Düşük Kaloriye Sahip En İyi 5 Kısırlaştırılmış Kedi Maması

En iyi kısır kedi maması hangisi? Kedilerin damağına layık en kaliteli kısırlaştırılmış kedi maması markaları, çeşitleri, inceleme ve fiyat karşılaştırması
Düşük Kaloriye Sahip En İyi 5 Kısırlaştırılmış Kedi Maması

En iyi kısır kedi maması hangisi?

Her zaman olduğu gibi "sağlıklı ve mutlu bir gelecek, kedinizin midesine giren kaliteli besinlerde saklı!" sloganımla yeniden merhaba! Daha önce kedinizin sağlığını önemli ölçüde koruma altına alacak mama önerilerinde bulunmuştum. (bkz.) Bu yazımda ise kısırlaştırılmış kedilerin tüketmesi gereken en kaliteli kısır kedi mamalarını anlatacağım.

Açıkcası bu konuda çok sayıda bilimsel makaleyi gözden geçirdiğimi ve kedilerin neden kısırlaştırıldıktan sonra şişmanladığını sizlerle paylaşacağım. Gerçekleştirdiğim araştırmalar genellikle farklı spesifik sonuçlara bağlı olarak kısır kedilerde görülen bulguları anlatmaya çalışsa da "büyük resme" baktığımda beslenmenin bir kez daha kedi sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunu anladım.

Kısır kediniz için özel diyet uygulamaları, yüksek protein seviyeleri ve L-kanitin ile birlikte düşün enerji içeriğine sahip besinler tercih etmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gelin şimdi can dostlarımızın ağzına ve midesine layık lezzetli mi lezzetli en kaliteli kısırlaştırılmış kedi maması markalarına göz atalım!

En İyi Kısırlaştırılmış Kedi Maması Listesi

SıraMarkaneoldu Puanı
1Hills 10/9.8
2LaVital10/10
3 ND10/9.5
4Pro Plan10/9.8
5Royal Canin10/9.8
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Kısırlaştırılmış Kedi Maması Tavsiyeleri

İşte en iyi kısırlaştırılmış kedi maması markaları:

1. Hills Kısırlaştırılmış Kedi Maması

en-iyi-kisir-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Doğru beslenme evcil hayvanların hayatını değiştirecek güce sahiptir cümlesini en iyi anlatan Hills, birbirinden leziz kısırlaştırılmış kedi maması çeşitleriyle mükemmel ürün seçenekleri sunuyor. Dünyanın önde gelen evcil hayvan mamaları üreticisi bu firma, kısır kedi maması konusunda adeta bir uzman! 1-7 yaş aralığından 7 yaş ve üzeri kısır kedilere kadar birbirinden farklı lezzetlere sahip kısır kedi maması üreten firma, tahıllı, tahılsız ve düşük tahıllı tahıl oranlarıyla kedi sağlığını koruyor.

Öte yandan kedinizin damağında eşsiz bir tat bırakacak kuzu eti, somon, tavuk, sebze, balık ve kümes hayvanlarıyla harmanlanmış Hills Kısırlaştırılmış Kedi Maması kesinlikle küçük dostunuzun ağzına layık! Şimdi siz değerli okurlarıma birkaç tane Hills kısır kedi maması önerisinde bulunacağım.

Hills Young Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kedinizi yeni mi kısırlaştırdınız? O halde Hills Young Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması tam size göre! Özellikle 6 ay ile 6 yaş arası kısır kediler için önerdiğim bu ürün, kesinlikle içerdiği zengin protein ve özenle hazırlanmış malzemeler sayesinde kedinizin sağlığını ciddi ölçüde koruyor. Kedi gelişimine büyük katkıda bulunan Hills kısır kedi maması, küçük dostunuzun tam da azına layık tatları içeriyor. Balıktan hoşlanmayan kedilerin çılgınlar gibi tüketeceği Hills Tavuklu Kısır Kedi Maması, 1.5, 3, 5, 10 ve 15 kg'lık paketleriyle son derece ekonomik ve kaliteli!

İçeriği: Et ve hayvan türevleri, Tahıllar, Sebzeler, Çeşitli Şekerler, Yumurta ve Yumurta Türevleri, Bitkisel Protein, Bitkisel Kökenli Türevler, Sıvı ve Katı Yağlar, Mineraller

Hills Mature Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Hills'in bu kedi maması, 7 yaş ve üzeri kısırlaştırılmış yetişkin kedilere özel olarak üretilmiştir. Eğer ki kediniz 7 yaşını doldurmuş ve kısırlaştırılmışsa, kesinlikle Hills Mature Sterilised Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması almanızı öneriyorum. (yavru kediler, hamile kediler ve emziren kediler için kesinlikle önermiyorum)

İçeriği: Mısır, Pirinç, Tavuk, Hindi Unu, Mısır Glüten Unu, Mineraller, Balık Yağı, Hayvansal Yağ, Bitkisel Yağ

2. LaVital Kısırlaştırılmış Kedi Maması

en-iyi-kisir-kedi-mamasi-005.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

İyi beslenmenin kediler için uzun, aktif ve sağlıklı bir hayat garanti edeceğini savunan La Vital kedi maması, seçeceğiniz mamaların yalnızca doyurucu değil aynı zamanda besleyici olmasına özen göstermektedir. Daha önce ki yazılarımda da belirttiğim gibi uzunca yıl kedi bakıcılığı yaptım. Deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki La Vital kesinlikle her kedinin denemesi gereken eşsiz bir kedi maması markası!

Yavru kedilerden yetişkin kedilere, tüy hassasiyeti olan kedilerden hamile kedilere, emziren kedilerden kısır kedilere kadar birbirinden farklı mama çeşidi sunan firma, her daim kedinizin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor. Şimdi sizlere Lavital Kısırlaştırılmış kedi maması önerisinde bulunacağım. Aşağıda belirttiğim La Vital kısır kedi mamalarının her ikisini de kedim ve diğer kedi sahibi dostlarımın can dostları severek tüketti!

Lavital Sterilised Kuzu Etli Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Siz değerli kedi sahiplerine önerebileceğim bir diğer LaVital marka kısırlaştırılmış kedi maması da yetişkin forma sahip kuzu etli kedi maması! Kısır kedi sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı durumlar arasında yer alan düzensiz beslenme ve hızla artış gösteren kilo durumları şüphesiz sizlerin en korkulu rüyası haline gelmiş olmalı. İlerleyen süre zarfından kedinizde birçok farklı hastalığı tetikleyen bu durumun önüne geçmek aslında siz kedi sahiplerinin elinde!

İlk zamanlar bende bu konuda ne yapmam gerektiğini bilemeden kedim üzülmesin diye her istediğini veriyordum. Bunun kesinlikle yanlış bir davranış olduğunu zamanla öğrendim. Her şeyden önce beslenme diyorum ve Lavital Yetişkin Kuzu Etli Kısırlaştırılmış Kedi Maması kullanmanızı kesinlikle öneriyorum. Bu mama düşük magnezyum seviyesi sayesinde böbrek hastalıklarının önüne geçerken AB mevzuatına göre hiç bir şekilde GDO içermemektedir.

Lavital Sterilised Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kısır kediler için özel olarak üretilen LaVital Somonlu Kedi Maması, can dostunuzun sağlığını düşünen özel bir forma sahiptir. Açıkcası kısır kediler için harika içeriği sahip bu ürün, kısırlaşmanın ardından kedilerde meydana gelen hormonal değişikliklere bağlı kilo artışı ve düzensiz beslenme durumlarının önüne geçmeyi hedeflemektedir. Peki bu nasıl olacak?

Her şey doğru ve düzenli beslenmeyle başlıyor! LaVital Sterilised Yetişkin Somonlu Kısırlaştırılmış Kedi Maması, bir yaşını doldurmuş kısır kediler için kesinlikle önerebielceğim mamalar arasında yer alıyor. Son derece kolay sindirilebilir yapıya sahip LaVital kedi maması, metabolik kontrol sayesinde kedilerin ideal vücut kondisyonunu sürdürmesine yardımcı olmaktadır.

3. ND Kısırlaştırılmış Kedi Maması

en-iyi-kisir-kedi-mamasi-006.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

N&D kedi mamaları iddia ediyorum her kedinin bayılarak yiyeceği kedi maması markaları arasında yer alıyor. Firma uzunca yıldır gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar doğrultusunda can dostlarımız için en kaliteli, en sağlıklı ve en güvenilir kuru kedi maması ve yaş kedi maması üretiyor.

Hemen her kedi türüne uygun mama bulabileceğiniz nd kedi maması sayesinde küçük dostunuz her daim kaliteli beslenmenin tadına varacak! Şimdi nd kısırlaştırılmış kedi maması tavsiye konusunda sizlere iki farklı ürün sunacağım. Kesinlikle her ikisini de gözünüz kapalı alabilir, kedinize güzel bir yemek ziyafeti sunabilirsiniz!

N&D Prime Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kediniz tahıllı mamaları sevmiyor olabilir ya da kedinizin tahıl ürünlerine karşı alerjisi olabilir. İşte ND prime tavuk ve narlı kısırlaştırılmış kedi maması içeriğinde barındırdığı eşsiz lezzetler sayesinde kedinizin her daim %100 kaliteli beslenmesine olanak sağlıyor. Kısır kediler için üretilmiş bu mama tavuk ve nar karışımından oluşan eşsiz bir lezzete sahip!

N&D Düşük Tahıllı Tavuklu Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Özellikle yetişkin kısırlaştırılmış kediler için önerebileceğim ND düşük tahıllı tavuklu kısırlaştırılmış kedi maması içerisinda barındırdığı tavuk, kılçıksız buğday, yulaf ve nar karşımıyla her kedinin asla hayır diyemeyeceği lezzetler arasında yer alıyor. 1-7 yaş arası kedilerin tüketimine uygun olan bu mama kesinlikle kedinizin iyi bir besin kaynağı alması için en doğru seçim olacak.

4. Pro Plan Kısırlaştırılmış Kedi Maması

en-iyi-kisir-kedi-mamasi-007.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Muhtemelen Pro Plan markasını daha önce defalarca duymuş olmalısınız. Nestle bünyesinde hizmet vermekte olan firma, birbirinden farklı kedi mamalarıyla dünyanın en çok tercih edilen evcil hayvan gıda üreticileri arasında yer alıyor. En iyi kısırlaştırılmış kedi maması yorumları baktığımda bu markanın diğer kısır kedi sahipleri tarafından bir hayli tercih edildiğini görüyorum. En kaliteli kısır kedi maması markaları arasında yer aldığını da söyleyebilirim.

Daha önce ki yıllarda da defalarca kullandığım ve kedilerimin severek tükettiği en iyi kısırlaştırılmış kedi mamaları listemde yer alan bu marka, somunlu kedi mamalarından hindili kedi mamalarına kadar birçok farklı lezzeti bir araya getiriyor. Şimdi size can dostunuzun ağzına layık en iyi proplan kısır kedi maması seçeneklerinden bahsedeceğim. Listemde somunlu, hindili ve 7 yaş üzeri kısır kediler için üretilmiş 2 farklı kedi maması bulunuyor.

Pro Plan Sterilised Somonlu Kedi Maması

Tüm kısırlaştırılmış kedi cinslerine uygun olarak hazırlanmış bu ürün, içeriğinde ki zengin besinler sayesinde küçük dostunuzun sağlığını her daim korumaya hazır görünüyor! Kesinlikle her kedinin afiyetle yiyeceği proplan somonlu kısırlaştırılmış kedi maması, parlak tüyler ve sindirim hassasiyetini en üst düzeyde tutuyor. Öte yandan bu mamanın kısır kedilerde ki gelişimi, göz fonksiyonlarını ve kemik yapısını ciddi ölçüde desteklediğini söyleyebilirim.

Pro Plan Yetişkin Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Proplan yetişkin kısırlaştırılmış kedi mamasını diğer pro plan kedi maması çeşitlerinden ayıran en büyük özellik, 7 yaşına girmiş veya 7 yaşının üzerinde ki kediler için özel olarak üretilmesidir. Eğer sizin de kediniz bu yaşın üzerindeyse kesinlikle Pro plan yetişkin kısır mamasını tercih etmenizi öneririm. Mamanın en büyük özellikleri arasında yer alan sindirim hassasiyeti, eşsiz damak lezzeti ve kemik gelişimi sayesinde kedinizin yaşına bağlı olarak gelişebilecek sağlık sorunlarını en aza indirgemeyi hedeflemektedir. Öte yandan proplan kısır kedi mamasını 6 yaşını doldurmak üzere olan kediler içinde tercih edebilirsiniz.

5. Royal Canin Kısırlaştırılmış Kedi Maması

en-iyi-kisir-kedi-mamasi-008.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Her kedi sahibinin çoğunlukla tercih ettiği kaliteli kedi maması üreticisi Royal Canin, kısırlaştırılmış kediler için özel olarak hazırladığı birbirinden farklı mama seçenekleriyle küçük dostunuzun sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor. Özellikle kısır kedilerde görülen kilo problemleri ve diğer fonksiyonel değişiklikleri en aza indirgemeyi hedefleyen marka, kedinizin yaşına, kilosuna, cinsine ve beslenme düzenine göre farklı mamalar üretiyor.

Kediniz yavru ise kısırlaştırılmış yavru kedi maması, kediniz yetişkinse 7 yaş üzeri kedi maması veya kedinizin cinsine göre kedi maması tercih edebilirsiniz. En kaliteli kısırlaştırılmış kedi maması markaları arasında yer alan Royal Canin, eminim kedinizin damak lezzetine uygun en güzel akşam yemeğini sunacak! İşte sizlere önerebileceğim ve kedilerim için defalarca kullandığım Royal Canin kısırlaştırılmış kedi maması seçenekleri...

Royal Canin Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Kaliteli beslenmek her kedinin hakkı! Kısırlaştırılmış kediler için özel olarak üretilen royal canin kedi maması, içeriğinde ki uygun yağ miktarı sayesinde kedinizin ideal vücut ağırlığını korumasına yardımcı olmaktadır. Öte yandan yüksek protein miktarı sayesinde kas kütlelerini koruyan bu mama, kedilerde sıklıkla görülen sindirim sistemi problemlerini en aza indirgemektedir.

Royal Canin Sterilised 7+ Kısırlaştırılmış Kedi Maması

Bu noktada bilmenizi istediğim en önemli durum, kedinizin kısırlaştırılmasından sonra enerji ihtiyacının ciddi oranda azaldığı. Bu kapsamda Royal Canin kedi maması sterilised 37 orta derecede yağ düzeyi sayesinde aşırı kilo alma riskini en aza indirgemektedir. Öte yandan sindirim sağlığını destekleyen özel formu sayesinde kedinizin vücut fonksiyonlarını koruyan bu mama, zenginleştirilmiş l-karnitin içeriyor.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kısır kedi mamasının diğer mamalardan farkı ne?

Kısır kedi mamaları normal kedi mamalarına nazaran yağ oranı daha düşüktür. Kaliteli kedi mamaları kedinizin günlük olarak alması gereken tüm besin değerlerini yeteri oranda vermektedir. Öte yandan kedinize vereceğiniz kedi mamasını günlük ölçülere uygun olarak yeterli porsiyonlar halinde sunmanız bir başka önemli konu arasında yer alıyor. Peki sizinle paylaştığım tüm bu bilgiler doğrultusunda kısırlaştırılmış kedinizin ne kadar doğru beslendiğini yeniden gözden geçirir misiniz? Unutmayın, sağlıklı ve uzun ömürlü bir hayat için her daim kısırlaştırılmış kedinize kaliteli kedi maması almayı ihmal etmeyin! Kısırlaştırılmış bir kedi sahibi olarak sizlere önereceğim tüm kedi mamalarını gönül rahatlığıyla satın alabilir, kedinizin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Kediler kısırlaştırıldıktan sonra neden kilo alır?

Deneyimlerime göre yapılan araştırmalarda kısırlaştırılmış erkek kedilerin besin ihtiyacının en az %50 oranında arttığı görülüyor. Peki bu ne demek? Açıkcası kedinizin kısırlık sonrasında ki bu yemek tüketimini yapması durumunda vücut ağırlığının %28 hatta %30 oranında artış göstermesine sebep olacak. Sonra ne mi olacak? İşte bu ani kilo artışı ve fazla besin tüketimine bağlı olarak kedinizde birçok farklı sindirim sistemi bozukluğu, fiziksel hareketlerde yavaşlama, kemiklerde yağlanma, böbrek hastalıkları ve daha saymakla bitiremeyeceğim birbirinden farklı sorunlara davetiye çıkartıyor. O halde kısırlaştırılmış kedinizin sağlıklı beslenmesi için ne yapmanız gerektiğini sorar gibisiniz. Hemen söyleyeyim.

En kaliteli kısır kedi maması markaları hangisi?

En iyi yetişkin kısır kedi mamasıLaVital
En ucuz kısır kedi mamasıHills
En doğal kısır kedi mamasıN&D
En iyi kısırlaştırılmış kedi ödül mamasıRoyal Canin
En çok tercih edilen kısır kedi mamasıMera
En iyi yavru kısırlaştırılmış kedi mamasıProPlan

Kısırlaştırılan kedinin huyu değişir mi?

Çoğu evcil hayvan sahibi, kedilerini büyük oranda kısırlaştırmayı tercih ediyor. Genellikle kedinin üremesi durdurmak veya dişi kedilerde meydana gelen rahim kanserini imkansız hale getirmek için sıklıkla tercih edilen bir cerrahi operasyon olarak karşımıza çıkıyor. Öte yandan kedilerde görülen sakıncalı bir çok davranışı da ortadan kaldıran bu durum, kısırlaştırmadan evlerinizde tuttunuz kedilerde farklı tepkilere neden olacaktır. Mesela bu durumu daha iyi anlamanızı kolaylaştırmak için örnek üzerinde gidebilirim.

Evinizde beslemeye karar verdiğiniz bir kediye sahip olduğunuzu ve bu kedinin kısırlaştırılmamış olduğunu varsayalım. Yapılan araştırmalar kısırlaştırılmamış bir kedinin yılda ortalama 3 veya 4 kez kızgınlık dönemi geçirdiğini göstermektedir. Peki bu dönemde kedinizde neler olacak? Açıkcası son derece üzücü geçen bu süreç, çiftleşmek isteyen ancak evinizden çıkamayan kediniz için adeta bir kabus haline dönüşüyor. Bu durum kedinizde genellikle depresyon, iştahsızlık, ishal ve kusma gibi sorunları da beraberinde getirebilir. Hal böyle olunca evcil olarak besleyeceğiniz kedinizi belirtilen yaş ve sağlık koşullarını sağlaması durumunda kısırlaştırmanız en doğru tercih olacak.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum