyuncularÖykü
Karayel
Özge
Özel
Fatih
Artman

14. Aşk 101

Netflix Türk Dizileri

Netflix’in kendi bünyesinde çıkardığı ve Ay Yapım ile ortaklaşa hareket ettiği Aşk 101, Netflix Türkiye’de şimdiye kadar en çok izlenen Türk dizileri arasında en tepede yerini aldı diyebiliriz. Dizinin oyuncu kadrosunda Kubilay Aka, Mert Yazıcıoğlu, Alina Boz, Selahattin Paşalı ve İpek Filiz Yazıcı yer almaktadır. İlk sezonu 8 bölümden oluşan dizide, kendi iyilikleri için bir kadın öğretmenin okuldan ayrılmasını engelleyen 17 yaşındaki asi gençlerin yaşadıkları olaylar anlatılır. Bunun en etkili yolu ise aşık etmektir. Okula yeni gelen basketbol hocası onların planında kilit rol oynayacaktır.

TürRomantikKomediDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMeriç
Acemi
OyuncularKubilay AkaMert
Yazıcıoğlu
Alina
Boz

15. Atiye

Netflix Türk Dizileri

2019 yılında Türk izleyicilerle buluşan yapımın baş rollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun yer almaktadır. Dizinin konusuna yer vermeden önce tanıtımıyla büyük ses getiren bu yapım hakkında editörlerimizin özenle bir araya getirdiği daha önce duyulmamış bilgileri Netflix 2. Türk yapımı Atiye dizisi (The Gift) içeriğinden öğrenebilirsiniz. Dizide Atiye'nin çocukluktan beri çizdiği imgelerin Göbeklitepe'de de görülmesiyle başlayan fantastik bir hikaye anlatılmaktadır.

TürPolisiyeGizemBilim Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenÖzgür
Önürme
OyuncularBeren
Saat
Mehmet
Günsür
Metin
Akdülger

16. Börü

Netflix Türk Dizileri

Polis Özel Harekat’ın en iyi timi Börü, elit askerlerin bir araya gelmesiyle oluşturulur. Bu askerlerin altından kalkamayacağı hiçbir görev yoktur. Vatan aşkı ile yanan kahramanlar, düşmanın ve kumpasların belli olmadığı gölge savaşında vatanlarını korumaya çalışmaktadır. 15 Temmuz gecesinde Özel Harekat Daire Başkanlığı bombalanınca ekip korkusuzca savaşmak için hazırlanır.

TürAksiyonSavaşDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCem
Özüduru
OyuncularSerkan
Çayoğlu
Murat
Arkın
Emir
Benderlioğlu

17. Avlu

Netflix Türk Dizileri

Uzun yıllar yayınlanan Prisoner aldı diziden uyarlanmış dizi Avlu, kadın cezaevini ele almıştır. Parmaklılar ardında yaşayan kadınların hayatlarına odaklanan dizi Türkiye’de büyük ses getirmiş popüler dizilerden birisidir.

TürDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenYüksel
Aksu
OyuncularDemet
Evgar
Nursel
Köse
Ceren
Moray

18. Kördüğüm

Netflix Türk Dizileri

İbrahim Çelikkol ve Belçim Bilgin’in başrolde olduğu Kördüğüm dizisinde güçlü ve gözükara işadamı Ali Nejat, çocuk doktoru Naz ile yaşayacağı aşk hikayesini anlatıyor. En çok izlenen Türk dizilerinden birisi olan Kördüğüm’ü kesinlikle izlemelisiniz.

TürAileKomediRomantik
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenGökçen
Usta
Oyuncularİbrahim
Çelikkol
Belçim
Bilgin

19. Leyla ile Mecnun

Netflix Türk Dizileri

Netflix’te en iyi komedi dizileri listesinde de yer verdiğimiz ve tüm zamanların en iyi Türk dizileri arasında da yer alan Leyla ile Mecnun, uzun süre hafızalardan çıkmayacak absürt bir yapım. Mecnun, Leyla, İsmail Abi, Hırsız Yavuz, Erdal Bakkal, İskender, Dede, Kağan, Kamil vb. birçok karakter… 2014 yılında finalini yapmasına rağmen günümüzde hala video paylaşım sitelerinde komik sahneleri izlenmeye devam etmektedir.

Dizinin kısaca özetine değinmek gerekirse, Leyla ile Mecun, aynı hastanede aynı gün dünyaya gelen iki bebek. Ailelesi o gün bu iki bebeği beşik kertmesi yaparlar. Aradan uzun yıllar geçer bu iki bebek kendisini hiç görmemiştir. Ta ki, Mecnun’un babası İskender’in kız istemeye gitmesine kadar… Bu olaydan sonra hiç bitmeyen komik olaylar silsilesi başlar…

TürMaceraKomediDram
IMDb9.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularAli
Atay
Ahmet
Mümtaz
Taylan
Serkan
Keskin

20. Ezel

Netflix Türk Dizileri

Mutlaka izlenmesi gereken diziler listesinde de bulunan Ezel dizisi de artık Netflix bünyesinde kullanıcılarla buluşmaktadır. Başrolünde Kenen İmirzalıoğlu (Ezel), Cansu Dere (Eyşan), Barış Falay (Kerpeten Ali), Yiğit Özşener (Cengiz Atay)’ın yer aldığı yapımda, Ömer Uçar (Ezel) bir tamirhanede çalışan gariban biri ve ailesiyle mütevazi bir hayat yaşamaktadır. Mahalleye sonradan taşınan Eyşan’a aşık olur. Bu aşk Ömer’i yok eder. İşlemediği bir suç yüzünden hapishaneye düşer. İşte, burada karşımıza usta oyuncu Tuncel Kurtiz namı diğer Dayı yani Ramiz Karaeski çıkar… Netflix kalitesi ile tek solukta izleyeceğiniz harika bir Türk dizisi…

TürSuçGerilimDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenKerem
Deren
OyuncularKenan
İmirzalıoğlu
Cansu
Dere
Tuncel
Kurtiz

21. 46 Yok Olan

Netflix Türk Dizileri

Türk dizi tarihinde eşi benzeri olmayan bir yapım olan 46 Yok Olan dizisi, başrolünde Erdal Beşikcioğlu, Yasemin Allen, Melis Birkan, Saygın Soysal ve Berkan Sal’ın yer aldığı gerçekten etkileyici bir yapım. Dizide, Türkiye’nin en başarılı Genetik profesörü Erdal Beşikçioğlu'nun karakteri; tedavisi mümkün olmayan bir hastalık sonucu beş yıldır komada yatmaktadır. Zamanla çevresindekileri kaybeden, pek çok kişinin yarı yolda bıraktığı karakterimiz bu zorlu yolda yüzlerce hastaya umut sayılabilecek bir ilaç keşfeder ve bir anda kendisini büyük bir olaylar zincirinin arasında bulur.

TürSuçDramAksiyon
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMehmet
Erdem
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Ayça
Eren
Yasemin
Allen

22. Behzat Ç.

Netflix Türk Dizileri

Ülkemizde bir döneme damgasını vuran ve 2013 yılında final yapmasına rağmen halen daha bir kez daha ekranlara gelmesi merakla beklenen Behzat Ç. dizisi, Ankara Cinayet Büro Amiri olan Başkomiser Behzat Ç. ve çevresindeki ekibin başından geçen olayları izleyiciye aktarmaktadır. Behzat Komiser, asker olamadığı için polis olan ve başka da bir baltaya sap olamayacak birisidir. Bu bakımdan en iyi yaptığı işi yani polisliği tercih etmiştir. Devreleri Müdür olmuşken, aldığı cezalardan dolayı kendisi hâlâ Başkomiser kalmıştır.

TürSuçGizemDram
IMDb8.7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenEmrah
Serbes
OyuncularErdal
Beşikçioğlu
Fatih
Artman
İnanç
Konukçu

23. Diriliş: Ertuğrul

Netflix Türk Dizileri

Netflix bünyesine katılan bir başka başarılı Türk dizisi Diriliş: Ertuğrul, reyting rekorları kıran bir yapımdı. Türk tarihini Kayı Obası’nın kuruluşundan başlayıp Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna kadar aktaran dizide, tüylerinizin diken diken olması içten bile değil. Netflix platformunda yer alması bile dizinin ne kadar kaliteli ve büyük bir çevreye hitap ettiğinin göstergesi… Sizlerde Netflix’te izlenebilecek Türk dizileri merak ediyorsanız, Diriliş Ertuğrul güzel bir tercih olacaktır…

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMehmet
Bozdağ
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Cengiz
Coşkun
Esra
Bilgiç

24. Son

Netflix Türk Dizileri

Türk dizi tarihinde ismi bir hayli fazla duyulan ve yayınladığı dönemde reyting rekorları kıran Son dizi, bünyesinde Yiğit Özşener, Nehir Erdoğan, Erkan Can gibi usta oyuncuları bulundurmaktadır. Dizide, bir kadının kayıp kocasıyla ilgili gerçeği öğrenme çabaları, aile sırlarını, sahtekarlıkları ve uluslararası entrikalarını ortaya çıkarmaktadır.

TürBilim KurguAile
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenUluç
Bayraktar
OyuncularEngin Altan
Düzyatan
Berrak
Tüzünataç
Yiğit
Özşener

25. Şubat

Netflix Türk Dizileri

Leyla İle Mecnun dizisinin yapımcılarından aynı yıllar içerisinde fantastik dram tadından harika bir dizi daha piyasaya çıktı. Şubat dizisi, Güzel ve Çirkin isimli diziden esinlenen, İstanbul’un dehlizlerinde yaşayan adam ve yerin üstündeki kadının hikayesinin anlatmaktadır.

Dizide, televizyonda sunuculuk yapan Yağmur'u, ekranda ilk gördüğü andan itibaren özel bir ilgi ile takip eden Şubat, Haberler dediği bu genç kadının hayatına girer ve şimdiye kadar hayatlarında onları bir araya getirebilecek birçok şeyin yaşandığını fark ederler. Yağmur ise yaşanan olayların ardından yıllar önce öldürülen babasının katilinin peşindedir…

TürSuçFanteziDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenOnur
Ünlü
OyuncularAlican
Yücesoy
Tansu
Biçer
Melisa
Sözen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum