Hollywood Yıldızı Julia Roberts’ın En İyi 20 Filmi | 2024

Amerikalı film starı Julia Roberts dizi ve sinema sektöründe kariyeri boyunca onlarca projede yer almış, onlarca ödüle layık görülmüştür. İşte 20 filmi...
Hollywood Yıldızı Julia Roberts’ın En İyi 20 Filmi | 2024

IMDb Puanı Yüksek İzlenmesi Gereken En İyi Julia Roberts Filmleri

Başarılı sinema yıldızı Julia Roberts’ın en iyi ve en çok izlenen filmlerini bu içeriğimizde derledik. Listemizde macera filmleri, aksiyon filmleri, dram filmleri, ve romantizm filmleri türünde en iyi Julia Roberrts filmleri yer alıyor. İşte Amerikalı ünlü aktör Julia Roberts’ın IMDb puanı yüksek en iyi 20 filmi…

Julia Roberts Filmleri;  

1. Ticket to Paradise

Julia Roberts Filmleri
Birbirlerine bir dakika bile tahammül edemeyen boşanmış ebeveynler David ve Georgia kızları Lily’nin tatildeyken tanıştığı yerel bir adalı ile evlenme kararı aldığında tamamen delirirler. Bir plan doğrultusunda Bali’ye giden ikili farklılıklarını kenara bırakıp kızlarının kendi yaptıkları hatanın aynısını yapmaması için uğraşmaya çalışırlar.

TürRomantikKomedi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOl
Parker
OyuncularGeorge
Clooney
Sean
Lynch
Julia
Roberts

2. Eve Dönüş 

Julia Roberts Filmleri

Madde bağımlısı olan Ben Burns, rehabilitasyon merkezinde tedavi görmektedir. Beklenmedik bir an da evine dönen Ben, annesi tarafından büyük bir şefkatle karşılanır. Ailenin diğer fertleri ise Burns’u pek sevmez. Ben’in iyileştiği için eve döndüğünü sanan aile aslında yanılıyordur. Başına büyük bir bela alan Ben Burns, ailesinden yardım istemektedir.

TürDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPeter
Hedges
OyuncularJulia
Roberts
Lucas
Hedges
Courtney
B. Vance

3. Wonder - Mucize

Julia Roberts Filmleri

Diğer çocuklardan farklı olan Auggie Pullman zor bir hayat geçirmektedir. Bu zor hayatında en büyük destekçisi ise ailesidir. Yüzünde ufak deformasyonlar olan Auggie, iç güzelliği sayesinde filme duygusal anlar katmaktadır.

TürDramAile
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularJulia
Roberts
Jacob
Tremblay
Owen
Wilson

4. Özel Bir Gün - Mother's Day

Julia Roberts Filmleri

Bir kız çocuk annesi Sandy, eski eşinin kendisinden çok daha genç biriyle evlenmesiyle adeta yıkılır. Eşi yeni karısından çocuk sahibi olur ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle ona bakamazlar. Kız çocuğunu evlatlık olarak Sandy’e vermek isterler. Kendi kızına hem annelik hem de babalık yapan Sandy, sahip olduğu güzel kalbi sayesinde eski eşinin çocuğunu da evlat edinir.

TürRomantikKomediDram
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenGarry
Marshall
OyuncularJulia
Roberts
Jennifer
Aniston
Kate
Hudson

5. Gizemli Gerçek

Julia Roberts Filmleri

Amerika’da sıradan bir dedektif olan Jess Cobb, normal bir yaşam sürmektedir. Bir cinayet işi alan Jess Cobb, olay yerine gittiğinde gözlerine inanamaz. Kızının cinayete kurban gittiğini gören dedektif adeta yıkılır. Hiçbir kanıt yoktur ve dosya kapanmak zorundadır. Aradan 13 yıl geçer ve Cobb’un arkadaşı cinayetle ilgili bir ipucu bulur. Dosyanın yeniden açılmasıyla dedektif olayın peşine düşer ve kızının katilini aramaya başlar.

TürPolisiyeGerilimDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBilly
Ray
OyuncularJulia
Roberts
Chiwetel
Ejiofor
Nicole
Kidman

6. August: Osage County - Aile Sırları

Julia Roberts Filmleri

Weston adında bir aile sıradan ve sakin hayatlarının son demlerini yaşarlar. Tüm huzurları ailenin babası olan Beverly’nin ortadan kaybolmasıyla bozulur. Aile bir araya gelir ve tek derdi babalarının kaybolma nedenini araştırmaktır. Ailenin her bir ferdinin çeşitli sıkıntıları ortaya çıkar ve konu tamamen dağılır. Babalarının neden ortadan kaybolduğu ise büyük bir sırdır.

TürKomediDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJohn
Wells
OyuncularMeryl
Streep
Julia
Roberts
Ewan
McGregor

7. Sevgililer Günü 

Julia Roberts Filmleri

Hollywood’un en güzel kadın aktörlerinin birlikte rol aldığı filmin oyuncu kadrosunda başrolde Julia Roberts olmak üzere Jessica Alba ve Anne Hathaway gibi isimler yer almıştır. Filmin konusu bir arkadaş grubunun sevgililer günü yaptıklarını, düşüncelerini ve geçmişte yaşananlar anlatılmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda oturan isim başarılı yönetmen Garry Marshall’dır.

TürRomantikKomedi
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenGarry
Marshall
OyuncularJulia
Roberts
Jessica
Alba
Anne
Hathaway

8.  Ye Dua Et Sev

Julia Roberts Filmleri

Romantik filmlerdeki başarısı ile sinemaya damga vuran güzel oyuncu Julia Roberts, başrol oynadığı Ye Dua Et Sev yine iyi bir oyunculuk performansı göstermiştir. Elizabeth Gilbert adlı roman yazarının kendi hayatını konu edindiği aynı adlı romandan sinemaya uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Ryan Murphy oturmuştur. Filmin konusu kötü bir evlilik sonucu eşinden boşanıp yeni bir başlangıç amacıyla birkaç ülkeyi kapsayan bir yolculuğa çıkan Elizabeth’in hayatını anlatmaktadır.

TürDramRomantik
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenRyan
Murphy
OyuncularJulia
Roberts
Richard
Jenkins
Javier
Bardem

9. Meksikalı – The Mexican

julia roberts

Hollywood’un en yakışıklı ve en güzel aktörünü bir araya getiren efsane film “Meksikalı” en iyi Julia Roberts filmlerinden biridir. Filmde iki sevgili canlandıran başarılı aktörler yine her zamanki gibi iyi bir oyunculuk performansı göstermişlerdir. Suç dünyasına karışan Jerry (Brad Pitt) büyük bir çete için “Meksikalı” adı verilen silahı sınırdan geçirmeye çalışacaktır. Bu sırada kız arkadaşı ise eşcinsel bir çete elemanı tarafından rehin tutulmaktadır.

TürPolisiyeSuçDram
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenGore
Verbinski
Oyuncular Brad
Pitt
Julia
Roberts
James
Gandolfini

10. Genç Ölmek 

julia roberts

Senaryosuyla yürekleri dağlayan efsanevi Julia Roberts filmi “Genç Ölmek” 1991 yılına damga vuran en iyi filmlerden biridir. Filmin yönetmenliğini Joel Schumacher yaparken senaryosunu Richard Friedenberg kaleme almıştır.  Hilary O’Neil sevgilisi tarafından ihanete uğramış yaralı bir kadındır. Yeni bir başlangıç yapmayı düşünen Hilary, kan kanseri hastası olan genç bir adamın özel bakımını üstlenir. Zamanla aralarından bir yakınlaşma başlayan ikili birbirlerine aşık olsalar da bu aşkın uzun sürmeyeceğinin de farkındalar çünkü genç adam gün geçtikçe erimektedir.

TürDramRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
1991
YönetmenJoel
Schumacher
OyuncularJulia
Roberts
Campbell
Scott
Vincent
D'Onofrio

11. Mystic Pizza

julia roberts

Ünlü aktör Julia Roberts’ın çıkış filmi olarak bilinen Mystic Pizza 1988 yılında vizyona girmiş olup başrolünde Annabeth Gish ve Lili Taylor ile birlikte rol aldığı romantik komedi türünde bir filmdir. Film Mystic kasabasında yaşayan ve pizzacıda çalışan lise çağlarındaki 3 genç kızın hayatını konu edinmiştir. Mystic Pizza filminin yönetmenliğini Donald Petrie yapmıştır.

TürDramRomantikKomedi
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenDonald
Petrie
OyuncularAnnabeth
Gish
Julia
Roberts
Lili
Taylor

12. En İyi Arkadaşım Evleniyor

julia roberts

Romantik komedi filmlerinin en iyisi olmaya aday olan film vizyona girdiği 1997 yılına damga vuran yapımlardan biridir. Başrolünde Julia Roberts, Dermount Mulroney ve Cameron Diaz’ın rol aldığı bu mükemmel filmin konusu iki yakın arkadaş olan Michael ve Julianne’nin yıllar önce birbirlerine verdikleri 28 yaşına kadar evlenemezlerse birbirleri ile evleneceklerine dair söz üzerine gelişen olayları anlatmaktadır. Julianne 28’ine yaklaştığı günlerde Chigago’da yaşayan Michael’e ulaşmaya çalışır. Ancak bu sırada Michael’den gelen telefon 4 gün sonra evleneceğini söylüyordu. Julianne ise arkadaşına yardım etme bahanesi ile gitti Chigago’da gerçekten sevdiği Michael’i evlilikten vazgeçirmeye çalışır.

TürKomediRomantik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
1997
Yönetmen P.J.
Hogan
Oyuncular Julia
Roberts
Dermot
Mulroney
Cameron
Diaz

13. Mona Lisa Gülüşü

julia roberts

Sosyal mesajların bolca verildiği ve 1950’li yılları anlatan efsanevi film “Mona Lisa Gülüşü” ünlü yönetmen Mike Newell imzalı başarılı bir yapıttır. Film idealist görüşleri ile tanınan genç ve başarılı bir sanat tarihi öğretmeni olan Katherine Watson’ın Wellesley kız kolejindeki öğrencilere verdiği hayat dersleri ve okul yönetimiyle olan mücadelesini konu edinmiştir.

TürRomantikKomediDram
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenMike
Newell
Oyuncular Julia
Roberts
Kirsten
Dunst
 Julia
Stiles

14. Pelikan Dosyası

julia roberts

Başrolünde Julia Roberts ve Denzel Washington’un rol aldığı başarılı yapım John Grisman’ın bestseller kitabından beyazperdeye aktarılmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Alan J. Pakula’nın yer almıştır. Filmin konusu İki yüksek mahkeme yargıcı şüpheli bir şekilde cinayete kurban giderler. Bu ölümler hakkında bilgi sahibi olan genç bir öğrenci bilgileri dosyalayarak hükümete sunmak ister. Bu sırada alanında iddialı bir gazeteci de genç öğrenciye destek olur. Ancak bu durum yeni cinayetler ve suikastlara da zemin hazırlamıştır.

TürGerilimDram
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenAlan J.
Pakula
OyuncularJulia
Roberts
Denzel
Washington
Sam
Shepard

15. Omuz Omuza

julia roberts

Ünlü yönetmen Chris Columbus imzalı en iyi Julia Roberts filmlerinden biri olan “Omuz Omuza”nın oyuncu kadrosunda Ed Harris ve Jena Malone’de yer almıştır. Film kötü bir evlilikten yeni çıkan ve yeni sevgilisi ile çocukları arasında zor bir hayat yaşayan Luke’nin hayatını anlatmaktadır. Eski karısı Jackie’den ayrılan Luke çok sevdiği çocuklarını da yanına alır. Bu sırada tanıştığı Isabel ile sevgili olan Luke hem çocukları Anna ve Ben’in Isabel’i hem de İsabel’in çocukları sevmediğini görür.

TürDramKomedi
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
1998
Yönetmen Chris
Columbus
OyuncularJulia
Roberts
 Ed
Harris
Jena
Malone

16. Özel Bir Kadın

julia roberts

1988 yılında Mystic Pizza filmiyle çıkış yakalayan Julia Roberts bundan sadece 2 yıl sonra vizyona giren “Pretty Woman” filmiyle sinema dünyasına adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. Oyuncu kadrosunda Richard Gere, Julia Roberts ve Ralph Bellamy’nin yer aldığı filmin yönetmenliğini Garry Marshall yapmıştır. Filmde zengin bir iş adamı olan Edward’ın gösterişli hayatın içindeki sahteliklerden kaçmak için sokakta tanıştığı sosyetik ve güzel bir hayat kadını ile yaşadıkları anlatılmaktadır. Vivian isimli genç kadın ile Edward o gece birlikte vakit geçirirler ve bir hafta boyunca sevgili gibi dolaşmaya karar verirler. Ancak bu süre içerisinde ikili arasında fazlasıyla bir bağ kurulacaktır.

TürKomediRomantik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1990
YönetmenGarry
Marshall
OyuncularRichard
Gere
 Julia
Roberts
Ralph
Bellamy

17. Aşk Engel Tanımaz

julia roberts

Klasik bir romantik komedi filmi olan Aşk Engel Tanımaz başrol oyuncuları Julia Roberts ve Hugh Grant’ın mükemmel oyunculuk performanslarına sahne olmuş ve en iyi Julia Roberts filmleri listesine girmiştir. Filmin konusu Batı Londra’da yaşayan ve kısa süre önce eşinden ayrılan William Thacker’ın işlettiği kitapçıda ünlü film yıldızı Anna Scott ile tanışması ve birbirlerine aşık olmalarını anlatmıştır.

TürRomantikKomedi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenRoger
Michell
OyuncularJulia
Roberts
Hugh
Grant
Richard
McCabe

18. Daha Yaklaş – Closer

julia roberts

Hollywood’un başarılı aktörleri Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portmon ve Clive Owen’ın oyuncu kadrosunda yer aldığı “Closer” filmi yönetmen Mike Nichols imzalı bir yapımdır. 4 kişilik bir aşk hikayesini konu edinen filmde Dan ve Alice karakterleri birbirlerine kayıtsız kalamayarak hayatlarında olan diğer insanları aldatırlar. En iyi Julia Roberts filmlerinden biri olan Daha Yaklaş filmi hem senaryosu hem de oyuncu kadrosu ile öne çıkan ve mutlaka izlenmesi gereken filmlerdendir.

TürDramRomantik
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenMike
Nichols
OyuncularJulia
Roberts
Jude
Law
Natalie
Portman

19. Tatlı Bela 

julia roberts

Biyografi tarzında bir film olan Tatlı Bela’da Erin Brockovich isimli bir kadının haksızlığa karşı mücadelesini anlatmaktadır. Hayatı boyunca hiçbir hukuk eğitimi almamış olan Erin, haklı ve haksızı birbirinden ayırabilen idealist bir kadındır. İnsanlara yardımcı olmayı seven bu kadın hem kendi hayatını hem de diğer insanların hayatını iyilik üzerine kurmaya çalışmaktadır. Julia Roberts’ın canlandırdığı Erin Brockovich karakteri hem insanlığı hem iyi niyeti hem de mücadelesi ile izleyenlerin son derece beğendiği bir film karakteri olmuştur.

TürBiyografiDramKomedi
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularJulia
Roberts
Albert
Finney
Aaron
Eckhart

20. Ocean’s 11

julia roberts

Başrollerinde George Clooney ve Brad Pitt’in rol aldığı efsanevi film Ocean’s 11 Dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden Steven Soderbergh imzalı bir filmdir. Filmde rol alan Julia Roberts hem güzelliği hem de muhteşem oyunculuk performansı ile öne çıkarken mükemmel kurgusuyla en iyi filmler arasına giren Ocean’s 11 kesinlikle izlenmesi gereken yapımlardan biri olmuştur. Film kusursuzca tasarlanmış bir kumarhane soygununu konu edinirken araya giren aşk hikayeleri tüm planı riske atmaktadır.

TürSuçGerilimKomedi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularGeorge
Clooney
Brad
Pitt
Julia
Roberts

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum