Netflix Yapımı En İyi 44 Belgesel Dizi Önerisi | 2024

Netflix belgeselleri tıpkı diziler ve filmler gibi büyük rağbet görmektedir. İşte, ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken en iyi Netflix belgeselleri…
Netflix Yapımı En İyi 44 Belgesel Dizi Önerisi | 2024

İzlenmesi Gereken En İyi Netflix Belgeselleri Listesi

Sizler için özenle hazırladığımız bu içerikte en az Netflix dizileri ve Netflix filmleri kadar izleyici kitlesi bulunan birbirinden başarılı belgeselleri bulabilirsiniz. İçeriğimizde yer alan belgeseller; netflix suç belgeselleri, netflix cinayet belgeselleri, netflix spor belgeselleri, netflix sağlık belgeselleri ve netflix uzay belgeselleri kategorisinden özenle seçilmiştir. İşte, Netflix Türkiye'de yayınlanmış tüm zamanların en iyi Netflix Belgeselleri...

Netflix Belgesel Öneri;

1. Nightmare of The Wolf – Yaratık Ansiklopedisi

Netflix Belgeselleri
The Witcher dizisini, oyununu ve kitabını bilmeyen yoktur. Bünyesinde barındırdıkları yaratıkları hatırlamak ve unutmamak ise biraz zordur. Bu yaratıkların tüm detaylarını ve güçlerini ise bu belgesel ile öğrenmeniz mümkündür. Mantikorlar, hayaletler, kurt adamlar ve daha nice köklü, karanlık ve mitolojik yaratıklar listesi ellerinizde.

TürAnimasyonBelgesel
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenKwang
II Han
OyuncularTheo
James
Lara
Pulver
Mary
McDonnell

2. Woodstock’99: Tam Bir Felaket

Netflix Belgeselleri
1969 yıllarında Woodstock sadece barış ve müzikten ibaret olan bir gruptu. Ancan 1999 yıllarına girildiği anda, günlerce süren öfke, isyan ve büyük bir zarar ortaya çıkar. Bu zarar, isyan ve öfke ile büyük felaketler gün yüzüne çıkarken işler düşünüldüğünden de kötü gider.

TürSosyalAmerikanBelgesel
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJamie
Crawford
OyuncularAnanda
Lewis
John
Scher
Micheal
Lang

3. Chef's Table: Pizza 

Netflix Belgeselleri
Pizzaları kim sevmez ki? Dünyanın dört bir yanında en iyi pizzalar ise bu belgesel ile sizlerle! Bu pizzaları hazırlayan ünlü şefler ve her diliminde tutkularını, yaratıcıklarını ve emeklerini kattıklarını anları tüm detayları ile sizlerle, bu belgeselde.

TürYemekBelgesel
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
McGinn
OyuncularSarah
Minnick
Chris
Bianco
Franco
Pepe

4. İnsan: İçimizdeki Dünya

Netflix Belgeselleri
Yaşadığınız bedeni hiç düşündünüz mü? Nasıl bileşenlerden oluştuğu ve bu bileşenlerin nelere sebep olduğu her zaman bir soru işareti olarak kalacaktır. Bu belgesel ile biraz da olsa insan bedeninde yer alan kusursuz işleyişi çözebileceksiniz. Son teknoloji ürünü bilimsel gelişmelerden ve etkileyici öykülerden oluşan bu belgesel ile doğumdan ölüme olan kader çizginiz gözlerinizin önünde olacak.

TürTıpSosyalBelgesel
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDan
Bromfield
OyuncularJad
Abumrad

5. Hindistan'ın Azılı Katilleri: Delhi Kasabı

Netflix Belgeselleri
Azılı katiller istesek de istemesek de her ülkede veya her şehirde bulunmaktadır. Hindistan’da ise azılı katiller bir o kadar fazlalaşmış durumdadır. Bir gazeteci bu katillerin yaptığı cinayetleri araştırırken şüpheli bulunan davaların hemen hemen hepsi kapanmış durumdaydı. Gizli bir günlük bulunması ile, 13 kurban daha olduğu ve bu yamyamlığın var olduğu ortaya çıkmıştır.

TürSuçBelgesel
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAyesha
Sood
OyuncularBunny
Adhikari
Manjit
Singh
Jitendra
Sharma

6. Top Secret UFO Projects: Declassified

Netflix Belgeselleri
Dünya’da yalnızca insanların yaşadığını düşünmek ve bunu hayal etmek pek mümkün değildir. Özellikle de eski çağlardan kalmış devasa yapımları incelediğinizde uzaylıların var olduğuna dair büyük inanışlar içerisine girebilirsiniz. Uzaylılar ile iletişime geçildiği büyük güçler tarafından reddediliyor olsa bile, UFO’ların varlığına inanan milyonlarca insan bulunur. Peki, ya gerçeklerse?

TürAmerikaUzayBelgesel
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenPetr
Vachler
OyuncularRobert
Polo
Richard
Dolan
Micheal
Salla

7. Dijital Yalanlar Ağı: Ölüm, Suç ve İnternet

 Netflix Belgeselleri
İnternet her yenilen teknoloji ile daha da köklü bir platform haline gelmektedir. Öyle ki internet içerisinde yer alan dolandırıcılıklar, cinayetler ve daha nice akıl almaz kötülükler herkesin hayatını etkilemektedir. Sanal olarak başlayan bu kötülükler ne kadar gerçek olabilir ki? Ve tüm dünyayı derinden etkileyebilecek ne denli olayların başlangıcı meydana gelebilir ki?

TürSosyalSuçBelgesel
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrain
Knappenberger
OyuncularAaron
Kuban
Jerrod
Paige
Molly
McKew

8. Gelmiş Geçmiş En Kötü Oda Arkadaşı

Netflix Belgeselleri
Şiddet eğilimli sahtekarlar, soğuk kanlı katiller. Gerçeklik ile birebir olan bu öyküler dizisinde hayal edemeyeceğiniz kadar korkunç birliktelikler sizleri bekliyor. Oda arkadaşlarınızın her ne kadar masum olmasını isteseniz bile bazen düşündüğünüz gibi gitmez hiçbir şey. Bu belgeselde de hayatlarında başlarına gelebilecek en kötü ev arkadaşlıkları izleyeceksiniz.

TürSuçBelgesel
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenDomini
Hofmann
OyuncularJohn
Cabrera – Judy
William
P. Wood

9. İtaatkar Çocuklar

Netflix Belgeselleri
Son Zaman Azizleri Köktendinci Kilisesi’nde var olan çirkin ve sarsıcı olaylar ortaya çıkmaya başlar. Warren Jeffs’in bu yükseliş ve sarsıcı suçlardan hüküm giymesinin alt yapısında nelerin olduğunu ve ceza alabilmesi için neler yapıldığı hakkında tüm odaklar bu belgesel ile bulunmaktadır.

TürSuçBelgesel
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRazhel
Dretzin
Grace
McNally
OyuncularMike
Watkis
Sam
Brower
Marco
Colosimo

10. İnternetin En Çok Nefret Edilen Adamı

Netflix Belgeselleri
İnternetin karanlık yüzü maalesef ki her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Özellikle de internet üzerinden var olan sevgililiklerin ardından kötü olaylar da peşin sıra gelmektedir. Kızının fotoğraflarını bir intikam pornosu sitesinde bulan anne, bu site içerisinde bulunan kızının fotoğraflarını kaldırmak için uğraş vermeye başlar. Lakin sitenin zalim kurucusu bu durumu pek de beğenmez ve annenin kampanya başlatması ile her şey daha garip bir hal almaya başlar.

TürSuçBelgesel
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRob
Miller
OyuncularHunter
Moore
Charlotte
Laws

11. I Am a Killer

Netflix Belgeselleri
Cinayetten hüküm giymiş olan insanlar ile konuşmak istemiş miydiniz? Neden öldürdüklerini ve bunların altındaki gizemleri araştırmak, hoş olmaz mıydı? Bu belgesel ile cinayetten hüküm giymiş ve idam cezasına çarptırılmış mahkumların hayatları sizlerle. Neden sorusunun cevabını bulmak istediğiniz gibi, mahkumlar birincil ağızdan tüm her şeyi sizlere sunmaktadır.

TürSuçBritanyaBelgesel
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFranckie
Williams
OyuncularLindsay
Haugen
Mark
Arthur
Linde
Lee Couch

12. Zihninizi Nasıl Değiştirirsiniz?

Netflix Belgeselleri
Zihnimizi zorlarsak neler elde edebiliriz? Düşündüklerimiz ile yaptıklarımız her zaman bir midir? LSD psilosibin, MDMA ve meskalin gibi psikedelik maddelerin tarihini ve kullanım alanlarının incelendiği bu belgeselde, zihniniz ile ilgili çok farklı şeyler öğreneceksiniz.

TürSağlıkBilimBelgesel
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMicheal
Pollan
OyuncularPaul
Stamets
Rick
Doblin

13. The Movie That Made Us

Netflix Belgeselleri
İzlediğiniz filmlerin nasıl yapıldığını merak ettiniz mi? Bu belgesel ile gişe rekortmeni filmlerin nasıl yapıldığını gözlerinizle göreceksiniz. Bu filmlerin ortaya çıkma süreçleri, ortaya çıkan oyuncuları, yönetmenleri ve sektörü en iyi şekilde tanımanız için büyük bir fırsat ellerinizde.

TürAmerikanBelgesel
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenBrian
Volk-Weiss
OyuncularDanny
Wallace
Ryan
Turek
Chris
Columbus

14. Erime: Nükleer Felaketin Eşiği

Netflix Belgeselleri
Nükleerler günümüz dünyasında kullanılmaya başlandı. Lakin geçmişten bu yana insanları etkilemeye devam eden nükleerler yıllar öncesine dayanan bir geçmişe sahip. Pensilvanya’da bulunan Three Mile Adası nükleer santraller ile ün kazanmıştır. Bu ünün yanında nükleer santral kazası meydana gelerek birçok insanın yaşamı kaybolmuştur. Bu kazaya tanıklık edenler ve olayların öncesiyle sonrasını yaşayanlar bu belgesel sayesinde sizlere tüm gerçekleri sunmaktadır.

TürSosyalTarihBelgesel
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKief
Davidson

15. Burari Vakası: Bir Ailenin Gizemli Ölümü

Netflix Belgeselleri
Koca bir ailenin birdenbire öldüğünü düşünün. İntihar mı, cinayet mi yoksa başka bir şey mi olduğu bilinmeyen ölümler peş peşe gelmektedir. Bu belgesel ile Delhi’deki bir ailenin 11 üyesinin ölümleri detaylıca incelenmektedir. Bu detaylar gün yüzüne çıktıkça tüyler ürpertici gerçekler ve birbirinden ilginç teoriler de bulunmaya başlanıyor.

TürSuçHindistanBelgesel
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenLeena Yadav

16. Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes

Netflix Belgeselleri
Her insan güçlü bir kişiliğe ve çevreye sahip olmayı ister. John Wayne’de bu isteğini güçlü kişiler ile düşüp kalkarak tamamlamaktadır. Lakin kurbanlarını bu güçlü kişiler arasında savunmasız olanlardan seçer. Yüzündeki büyük gülümseme aslında sadist bir seri katil olduğunu saklamaktadır.

TürSuçAdaletBelgesel
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJoe
Berlinger
OyuncularJohn
Wayne Gacy

17. Neredesin D.B. Cooper?

Netflix Belgeselleri
Hava korsanı terimini duymuş muydunuz? 1971 yıllarında yaşayan bir hava korsanı, çanta dolusu bir para ile paraşüt yardımı alarak uçaktan atlıyor ve bir daha asla bulunmamak üzere yakayı kurtarıyor. Bu adamın kim olduğu ve bulunması için ellerinden gelenin yapılmasını anlatan bu belgesel ile, yıllar sonrasında da büyük bir gizeme ev sahipliği yapacaksınız.

TürSuçBelgesel
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarina
Zenovich
OyuncularTom
Colbert
Bryan
Burrough
Billy
Jensen

18. Az Önce Babamı Öldürdüm

Netflix Belgeselleri
Babalar herkes için büyük bir öneme ev sahipliği yapar. Lakin bu durum her zaman aynı sonuçlar içerisinde yer almaz. Babasını öldüren Anthony Templet mahkemede bu durumu inkar etmez. Ama bunu neden yaptığını basit bir şekilde anlatamaz. Çünkü bu durumun gerçek nedeni aile üyeleri dışında daha fazla kişiyi de etkilemektedir.

TürSosyalSuçBelgesel
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSkye
Borgman

19.  Winter of Fire Ukraine’s Fight for Freedom 

Netflix Belgeselleri

Netflix yapımı en iyi belgesellerden biri olan Winter of Fire'da Ukrayna'nın özgürlük mücadelesi konu edilmiştir. Rus işgali ve Rus yandaşlığı sebebiyle körüklenen Onur Devrimi hükümetin Avrupa'ya karşı olmasıyla başlamış ve 92 gün boyunca devam etmiştir. Hükümetin ve polisin sert mücadelesi ile kanlı bir devrime dönüşen Ukrayna'nın özgrlük direnişi gerçek görüntülerle anlatılıyor. 

TürSosyalUkraynaSavaş
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenEngeny
Afineevsky
OyuncularHis
Beatitude
Sviatoslav
Said
Barbara
Goenaga

20. The Last Dance 

Netflix Belgeselleri

The Last Dance belgeselinde basketbol’un efsanesi haline gelen Michael Jordan ve 90’lı yılları kasıp kavuran Chicago Bulls takımı anlatılıyor. Basketbol severlerin unutamadığı 97-98 sezonu NBA serisinde Chicago Bulls takımının her maçtan önce ve sonra kayda alınan görüntüleri belgeselde izleyiciye sunuluyor. Son yılların en çok ilgi gören yapımı ile ilgili bilinmeyenleri öğrenmek için "Netflix The Last Dance Hakkında Bilgi" içeriğini okuyabilirsiniz.

TürSosyalAmerikanSpor
IMDb9,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJason
Hehir
OyuncularMichael
Jordan
Phil
Jackson
Scottie
Pippen

21. Coronavirüs Explained 

Netflix Belgeselleri

Dünyayı kısa sürede etkisi altına alan korona virüs hakkında araştırmalar ve korunma yolları bu belgeselin konusudur. Belgeselde virüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarını ve bu hastalığın ruh sağlığına etkileri de anlatılmaktadır. Netflix'in en çok izlenen belgeseli hakkında editörlerimiz özenle hazırladığı içerik "Netflix 'Coronavirus, Explained' Belgeseli Hakkında Yorumlar" içeriğini mutlaka okumanızı öneririz.

TürSosyalTıp
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularIdris
Elba
Laura
Linney

22. Pandemic: How to Prevent an Outbreak

Netflix Belgeselleri

Pandemi hastalıklarının anlatıldığı ve bu süreçlerde çalışan sağlık personellerinin konu edildiği Pandemic: How to Prevent an Outbreak belgeseli 2020 yılında karşımıza çıkan korona virüs hastalığına dair bilgiler veriyor. Özellikle İnfluenza ile savaşı anlatan bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

TürSosyalTıp
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularSyra
Madad
Jake
Glanville
Sarah
Ives

23. Formula 1 Drive to Survive

Netflix Belgeselleri

Çoğu insanın tutkyla takip ettiği Formula 1 yarışlarının arka planında yatan mücadeleler bu belgeselin konusudur. Formula 1 takımları, pilotları ve araç sahipleri her sezonun öncesinde büyük bir hazırlık çalışmasına başlarlar. Karşılarına çıkan birçok soruna rağmen pistte yarışmak için adeta savaşan insanları Formula 1: Drive to Survive belgeseli sayesinde izleyebilirsiniz.

TürBritanya
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularWill
Buxton
Jack
Nicholls
Lewis
Hamilton

24. 2. Dünya Savaşının En Önemli Olayları

Netflix Belgeselleri

İkinci dünya savaşına merak duyanlar için izlenilesi bir yapım olan bu belgeselde peral Harbor baskınından savaşın son günlerine kadar çekilen tüm görüntüler renklendirilmiş bir biçimde izleyiciye sunuluyor. Netflix’te yayınlanan belgesel 2019 yılının en çok izlenen yapımlarındandır.

TürSavaş
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularDerek
Jacob

25. Sosyal İkilem 

Netflix Belgeselleri

Bilimsel araştırmalara dayanan bu belgeselde sosyal ağların insan hayatına etkilerine dair bilgiler veriliyor. Teknolojiyle birlikte hayatınıza giren ve yaşantımıza yön veren sosyal ağların arka planında neler yaşandığını da bu belgeselde görmekteyiz.

TürBilim
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJeff
Orlowski
OyuncularTristan
Harris
David
Coombe
Jeff
Seibert

26. 72 Dangerous Animals: Latin America

Netflix Belgeselleri

Güçlü kediler, yok edilemeyen örümcekler ve et eriten çukur yılanları. Bu belgesel Latin Amerika’da bulunan en tehlikeli yaratıkları izleyicilere aktarıyor.

TürAvusturalyaBilimDoğa
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2017
Yönetmen-
OyuncularBob
Brisbane
Vidal
Haddad

27. Cooked 

Netflix Belgeselleri

Yemek üzerine kurulu olan belgeselde ünlü yemek yazarı Michael Pollan buğulama ve demleme konusunda denemeler yaparken, yemeklerin nasıl dönüşüp dünyayı şekillendirdiğini anlatıyor.

TürYemekSosyal
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen-
OyuncularMichael
Pollan
Samin
Nosrat
Isaac
Pollan

28. Salt, Fat, Acid, Heat 

Netflix Belgeselleri

Ödüllü kitaptan uyarlanan belgesel, yemek yapmanın özünü ve yemeği yaparken kullanılması gereken hayati malzemeleri anlatıyor.

TürGezi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularSamin
Nosrat

29. Tales By Light 

Netflix Belgeselleri

Her güçlü görüntünün ardında güçlü bir hikaye vardır. Keşfi, fotoğrafçılığı ve doğayı birleştiren bu belgeselde Avustralya’dan ve dünyanın dört bir yanından fotoğrafçılar anlatılıyor.

TürSosyalAvusturalya
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen-
OyuncularArt
Wolfe
Angela
Scott
Jonathan
Scott

30. Dark Tourist

Netflix Belgeselleri

Yeni Zelandalı yapımcı ve gazeteci David Farrier dünyanın alışılmadık yerlerine ziyaretlerde bulunuyor Bu yerler nükleer bir göl ya da büyülü bir orman olabilir. İzleyicilere dünya üzerinde buraları da var dedirten bir belgesel.

TürSosyalYeni Zelanda
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularDavid
Farrier
Christian
Wolf
Scott
Michaels

31. Icarus

Netflix Belgeselleri

Yönetmen Bryan Fogel, dopingin gerçekten spor ve performans üzerindeki etkisini araştırmak ister. Bunun için amatör bisikletçi Fogel gönüllü olur ve üzerinde dopingi uygulamayı kabul eder. Bu sırada Rus bilim adamı Dr. Grigory Rodchenkov ile çalışan ikili şoke eden gerçeklerle karşılaşır. Rusya, devlet destekli doping programı uygulamaktadır ve bir skandal ortaya çıkar.

TürSporSuç
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBryan
Fogel
OyuncularBryan
Fogel
Dave
Zabriskie
Don
Catlin

32. Free Solo 

Netflix Belgeselleri

Belgesel Amerikalı kaya tırmanıcısını anlatmaktadır. Alex Honnold, El Capitan kayasına tek başına ve gönüllü olarak tırmanmaya çalışan ilk kişidir. Belgesel Alex’in tırmanış sırasında yaşadıklarını anlatmaktadır.

TürGeziMaceraBiyografi
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJimmy
Chin
Elizabeth
Chai Vasarhelyi
OyuncularAlex
Honnold
Tommy
Caldwell
Jimmy
Chin

33. Unnatural Selection

Netflix Belgeselleri

DNA yaşamın özü olarak kabul edilir. Belgesel DNA’yı sadece Hardvard’lı genetikçilerin değil aynı zamanda kötü amaçlı biohacker’lar tarafından da değiştirilebileceğini anlatıyor. 

TürSosyalBilim
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularDavid
Ishee
Jeffrey
Kahn
Jackson
Kennedy

34. Black Hole Apocalypse 

Netflix Belgeselleri

Kara deliklerin ne kadar önemli olduğunu anlatan belgeselde, Astrofizikçi Janna Levin, kara delik bilimini araştırıyor.

TürBilimDoğaUzay
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRushmore
DeNooyer
OyuncularJanna
Levin
Rainer
Weiss
Eilat
Glikman

35. Death Dive to Saturn 

Netflix Belgeselleri

Cassini uzay aracı on yıldan fazla süredir Satürn’ü araştırmaktadır. Cassini nefes kesen ve gizemli halkaların arasında dolaşırken, görüntüleri de izleyicilere aktarıyor.

TürBilimDoğaBritanya
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenTerri
Randall
OyuncularCraig
Sechler
Richard
French
Jonathan
Lunine

36. Making a Murderer 

Netflix Belgeselleri

Dizi tadında bir suç belgeseli olan Making a Murderer Steven Avery isimli bir gencin yıllar boyunca hapis yatmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını anlatıyor. Hikayeye göre genç bir kadın sahile doğru giderken darp edilir ve tecavüze uğrar o sırada abisiyle birlikte hurdalıkta çalışan Steven bir şekilde suçlu bulunur.

TürSosyalSuç
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2015
Yönetmen-
OyuncularSteven
Avery
Dolores
Avery
Laura
Nirider

37. Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Netflix Belgeselleri

Dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle takip edilen Dünya’nın Zorlu Hapishaneleri belgeseli, artık Netflix Belgesel dizileri kategorisinde kullanıcıları ile buluşuyor.  Şimdiye kadar toplamda 4’er bölüm ve iki sezondan oluşan Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri Raphael Rowe tarafından sunulup Brezilya, Ukrayna ve Papua Yeni Gine’de bulunan kötü bir şöhrete sahip olan hapishanelerde çekilmektedir.

TürSuçBritanya
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen-
OyuncularRaphael
Rowe
Paul
Connelly

38. Uyuşturucu Baronları 

Netflix Belgeselleri

Netflix belgesel dizileri arasında yer alan ve ilk günden itibaren izleyen herkesi şaşkına uğratmayı başaran Uyuşturucu Baronları Belgeseli, tarihin en azılı suç patronlarının ve onlarının korku saçan adamlarının hikayesinin gözler önüne sermektedir. Netflix’te kaliteli bir suç belgeseli izlemek isteyen kullanıcıların gerçek suç baronlarına yer verildiği Uyuşturucu Baronları belgeselini izlemesini tavsiye ederiz.

TürSuç
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularQuinn
Dalton
Jordan
Lawson
Razor
Rizzotti

39. Roman Empire 

Netflix Belgeselleri

Dünya tarihinde kültüründe oldukça önemli bir yeri olan Roma İmparatorluğu’nun en güzel dönemlerini anlatan belgesel, artık Netflix belgesel dizi kategorisinde izleyiciyle buluşuyor. Dizide tarihi ve efsaneleri oldukça başarılı bir şekilde harmanlamayı başaran yönetmen, aynı zamanda Komodus ve Jül Sezar’ın da şiddet dolu sanatlarını büyük bir ustalıkla izleyiciyle paylaşmaktadır.

TürSosyalTarih
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen-
OyuncularAaron
Irvin
Corey
Brennan
Jerry
Toner

40. Kötülük Dehası

Netflix Belgeselleri

Netflix’te yayınlanan ilgi çekici belgesellerden bir tanesi de 2003 yılında gerçekten yaşanan bombalı bir banka soygununu ele almaktadır. Belgeselde, yapılan soygunun arkasında nasıl bir şeytani zekanın olduğu ortaya çıkartılır. Bir solukta izleyeceğiniz dünyanın en güzel belgesellerinden bir tanesi olan Kötülük Dehası’nı artık Netflix kalitesiyle izleyebilirsiniz.

TürGizemSuç
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
Yönetmen-
OyuncularTrey
Borzillieri
Jerry
Clark
Jason
Wick

41. Küba’nın Özgürlük Hikayesi 

Netflix Belgeselleri

Her zaman onuru ve özgürlüğü için savaş veren bir ülke Küba… Küba’nın Özgürlük Hikayesi belgeseli, yabancı fatihlerin, özgürlük savaşçılarının ve soğuk savaş’ın siyasi entrikalarının ülkesinin çalkantılı tarihini anlatmaktadır. Eğer sizde, dünyanın en bilindik ve çalkantılı ülkelerinden bir tanesi olan Küba’nın Özgürlük Hikayesi’nin izlemek isterseniz Netflix Belgesel dizi kategorisinden erişebilirsiniz.

TürPolitik
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2016
Yönetmen-
OyuncularKen
Eaken
Jaime
Suchlicki
Jean
Pierre Clerc

42. Explained 

Netflix Belgeselleri

Amerika’da Vox tarafından çekilen bu aydınlatıcı belgesel içerisinde kripto paranın bir dönem yaşanan önlenemez yükselişi, insanlar tarafından uygulanan diyetlerin neden başarısız olduğu ve K-popun çılgın dünyası gibi birçok konuyu oldukça detaylı şekilde incelemektedir.

TürSosyalBilimDoğa
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJoe
Posner
Ezra
Klein
OyuncularEstelle
Caswell
Samira
Wiley
Maria
Bello

43. Kirli Para 

Netflix Belgeselleri

Netflix’in izleyiciyi kendisine bağlayan bir başka yapımı olan Kirli Para, iş dünyasının derinlerine işleyen hırs ve açgözlülüğü, mahkeme kayıtları, belgeler ve diğer kayıtlarla gün yüzüne çıkartıyor. Belgeseli izlerken, bütün olumsuzluklara rağmen büyük karlar elde etmek için her şeyi yapan firmaların gerçek hikayelerini de ortaya çıktığını fark ediyorsunuz. Belgeselin sonunda ise dev firmaların güçsüz olan avlarını nasıl ekarte ettiklerine ve nasıl kara para akladıklarına şahit oluyor sonunda da Trump Organization’a şahit oluyorsunuz.

TürSosyalSuç
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen-
OyuncularMatt
Taibbi
Fisher
Stevens
Alex
Gibney

44. Chef’s Table 

Netflix Belgeselleri

Bu Emmy adayı dizide yaratıcı yemekler ve lezzetli tatlılarla gurme baştan tanımlayan dünyanın faklı bölgelerinden en usta şeflerle tanışmaya hazır olun. Netflix belgeselleri arasında en çok tercih edilen Chef’s table mutfak işlerine ilgisi olanların kesinlikle ama kesinlikle izlemesi gereken bir yapım…

TürYemekAmerikanBelgesel
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularMassimo
Bottura
Francis
Mallmann
Dan
Barber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.