Mitolojik Filmler | En İyi 28 Fantastik Mitoloji Filmi

Antik Yunan, Eski Mısır ve İskandinav mitolojisinin konu edildiği en iyi filmleri listeledik. İşte IMDb puanı yüksek gelmiş geçmiş en iyi mitolojik filmler
Mitolojik Filmler | En İyi 28 Fantastik Mitoloji Filmi

Kendinizi Mitolojik Bir Dünyada Bulacağınız En İyi Filmler

Mitoloji dünyasının efsanevi karakterlerini ve anlatılan inanılmaz hikayeleri konu edinen en iyi ve unutulmaz mitoloji filmlerini bir araya getirdik. Listemizde Yunan mitolojisini, antik Mısır mitolojisini ve fantastik tanrıları anlatan filmler yer alıyor. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız mutlaka izlenmesi gereken mitoloji filmleri listesi…

Mitoloji Filmi Önerileri;

1. Kuzeyli

Mitolojik filmler
Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e devretmeye hazırlanıyordur. Lakin Aurvandil’in üvey kardeşinin tahtı ele geçirmek üzere hain planları ortaya çıktığında Amleth kendi canını zor kurtarır. Annesini kurtarmak ve imparatorluğu geri elde etmek için büyümeyi bekleyen Amleth, yirmi yıl geçtikten sonra köylere akın eden Viking savaşçısı olur. Köylerden birisinde tanıştığı bir kahin ile intikamını almak üzere uzun bir yolculuğa adım atar.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularAlexander
Skarsgard
Nicole
Kidman
Claes
Bang

2. Black Adam

Mitolojik filmler
Antik tanrıların kudretine denk özel bir güç kazanan ve binlerce yıl tutsak kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Black Adam sizlerle. Anti-süper kahraman olan Black Adam 5000 yıllık tutsaklığından sonra dünyadaki insanlara kendine özgü adalet biçimini uyarlamak üzere hareket etmeye başlar.

TürAksiyonFantastikBilim Kurgu
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularDwayne
Johnson
Aldis
Hodge
 Pierce
Brosnan

3. Üç Bin Yıllık Bekleyiş

Mitolojik filmler
Alithea’nın yolu İstanbul’da bir otel odasında şans eseri kavanoza hapsedilmiş bir cin ile kesişir. İkili bu otel odasında sohbet ederken Cin özgürlüğüne kavuşmak için Alithea’yı ikna etmeye çalışır. Cin, Alithea’nın yardımcı olması karşılığında üç dilek hakkı sunar. Teklifi kabul edip Cin’e yardım eden Alithea’nın dilekleri, zaman içinde yirmi yıl atlamayla sonuçlar. Artık ikilinin arasında beklenmeyen duygular ortaya çıkmaya başlar.

TürDramFantastikRomantik
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen George
Miller
Oyuncular Idris
Elba
 Tilda
Swinton
Aamito
Lagum

4. Brahmāstra: Part One – Shiva

Mitolojik filmler

Eski Hindistan’da Brahmanş topluluğunun insanları manevi silahları Bhamastra ile ilgilenirdi lakin yıllar geçtikçe insanlar bu durumu unutmaya başlar. Günümüzde Shiva’nın ateşle tuhaf bir bağlantısı olan ve ona asla zarar vermeyen DJ, Isha ile tanışır. Shiva aşkı ve kendini keşfetmeye karşı sunduğu arayışlar içerisindeyken, varlığını tehdit eden birçok şeytanı güçle de yüzleşmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAyan
Mukerji
OyuncularAmitabh
Bachchan
Shah
Rukh Khan
Deepika
Padukone

5. Aladdin 

Mitolojik filmler

Sihirli lambadan çıkan cin ve genç Aladdin’in macera dolu hikayesi filmin senaryosunu oluşturuyor. Mitolojik bir kahraman olan Alladdin ve sihirli cini filmde şehri birbirine kayıyor. Genç hırsız tesadüfen tanıştığı Prenses Jasmine’ye delicesine aşık olur. Bu sırada tüm ülkeyi büyük bir felaket beklemektedir. Aladdin ise herkesin kahramanı olacaktır. Ailecek izlenebilecek filmler türünde yer alan bu yapımı sıkılmadan izleyebileceğinizden emin olabilirsiniz.

TürMaceraFantastikAile
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularWill
Smith
Mena
Massoud
Naomi
Scott

6. The First King: Birth Of An Empire

Mitolojik filmler

Mitolojik ve tarihi filmler türünde sürükleyici bir yapım olan The First King: Birth Of An Empire, çiftçilikten gelip bir milletin kaderini değiştiren iki kardeşin hikayesini konu ediniyor. Romulus ve Remus isimli iki kardeş birbirlerine ölesiye sadık ve korumacıdırlar. Halklarının önderliğini üstlenen kardeşler bir ulusun yükselişini sağlayacaklardır.

TürDramTarih
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatteo
Rovere
OyuncularAlessandro
Borghi
Alessio
Lapice
Fabrizio
Rongione

7. Wonder Woman

Mitolojik filmler

Mitolojik unsurlarla dolu olan ve fantastik öğeler içeren bu filmde amazonların prensesi olan Wonder Woman kendi dünyasını kurtarmak için büyük bir savaşın içerisine girecektir. İnsan üstü yeteneklerini kullanarak düşmanlarına hezimet yaşatmayı planlayan kahramanımız bu sırada birçok şeyi de yeniden keşfedecektir. Süper kahraman filmleri arayan okurlarımız için 2007 yapımlı Wonder Woman iyi bir tercih olacaktır.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenPatty
Jenkins
OyuncularGal
Gadot
Chris
Pine
Connie
Nielsen

8. Clash of the Titans 

Mitolojik filmler

Perseus ve Hades’in karşı karşıya geldiği bu mitolojik filmde aksiyon ve heyecan dolu sahneler sizleri bekliyor. Bir tanrı olan ancak insanlar arasında yetişen Perseus, zalimliği ile bilinen Hades’e ve onun kötü emellerine karşı halkını korumak için harekete geçiyor. Perseus’un tek amacı Zeus’un güçlerini ele geçirmeye çalışan Hades’i engellemektir.

TürFantastikAksiyonMacera
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenLouis
Leterrier
OyuncularSam
Worthington
Liam
Neeson
Ralph
Fiennes

9. Malefiz

Mitolojik filmler

2014 yılında vizyona giren ve seri filmler listesinde de karşımıza çıkan yapım, topraklarını Stephan isimli düşmandan korumak isteyen kraliçe Malefiz’i konu ediniyor. Bir zamanlar çok güvendiği Stephan tarafında ihanete uğrayan ve topraklarını korumaya çalışan Malefiz hiç beklemediği bir ihaneti daha göğüsleyecektir. Kardeşi Aurora sayesinde Malefiz artık kötü kalpli bir prensese dönüşecektir.

TürFantastikMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRobert
Stromberg
OyuncularAngelina
Jolie
Elle
Fanning
Sharlto
Copley

10. Gods of Egypt 

Mitolojik filmler

Mısır mitolojisinde tanrıların birbirleriyle olan savaşını konu edinen 2016 yapımı filmde Nikolay Coster-Waldau, Gerard Butler ve Brenton Thwaites rol almıştır. Filmde karanlığın acımasız kralı Set mısır tahtını zorla devralır. Ülkeyi adeta cehenneme çeviren Set’in karşısında birkaç isyancı durmaktadır. Sevgilisi kral tarafından hapsedilen genç bir hırsız güçlü tanrı Horus’la birlik olup Set’i yenmeye çalışacaklardır.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb5,4
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAlex
Proyas
OyuncularNikolaj
Coster-Waldau
Gerard
Butler
Brenton
Thwaites

11. How to Train Your Dragon 

Mitolojik Filmler, Mitoloji Filmleri Önerileri

How to Train Your Dragon bir animasyon filmi olsa da mitolojik hikayesiyle büyük-küçük herkesin izlemesi gereken filmlerden bir tanesi. Film Vikingleri anlatmaktadır. Hikaye Bart adındaki köyde geçer. Köylerine sürekli olarak saldıran ejderhalar ile başları dertte olan Vikinglerin mücadelesi konu alınmıştır.

TürAnimasyonAksiyonMacera
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenDean
DeBlois
Chris
Sanders
OyuncularJay
Baruchel
Gerard
Butler
Christopher
Mintz-Plasse

12. Trollhunter 

Mitolojik Filmler, Mitoloji Filmleri Önerileri

Ormanda gizemli ayı cinayetleri görülür. Meraklı bir grup öğrenci de olayları anlamak için cinayetleri araştırır. Araştırmaları sırasında ayıdan daha tehlikeli olarak trollerin olduğunu öğrenen öğrenciler, trol avcısı olan bir kişiyi takip etmeye başlar.

TürDramFantastikKorku
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenAndré
Øvredal
OyuncularOtto
Jespersen
Robert
Stoltenberg
Knut
Nærum

13. The Minotaur 

Mitolojik Filmler, Mitoloji Filmleri Önerileri

Yunanistan’da geçen filmde Ariadne’nin yarı insan yarı boğa üvey kardeşi Asterion’un hikayesi anlatılmaktadır. Asterios’u öldürmeye çalışan Theseus da Atina ve Girit arasındaki kan borcunu bitirmeye kararlıdır.

TürDramFantastikKorku
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2008
Yönetmen Jonathan
Haswell
OyuncularChristine
Rice
Rebecca
Bottone
Pumeza
Matshikiza

14. O Brother, Where Art Thou?

Mitolojik Filmler, Mitoloji Filmleri Önerileri

Amerika’nın buhran yıllarında Ulysses Everett işlediği bir suçtan dolayı hapse atılır ve uzun süre hüküm giyer. Everett, hapisteki iki mahkuma dışarıda sakladığı 1.2 milyondan bahseder ve üçlü hapisten kaçar. Üçlünün peşlerinden giden Cooley’i atlatmaya çalışan 3 kafadarın başlarından mitolojik olaylar geçer.

TürMaceraKomediSuç
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenJoel
Coen
Ethan
Coen
OyuncularGeorge
Clooney
John
Turturro
Tim Blake
Nelson

15. Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief 

Mitolojik Filmler

Ünlü yönetmen Chris Columbus imzalı fantastik filmde babası Yunan mitolojik tanrısı Poseidon ve annesi sıradan bir ölümlü olan Percy’nin hikayesi anlatılıyor. Rick Riordan’ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmde Percy hırsız olmadığını ve gücünü kanıtlayabilmek için Zeus’un çalınan şimşeğini bulup getirmeye çalışır.

TürFantastikMacera
IMDb5,9
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenChris
Columbus
OyuncularLogan
Lerman
Brandon
T. Jackson
Pierce
Brosnan

16. Exodus: Gods and Kings

Netflix

Christian Bale, Joel Edgerton ve John Turturro gibi başarılı isimlerin başrolünde yer aldığı Tanrılar ve Krallar filminde Musa ve Ramses’in hikayesi anlatılır. Hikayesinde Mısır Mitolojisine ait örneklerin yer aldığı filmde anlatılmak istenen asıl olay ise Musa peygamberin Firavun olan Ramses’e karşı verdiği mücadeledir. Kardeş gibi büyüyen ancak öz kardeş olmayan Musa ve Ramses büyüdüklerinde biri Firavun olurken diğeri de yardımcısı olur. Ancak Musa’nın bir İbrani olduğunu öğrenen Ramses onu kızgın çöllerde ölüme terk edecektir. Tanrı tarafından görevlendirilen Musa ise İbranilerle birlikte Firavun’a karşı ayaklanır.

TürAksiyon
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRidley
Scott
OyuncularChristian
Bale
Joel
Edgerton
John
Turturro

17. Immortals 

Netflix

Yunan Mitolojisine ait konusuyla izleyicisini etkileyen ve muhteşem bir senaryoya sahip olan Ölümsüzler filminin başrolünde Henry Cavill, Mickey Rourke ve Luke Evans rol almıştır. Filmde Tanrılar ve insanlar, titanlara ve barbarlara karşı savaşmaktadır. Savaş Tanrısı Ares tarafından üretilen Epirus Yayı’nın peşine düşen Hyperion bu sayede tanrıları ve insanları yenebileceğini düşünmektedir. Ancak Hyperion’un karşısında Zeus tarafından tanrıların topraklarını koruması için seçilen Theseus vardır.

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTarsem
Singh
OyuncularHenry
Cavill
 Mickey
Rourke
 Luke
Evans

18. Hercules

Netflix

Aksiyon filmlerinin olmazsa olmazı Dwayne Johnson’un başrolünde yer aldığı Mitolojik filmde mitolojik karakter Herkül’ün hikayesi anlatılmaktadır. Düşmanlarına karşı birkaç arkadaşıyla birlikte mücadele eden Herkül, insanları her zaman olduğu gibi yine savunacaktır.

TürAksiyonFantastik 
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2014
Yönetmen Brett
Ratner
OyuncularDwayne
Johnson
Rufus
Sewell
Aksel
Hennie

19. Beowulf 

Netflix

Eski bir Anglosakson destanından uyarlanan ve fantastik bir hikayeyi konu edinen Beowulf filminde güçlü ve korkusuz savaşçı Beowulf kötü karakterli Grendel’i ve annesini yok etmeye çalışır. Şehirleri yakıp yıkan, gittiği her yere kaos götüren Grendel’in karşısında sadece Beowulf durabilmektedir. Forest Gump ve Geleceğe Dönüş gibi unutulmaz filmlerin yönetmenliğini yapan Robert Zemeckis imzalı Beowulf filminin başrolünde Angelina Jolie ve Anthony Hopkins yer almıştır.

TürFantastikAksiyon 
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularAngelina
Jolie
Ray
Winstone
Anthony
Hopkins

20. The Mummy Returns 

Netflix

İlk filmi olan Mumya ile muhteşem bir izleyici kitlesi yakalayan başarılı yönetmen Stephen Sommers kısa bir süre sonra yine aynı kadro ile Mumya Geri Dönüyor filmini yayınladı. İlk filmden 10 yıl sonrasını konu edinen Mumya Geri Dönüyor filminde Rick ve Evelyn evlenmişlerdir birde 9 yaşında oğulları vardır. Filmde Imhotep’in mumyalanmış bedeni Londra’da bir müzeye gelir. Burada lanet etkisini gösterince başka bir gizemli varlık ile birlikte yeniden dirilen Imhotep büyük bir savaş başlatacaktır.

TürFantastikMacera
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenStephen
Sommers
OyuncularBrendan
Fraser
Rachel
Weisz
Dwayne
Johnson

21. The Forbidden Kingdom 

Netflix

Başrolünde Jet Li ve Jackie Chan’in rol aldığı Aksiyon ve macera dolu filmde Amerikalı ergen Jason mahallesindeki zorba gençlerden dayak yediği bir gün kendisini gizemli bir şekilde Antik Çin’de bulur. Jason’un tesadüfen çıktığı bu yolculukta amacı ise mitolojik kahraman Maymun Kral’ı kurtarmaktır. Bu yolculuk ta Jason’un yandaşları ise sessiz bir rahip (Jet Li) ve içkici bir keşiş (Jackie Chan)’dir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenRob
Minkoff
OyuncularJet
Li
Jackie
Chan
Collin
Chou

22. Ondine 

Netflix

Eski ve mitolojik bir hikayenin konu edinildiği filmde Syracuse adlı İrlandalı bir balıkçı ile ağlarına takılan güzel ve gizemli bir kadın anlatılmaktadır. Syracuse’nin keyifsiz dünyasına bir ışık gibi doğan bu kadın genç adamın hayatını değiştirecektir. Ancak bu aşk hikayesi büyük olduğu kadar imkansızdır. Ondine Efsanesi’ne benzer bir konuya sahip olan filmin yönetmenliğini Neil Jordan yapmıştır.

TürDramFantastik
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenNeil
Jordan
Oyuncular Colin
Farrell
Tony
Curran
Stephen
Rea

23. Thor: The Dark World 

Netflix

Marvel evreninin en güçlü kahramanı Thor serisinin ikinci filmi olan The Dark World’de kendisini yenilmez yapan çekicini eline alır ve antik Dark Elves güçlerinin karşısında durur. Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı kurtarmaya çalışan Thor’un en büyük yardımcısı ise dünyalı Jane Foster olur. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu büyük orduyu Thor yenebilecek midir? 

TürFantastikMaceraAksiyon
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2013
Yönetmen Alan
Taylor
OyuncularChris
Hemsworth
Natalie
Portman
Tom
Hiddleston

24. The Mummy 

Mitolojik

Başrolünde Brendan Fraser ve Rachel Weisz’in rol aldığı Stephen Sommers imzalı unutulmaz film “Mumya” Mısır’a gelip antik bir şehri bulmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlatarak başlıyor. Burada tanıştıkları Amerikalı rehber Rick ile birlikte olan kardeşler yüzyıllar önce bu topraklarda yaşanmış lanetleri tekrar gün yüzüne çıkaracaklardır. Mitoloji ve efsanelerin bolca yer aldığı filmde kara büyü gibi fantastik olayları da izliyoruz. 1999 yılında vizyona giren film zamanının en iyi yapımlarından biri olmuştur.

TürMaceraFantastik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenStephen
Sommers
OyuncularBrendan
Fraser
Rachel
Weisz
John
Hannah

25. Stargate

mitolojik

Başarılı yönetmen Roland Emmerich imzalı unutulmaz filmde Mısır Tarihi uzmanı arkeolog Dr. Daniel Jackson’un eski bir geçit bulmasıyla başlayan olaylar anlatılıyor. Bu geçit sayesinden Eski Mısırı andıran bir gezegene gidileceğini söyleyen Daniel Jackson’un sözlerini temin etmek için Albay O Neil ve ekibi geçitten geçerler. Bu yeni gezegenin yöneticisi olan RA ise topraklarına gelen ekibi tutsak eder. Ekibin eve dönmelerinin tek yolu ise RA’yı yenmektir.

TürFantastikBilim KurguAksiyon
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularKurt
Russell
James
Spader
Viveca
Lindfors

26. Troy 

Mitolojik

Birçok mitolojik ve efsanevi unsurların yer aldığı Truva filminde konu edinilen hikaye milattan önce 1250 yılında geçmektedir. Şehir devletleri halinde yönetilen Yunanistan’da Truva Prensi Paris Sparta kraliçesi Helen’i Menelaus’un elinden alınca büyük bir savaş başlar. Bu olayı fırsat bilen Menelaus’un kardeşi Agamemnon fırsatı kullanarak tüm devletleri birer birer alır. Şimdiye kadar asla yenilemeyen Truva’lıları yenmek için ise Yunan kahramanı Aşil’in desteğini almak zorunda kalırlar. Başrolünde Brad Pitt’in rol adlığı unutulmaz filmin yönetmenlik koltuğunda Wolfgang Petersen yer almıştır.

TürAksiyonMacera
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenWolfgang
Petersen
OyuncularBrad
Pitt
Eric
Bana
 Orlando
Bloom

27. 300 Spartan

Mitolojik

Hikayesi Antik Yunan Mitolojisine dayanan filmde Pers kralı Xerxes’in tarihin gördüğü en büyük ordu ile Yunanistan’a savaş açtığını görüyoruz. Sparta Kralı Leonidas’da topraklarını korumak için tüm kuvvetleriyle Xerxes’e karşı savaşa gitmek ister. Ancak yaklaşan bayram sebebiyle tanrılar ona izin vermez. Sadece 300 asker yanına alabilen Leonidas yüzbinlerce kişilik Pers ordusuna karşı büyük bir mücadele vereceklerdir. Aksiyon ve heyecan dolu bir senaryoya sahip olan 300 filminin başrolünde Gerard Butler rol almıştır.

TürAksiyonSavaşTarih
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenZack
Snyder
OyuncularGerard
Butler
Lena
Headey
Rodrigo
Santoro

28. Pan’s Labyrinth

Netflix

Mitolojik filmler listesinde aldığı IMDb puanı sebebiyle en tepede yer alan Pan’ın Labirenti filmi Guilermo del Toro imzalı fantastik ve korku filmleri türünde bir yapım. 2. Dünya savaşı yıllarında geçen hikayede Ofelia isimli küçük kız sadist babası yüzünden korku ile büyümektedir. Gerçek hayatta bulamadığı mutluluğu hayallerinde yaşayan Ofelia yeni taşındıkları evin arka bahçesinde bir labirent bulur. Labirent’in içindeki Pan isimli yaratık küçük kızın hayatını değiştirecektir.

TürKorkuFantastik
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenGuillermo
del Toro
OyuncularIvana
Baquero
Sergi
López
Doug
Jones

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum