Kumu Sıçratmayan Koku Hapsedici En İyi 6 Kedi Tuvaleti Kabı

Kokuyu hapsetme özelliği sayesinde kedinizin çevresine kum sıçratmasını engelleyen en iyi kapalı kedi tuvaleti modelleri, çeşitleri, fiyat incelemesi
Kumu Sıçratmayan Koku Hapsedici En İyi 6 Kedi Tuvaleti Kabı

Yepyeni bir patili içeriğimizle herkese merhaba! Bu kez konumuz küçük dostlarımızın her daim hijyenik bir ortamda, huzur ve konfor içerisinde tuvalet ihtiyaçlarını giderebilmesi için en iyi kapalı kedi tuvaleti modelleri olacak.

Daha önceki yazımda siz değerli kedi severlere en iyi kedi kumu markaları hakkında bilgi vermiştim. (bkz.) Eğer kediniz için en doğru ve kaliteli kedi kumunu bulmayı başardıysanız şimdi sıra kedi tuvaletinde!

Kapalı kedi tuvaleti, kedi sahipleri tarafından en çok tercih edilen ürünler arasında yer almaktadır. Son derece kullanışlı olan kapalı kedi tuvaleti diğer kedi kumu kabı modellerine nazaran etrafa toz dağılmasını, kumun dışarı çıkmasını ve dışkılama sonrası kötü kokunun yayılmasını en aza indirgemektedir.

Oldukça kolay temizliği ve kullanımıyla kedinizin rahatça girip çıkabileceği geniş bir kapıya sahip kapalı kedi tuvaleti hem küçük dostunuz hem de siz değerli kedi sahipleri için en doğru seçim olacak. Lafı daha fazla uzatmadan piyasada satışa sunulan en iyi kapalı kedi tuvalet modellerine göz atalım!

En İyi Kapalı Kedi Tuvaleti Listesi

SıraMarkaÖlçüneoldu Puanı
1Trixie39x42x59 cm10/9.8
2Trixie40x40x56 cm10/9.7
3Moderna Flip Köşe45x56x38 cm10/9.4
4Trixie75x51x53 cm10/9.8
5Moderna Cat Consept39.5x47.5x43 cm10/9.9
6 İmac Zuma40x56x42.5 cm10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

Kapalı Kedi Tuvaleti Tavsiyesi

İşte en iyi kapalı kedi tuvaleti modelleri:

1. Trixie Elekli Kapalı Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Kokuyu hapsetme ve kumun dışarı sıçramasını engelleyen Trixie kapalı kedi tuvaleti, elekli tuvalet bölümü sayesinde temizlenmesi çok kolay ve pratiktir. Elekli haznesi sayesinde fazladan kedi kumu eklemenize gerek olmayan bu ürün ile kedi kumundan büyük ölçüde tasarruf sağlayabilirsiniz. Üst kapakta bulunan karbon filtre sayesinde tüm kötü kokuları bloke eder. Kolay açılıp kapanan klipsleri sayesinde üst kapağın çıkarılması ve takılması çok pratik ve kolaydır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Gayet kaliteli, kokuyu epey azaltıyor, daha kullanışlı bir şey bulmak zor. tavsiye ederim.

👤 Tam bir fiyat performans ürünü. Koku konusunda sorun yaşıyorsanız bu ürünü alın derim. Ayrıca elekli yapısı sayesinde temizlenmesi hem kolay hem de kum ömrünü uzatıyor.

2. Trixie Kapalı Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

En iyi kapalı kedi tuvaleti modelleri arasında yer alan bu ürün, çift cidarlı ve yüksek kenarları sayesinde kedi çişinin ve kedi kumunun dışarı çıkmasını engelleyerek kullanıldığı ortama ekstra hijyen sağlar. Kolay açılıp kapanabilen yan kilitleri sayesinde kolay temizlenebilir hazneye sahip bu kedi kum kabı, kedinizin dışkısında doğabilecek kokuları hapsederek temiz ve pratik bir tuvalet imkanı sunar.

Kullanıcı Yorumları:

👤 İnanılmaz memnun kaldık. Kedim içinde rahatça hareket edebiliyor. Dışkı sonrası koku resmen yok. Açık kedi tuvaleti almak yerine kesinlikle bu ürünü satın alın derim.

👤 Fiyatı son derece normal olan bu kedi tuvaleti, kum sıçramalarını önlediği gibi aynı zamanda koku problemini de ortadan kaldırıyor. Çok memnun kaldım.

3. Moderna Flip Köşe Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Kullanışlı tasarımı sayesinde hemen her köşeye rahatlıkla uyabilen bu model, hem alandan tasarruf etmenizi hem de kedi tuvaletini dilediğiniz alana kolayca yerleştirmenize olanak sağlamaktadır. Ürün flap kapısı ve üst parça ile alt parçanın birleşim bölümündeki çift çerçeve sayesinde kedi kumunun dışarı sıçramasını önleyen harika bir tasarıma sahiptir. Oldukça pratik ve kullanışlı olan bu kedi tuvaleti, üst tarafındaki kulpu sayesinde kolayca taşınabilir.

Kullanıcı Yorumları:

👤 İnanılmaz kullanışlı bir ürün. Hele ki küçük evi olanlar için gerçekten son derece başarılı tasarımıyla evinizin köşesine lak diye oturuyor.

👤 Duvar köşesine rahatlıkla yerleştirebileceğiniz bu kedi tuvaleti, hem kediniz hem de sizin için son derece kolay kullanıma sahip. Tereddüt etmeden alabilirsiniz.

4. Trixie Mobilyalı Kapalı Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Trixie Kedi Tuvalet Kabı Mobilyası, oldukça şık tasarımı ve iki farklı kullanım imkanıyla kedi sahiplerine harika bir hizmet sunuyor. Ürün tamamen MDF'den üretilmiş olup üstü vernikli mat beyaz boyayla boyanmıştır. Adeta evinizin özel bir parçası gibi duran bu ürün aslında kedinizin tuvaleti, saklanma alanı ve ona ait bir alan! Aynı zamanda sehpa olarak da ev içerisinde dekore edebileceğiniz Trixie Kedi Tuvalet Kabı Mobilyası, 75X51X53cm ölçüleriyle son derece geniş bir kullanım alanına sahip. Ürünün üst kısmı 90 kg'a kadar ağırlık kaldırabilirken açılabilir ön haznesi sayesinde son derece kolay bir temizliğe sahiptir.

Kullanıcı Yorumları

👤 Harika tasarım, mükemmel kalite. Kedim bu ürünü çok sevdi. İlk bakışta modern bir kedi kulübesini andıran bu ürün aslında bir kedi kumu kabı. Fiyatı yüksek diyebilirsiniz ama buna değer.

👤 Almakta tereddüt ettiğim ancak diğer kedi sahiplerinin önerisi üzerine satın aldığım son derece kaliteli ve uzun ömürlü kedi kumu kabı.

5. Moderna Cat Consept Kapalı Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

En iyi kapalı kedi kumu modelleri arasında yer alan bu ürün, üstten girişli tasarımı sayesinde özellikle köpek ve çocuk bulunan evlerde en sık tercih edilen kedi kum kabı çeşitlerindendir. Ayrıca dışkılama sırasında dışarı çok fazla kum atan kediler için kullanımı ideal bir kedi tuvalet kabıdır. Yüksek kenarları sayesinde kedi içerisinde rahatça tuvaletini yapabilir ve hiçbir şekilde dışarı kum çıkmaz. Patiler ve kedi tuvalet kabının etrafı temiz kalır.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Kesinlikle inanılmaz kaliteli bir ürün. Daha önce ucuz fiyata kedi tuvaleti satın alayım diye 6 defa kum kabı değiştirdim. Bu ürünü 2 senedir kullanıyorum ve hala sıfır gibi. Şiddetle öneriyorum.

👤 Kedi tuvaleti 1 kez alayım ömürlük olsun diyorsanız bu kum kabını tereddüt etmeden sipariş verebilirsiniz. Oldukça kaliteli.

6. İmac Zuma Çekmeceli Kapalı Kedi Tuvaleti

en-iyi-kapali-kedi-tuvaleti-005.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Modern görünümüyle kedi sahiplerinin en çok tercih ettiği kapalı kedi tuvaleti modelleri arasında yer alan İmac Zuma çekmeceli kedi kum kabı, kolay temizlenebilir iç haznesi ve çekmecesiyle hem yıkanabiliyor hem de dışkılama sonrası okuyu anında hapsediyor. Oldukça dayanıklı malzemelerden üretilen bu ürün, uzun ömürlü kullanımı sayesinde senelerce kedinizin tuvalet ihtiyacını rahatlıkla gidermesine olanak sağlıyor. 40x56x42.5 cm boyutlarına sahip bu kedi kumu kabı, son derece minimal şık tasarımıyla evinizin her köşesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz eşsiz bir kolaylık sunuyor.

Kullanıcı Yorumları:

👤 Tuvaleti alırken şüpheliydim fotoğraflarda küçük hissi uyandırmıştı ama eve kocaman ve çok şık bir ürün geldi. Plastiği çok sağlam ve taşırken çok kolay içindeki ağırlığı kollarınıza vurmuyor. Kedim çok sevdi ve eve ilk geldiğinde kum koymadığımız halde içinden çıkmak istemedi.

👤 Sevimli, kürek yeri ve poşet yeri var, çekmecesi var, taşıma kolu var. ipariş verirken görüntüsünden tereddüt etmiştim ancak çok şık oldu, beğendim. Tek sorun kedim ilk başta evi zannedip içinden çıkmadı:)

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Mama Kabı

Kedi kum kabı nasıl olmalı?

Boyut, malzeme ve tip bakımından sayısız modele sahip kapalı kedi tuvaletleri, küçük dostlarımızın bir hayli titiz olduğu konular arasında yer alıyor. Uzunca bir süredir kedi sahibi olarak gördüğüm şey, kedilerin asla kendini rahat hissetmediği bir alanda tuvalet ihtiyaçlarını gidermeyecek olmaları. Eminim buna sizlerde defalarca şahit olmuşsunuzdur. Kedinizin tuvalet kabı bir köşede dururken o gitmiş bir başka yere dışkılamıştır! İşte bunun sebebi, kedinizin tuvalet kabı konusunda memnuniyetsiz olmasıdır.

Kedi tuvaleti neden önemli?

Kedi tuvaleti, bir kedinin yalnızca zihinsel ve fiziksel olarak sağlıklı kalmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kedi dostlarımızın huzur içerisinde tuvalet ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olur. Kalite malzemelerden üretilmiş, ferah ve geniş kedi kumu kabı, kedilerin evin diğer köşelerine istenmeyen dışkı bırakma alışkanlıklarının önüne geçilmesinin en kesin yoludur.

Kedi kumu ne sıklıkla değiştirilmeli?

Kedi tuvaleti içerisinde yer alan kedi kumunu haftada 1 veya 2 kez yenilemeniz gerekmektedir. Ayrıca kedinizin dışkılama sonrasında kedi kum küreği yarımıyla dışkının alınması ve ıslak kısımların çöpe atılması gerekmektedir. Tüm bu işlemler kedi tuvaletinin kokmasını önlemekle kalmaz, aynı zamanda patili dostunuzun sağlıklı ve hijyenik bir ortamda dışkılama ihtiyacını gidermesine olanak sağlar.

Kediler açık mı yoksa kapalı tuvalet mi tercih eder?

Kediler temiz, büyük ve içerisinde rahatça hareket edebileceği konforlu kedi tuvaleti modellerini tercih etmektedir. Satın alacağınız kedi kumu kabının kedinin rahatça sığabileceği ve geri dönebileceği kadar geniş olması son derece önemlidir. Tüm bu durumlar dikkate alındığında kediniz için açık kedi tuvaleti veya kapalı kedi tuvaleti satın alabilirsiniz. Kapalı kedi tuvaleti modellerinin açık kum kabı modellerine nazaran kokuyu daha iyi hapsettiği ve kum sıçramalarını önlediği bilinmektedir.

Kedi tuvalet kabını nereye koymalıyım?

Kedi tuvaletini, patili dostunuzun rahatlıkla ulaşabileceği, kapısı açık ferah bir alana koymanız gerekmektedir. Özellikle banyolarbu işlem için iyi bir tercih olacaktır.

Kedi tuvaleti yıkanır mı?

Hemen hemen her tür kedi tuvaletini yıkayabilirsiniz. Yıkama işlemi dışkıların tutunmasını önleyeceği gibi kedinizin temiz ve hijyenik bir alanda tuvalet ihtiyacını gidermesine yardımcı olacaktır. Kedi kumu kabı yıkama işlemlerinde dikkat etmeniz gereken en büyük husus, kesinlikle ağır kimyasallar içeren çamaşır suyu deterjan gibi ürünler kullanmamanız olacaktır. Kedi kum kabını ılık suda nazikçe yıkayarka kurumaya bırakabilirsiniz. Islakken içerisine kedi kumu koymamanız gerektiğini unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.