En İyi Kolajen Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Kolajen, yaşlanma sürecini yavaşlatır ve dokuları güçlendirir. Kolajen içeren ürünleri aşağıda bulabilirsiniz. İşte en iyi kolajen markaları;
En İyi Kolajen Tavsiyeleri ve Markaları (2024)

Kolajen cilt, kemikler, kaslar ve eklemler gibi vücut dokularının ana yapı taşı olan bir proteindir. Yaşlanma ve dış etkenler, kolajen üretimini azaltabilir. Bu nedenle, kolajen takviyeleri cilt sağlığını, kemik gücünü ve eklemlerin esnekliğini artırmak için kullanılır.

Kolajen, hem cilt hem de kmeik sağlığı için oldukça önemlidir. Vücutta doğal olarak bulunan bir protein olan kolajenler yaşlılığa doğru azalmaya başlar. Genç bir görünüme sahip olmak, eklem ağrılarınızı azaltmak istiyorsanız doktor tavsiyesi sonrasında kolajen kullanabilirsiniz. Cilt için en iyi kolajen markaları olmak üzere birçok kolajen takviyesini araştırdık, en kaliteli kolajenlere yazımızda yer verdik.

Marka Önerileriyle En İyi 10 Kolajen Tavsiyesi

Kolajen kullanmanız gerekiyor ve tavsiye edilen en iyi ürünü tercih etmekte zorlanıyorsanız, en iyi kolajen markalarına yönelik uzmanlardan aldığımız bilgiler ışığında hazırladığımız listemizi inceleyebilirsiniz.

İşte en iyi kolajen tavsiyesi;

1. Supra Protein Multi Collagen Complex

En İyi Kolajen Supra Protein Multi Collagen Complex

  • Ürün: Multi Collagen Complex ( TİP 1, 2, 3, 5 & 10)
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 60

En iyi kolajen markaları listemize Supra Protein Multi Collagen Complex ile başlıyoruz. Hem güzellik hem sağlık arayanlar için geliştirilmiş komple bir ürün olduğu için özellikle ilk kez kolajen takviyesi kullanacaklar tarafından sıkça tercih ediliyor.

Hangi kolajen formu ve kaynağı daha etkilidir sorunu da geride kalıyor çünkü Türkiye’de ilk ve tek olarak dört farklı hayvansal kaynak (balık, tavuk, sığır ve yumurta kabuğu zarı kaynaklı kolajen peptitleri- TİP 1 , 2 ,3, 5 ve 10 formunda) bir arada bulunuyor.

Hyaluronik asit ve C vitamini ile de desteklenmiş güçlü formülüyle cildin esnekliğini artırırken, bağ dokular, kaslar, kemik ve eklemlere de maksimum destek sağlıyor. Koruyucu veya şeker içermeyen formülü ve biyoyararlanımı yüksek tablet formuyla pratik kullanım sağlıyor.

2. B’oxcin Beauty Collagen

En İyi Kolajen B’oxcin Beauty Collagen

  • Ürün: B'oxcin Beauty Collagen Tip 1 - Tip 3 Hidrolize Kolajen
  • Kullanım Tipi: Toz
  • Adet: 30

B’oxcin Beauty Collagen, vücut için gerekli olan kolajen oluşumuna destek veren, birçok besleyici bileşenle zenginleştirilmiş takviye edici bir gıda olarak listemizde yer alıyor. Bu benzersiz ürün, 10.000 mg hidrolize Tip I ve Tip III kolajenin yanı sıra, hyaluronik asit, hidrolize keratin, biotin, E ve C vitaminleri içeren sachet formuna sahip. Tüm bu bileşenler cildinizin, saçlarınızın ve tırnaklarınızın sağlığını desteklerken genel vücut sağlığına da katkıda bulunuyor.

Alışılagelmiş diğer kolajen markalarına nazaran B’oxcin Beauty Collagen, keyifli bir içim için ananas aroması ile formüle edilmiş. Her bir sachet; 10.000 mg Kolajen, 10 mg Hyaluronik Asit, 300 mg C Vitamini, 10 mg Çinko, 6 mg E Vitamini, 1 mg Keratin, 1 mg Biotin içeriyor ve ürünün kolajen molekül büyüklüğü ise 2000 Dalton. Günlük 250 ml su ile tüketeceğiniz B’oxcin Beauty Collagen ile daha sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşabilir, genel vücut sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

3. Nutraxin Beauty Collagen

En İyi Kolajen Nutraxin Beauty Collagen

  • Ürün: Nutraxin Collagen 30 Saşe 10.000 Mg Tip 1 Tip 3 Ananas Aromalı
  • Kullanım Tipi: Şase
  • Adet: 30

En iyi kolajen tavsiyesi listemizin 3. sırasında yer alan Nutraxin Collagen; cildinizi, saçınızı ve tırnaklarınızı içeriden beslemeyi amaçlayan etkili bir çözüm sunar. İçeriğindeki hyalüronik asit, çinko, biotin, selenyum ve diğer önemli mikro besinlerle güzellik ritüelinize yeni bir boyut kazandıran ürün, özel bir işlemle hidrolize edilmiş olmasından dolayı vücudunuz tarafından kolayca emildiği gibi ayrıca ananas aromasıyla eşsiz bir lezzete sahiptir.

Biotin sayesinde saç, cilt ve mukoza sağlığınız koruma altına alınırken, C vitamini cildinizin doğal kolajen üretimine katkıda bulunur. Çinko, DNA sentezini desteklerken aynı zamanda cildinizin korunmasına yardımcı olur. Hücresel bölünme süreçlerinde önemli rolü olan çinko, güzellik sırlarınızı destekler. Şase dışında likit, tablet ve powder olmak üzere 4 farklı forma sahip olan Nutraxin Beauty Collagen'in hem balık hem de sığır kaynaklı shotları bulunmaktadır.

4. Suda Collagen Multiform

En İyi Kolajen Suda Collagen Multiform

  • Ürün: Suda Collagen Multiform Tablet
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 90

Eğer cilt kuruluğu, saç dökülmesi, saçların yıpranması, enerji düşüklüğü gibi sorunlar yaşıyorsanız Suda Collagen ile bunlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Kısa süre içerisinde etkisini gösterebilen ürün, kullanıcılarından son derece olumlu dönüşler alıyor. İçerisinde ise 1000 mg hidrolize kolajen peptiti ve 1 milyar probiyotik mikroorganizma bulunuyor.

5. Doppelherz System Kollagen Beauty

En İyi Kolajen Doppelherz System Kollagen Beauty

  • Ürün: Doppelherz Kontrol System Kollagen Beauty
  • Kullanım Tipi: Saşe
  • Adet: 30

Kullandıkça faydasını hissettiren Doppelherz kolajen, lezzetli olması nedeniyle de birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Doppelherz Kontrol System kolajenin yorumlarına baktığımızda, ağrıları yüzünden sürekli ağrı kesici tüketen, saçları dökülen, cildi kuruyan, eklem yerlerinde ağrı hisseden kişilerin kullandığını ve faydasını gördüğünü söyleyebiliriz.

6. Dynavit Diamond Collagen & Hyaluronic Acid

En İyi Kolajen Dynavit Diamond Collagen & Hyaluronic Acid

  • Ürün: Dynavit Diamond Collagen
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 30

Dynavit kolajen bitkilerde özellikle de kırmızı üzümde bulunan resveratrol içerir. Bunun yanı sıra balık kaynaklı hidrolize kolajen peptidleri, antioksidanlar ve aksidanlar arasındaki dengeyi düzenleyen nar kabuğu içerisinde bulunur. Kullanıcılarından tam not almayı başarmış ürün, çocukların ulaşamayacağı yerlere saklanmalıdır.

Dyvanit kolajen cildinizin ve saçınızın korunmasına yardımcı olur. Aynı zamanda eklem ağrılarınızı azaltır, saçlarınızı, cildinizi daha parlak gösterir. Bu kolajeni kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Tavsiye edilen günlük porsiyon aşılmamalıdır.

7. Voonka Collagen Hyaluronic Acid

En İyi Kolajen Voonka Collagen Hyaluronic Acid

  • Ürün: Voonka Collagen Hyaluronic Acid
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 32

Kolajen marka önerileri listemize çok tercih edilen Voonka markasıyla başlıyoruz. Voonka Hyaluronic asit kolajen takviyesi hap formundadır ve düzenli kullanımlarda oldukça yüksek etki gösteriyor. Vücut yapısını güçlendiren bu takviye gıdası hızlı etki etmesi sebebiyle kullanıcıları tarafından tam puan almayı başarıyor.

8. Kiperin Hydrolyzed Collagen Peptides

En İyi Kolajen Kiperin Hydrolyzed Collagen Peptides

  • Ürün: Kiperin Collagen %100 Saf Ve Doğal Yüksek Biyoaktif Çift Hidrolize Kolajen
  • Kullanım Tipi: Toz
  • Miktar: 500g

En iyi kolajen markaları listemize Kiperin Collagen ile devam ediyoruz. Bir tada sahip olmadığı için en sevdiğiniz içeceklerinize karıştırarak tüketebileceğiniz Kiperin kolajenin bu kadar popüler olmasının sebeplerinden birisi de budur. Diğer markalardan farklı olarak toz şeklinde satılan ürün, tabletere göre gramında daha çok kolajen içermektedir. Kiperin marka kolajeni uzun süre düzenli olarak kullanırsanız etkisini rahatça gözlemleyebilirsiniz.

9. Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex

En İyi Kolajen Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex

  • Ürün: Solgar Hyaluronic Acid Kolajen Takviyesi
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 30

Görünüşüyle bile dikkat çekmeyi başaran Solgar kolajen, içeriğinde bulunan Hyaluronik asit sayesinde cilde doğal bir nemlilik katarak nem seviyesini koruyor. Antioksidan özelliğe sahip olan kolajen takviyesi, cildinizi dışarıdan alabilecek hasarlara karşı koruyor. Ayrıca kullananlar tarafından sıkça tavsiye edilen ürün, uygun fiyatıyla karşımıza çıkıyor.

10. Selfit Collagen & Hyaluronic Acid

En İyi Kolajen Selfit Collagen & Hyaluronic Acid

  • Ürün: Eczacıbaşı Selfit Kolajen Hyaluronic
  • Kullanım Tipi: Tablet
  • Adet: 90

Vücudunuzdaki tüm proteinin yaklaşık %30'unu, deride proteinin ise %70'ini oluşturan kolajen, kemik, saç, tırnak, cilt ve eklemleri destekleyen bağ dokuları için önemlidir. Eczacıbaşı Selfit ile artık daha sağlıklı bir yaşama adım atacak, cildinizin, saçlarınızın parladığını ve değiştiğini göreceksiniz.

KOLAJEN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Kaynak ve Tipi: Kolajen, çeşitli kaynaklardan elde edilebilir: deniz hayvanları, sığır, tavuk veya domuz. Aynı zamanda, kolajenin farklı tipleri (Tip I, II, III vb.) vardır ve her tip farklı faydalar sunar. Örneğin, Tip I ve III cilt sağlığı için, Tip II ise eklem sağlığı için önerilir. İhtiyaçlarınıza uygun bir kaynaktan gelen ve doğru tipi içeren kolajeni seçmeye dikkat edin.
  • Safiyet ve Kalite: Kolajen ürünlerinin saflığı ve kalitesi büyük önem taşır. Katkı maddesi, dolgu maddesi veya kimyasal içermeyen, en doğal formda kolajenleri tercih edin. Ayrıca, ürünün üçüncü taraf laboratuvarlar tarafından test edilip edilmediğini kontrol edin.
  • Biyoyararlanım: Kolajenin etkili olması için vücut tarafından iyi emilmesi gerekir. Hidrolize edilmiş kolajen, daha küçük peptidler şeklinde olduğu için vücut tarafından daha kolay emilir. Biyoyararlanımı yüksek olan kolajen takviyelerini tercih edin.
  • Ek İçerikler: Bazı kolajen ürünleri, cilt, saç, tırnak ve eklem sağlığını desteklemek için ek bileşenler içerebilir, örneğin; hyaluronik asit, vitamin C, E vitamini veya biotin. İhtiyaçlarınıza göre bu ek bileşenleri içeren kolajenleri seçebilirsiniz.
  • Üretim Standardı: Kolajenin üretildiği yer ve şartlar da önemlidir. GMP (İyi Üretim Uygulamaları) sertifikasına sahip ürünler, yüksek kalite standartlarında üretildiğini gösterir.
  • Form ve Kullanım Kolaylığı: Kolajen, toz, kapsül, tablet veya sıvı formda olabilir. Hangi formun sizin için daha uygun olduğunu belirlemelisiniz. Örneğin, toz formundaki kolajeni smoothie veya kahvenize ekleyebilirsiniz, kapsüller ise seyahat için daha pratiktir.

Kolajen nedir?

Kolajen, kemik, lif, eklem ve kıkırdakları oluşturan proteindir. Vücuttaki doku ve organlarda bulunan bu protein insan sağlığı için büyük bir önem arz ediyor. Yapısal protein kategorisinde yer alan kolajen, vücuttaki proteinlerin üçte birinde yer alır. Temeline bakılacak olursak bu protein için vücut yapısının ana maddesidir diyebiliriz. Birbirinden farklı kolajen tipleri vardır, bunlar;

  • Tip 1: Vücudun içinde en fazla olan kolajen tipidir. Vücut parçalarını oluşturan bu kolajen, tamamen liflerden oluşur. Tendonlarda yoğun olarak görülen protein, kemikleri besler ve cilde dolgunluk verir. Aynı zamanda yaraların iyileşmesinde büyük rol oynar.
  • Tip 2: Eklem ve kıkırdakların oluşumunda yer alan tip 2 kolajen, dokulardaki eklem sağlığını kontrol ederek ağrıların önüne geçer.
  • Tip 3: Tip 3 kolajen kaslarınıza güç vererek damarların rahatlamasını sağlar. Kan ve kalp damarlarındaki kan dokusunu oluşturur ve cilde nemlilik verir.
  • Tip 4: Solunum ve sindirimde etkili olan tip 4 kolajen, ciltteki yağ, kas ve organların sıvı dengesini korur.
  • Tip 10: Yeni kemik ve eklemlerin oluşumunda görev alan tip 10 kolajen, kemik kırıklarının daha hızlı iyileşmesinde etkin bir rol oynar.

UYARI: İlgili liste editörün tercihine göre oluşturulmuştur. Değer taşımaz.

En İyi Kolajen Tavsiyeleri

#Marka/ÜrünTipMiktarEditör Puanı
1Supra Protein Multi Collagen ComplexTablet60 adet10/10
2B’oxcin Beauty CollagenToz30 adet10/10
3Nutraxin Beauty CollagenSaşe30 adet10/10
4Suda Collagen MultiformTablet90 adet9/10
5Doppelherz System Kollagen BeautySaşe30 adet9/10
6Dynavit Diamond Collagen & Hyaluronic AcidTablet30 adet8/10
7Voonka Collagen Hyaluronic AcidTablet32 adet8/10
8Kiperin Hydrolyzed Collagen PeptidesToz500 gr8/10
9Solgar Hyaluronic Acid Collagen ComplexTablet30 adet7/10
10Selfit Collagen & Hyaluronic AcidTablet90 adet7/10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum