İzlenmesi Gereken En İyi Motivasyon Filmleri | 2024

Günlük hayatın insanlara verdiği stresten kurtulmak isteyenlere öneri niteliğinde hazırladığımız bu listede en iyi motivasyon filmlerini bulacaksınız.
İzlenmesi Gereken En İyi Motivasyon Filmleri | 2024

İzlerken Ufkunuzu Açacak İlham Veren En İyi Motivasyon Filmleri

Bu içeriğimizde etkileyici senaryolarıyla bilinen gücünüze güç, azminize azim katacak en iyi motivasyon filmlerinin bulacaksınız. Komedi filmleri ve dram filmleri arasından seçtiğimiz ve konusu motivasyonunuzu yükseltmeye yönelik olan filmler listemizi oluşturuyor. İşte sinema dünyasının en çok izlenen filmlerinin de arasında olduğu en iyi motivasyon filmleri…

 Motivasyon filmleri ne izlemeli?

1. Hustle

Motivasyon Filmleri
Bir yetenek avcısının hayatı sizlerle. Genç bir adam, haksız yere işinden kovulduğu anda yurtdışında yetenekli bir basketbolcunun varlığını keşfeder. Bununla birlikte hem kendisinin hem de yeni keşfettiği yeteneğinin NBA’de başarılı olabileceğini kanıtlamak için elinden geleni yapmaya hazır bir hale gelir.

TürKomediDramSpor
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaremiah
Zagar
OyuncularAdam
Sandler
Queen
Latifah
Ben
Foster

2. Home Team

Motivasyon Filmleri
Teknik direktör Sean, Bountygate skandalında ortaya çıkarttığı rolü ile 2012 sezonu için askıya alınır. Cezalı olduğu halde memleketine geri dönen Sean, 12 yaşındaki oğluyla yeniden bağlantı kurmak için elinden geleni yapmaya başlar. Artık Sean oğlunun okulunda yer aldığı futbol takımına koçluk yapmaya başladığında işleri tamamen değişir.

TürKomediSpor
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenCharles
Kinnane
Daniel
Kinnane
OyuncularKevin
James
Taylor
Lautner
Rob
Schneider

3. Evlen Benimle

Motivasyon Filmleri
Pop yıldızı olan Kat ve popüler müziğin bir numarası olan Bastian, çeşitli platformlarda yayın altında olacak evlilik törenleri ile evlenmek üzeredirler. Lakin düğünden kısa bir süre önce Kat aldatıldığını öğrenir. Haber ile yıkıma uğrayan Kat, konserine gelmiş olan matematik öğretmeni Charlie ile göz göze gelerek kendine beklenmedik umutlarla dolu bir gelecek belirlemeye başlar.

TürKomediMüzikalRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKat
Cairo
OyuncularJennifer
Lopez
Owen
Wilson
Maluma

4. Look Both Ways

Motivasyon Filmleri
Natali’nin hayatı üniversite mezuniyetinin arifesi ile bambaşka bir hal alır. İki farklı gerçeklikten birinde hamile kalıp mutlu bir ev hayatı sürmeye devam ederken ikinci gerçekliğinde hayallerinde yer alan Los Angeles’ta büyük kariyerlere imza atmaktır. Natalie için ikisi de birbirinden heyecanlı deneyimler ortaya çıkartırken kendisini yeniden keşfetmesi için bir şans elde eder.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenWanuri
Kahiu
OyuncularLili
Reinhart
Danny
Ramirez
Aisha
Dee

5. Liseye Dönüş

Motivasyon Filmleri
Bir amigo kız yarışması sırasında başının üstüne düşerek komaya giren bir genç kız, aradan geçen 20 yılın ardından komadan uyanır. Artık 17 değil 37 yaşında olan genç kadın, okul dansındaki statüsünü geri kazanmak için elinden geleni yapmaya hazırdı. O zamanlar elde edemediği tacını artık elde edebileceğine dair var olan adımları öğrendiğinde ise daha da hırslanır.

TürKomedi
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlex
Hardcastle
OyuncularRebel
Wilson
Angourie
Rice
Mary
Holland

6. Kurtarma Köpeği Ruby

Motivasyon Filmleri
Fazla enerjisinden kaynaklı ilk sahipleri tarafından bakılamadığı için derneğe yeniden bırakılır. Sevimli Ruby çabucak sahipleniyor olsa da sürekli yeniden derneğe bırakılır. Memur Deniel, sürekli sahiplenilip geri bırakılan yavru köpeği son kez sahiplenerek kendisine ortak olarak belirler. Artık yeni ortağı ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçmeye başlarlar.

TürBiyografiDramAile
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKatt
Shea
OyuncularGrant
Gustin
Scott
Wolf
Kaylah
Zander

7. Asfaltın Kralları

Motivasyon Filmleri

1960’lı yıllarda geçen bu başarı hikayesinde 24 saatlik akıl almaz bir Ford V Ferrrari mücadelesine konu olan Le Mans yarışı gerçek hikaye olarak izleyiciye yansıtılmaktadır. Asfaltın Kralları filmi, uzun yıllardır pistlerin hakimi olan Ferrari’yi yenmek isteyen Ford takımın başına Carroll Shelby’i ve pilotluğa Ken Miles’i getirir. Bu ikili uzun araştırmalar ve çalışmalar sonucu usta işi bir motor ortaya çıkarırlar ve mucizelere imza atarlar.

TürBiyografiDram
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJames
Mangold
OyuncularMatt
Damon
Christian
Bale
 Caitriona
Balfe

8. The Professor and the Madman

Motivasyon Filmleri

Motivasyon filmleri listesinde yer alan bu unutulmaz yapımda Oxford ingilizce sözlüğünün ortaya çıkışının ardında yatan gerçekler ve başarı öyküsü anlatılıyor. Gece gündüz durmadan çalışan ve ortaya kapsamlı bir sözlük çıkarmak isteyen profesör James Murray bu süreçte akıl hastanesinde ayatn Dr. W.C. Minor’un sözlük çalışmalarını elde eder. İkili arasındaki bağ giderek artar ve ortaya Ocford sözlüğü çıkar.

TürDramBiyografi
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFarhad
Safinia
OyuncularMel
Gibson
Sean
Penn
Eddie
Marsan

9. The Boy Who Harnessed the Wind 

Motivasyon Filmleri

Gerçek bir hayat hikayesinden sinemaya aktarılan bu filmde maddi imkansızlıklardan dolayı henüz 13 yaşında okulu bırakmak zorunda kalan William Kamkwamba’nın hayat mücadelesini izliyoruz. Afrika’nın ücra köşelerinden biri olan Malavili’de yaşayan William hem ailesini hem de köyünü kuraklıktan kurtaracak olan rüzgar gülünü yapmak için çalışır. İlk başta babasının dahi karşı çıktığı bu fikir William’ın ısrarıyla gerçekleşir ve rüzgar jeneratörü yapmayı başaran William köye su getirmeyi de başarır. Film hakkında izleyici yorumları ve detaylı inceleme yazımızı okumak için The Boy Who Harnessed the Wind linkine tıklayınız.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularMaxwell
Simba
Chiwetel
Ejiofor
 Aïssa
Maïga

10. Mucize 2 Aşk 

Motivasyon Filmleri

İlk filmi ile izleyicisini hem güldüren hem de ağlatan Mucize serisinin ikinci bölümünde engelli bir adam olan Aziz ile görücü usülü evlendiği karısı Mızgin’in engellerinden kurtulma çabaları anlatılıyor. Köyde yaşadıkları sorunlar ve köy öğretmeninin telkinleri sonrası Batı’ya göç eden karı koca burada yeni bir hayata başlar. İlk zamanlar sıkıntılı geçen bu yeni hayatlarında edindikleri dostlar sayesinde mutluluğa kavuşacaklardır.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMahsun
Kırmızıgül
OyuncularMert
Turak
Biran Damla
Yılmaz
Ayda
Aksel

11. Radyoaktif 

Motivasyon Filmleri

Ünlü fizikçi Marie Curie’nin çalışmalarını ve hayatını konu edinen bu filmde radyumu keşfederek Nobel ödülü almasına kadar uzanan zorlu bir hikayeyi izliyoruz. Kocası Pierre Curie ile birlikte çalışmaya başlayan Marie kocasını kaybetmenin acısına rağmen bilimsel çalışmalarını bırakmaz. Bir diğer bilim insanı olan Paul Langevin ile adı çıkan Marie tüm bu dayatmalara ve karalamalara rağmen adını tarihe yazdırmayı başarmıştır.

TürDramRomantikBiyografi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMarjane
Satrapi
OyuncularRosamund
Pike
Sam
Riley
Aneurin
Barnard

12. The Founder 

Motivasyon Filmleri

John Lee Hancock tarafından yapılan filmin oyuncu kadrosunda Michael Keaton, Nick Offerman ve John Carroll Lynch gibi isimleri barındırmaktadır. Filmin konusu dünyaca ünlü fast food restoranı McDonald’s’ı azim, hırs ve fedakarlıkla dünyanın en büyük firmalarından biri haline getiren satış görevlisi Ray Kroc’un hikayesini anlatmaktadır.

TürDramBiyografi
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularMichael
Keaton
Nick
Offerman
John
Carroll Lynch

13. Steve Jobs 

Motivasyon Filmleri

Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple ‘ın kurucusu olan Steve Jobs’un hayat hikayesini ve başarı öyküsünün anlatıldığı bu film izleyenler için mükemmel bir motivasyon kaynağı olabilir. Walter Isaacson’un kitabından uyarlanan film Steve Jobs’un bilgeliğinin yanı sıra gözlerinde görülen hırsı ve azmi de yansımaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda Oscar’lı yönetmen Danny Boyle otururken başrolde ise Michael Fassbender rol almıştır.

TürBiyografiDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDanny
Boyle
OyuncularMichael
Fassbender
Kate
Winslet
Seth
Rogen

14. Tehlikeli Yürüyüş – The Walk 

Motivasyon Filmleri

Joseph Gordon Levitt, Ben Kingsley ve Charlotte le Bon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Tehlikeli Yürüyüş filmi ünlü Fransız ip cambazı Philippe Petit’in hikayesini anlatmaktadır. Adını ve fikirlerini dünyaya duyurabilmek için ilgi çekici bir şey yapmak isteyen Philippe Dünya Ticaret Merkezi kuleleri arasına çelik bir halat gerdirerek üzerinde yürümeye başlar. Dünyanın en tehlikeli yürüyüşü olarak görülen bu olay herkesin ilgisini çekmiştir. İdealleri için ölüme meydan okuyan Philippe Petit’in bu macerası mükemmel bir motivasyon kaynağıdır.

TürBiyografiDramMacera
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularJoseph
Gordon-Levitt
Ben
Kingsley
Charlotte
Le Bon

15. Her Şeyin Teorisi

Motivasyon Filmleri

Ünlü Fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking’in gençlik yıllarından itibaren hayat hikayesini konu edinen film izleyicilerine mükemmel bir motivasyon kazandırıyor. Yaptıklarıyla dünyayı kendine hayran bırakan Stephen Hawking çoğu insan tarafından örnek alınan bir dâhidir. Filmin konusu Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken tanışan Stephen ve Jane’in aşk hikayesini ön planda anlatıyor. Henüz 21 yaşında olmasına rağmen büyük bir hastalığın pençesine düşen Stephen buna rağmen Jane ile evlenerek çocuk sahibi oluyor. Yıllarca süren başarılarla dolu bu zorlu hayat mücadelesi beyaz perdeye çok iyi bir şekilde uyarlanmış. Filmin yönetmenliğini James Marsh yaparken Stephen Hawking rolünü de Eddie Redmayne canlandırmıştır.

TürDramBiyografi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenJames
Marsh
OyuncularEddie
Redmayne
Felicity
Jones
Tom
Prior

16. Cınderella Man

Motivasyon Filmleri

1930’lu yıllarda ekonomik buhranın yoksulluğa sebep olduğu yıllarda boksörlük yapan Jim’in ailesine bakabilmek için işçilik yapmak zorunda kalır. Hayalini bir kenara bırakan Jim bir süre bu işi yaptıktan sonra eski bir tanıdığını görür ve adam Jim’e büyük bir maç teklif eder. Jİm ve ailesi için mükemmel bir dönüm noktası olan bu teklif onu şampiyonluğa kadar taşıyacaktır. Azim ve iradenin ön plana çıktığı bu film cesaretinizi kaybettiğiniz anda motivasyonunuzu yükseltecek en güzel filmlerden biridir.

TürAksiyonDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenRon
Howard
OyuncularRussell
Crowe
Renée
Zellweger
Paul
Giamatti

17. Dallas Buyers Club 

Motivasyon Filmleri

Ron Woodrof uyuşturucu bağımlısı ve aynı zamanda Aıds olan bir hastadır. Doktorların 30 günlük ömür biçtiği Ron alternatif tıbba yönelerek kendi imkanlarıyla ömrünü bir nevi uzatarak 2191 daha yaşamış biridir. Bu başarının arkasında yatan hikaye ise bu filmin konusu olmuştur. 30 gün içerisinde ölüceği söylenen Ron ABD’de yasala olmayan ancak yurt dışında bulunabilen doğal ilaçlara ulaşabilmek için bir iletişim ve satış ağı kurar. Zamanla bu ağ yayılır ve birçok hasta devletin verdiği AZT’yi kullanmayı bırakır ve Doğal ilaçlara başvurur. Bu başarı hikayesi ilaç firmaları tarafından hoş karşılanmadığı için Ron’a karşı savaş başlatırlar. Filmin ana fikri ölüme ramak kalmasına rağmen hala yaşamak için çırpınmak gerektiğini mükemmel bir motivasyon örneği olan Ron ile birlikte işlemiştir.

TürDramBiyografi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJean-Marc
Vallée
OyuncularMatthew
McConaughey
Jennifer
Garner
Jared
Leto

18. Ölü Ozanlar Derneği 

Motivasyon Filmleri

Robin Williams, Ethan Hawke verobert Sean Leonard gibi isimlerin rol aldığı Ölü Ozanlar Derneği filminin konusu hayatlarını daha keyifli bir hale getirmek isteyen bir grup öğrencinin onlara destek olan İngilizce öğretmeni Keating ile birlikte şiir ve nitelikli edebiyat altında eserler ortaya koymalarını konu edinmiştir. Geri kafalılığa ve bağnazlığa karşı edebiyatla şiirle karşılık veren gençlerin bu çabası izleyenler için de mükemmel bir motivasyon kaynağı olmuştur.

TürDramKomedi
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenPeter
Weir
OyuncularRobin
Williams
Ethan
Hawke
Robert
Sean Leonard

19. Truman Show

Motivasyon Filmleri

Şimdiye kadar görülmemiş akıl almaz bir senaryoya sahip olan Truman Show filminin başrolünde ünlü aktris Jim Carrey rol almıştır. Güzel bir adada ütopik bir hayat süren halk günlerini keyifle geçirmektedir.  Truman da bu adanın insanlarından biri olup mütevazı bir hayat yaşamaktadır. Bir yolda gördüğü adamın ölen babası olduğuna emin olduğunu söyleyen Truman neye uğradığını şaşırmış bir halde yaşadığı dünyanın gerçekliğini sorgulamaya başlamıştır. Hikaye bu gelişmeyle devam ederken filmin televizyon kültürüne yapılmış en büyük eleştiri olduğunu da söylemeliyiz. Zeki insanların izlemesi gereken filmler arasında yer alan bu yapımı mutlaka izleme listenize ekleyebilirsiniz.

TürDramKomedi
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenPeter
Weir
OyuncularJim
Carrey
Laura
Linney
Natascha
McElhone

20. The Wolf Of Wall Street

Motivasyon Filmleri

Dünyaca ünlü yönetmen Martin Scorsese’nin en iyi filmlerinden biri olan Para Avcısı gelmiş geçmiş en iyi filmler arasına girmeyi de başarmıştır. Oyuncu kadrosunda Leonardo Di Caprio, Margot Robbie ve Jonah Hill gibi oyuncuları barındıran film Jordan Belford’un biyografisinden uyarlanmıştır.

Filmi; Wall Street’te komisyonculuk yapmaya başlayan Jordan Belford’un borsanın çökmesini fırsat bilerek borsada uyguladığı birkaç üçkağıtçılıkla kendisine ve yakın arkadaşlarına zenginliğin kapılarını sonuna kadar açmasını konu edinmiştir. Stratton Oakmont firmasını kurarak büyük bir servete erişen Jordan bu gidişatın bir gün çökeceğini ise hiç düşünmeden umarsızca para harcamaya devam etmektedir.

TürKomediBiyografi
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMartin
Scorsese
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jonah
Hill
Margot
Robbie

21. Braveheart

Motivasyon Filmleri
 

Mel Gibson’un hem yönettiği hem de başrolünde oynadığı savaş filmleri türünde efsanevi bu yapım, dünya sinemasına adını yazdırmayı başarmıştır. Filmin konusu halkına ve toprağına zarar veren İngilizlere karşı William Wallace ve ona tabi olan İskoçların bağımsızlık mücadelesi anlatılmıştır. 1995 yılında vizyona giren film hala dünya çapında popülerliğini korumaktadır.

TürBiyografiSavaşDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

22. 3 İdiots

Motivasyon Filmleri

Hindistan’ın en iyi okulu olan Mühendislik okuluna okumaya gelen 3 arkadaşın çılgınca hikayesinin anlatıldığı film dünya çapında büyük bir başarıya da imza atmıştır. Her dakikasını keyifle izleyeceğiniz filmin başrolünde ise Aamir Khan rol almıştır. Film ana merkezinde Rancho Chhanched karakterini almış ve onun önderliğinde 3 arkadaşın hayatta başarılı olabilmek için verdikleri zorlu ancak bir o kadar da eğlenceli mücadeleyi anlatmaktadır. Hint filmleri arasında adeta bir baş yapıt olan bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

TürKomediDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanKareena
Kapoor

23. Can Dostum 

Motivasyon Filmleri

Zengin bir iş adamının karısını kaybetmesinden sonra hayattan zevk alabildiği tek şey özgürlüğü hissettiren yamaç paraşütü olmuştur. Ancak bir gün yamaç paraşütü yaparken yaşanan kaza ile felç olan Philippe artık bakıcılara mahkumdur. Bu sırada hapisten yeni çıkan Driss’te kendisine yeni bir iş aramaktadır. Philippe için bakıcılık yapmaya başlayan Driss yatalak adamın hayatını son derece eğlenceli ve aktif bir hale getirecektir. Son derece komik bir senaryoya sahip olan bu acıklı hikaye motivasyon filmi izlemek isteyenlerin ve üzgün bir ruh halinde olanların mutlaka izlemesi gereken filmlerin başında geliyor.

TürKomedi
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenEric
Toledano
Olivier
Nakache
OyuncularFrançois
Cluzet
Omar
Sy
Anne
Le Ny

24. Forrest Gump

Motivasyon Filmleri

Robert Zemeckis’in sinema ya kazandırdığı unutulmaz eserlerden biri olan Forrest Gump filminin başrolünde Tom Hanks rol almıştır. Filmin konusu hasta bir çocuk olan Forrest Gump’ın bir şekilde başarıyı yakalaması, iyiliği ve saflığı anlatılmıştır. Tesadüf eseri katıldığı Vietnam Savaşında bile büyük başarılar elde eden Gump, Tom Hanks’in efsane oyunculuğuyla birlikte unutulmaz karakterler arasına girmiştir.

TürDramKomedi
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularTom
Hanks
Gary
Sinise
Robin
Wright

25. Esaretin Bedeli – The Shawshank Redemption 

Motivasyon Filmleri

En iyi filmler listesinde her daim üst sıralarda yer alan bir yapım olan Esaretin Bedeli başrolünde Tim Robbins ve Morgan Freeman rol almaktadır. Her koşulda izlenmesi halinde insanlara bir şeyler kazandıran bu film yaşama olan inancınızı ve motivasyonunuzu size geri kazandıracaktır. Filmin konusu kendisini aldatan karısı ve sevgilisini öldürmek suçuyla hapse atılan Andy Dufrense’nin hapishanede yaşadığı akıl almaz olayları anlatmaktadır.

TürDram
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTim
Robbins
Morgan
Freeman
Bob
Gunton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.