Aksiyon ve Macera Dolu En İyi 26 Mel Gibson Filmi Önerisi

En iyi Mel Gibson filmlerini sizler için araştırdık. İşte Mel Gibson’un izlenmesi gereken en iyi 26 filmi...
Aksiyon ve Macera Dolu En İyi 26 Mel Gibson Filmi Önerisi

En İyi ve En Yeni Mel Gibson Filmleri Listesi

Kariyeri boyunca birçok ödüle layık görülen Mel Gibson’un en iyi filmlerini sizler için araştırdık. Ünlü oyuncunun rol aldığı veya yönetmenliğini yaptığı filmleri IMDb puanlarına göre sıraladığımız listemizde en iyi 26 Mel Gibson filmini bulacaksınız. İşte aksiyon filmleri türünün vazgeçilmez aktörü, dünya sinemasında da yer edinen usta oyuncu Mel Gibson’un en iyi filmleri...

Mel Gibson Filmleri;

1. On the Line

Mel Gibson filmleri
Bir ev sahibi, bilinmeyen bir kişinin tüm ailesinin canlı yayında öldürülmesi üzerine tehdit edildiğinde işler değişmeye başlar. Sevdiklerini kurtarmak için bir radyo sunucusu ile hayatta kalma oyunu oynamak zorunda kalan ev sahibi için kazanmanın tek yolu suçluğunun kimliğine ortaya çıkartmaktadır.

TürGerilim
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRomuald
Boulanger
OyuncularMel
Gibson
William
Moseley
Alia Seror
O´Neill

2. Bandit

Mel Gibson filmleri
Bir adam Michigan hapishanesinden kaçtıktan sonra, çekici bir kariyer suçlusu olarak Kanada’ya sığınır. Kanada’da kendisine yeni bir kimliğe büründüğünde ise bir polis görev gücü tarafından avlanmaya başlar. Adam ise 59 banka ve kuyumcu dükkanını soymaya devam etmektedir.

TürSuçDramGerilim
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAllan
Ungar
OyuncularJosh
Duhamel
Elisha
Cuthbert
Mel
Gibson

3. Father Stu

Mel Gibson filmleri
Kariyerine bir boksör olarak başlamış olan lakin daha sonrasında rahip olarak devam eder Peder Stuart’ın hayatı sizlerle. Kendisini yok etmek üzereyken elde ettiği kurtuluşuna kadar uzanan ilham verici yolculuğunda ise işler farklılaşmaya başlar.

TürBiyografiDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRosalind
Ross
OyuncularMark
Wahlberg
Mel
Gibson
Jacki
Weaver

4. Panama

Mel Gibson filmleri
1989 Panama’sında; sağlam, madalyalı eski bir denizci olan James, eski komutanı Stark tarafından güvenemeyeceği tehlikeli düşmanlarla dolu bir gizli göreve gönderilir. James, yerel iç savaşın kaosunda yol almaya devam ederken; görevini tamamlamak için ise suikastçılarla savaşması gerekmektedir. James’in eve canlı dönebilmesi için ise umutlar her geçen gün azalmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMark
Neveldine
OyuncularCole
Hauser
Mel
Gibson
Mauricio
Hénao

5. Last Looks

Mel Gibson filmleri
Zamanın en iyi dedektifi Charli toplumdan ayrılıp şehrin yukarısındaki küçük bir kulübede yaşamaktadır. Yanına aldığı 100 farklı şeylerden bazıları ise ayak izlerini ortadan kaldıran karbon ayak izleridir. Bisiklete binmesi serbesttir ve eski dünyasına karşı tek bir şey özlemez. Lakin eski sevgilisi olan Lorena bir cinayeti araştırmak için yardım istediğinde işler tamamen değişmektedir.

TürKomediGerilim
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenTim
Kirkby
OyuncularCharlie
Hunnam
Mel
Gibson
Lucy
Fry

6. Boss Level

Mel Gibson filmleri

Üst düzey bir bilimkurgu filmi izlemek istiyorsanız Boss Level tam da size göre bir film. Mel Gibson'un başrollerden biri olduğu bu filmde öldüğü günü tekrar tekrar yaşayan bir devlet görevlisinin hikayesini izliyoruz. Özel kuvvetlerde subay olan Roy uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olur. Bir süre sonra cinayete kurban giden Roy kendisini öldüğü güne döndüren bir zaman döngüsünün içerisinde bulur. Roy ölümünün arkasındaki sırrı bulmak zorundadır.

TürAksiyonGerilimBilim Kurgu
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJoe
Carnahan
OyuncularMel
Gibson
Frank
Grillo
Naomi
Watts

7. The Professor and the Madman (Deli ve Dahi)

Mel Gibson filmleri

2019’un en iyi filmlerinden biri olan Deli ve Dahi Oxford İngilizce sözlüğünün ortaya çıkışını ele almıştır. Filmi başarılı kılan ise senaryonun muhteşemliği olmuştur. Profesör James Murray (Mel Gibson) hayata geçirmeye çalıştığı projesi olan Oxford İngilizce sözlüğü ile ilgili çalışmalar yaptığı sırada Akıl hastanesinden bir mektup alır. Mektup Dr.W.C Minor (Sean Penn) tarafından yazılmış ve içerisinde 10.000 kelimelik bir çalışma vardır. Bu şaşırtıcı mesaj Jamess Murray ve Dr. Minor’un yollarının kesişmesini sağlayacaktır.

TürBiyografiDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenFarhad
Safinia
OyuncularMel
Gibson
Sean
Penn
Eddie
Marsan

8. Dragged Across Concrete (Adaletsiz)

Mel Gibson filmleri

Oyuncu kadrosunda Mel Gibson, Jennifer Carpenter ve Michael Jai White gibi ünlü isimlerin yer aldığı Adaletsiz filmi Amerika da büyük ilgi görmüş bir filmdir. Meslek hayatında gayet başarılı olan iki polis memuru Brett Ridgeman ve Anthony Lurasetti tutukladıkları mahkumlara şiddet uyguladıkları için çok sevdikleri mesleklerinden ihraç edilirler. Geçim sıkıntısına düşen ikili bir anda kendilerini tazminat alabilmek için illegal işlerin ortasında bulurlar. Sahne geçişlerinde ufak kopmalar yaşansa da yönetmenin gizemli bir yapıda filmi ilerletmesi akıcılığı sağlamış görünüyor.

TürAksiyonPolisiye
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenS. Craig
Zahler
OyuncularMel
Gibson
Jennifer
Carpenter
Vince
Vaughn

9. Hacksaw Ridge (Savaş Vadisi)

Mel Gibson filmleri

Son yılların en iyi filmler listesinde yer alan harika bir savaş filmi... Duygu dolu sahneleriyle izleyicilerine muhteşem sahneler sunan Hacksaw Ridge savaş boyunca bir kurşun bile atmadan Onur Madalyası kazanan Doktor Desmond T.Doss’un hikayesini anlatmaktadır. Okinawa Savaşında mükemmel bir vicdanı red örneği sunarak insan öldürmeyi reddeden ve 75’e yakın insanın hayatını kurtaran Dr. Doss’un bu mükemmel çabası Amerikan Ordusu tarafından takdir ile karşılanmıştır.

TürSavaşDramBiyografik
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMel
Gibson
OyuncularAndrew
Garfield
Vince
Vaughn
Teresa
Palmer

10. The Expendables 3 (Cehennem Melekleri 3)

Mel Gibson filmleri

Başrollerinde Sylvester Stallone ve Jason Statham’ın rol aldığı Cehennem Melekleri film serisi 3. Filminde usta oyuncu Mel Gİbson’a da kadrosunda yer vermiştir. Paralı askerlik yapan Slyvester Stallone ve ekibi serinin 3. Filminde Mel Gibson’ adüşmanlık edeceklerdir. Bir zamanlar beraber çalışan Barney (Slyvester Stallone) ve Conrad Stonebanks (Mel Gibson) şimdilerde en büyük iki düşman olmuştur. Conrad Stonebanks’ın kirli işleri ve silah kaçakçılığı yapması ölüm emrinin çıkmasına neden olacaktır. Bu görev ise Barney ve ekibine düşecektir. Serinin her filmiyle izleyici rekorları kıran Cehennem Melekleri serisinin son filminde Mel Gibson’a rol vererek izleyici sayısını elinde tutmaya çalışmıştır.

TürAksiyonMacera
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPatrick
Hughes
OyuncularMel
Gibson
Jason
Statham
Sylvester
Stallone

11. Forever Young (Daima Genç)

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’un rol aldığı en duygusal filmlerden biri olan Daima Genç etkileyici ve dönemine göre fantastik konusuyla dikkatleri üstüne çekmiştir. 1992 yapımı başarılı film hayatında her şey yolunda giden bir adamın sevdiği kıza açılamaması ve sonrasında kızın bir kaza neticesi hayatını kaybetmesi olaylarıyla başlar. Bir anda hayatı değişen Daniel McCormick (Mel Gibson) şuan yaşadığı hayattan memnuniyetsizlik duyarak insanların doldurulmak suretiyle gelecekte tekrar canlandırılacağına inanılan bir programa katılır. Deneyin başarılı bir sonuç vermesi üzerine 1992 yılına gelen Mel Gibson tanıştığı tek çocuklu Dul bir kadınla vakit geçirerek hayatın anlamını öğrenmeye çalışacaktır.

TürDramKomediBilim kurgu
IMDb6.3
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenSteve
Miner
OyuncularMel
Gibson
Jamie Lee
Curtis
Elijah
Wood

12. Edge of Darkness (İntikam Peşinde)

Mel Gibson filmleri

Başarılı oyuncu Mel Gibson başrolünde oynadığı “İntikam Peşinde” adlı filmde Boston Polis Teşkilatı’na mensup cinayet masası dedektifi Thomas Craven’i canlandırmaktadır. Thomas Craven tek başına büyüttüğü kızı ile mutlu mesut yaşarken bir gün kim olduğu bilinmeyen kişiler Craven’in evinde kızı Emma’yı öldürürler. Bu cinayet Thomas Craven’in hayatını yıksa da katil ya da katillleri bulmaya çalışacaktır. Filmin ana konusu polis ve suçlular arasında geçen çekişmeler ve devlet içindeki gizli olayları anlatmaktadır.

TürAksiyonGerilimPolisiye
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenMartin
Campbell
OyuncularMel
Gibson
Ray
Winstone
Danny
Huston

13. Signs (İşaretler)

Mel Gibson filmleri

Hindistan asıllı ünlü yönetmen Manoj Night Shyamalan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu İşaretler filminde Mel Gibson başrol oyuncusudur. Eski bir rahip olan Graham Hess (Mel Gibson) inancını yitirmiş ve kendi halinde çiftçilik yapmaya başlamıştır. Hayatı sıradan bir şekilde giden Hess bir gün tarlasında anlam veremediği dev işaretler görür. İlk başlarda anlam veremediği bu işaretlerin her yerde olduğunu keşfeden Hess bu işaretlerin dünya dışı varlıklara ait olduğunu düşünür. Night Shyamalan’ın fantastik bilimkurgu tarzında ki en etkileyici filmlerinden biri olan İşaretler Mel Gibson’un en iyi filmlerinden biridir.

TürDramFantastikBilim kurgu
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenM. Night
Shyamalan
OyuncularMel
Gibson
Joaquin
Phoenix
Rory
Culkin

14. Get the Gringo (Gringo’yu Yakala)

Mel Gibson filmleri

Ünlü oyuncu Mel Gibson’un en heyecanlı ve aksiyon dolu filmi olan Gringo’yu Yakala filmi 2012 yılında filmseverlere sunulmasına rağmen beklenen ilgiyi görememiştir. Filmde Driver rolünü canlandıran Mel Gibson usta oyunculuğunu yine göstermiştir. Azılı bir suçlu olan Driver Meksika’da polis tarafından yakalanıp hapise atılır. Orada tanıştığı 9 yaşındaki bir çocuğun yardımıyla hapisaneden kurtulan Driver sürekli bir kaçış ve kovalamanın içinde olacaktır. Gringo’yu Yakala filminin başrol oyuncusu olan Mel Gibson aynı zamanda bu filmin hikayesinin de yazarıdır.

TürAksiyonSuçDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAdrian
Grunberg
OyuncularMel
Gibson
Peter
Stormare
Dean
Norris

15. The Bounty (Gemide İsyan)

Mel Gibson filmleri

Ünlü yönetmen Roger Donaldson’un eseri olan The Bounty filmi oyuncu kadrosunda Mel Gibson ve Anthony Hopkins gibi sinema tarihinin büyük oyuncuları rol almıştır. Gerçek bir hikayeye dayanan The Bounty filmi İngiliz donanmasına ait Bounty gemisinde çıkan isyan olaylarını anlatmaktadır. Kaptan Bligh (Anthony Hopkins) ve Fletcher Christian’ın (Mel Gibson) isyanı kontrol etme çabaları anlatılan filmde efsane oyunculuk performansları ön plana çıkmaktadır. Mel Gibson’un başrolünde oynadığı Gemide İsyan filmi, Bounty gemisi hakkında yapılan birçok film arasında en dikkat çekici yapım olmayı başarmıştır.

TürMaceraTarihDram
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenRoger
Donaldson
OyuncularMel
Gibson
Anthony
Hopkins
Laurence
Olivier

16. Maverick

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’un başrolünde oynadığı Western filmi olan Maverick bir kumarbazın ve arkadaşlarının başından geçen aksiyon dolu olayları konu edinmiştir. Filmde Mel Gibson Bret Mavreick karakterine can vermiştir. Filmin konusu dünya poker turnuvasına katılmak için yola çıkan Bret Maverick’in yolda tanıştığı Annabelle Bransford (Jodie Foster) ve Zane Cooper (James Garner)’ın eğlenceli ve aksiyon dolu maceraları anlatılmaktadır. Poker turnuvalarına katılmak için 5000 dolara ihtiyacı olan Maverick başını bin bir türlü işe sokacaktır. Mel Gibson’u Bret Maverick karakteriyle izlediğimiz bu film oyuncu kadrosunun muhteşem oyunculuk performansları sebebiyle mutlaka izlenmesi gereken yapımlardandır.

TürAksiyonKomediMacera
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenRichard
Donner
OyuncularMel
Gibson
Jodie
Foster
James
Garner

17. The Year of Living Dangerously (Tehlikeli Bir Yıl)

Mel Gibson filmleri

Yönetmen Peter Weir’in başarılı yapımlarından olan "Tehlikeli Bir Yıl" filmi Mel Gibson’un hayat verdiği Guy Hamilton isimli gazetecinin başından geçen olayları konu edinmiştir. Bir gazete de muhabirlik yapan Guy Hamilton siyasi bir kargaşanın içerisinde bulunan Endonezya’ ya giderek mesleğini icra etmeye çalışıyor ancak tam bu sırada Sukarno yönetimindeki hükümetin düşmesi Guy Hamilton’u da zor bir maceranın içerisine sürüklemektedir. Film, oyunculuk performansı açısından üst seviyede olsa da Mel Gibson’u daha hareketli ve aksiyonun ta kendisi olarak bildiğimiz için beklenen ilgiyi görememiştir.

TürSavaşDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1982
YönetmenPeter
Weir
OyuncularMel
Gibson
Sigourney
Weaver
Linda
Hunt

18. The Passion of the Christ (Tutku – İsa Mesih’in Çilesi)

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’un oyunculuk kariyerinin yanı sıra başarılı bir yönetmen olduğunu da kanıtladığı Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi filmi 2000’li yıllara damgasını vurmuştur. Hz. İsa’nın çarmıha gerilmeden önceki son iki saatini anlatan film muhteşem senaryosu ve oyunculuk performanslarıyla dikkat çekmektedir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMel
Gibson
OyuncularJim
Caviezel
Maia
Morgenstern
Christo
Jivkov

19. We Were Soldier (Bir Zamanlar Askerdik)

Mel Gibson filmleri

Amerikanın Vietnam savaşını anlatan drama filmlerinden biri olan Bir Zamanlar Askerdik filmi savaştan ziyade savaşın insanlığı nasıl yıprattığı mesajını vermeye çalışmıştır. Mel Gibson bu filmde Albay Hal Moore karakterine can vermiştir. Film kanlı savaş sahneleri ve gerçekçiliğiyle dikkat çekmektedir. Kan ve vahşetin bolca görüldüğü Bir Zamanlar Askerdik filmi savaş filmi sevenler için mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biridir.

TürAksiyonTarihSavaş
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRandall
Wallace
OyuncularMel
Gibson
Madeleine
Stowe
Greg
Kinnear

20. Payback (Gününü Göreceksin)

Mel Gibson filmleri

Başarılı senarist Brain Helgeland’ın ilk yönetmenlik deneyimini yaşadığı Payback filmi Richard Stark’ın “Avcı” adlı kitabından sinemaya uyarlanmış güzel bir filmdir. Filmin başrolünde Mel Gibson rol almıştır. Gününü Göreceksin filminin konusu; iki yakın dost olan Val Resnick (Gregg Henry) ve Porter’ın (Mel Gibson) hayallerindekşi büyük soygunu gerçekleştirdikten sonra Val’ın ihanetiyle başlayan büyük kavgayı anlatmaktadır. Val Resnick’in dostuna ihanet etmesi kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır. Aksiyon filmleri türünde harika bir yapım olan Gününü Göreceksin Mel Gibson’un mükemmel oyunculuk performansına sahne olmuştur.

TürAksiyonPolisiyeDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenBrian
Helgeland
OyuncularMel
Gibson
James
Coburn
Gregg
Henry

21. The Patriot (Vatansever)

Mel Gibson filmleri

Universal Soldier, Yıldız Geçidi, İndependence Day ve Godzilla filmlerinin yönetmenliğini yapan Roland Emmerich The Patriot filminde de yönetmenlik koltuğuna oturmuştur. Muhteşem senaryosu ve kurgusu ile dikkat çeken “Vatansever” filminin başrolünde ise Mel Gibson rol almıştır. Filmin konusu İngilizlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren Amerikalıların hikayesini anlatmıştır. Güzel bir savaş filmi olan Vatansever, içerisindeki dram sahneleriyle de izleyicilerini etkilemeyi başarmıştır.

TürSavaşTarihDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularMel
Gibson
Heath
Ledger
Tchéky
Karyo

22. Gallipoli (Gelibolu)

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’un genç yaşta başrol oyuncusu olarak görev aldığı Gallipoli filmi Türklerin Gelibolu’da itilaf devletlerini ezici bir yenilgiye uğratmasını konu edinmiştir. Film iki Avustralya askerinin gözünden izleyicilere sunulmuştur. Mükemmel bir savaş draması olan bu film, tarih türü film severlerin mutlaka izlemesi gereken filmler arasındadır…

TürSavaşTarihDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
1984
YönetmenPeter
Weir
OyuncularMel
Gibson
Bill
Kerr
Harold
Hopkins

23. Mad Max 2

Mel Gibson filmleri

Mad Max ya da Türkçe karşılığı ile Çılgın Max dünya sinemasında birkaç kez farklı yapımlarla gündeme gelmiştir. 1980’lı yıllarda Mel Gibson’un başrolünde oynadığı Mad Max serisi ise bu filmi efsaneler arasına sokmayı başarmıştır. Ütopik bir dünya da geçen Mad Max filminin konusu Nükleer Savaş sonrasında hayatta kalmayı başaran bir grup insanın yaşam mücadelesini anlatmaktadır.

TürAksiyonBilimkurgu
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1981
YönetmenGeorge
Miller
OyuncularMel
Gibson
Joanne
Samuel
Hugh
Keays Byrne

24. Lethal Weapon (Cehennem Silahı)

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’u belki bu günkü ününe kavuşturan film olarak nitelendirdiğimiz Cehennem Silahı film serisi 80’li yıllara damgasını vurmuş mükemmel bir senaryoya sahiptir. Filmin konusu Los Angeles Polis teşkilatında görev alan Çavuş Roger Murtaugh (Danny Glover) ve Çavuş Martin Riggs (Mel Gibson)’un başından geçen olayları anlatmaktadır. Sağlam bir Polisiye filmi olan Cehennem Silahı serisi Mel Gibson’un rol aldığı en iyi filmlerden biridir.

TürAksiyonPolisiyeKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
1987
YönetmenRichard
Donner
OyuncularMel
Gibson
Danny
Glover
Gary
Busey

25. Apocalypto (Apokalipto)

Mel Gibson filmleri

Oyunculuğu kadar Yönetmenlik kariyeri de başarılı olan Mel Gibson 2007 yılında ortaya koyduğu Apokalipto filmi ile ortaya muhteşem bir eser koymuştur. Filmin konusu Maya uygarlığında huzur içince yaşayan bir toplumun savaşçılar tarafından saldırıya uğramalarını konu almıştır. Savaşın ortasında ailesini korumaya çalışan Jaguar Paw ise bu filmin efsane karakteri ile öne çıkmaktadır.

TürAksiyonMaceraDram
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenMel
Gibson
OyuncularRudy
Youngblood
Raoul
Trujillo
Dalia
Hernández

26. Braveheart (Cesur Yürek)

Mel Gibson filmleri

Mel Gibson’un oyunculuk ve yönetmenlik kariyeri boyunca görev aldığı en başarılı yapım olan Bravehart dünyanın en iyi filmlerinden tartışmasız bir tanesidir. Mel Gibson Cesur Yürek filminde yönetmenlik koltuğunda otururken aynı zamanda filmin başrol oyuncusudur. Filmin konusu İskoçyalıların İngilizlere karşı vermiş oldukları bağımsızlık mücadelesini anlatmaktadır. Mükemmel bir var olma hikayesi olan bu film İskoç kahramanı William Wallace’nin hayatı üzerinden anlatılmıştır.

TürBiyografikDram
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum