Yeni ve Eski En İyi 29 Yabancı Kovboy (Western) Filmi | 2024

Vahşi Batıyı en güzel şekilde anlatan birbirinden etkileyici Kovboy Filmlerini bu listemizde IMDB puanlarına göre listeledik.
Yeni ve Eski En İyi 29 Yabancı Kovboy (Western) Filmi | 2024

İzlenmesi Gereken En Vahşi Koyboy Filmleri Listesi

Pazar günleri TRT ekranlarında yayınlanan ve ülkemizde büyük bir hayran kitlesine ulaşan en iyi Kovboy filmlerini bu içerikte listeledik. Vahşi yaşam, kızılderililer, Amerikan kovboyları ve western kültürüne ait daha birçok konuyu işleyen en iyi kovboy filmlerini listemizde bulacaksınız. İşte, bir çoğu aksiyon filmleri listelerinde de yer alan, dünyada Western filmleri olarak bilinen IMDb puanı yüksek gelmiş geçmiş en iyi Kovboy filmleri…

Kovboy Filmleri;

1. Sanctified

Kovboy Filmleri
1890 yıllarındaki bir kanun kaçağı, Kuzey Dakota’da seyahat eden bir rahibe tarafından ölümden kurtarılır. Bu kurtarılış onun hayatında bazı şeyleri değiştirir. Onu Badlands’in derinliklerinde bir kiliseye yönlendirildiğin ise sağlığına tamamen kavuşur.

TürWestern
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNickolaus
Swedlund
OyuncularDaniel
Bielinski
Tiffany
Cornwell
Andrew
E. Wheeler

2. A Tale of Two Guns

Kovboy Filmleri
Kanunsuz Batı’da, katillerin ve hırsızların kötü şöhretli bir kardeşliği olan Kovboylar bir toprakta hüküm sürmektedirler. Kader sonunda bu ekibi yakınlaştırır ve acımasız çetelerin hayatta kalan tek bir üyesi vardır. Vekil tayin edilmiş bir silahşör son Kovboyu da avlamak için çağrıldığında kovboy için her şey kötüye gider.

TürWestern
IMDb3,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJustin
Lee
OyuncularTom
Berenger
Casper
Van Dien
Ed
Morrone

3. No Name & Dynamite

Kovboy Filmleri
No Name ve Dynamite özellikle posta arabalarını soymayı seven çetelerle uğraşan ikilidir. İkisinin birbirinden ilginç kişilikleri olan No Name ve Dynamite silahları ve çatışmaları sevmezler. Bellerinde tuttukları silahlar ile kanunsuzları kovalamak ve onları birbirinden ilginç tuzaklar kurmaktan ise bu ikili zevk almaktadır. Özellikle de Dynamite kanunsuzları şaşırtmayı çok sever. Lakin bu defa ikili belalı çetelerden birisine bulaşır.

TürWestern
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErrol
Sack
OyuncularNatalie
Burn
Vernon
Wells
Bonnie
Morgan

4. Thar

Kovboy Filmleri
Seksenlere hoş geldiniz. Siddharth’ın hikayesi sizlerle! Bir iş için Pushkar’a geçen Siddharth, geçmişinde yaşadığı kötü şeyleri hatırlamaya başlar. Bu hatırlamalar onun içini intikam duygusu ile yanıp tutuşmasına neden olurken bu intikamı almayı kafasına koyar. İntikam planları her şeyden iyiye giderken bu durum altında başarılı olup olmayacağı ise muamma haline gelir.

TürAksiyonSuçDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRaj Singh
Chaudhard
OyuncularAnil
Kapoor
Fatima
Sana Shaikh
Jitendra
Joshi

5. Terror on the Prairie

Kovboy Filmleri
Eskiden tam bir şehir kadını olan Hattie, şimdilerle kocası Jeb, oğlu Will ve küçük kızlarıyla birlikte Montana’da bulunan bir çiftlikte hayatına devam etmektedir. Bu çiftlik hayatında geçmişlerini geride bıraktıklarında Hattie’nin kafasında ailesinin yanına dönmek üzere bir plan bulunmaktadır. Biraz para kazanabilmek için çiftlikten ayrılan Jeb ise karısını ve çocuklarını tek bırakır. Bu tek bırakmanın ardında hiç beklenilmeyen olaylar yaşanmaya başlar.

TürDramGerilimWestern
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMichael
Polish
OyuncularGina
Carano
Nick
Searcy
Donald
Cerrone

6. News of the World 

Kovboy Filmleri

News of the World adlı yapım Paulette Jiles’in Aynı adlı romanından esinlenerek yapılmıştır. Film de Amerika da gerçekleşen iç savaşın ortasında kalan küçük bir kızın acıklı hikayesi konu olarak ele alınıyor. Kızı ailesine ulaştırmaya çalışan Kidd, eşini kaybetmiş ve hayatta kimsesi olmayan bir adamdır. Sıradan ve sıkıcı hayatında tek hedefi yardıma ihtiyacı olan küçük kızı ailesine ulaştırmaktır.

TürAksiyonDram
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenPaul
Greengrass
OyuncularTom
Hanks
Steve
Boyles
Helena
Zengel

7. O Matador

Kovboy Filmleri

Film de Cabeleira adlı bir silahşör babasının kaderini öğrenmek için mücadele vermektedir. Kanunsuz ve ıssız topraklarda bir süikastçı dolaşmaktadır. En iyi kovboy filmleri arasında yer alan O Matador yapımı 2017 yılında vizyona girmiştir. Cabeleira, aklında ki planı uygulamak için önüne çıkan herkesi öldürmektedir.

TürAksiyonDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMarcelo
Galvão
OyuncularMaria de
Medeiros
Diogo
Morgado
Thaila
Ayala

8. Godless 

Kovboy Filmleri

Batı da adeta katliam yapan Roy, New Mexico da yer alan bir kasabaya gitmek zorundadır. Sürekli tehlike içerisinde yer alan Roy bir gün yaralanır. Çiftlikte bir süre dinlenen Roy yaralarının iyileşmesini beklemektedir. Peşinde pek çok düşmanı olan Roy hiç kimseye güvenemez. Tek derdi ise hayatta kalmaktır.

TürAksiyonGerilim
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularJack
O'Connell
Michelle
Dockery
Scoot
McNairy

9. The Ballad of Buster Scruggs

Kovboy Filmleri

En iyi kovboy filmleri listemizde yer alan The Ballad of Buster Scruggs adlı yapımda tam olarak 6 farklı hikaye anlatılmaktadır. Akıcı ve bir o kadar da aksiyon dolu olan yapımda karakterlere, Tim Blake Nelson ve Willie Watson gibi isimler hayat veriyor. Banka soyguncusundan, ödül avcılarına kadar her türlü insan bulunuyor. Birbirinden farklı ve ilginç yaşam hikayeleri bu gösterimde.

TürAksiyonGerilim
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenEthan
Coen
Joel
Coen
OyuncularTim Blake
Nelson
Willie
Watson
Clancy
Brown

10. Brimstone 

Kovboy Filmleri

Ailesiyle birlikte sıradan ve huzur dolu bir yaşam süren Liz’in hayatı, kasabaya gelen din adamıyla tamamen değişir. İşlemediği bir suçun altına giren Liz hayatının şokunu yaşar. Kasabaya yeni gelen pederin gözünü intikam ve hırs bürümüştür. Liz, ailesini korumak için elinden geleni yapacaktır.

TürAksiyonGerilimDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMartin
Koolhoven
OyuncularGuy
Pearce
Dakota
Fanning
Emilia
Jones

11. Blackthorn

en iyi kovboy filmleri

Filmde, Butch Cassidy ile Sundance Kid’in 1908 yılında Bolivya ordusuna karşı girdikleri savaşta öldükleri söylenir. Sadece bir iddia ola bu söylemler hiçbir zaman resmiyet kazanmıştır. Çatışmada öldüğü belirtilen Butch hayatta kalmış ve gözlerden ırak bir Bolivya köyünde yaşamaya devam etmektedir. Artık tek bir amacı vardır. Ailesine tekrardan kavuşmak… Tam da bu sırada karşısına hırslı genç bir suçlu çıkar. Artık hedefine ulaşacağını düşünüp harika bir maceraya atılır.

TürWestern
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenMateo
Gil
OyuncularSam
Shepard
Eduardo
Noriega
Stephen
Rea

12. Seraphim Falls 

en iyi kovboy filmleri

Başrollerinde Liam Nelsın ve Pierce Brosnan’ın yer aldığı, yönetmen ve senarist koltuğunda David Von Ancken soın yılların en başarılı Kovboy filmi… Filmin ilk sahnesi karlı orman içerisinde yaralı olarak kaçmaya çalışan bir adam ve onu bulmaya çalışan bir grupla başlar. Yaralı Gideon’un Carver ve adamları tarafından neden takip edildiğine dair tek bir ibare yoktur. Bir nevi kedi fare oyunu… Her anı heyecan ve gerilim dolu bu Western filmlerini mutlaka izlemelisiniz.

TürWesternAksiyonDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenDavid
Von Ancken
OyuncularPierce
Brosnan
Liam
Neeson
Anjelica
Huston

13. The Salvation - İntikam

en iyi kovboy filmleri

Bir Western filminde olmazsa olmaz olgu İntikam! 1870 yıllara gittiğimiz filmde ABD’de geçen hikayeye tanıklık ediyoruz. Mads Mikkelsen, Eva Green ve Jeffrey Dean Morgan’ın başrollerde yer aldığı filmde ailesini öldüren kişilerden intikamını alan Jon Jensen, bölgedeki bir çete liderinin sinirlerini zıplatır. Yakınlarından destek bulamayan kahramanımız çete ile tek başına mücadele etmek zorunda kalacaktır. Listemizde en beğendiğim Kovboy filmlerinden olan The Salvation’u özellikle izlemenizi öneririm.

TürWesternDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenKristian
Levring
OyuncularMads
Mikkelsen
Eva
Green
Jeffrey
Dean Morgan

14. Slow West – Sakin Batı 

en iyi kovboy filmleri

Sevdiği kadın uğruna Rose uğruna Amerika’yı baştan sonra gezen ve sonrasında Batı’ya doğru yola koyulan henüz 16 yaşındaki İskoç bir genç olan Jay’in yaşadıklarını anlatan filmde, bölgede oldukça tehlikeli haydutlar yer almaktadır. Yakanlandığı haydutlardan Silas adında bir ödül avcısı sayesinde kurtulur ve sonrasında kendisini koruması için para verir. Jay'in bilmediği birşey vardır: Rose ve babasının hayatı üzerine ödül konmuştur.

TürWesternAksiyonGerilim
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJohn
Maclean
OyuncularMichael
Fassbender
Ben
Mendelsohn
Rory
McCann

15. The Magnificent Seven – Muhteşem Yedili 

en iyi kovboy filmleri

Son yılların en çok izlenen Kovboy filmlerinde bir tanesi olan The Magnificent Seven, Roce Creek isimli kasabanın halkı, bölgenin lideri konumunda olan Bartholomew Bogue’nin zulmünden bıkmıştır. Bölge halkını zulümden kurtarmak için aralarında ödül avcısı, kanun kaçağı, kanun kaçakları ve kumarbazlar bulunan 7 kişilik bir ekip güçlerini birleştirir.

TürWesternAksiyonMacera
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAntoine
Fuqua
OyuncularDenzel
Washington
Chris
Pratt
Ethan
Hawke

16. The Sisters Brothers – Sisters Biraderler 

en iyi kovboy filmleri

En yeni Kovboy filmleri arasında yer alan ve 2018 yılında vizyona giren The Sisters Brothers, izleyenleri 1851 yılına götürüyor ve Eli ve Charlie isimli birbirlerine bağlı iki kardeşin hikayesine odaklanıyor. Filmde, Herman Kermitt isimli altın avcısı patronunu altınları çalmıştır ve Sisters kardeşler altını kaçan adamı öldürmek için görevlendirilir. Bu görev emin olun hiç de basit olmayacaktır.

TürWesternMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJacques
Audiard
OyuncularJohn
C. Reilly
Joaquin
Phoenix
Jake
Gyllenhaal

17. Bone Tomahawk – Kemik Balta

en iyi kovboy filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi Kovboy filmleri listesinde yer alan Bone Tomahawk, Dört cesur adamın yamyam kabileler tarafından esir edilmiş bir grubun kurtarılması için verdiği mücadeleyi anlatmaktadır. Başrollerinde Kurt Russel, Patrick Wilson ve Matthew Jenkins yer alırken, yönetmen koltuğunda ise S. Craigh Zahler bulunmaktadır.

TürWesternKorku
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenS. Craig
Zahler
OyuncularKurt
Russell
Patrick
Wilson
Matthew
Fox

18. The Dark Valley 

en iyi kovboy filmleri

2014 yılında vizyona giren ve Vahşi Batı olgusunun yanı sıra içerisinde büyük bir gizemde barındarın son yılların en başarılı Western filmi… Filmde, Alplerde bulunan bir köye Graider adında bir yabancı gelir ve hava şartlarının zorluğundan dolayı halktan yardım ister. Yabancıları kabul etmeyen köylülere altın vererek problemi çözer. Bir gün karlı kaplı köyde bir çocuk hayatını kaybeder ve köydeki herkes bir kişiyi suçlar. Acaba katil gerçekten kimdir?

TürWestern
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAndreas
Prochaska
OyuncularSam
Riley
Paula
Beer
Tobias
Moretti

19. The Proposition – Kanlı Teklif

en iyi kovboy filmleri

2005 yılında vizyona giren ve yönetmen koltuğunda John Hillcoat’ın oturduğu Kanlı Teklif filmi Outback kasabasında geçmektedir. Filmde Charlie Burns, yerel hukuk adamı Stanley’den güzel bir teklif alır. İlk olarak Mikey’i idamdan kurtarmak için Arthur’u bulup öldürmesi gerekmektedir. Charles intikam ve sadakat savaşı verirken, Stanley ise eşi Martha'yı zalimlerden korumak zorundadır.

TürWestern
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJohn
Hillcoat
OyuncularGuy
Pearce
Ray
Winstone
Danny
Huston

20. Hell or High Water – İki Eli Kanda 

en iyi kovboy filmleri

2016 yılında vizyona giren ve tüm zamanların en çok izlenen kovboy filmleri arasında yer alan Hell or High Water, Toby Howard ve hapisten yeni kaçmış kardeşi Tanner hikayesine odaklanır. Filmde, yeni bir soygun gerçekleştiren kardeşlerin tek amacı, kısa süre önce hayatını kaybetmiş annelerinin ters ipotek sonrasında sattığı evin borçlarını ödemek ve geri almak. Ancak ortada asıl sebep başkadır. Evin bahçesinde petrol bulunmaktadır. Borcun tamamen kapanması için gerçekleştirdikleri bu soygun son olmayacaktır.

TürGerilimDramWestern
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenDavid
Mackenzie
OyuncularChris
Pine
Ben
Foster
Jeff
Bridges

21. True Grit  - İz Peşinde 

en iyi kovboy filmleri

Kitaptan uyarlanan filmler listesinde yer alan True Grit filmi, babasının bir cinayete kurban gitmesinin işin peşini bırakmayan 14 yaşındaki kız Mattie ROss ve ona yardım edecek olan Tom Chaney’in hikayesine odaklanmaktadır.

TürWesternMaceraDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenEthan
Coen
Joel
Coen
OyuncularJeff
Bridges
Hailee
Steinfeld
Josh
Brolin

22. Dead Man – Ölüm Adam

en iyi kovboy filmleri

Bin bir surat Johnny Depp’in filmlerinden bir tanesi olan ve Vahşi batı türünün son 25 yıldaki en başarılı örnekleri arasında bulunan Dead Man filmi, genç bir adamın bilinmeyen bir dünyaya yaptığı fiziksel ve içsel yolculuğu izleyiciye aktarmaktadır. William Blake 19 yy. Amerika’ya keşfe çıkar ve yaralı halde Nobody – Hiçkimse isimli bir kızılderiliyle Tanışır. Genç adam, Willaam’ı ölmüş bir şair olduğuna kendisin inandırmıştır. Bu tanışma hikayesinden sonra William hiç beklemediği kanunsuz olayları bulaşır ve oda artık kanunsuz bir katil olur.

TürWesternDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenJim
Jarmusch
OyuncularJohnny
Depp
Gary
Farmer
Crispin
Glover

23. 3:10 to Yuma 

en iyi kovboy filmleri

Evans, azılı bir katil olan Wade'in yakalanmasının ardından onu 3.10'da Yuma'ya kalkacak olan trene götürmeyi kabul eder. Buna gönüllü olmuştur. Ancak durum farklı şekilde gelişecektir. Evans, bu kanun kaçağı ile birlikte yola çıktığında bir şekilde ona saygı duyacak noktaya varır. Wade'in bir çetesi vardır ve farklı noktalarda sayısız tehlike ile çevrilidir etraf. Söz konusu yolculuk bir tür kader görevine dönüşür. Film, bir zamanlar çok fazla ilgi gören hakiki bir Western filminin yeniden yapımıdır.

TürWesternDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenJames
Mangold
OyuncularRussell
Crowe
Christian
Bale
Peter
Fonda

24. The Hateful Eight

en iyi kovboy filmleri

Quentin Tarantino filleri arasında oldukça önemli bir yeri olan ve Western türü filmlerden bir tanesi olan The Hateful Eight… Filmde iç savaş sonrası, Wyoming eyaletinde şiddetli bir kar fırtınasının ardından bölgede yaşayan insanların bu fırtınadan kurtulmak için mola verdiği yerde geçmektedir. Mola yerinde bir araya gelen insanların hedefi Red Rock’a ulaşmaktır ancak bu hedefe ulaşamayacaklarını öğrenirler.

TürWestern
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularSamuel
L. Jackson
Kurt
Russell
Jennifer
Jason Leigh

25. The Outlaw Josey Wales 

en iyi kovboy filmleri

Kanunsuz Wales ailesini vahşice öldürenlerden öcünü alır ve bir grup katil tarafından kovalanmaya başlanır. Wales yalnız yolculuk etmeyi tercih etse de peşindeki kanunsuz suçluları korumasız bırakmak istemez.

TürWestern
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularBill
McKinney
Clint
Eastwood
John
Vernon

26. The Revenant

en iyi kovboy filmleri

Revenant akıllarımızda hep DiCaprio’nun (sonunda) Oscar kazandığı film olarak kalacaktır. Kürk ticareti işinde olan Hugh Glass'ın, bir ayı saldırısına uğraması sonrası gelişen olayların anlatıldığı bu filmin yönetmen koltuğunda Alejandro G. Iñárritu oturuyor.

TürWesternMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González Iñárritu
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

27. The Searchers

en iyi kovboy filmleri

Filmde ırkçı bir savaş gazisinin kızılderililerin kaçırdığı yeğenini aramak için yollara düşmesi, yıllar süren bu arayış sırasında onu harekete geçiren amacın gittikçe daha tartışmalı bir hale gelişi konu ediliyor. Film çevrildiği yıl ses getirmediyse de, yıllar geçtikçe prestij kazanarak klasikleşmiştir. Kimilerine göre ise John Ford'un başyapıtıdır.

TürWesternMacera
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1956
YönetmenJohn
Ford
OyuncularJohn
Wayne
Natalie
Wood
Jeffrey
Hunter

28. Unforgiven

en iyi kovboy filmleri

Little Bill Dagett, sadistik eğilimleri olan, tavizsiz ve diktatör bir şeriftir. Egemen olduğu küçük bir kasabayı yaşanmaz bir hale getirmektedir. Bir gün adaleti uygulamayı bütünüyle reddettiğinde, eski bir silahlı soyguncu olan Will Munny, artık sessiz kalamayacağını ortaya koyacaktır. İntikam Will, Will'in eski partneri ve genç bir adamın ellerinden gelecektir. Ustanın yönetmenlik kariyerine damgasını vuran film, Eastwood'a bir de yönetmenlik Oscar'ı getirmiştir.

TürWesternDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1992
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularClint
Eastwood
Gene
Hackman
Morgan
Freeman

29. Django Unchained – Zincirsiz 

en iyi kovboy filmleri

Filmimizin ana karakteri Django’nun tek hedefi, eski sahibini ölü ya da diri olarak ele geçirmek isteyen Schultz ile anlaşmaya varmaktır ve özgürlüğü karşısında da Brittle kardeşleri kendisine getirme sözünü vermektedir. İşler tam istedikleri gibi gider ve anlaşma verilen sözler ışığında sağlanır. Gelişen olay neticesinde Schultz ve Django birbirlerinden ayrılamaz. Bu iki karakter yaşanan olayların ardından Güney’in en çok aranan suçlularının peşine düşerler…

TürWestern
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularJamie
Foxx
Christoph
Waltz
Leonardo
DiCaprio

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum