Birbirinden Korkunç Netflix'in 30 En İyi Korku Dizileri 2024

Netflix platformunda yayınlanan en güzel korku dizilerini sizler için bir araya getirdik. İzlerken korkudan titreyeceğiniz korku dizileri sizlerle...
Birbirinden Korkunç Netflix'in 30 En İyi Korku Dizileri 2024

Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi Korku ve Gerilim Dizileri

Netflix platformu, korku dizileri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip. Bizlerde bu yazımızda sizler içi Netflix dizileri listesinde yer alan, tüm zamanların en çok izlenen Netflix korku ve gerilim dizilerini listeledik.

Netflix Korku Dizisi Önerileri;

1. Resident Evil: Biohazard 

En İyi Netflix Korku Dizileri

Sakin ve huzurlu olan Yeni Racoon Şehri'nde asla heyecanlı olaylar ortaya çıkmaz. Dizimiz iki farklı zaman diliminde yer edinirken, ilk zamanın diliminde on dört yaşındaki Jade ve Villie kardeşleri ile bu sakin şehre taşınmalarını konu alıyor. İkinci zaman çizgisinde ise tüm dünyanın T-virüs isminde bir virüs ile enfekte olması sayesinde yaşayabilen on beş milyon insanın kaldığı aksiyonları anlatmaktadır. İki zaman çizgisinde de insanlar yaşam mücadelesi verebilecekler mi? 

TürBilim KurguKorku 
IMDb4,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJohn
D. Payne
OyuncularElla
Balinska
Tamara
Smart
Siena
Agudong

2. Ash vs Evil Dead 

En İyi Netflix Korku Dizileri

Evil Dead serisi geri döndü! Son otuz yılını geçmişindeki sorunlardan kaçınarak geçiren Ash, insan ırkının geleceği tekrardan tehlikeye girince işler değişiyor. Bir elini kaybetmiş olsa da insanların hayatı için mücadele vermeye hazır.

TürKomediKorku
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenIvan
Raimi
OyuncularBruce
Campbell
Lucy
Lawless
Ray
Santiago

3. Black Summer 

En İyi Netflix Korku Dizileri

Zombi film ve dizilerini kim sevmez ki? Rose isimli bir kadın, kocası ve kızıyla zombilerle dolu evrende yaşam mücadelesi vermeye başlarlar. Yolda meydana gelen zombilerle dolu sürülerle mücadele etmeye çalışan bu grubun ellerinden kısa süre sonunda kızları uzaklaşır ve Rose'nin kocası da zombilere yem olur. Her türlü korkunç olan bu dizide aksiyon dolu anlar, korku dolu zamanlar sizleri beklemektedir. 

TürKorkuDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKarl
Schaefer
OyuncularJaime
King
Justin
Chu Cary
Christine
Lee

4. Devilman: Crybaby

En İyi Netflix Korku Dizileri

Anime izlemeyi sevmeseniz bile bu dizimiz bir animeden ziyade daha farklı konular işlemektedir. Akira denilen liseli bir atlet ve çocukluk arkadaşı Ryo dizimizin ana karakteridir. Akira popüler olmayan, silik bir çocuktur lakin dizimizin başlaması ile dünyada şeytanlarla mücadele etmeye başlarlar. Akira bu şeytanlarla dolu evrende en yakın arkadaşını kurtarmak üzere mücadele verirken kendisini Tanrı'ya karşı ayaklanmış olan şeytanlarla savaşırken bulur. Çocukların izlememesi gerektiğine inandığımız bu animede aklınıza gelebilecek her şey bulunmaktadır. 

TürAnimeKorkuJaponya
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMasaaki
Yuasa
OyuncularKoki
Uchiyama
Ayumu
Murase
Megumi
Han

5. School Tales The Series

En İyi Netflix Korku Dizileri

Bir okul düşünün… Okulu ele geçiren sekiz ürkütücü hayalet bulunuyor. Bu hayaletler lisede okuyan öğrencilere musallat olurken, öğrencilerin hayatta kalmak için çabalaması gerekmektedir. Hayatta kalmayı, kötü ve şeytani güçlerle yüzleşmeyi öğrenciler öğrenebilecek mi?

TürGerilimTaylandGençlik
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenThanadol
Nualsuth
OyuncularKay
Lertsittichai
Jennis
Oprasert
Siwat
Jumlongkul

6. Cracow Monsters

En İyi Netflix Korku Dizileri

Alex isimli başrolümüz; karanlık rüyalar, gizemli geçmişi ve yalnızlığı ile tanınan bir üniversite öğrencisidir. Küçük yaşta annesini kaybettiği kazadan mucizevi bir şekilde sağ çıkan Alex, bir grup profesör ve yardımcıları ile tanışır. Grup üyeleri yaratıklarla, hayaletlerle ve farklı kültürlerdeki efsanevi canavarlar ile mücadele ederken, Alex'de bu ruptan ilham almaya başlar. Her saniyesinde eğlenceli dakikalar geçireceğiniz bu diziyi izlemeyi unutmayın. 

TürFantastikKorkuPolonya
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlga
Chajdas
OyuncularBarbara
Liberek
Stach
Linowski
Andrzej
Chyra

7. Paranormal

En İyi Netflix Korku Dizileri

Dizi 1960’larda geçmektedir. Dr. Refaat Ismail bir hematologdur. Hayatında bir dizi paranormal olaylar yaşar ve bunu araştırmaya başlar. Paranormal dizisi için detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

TürFantastikDramKorku
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAmr
Salama
Majid
Al Ansari
OyuncularAhmed
Amin
Reem Abd
El Kader
Samma
Ibrahim

8. Sweet Home

En İyi Netflix Korku Dizileri

Bir webtoondan uyarlanan bu dizimizde Cha Hyun-soo; babası, annesi ve küçük kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. Lakin bir gün onun dışında tüm ailesi bir trafik kazasında hayatını kaybeder ve Hyun hayatını daha da sessiz bir şekilde yaşamaya başlar. Tamamen yalnız kaldığı için küçük bir apartman dairesine taşınan Hyun, aniden insanların canavarlaşmaya başlamasına şahit olur. Küçük apartmandaki komşuları ile bu canavarlarla mücadele etmesi mümkün olacak mı? 

TürDramFantastikKorku
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenYoung-woo
Jang
Eung-bok
Lee
OyuncularSong
Kang
Jin-wook
Lee
Lee
Si-young

9. The Haunting of Bly Manor

En İyi Netflix Korku Dizileri

Bir kızları bulunan ve mutlu yaşayan çift trajik bir kaza sonucu hayatını kaybeder. Malikenin görevlileri küçük kıza bakmak için bir bakıcı tutar. Bakıcı malikaneye geldikten sonra bir takım olaylar yaşanmaya başlar. Dizi ile ilgili daha detaylı bilgi için The Haunting of Bly Manor dizisi içeriğini inceleyebilirsiniz.

TürDramKorkuGizem
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCiarán
Foy
Liam
Gavin
Ben
Howling
OyuncularVictoria
Pedretti
Oliver
Jackson-Cohen
Amelia
Eve

10. Dracula

En İyi Netflix Korku Dizileri

Netflix'in son yıllarda en dikkat çekici yapımlarından bir tanesi olan Dracula dizisi, izleyiciyi 1897 yılının Transilvanya'sına ışınlıyor. Burada kana susamış olan Kont'un Victorya dönemi Londra'sına karşı planlarını izleyeceğiz.

TürDramKorku
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJonny
Campbell
Paul
McGuigan
Damon
Thomas
OyuncularClaes
Bang
Dolly
Wells
Morfydd
Clark

11. October Faction

En İyi Netflix Korku Dizileri

Dizide Fred Allen ve Deloris Allen canavar avlayan iki ajan anlatılmaktadır. Çift New York’ta bir kasabaya yerleşir. Kimliklerini gizlemeye çalışsa da kasabada yaşayanların garip davranışlarıyla karşılaşır. Dizi ile ilgili daha detaylı bilgi için October Faction dizisi içeriğini inceleyebilirsiniz.

TürAksiyonFantastikDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDamian
Kindler
OyuncularAurora
Burghart
Tamara
Taylor

12. La Révolution

En İyi Netflix Korku Dizileri

Dizi 18. yüzyılın Fransa'sını konu almıştır. Fransa'da yaşanacak devrimden önce meydana gelen hastalık tüm ülkeyi etkisi altına almıştır. Bu hastalık asiler ve aristokratlar arasında bir savaşa neden olacaktır. Dizi ile ilgili daha fazla bilgi için La Revolution dizisi içeriğini inceleyebilirsiniz.

TürAksiyonKorkuDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen Jérémie
Rozan
Edouard
Salier
OyuncularMarilou
Aussilloux
Coline
Beal
Amir
El Kacem

13. Kingdom 

En İyi Netflix Korku Dizileri

Kore dizileri kategorisinde de olan Kingdom dizisi, Kore Krallığını izleyiciye yansıtıyor. Kral ağır bir hastalık geçirmektedir. Bu sırada halk arasında bir hastalık yayılır ve ülke zor durumdadır. Halkın umudu tahtın varisi olan genç prenstir.

TürKorkuTarihGerilim
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenKim
Seong-hun
OyuncularJi-hoon
Ju
Ryu
Seung-Ryong
Doona
Bae

14. Marianne

Netflix Korku Dizileri

Ünlü korku yazarı doğduğu ve büyüdüğü kasabaya yeniden gelmiştir. Güzel bir hayat geçirirken paranormal olaylar yaşamaya başlar. Rüyalarına giren ve kendisine musallat olan ruh hayatını alt üst edecektir.

TürGerilimKorku
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSamuel
Bodin
OyuncularVictoire
Du Bois
Lucie
Boujenah
Tiphaine
Daviot

15. Haven

Netflix Korku Dizileri

Haven bir sahil kasabasıdır ve kasabaya bir lanet dadanmıştır. FBI ajanı Audrey Parker ve şerif, sorunların ölümcül nedenlerini bulurken, bu sorunlarla başa çıkmak zorundadır.

TürDramFantastikSuç
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2025
YönetmenShawn
Piller
T.W.
Peacocke
OyuncularEmily
Rose
Lucas
Bryant
Eric
Balfour

16. American Horror Story 

Netflix Korku Dizileri

Dizinin merkez konusu deliler, lanetli evler, doğa üstü varlıklar ve akıl hastaneleridir. Her sezonunda farklı bir senaryo ile karşımıza çıkmaktadır.

TürFantastikGerilimKorku
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenRyan
Murphy
Brad
Falchuk
OyuncularSarah
Paulson
Emma
Roberts
Billie
Lourd

17. The Twilight Zone 

Netflix Korku Dizileri

Dizi 1959 ve 1964 yılları arasında geçmektedir. Dizide 5 sezon boyunda birbirinden bağımsız ve farklı konular ele alınmıştır.

TürKorkuFantastikBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJordan
Peele
OyuncularMarco
Ramirez
Simon
Kinberg
Jordan
Peele

18. Ghoul 

Netflix Korku Dizileri

Nida Rahim, sorgulama uzmanıdır. Askeri bir üsse gelir ve burada tutulan teröristleri sorgulamak ister ancak bunlardan bazıları dünya dışı varlıklardır.

TürKorkuFantastikDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPatrick
Graham
OyuncularRadhika
Apte
Manav
Kaul
Rohit
Pathak

19. Santa Clarita Diet 

Netflix Korku Dizileri

Joel ve Sheila, şehrin en iyi iki emlakçısıdır. Sheila trajik bir olay yaşar, ikilinin hayatı değişir. Artık çiftin yaşamında ölüm kavramı bulunmamaktadır.

TürKomediFantastikKorku
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenVictor
Fresco
OyuncularDrew
Barrymore
Timothy
Olyphant
Liv
Hewson

20. Penny Dreadful

Netflix Korku Dizileri

Dizide Dr. Frankenstein, Dracula ve Dorian Gray gibi sinema dünyasının ilginç karakterleri yer almaktadır. Bu ekip Londra’da meydana gelen olaylara karşı birlikte hareket etmektedir.

TürKorkuPolisiyeFantastik
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJohn
Logan
OyuncularEva
Green
Josh
Hartnett
Timothy
Dalton

21. Dead Set 

Netflix Korku Dizileri

Bir zombi salgını meydana gelir. Bir ev içerisinden çıkamayan bir arkadaş grubunun ise bu zombi salgınından haberi yoktur. Dizide zombi salgını sonrası arkadaşların hayat mücadelesi anlatılır.

TürKorkuKomediDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenYann
Demange
OyuncularJaime
Winstone
Riz
Ahmed
Liz May
Brice

22. Mindhunter

Netflix Korku Dizileri

FBI’ın iki özel ajanı olan Holden Ford ve Bill Tench, 1970’li yıllarda meydana gelen cinayetleri ce suçları araştırmaya başlar. İki ajan o kadar çok vaka araştır ki suç bilimi adına birçok yöntemi su üzerine çıkartırlar.

TürGerilimDramPolisiye
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoe
Penhall
OyuncularJonathan
Groff
Holt
McCallany
Anna
Torv

23. Z Nation 

En İyi Netflix Korku Dizileri

2014-2019 yılları Netflix zombi dizileri kategorisinde izleyiciyle buluşan sürükleyici yapımlardan Z Nation... Zombi virüsü dünyayı sarmıştır. Herkese bulaşmış haldedir ancak sadece 1 kişiye bulaşmamıştır. Bir grup insan temiz halde olan bu kişiyi dünyanın diğer ucuna götürmeyi amaçlamaktadır.

TürDramKorkuAksiyon
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKarl
Schaefer
Craig
Engler
OyuncularKellita
Smith
DJ
Qualls
Keith
Allan

24. Glitch 

En İyi Netflix Korku Dizileri

TürDramFantastik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenTony
Ayres
OyuncularPatrick
Brammall
Genevieve
O'Reilly
Emma
Booth

25. Ghost Wars 

Netflix Korku Dizileri

Paranormal güçlerin hakimiyetinde yer alan ve Alaska gibi uzak bir kasabada geçen bir hikayemizde Roman Mercer’in hayatın karşımıza çıkmaktadır. Dizide, Roman’ın, kasabaları devasa bir insan avından kurtarmak için kafasının içinde şeytanlardan kurtulup bastırdığı özel güçlerini kontrol altına almayı öğrenmesi ve bir yandan da kasabalıların ön yargılarını kırması gerekmektedir. Son derece akıcı ve güzel bir hikayeye sahip olan Ghost War dizisi, kesinlikle izlemeniz gereken bir yapım…

TürKorkuFantastik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSimon
Barry
OyuncularAvan
Jogia
Kim
Coates
Luvia
Petersen

26. Slasher 

Netflix Korku Dizileri

Netflix'in gerilim dizileri listesinde de yer verdiğimiz Slasher, doğduğu küçük kasabaya geri dönen Sarah Bennet (Katie McGrath) adındaki genç bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Kahramanımız, anne ve babasını yıllar önce korkutucu bir şekilde cinayetle kaybetmiştir. Dizide, geçen yıllarda taklitçi bir katilin odak noktası olmuştur. Gerilim ve gizem dolu bu etkileyici yapımı mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürGerilimKorku
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAaron
Martin
OyuncularLeslie
Hope
Jim
Watson
Christopher
Jacot

27. Scream 

Netflix Korku Dizileri

Bir döneme damgasına vuran Çığlık filmi serisinin devam dizisi konumunda olan Scream dizisinde, Lakewood’da bir siber alem zorbalığı geçmişe dair ürpertici izler taşıyan bir cinayetle sonuçlanır. Bu cinayetin bazı sonuçları olacaktır ve bu durum hem ürpertici hem de korkutucu bir hal almaya başlayacaktır. Netflix'in gizem dizileri arasında oldukça popüler olan bu yapımı özellikle izleminizi tavsiye ediyoruz.

TürGizemKorkuKomedi
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenIan
Brennan
Brad
Falchuk
Ryan
Murphy
OyuncularEmma
Roberts
Lea
Michele
Abigail
Breslin

28. Chilling Adventures of Sabrina

Netflix Korku Dizileri

Korku ve gençlik dizileri türünü seven okurlarımız Netflix'in iddialı yapımı Chilling Adventures of Sabrina... Dizide, kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışan kadının hikayeleri izleyiciye aktarılmaktadır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

TürDramKorkuFantastik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRoberto
Aguirre-Sacasa
OyuncularKiernan
Shipka
Ross
Lynch
Miranda
Otto

29. The Haunting of Hill House 

Netflix Korku Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler arasında gerilim dolu sürükleyici bir yapım The Haunting of Hill House, Shirley Jackson’ın aynı adlı ünlü kitabının modern bir uyarlaması olarak seyirciyle buluştu. Dizide, 1992 yılında bir aile Tepedeki Ev (Hill House) isimli köşke taşınır. Hugh ve eşi Olivia Crain, çocukları Steven, Shirley, Theodora (Theo), Luke ve Eleanor (Nell) ile evde birçok huzursuzlukla yaşamaktadır. Yaşanan olaylardan sonra aile evi terk etmek zorunda kalır. Aradan tam 26 yıl geçer ve köşk ile ailenin bağları hiçbir zaman kopamamıştır… The Haunting of Hill House linkine tıklayarak dizi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

TürDramKorkuGizem
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMike
Flanagan
OyuncularMichiel
Huisman
Carla
Gugino
Henry
Thomas

30. Stranger Things 

Netflix Korku Dizileri

Son yılların en çok izlenen yabancı dizi önerileri arasında yer alan Stranger Things, izleyicileri 80’li yıllara götürmektedir. Gerilim, gizem ve korku dolu sahneleri içerisinde barındıran başarılı yapım. 80’li, yılların korku filmlerine de zaman zaman selam çaktığı görülebilmektedir. Günümüzde korku ve gizem dizisi bulmakta zorlanan okurlarımız, Netflix Orijinal Dizileri arasında yer alan Stranger Things’i mutlaka tercih edebilirler. Dizi hakkında ilginç bilgilere ulaşmak için Stranger Things dizisi linkine tıklamanız yeterli olacaktır.

TürDramFantastikGerilim
IMDb8,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Duffer
Ross
Duffer
OyuncularMillie
Bobby Brown
Winona
Ryder
Finn
Wolfhard

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum