İspanyol Filmleri | En Çok İzlenen 28 İspanyol Filmi Önerisi

Son yıllarda büyük bir gelişim gösteren İspanyol sinemasının izlenmeye değer filmlerini sizler için araştırdık. IMDb puanı yüksek en iyi 28 İspanyol filmi…
İspanyol Filmleri | En Çok İzlenen 28 İspanyol Filmi Önerisi

Gelmiş Geçmiş En İyi 28 İspanyol Filmi

Sinema sektöründeki gelişim ve başarılı projeleriyle gündeme gelen İspanyollar son yıllarda birçok kaliteli filmi izleyicilerine sunmuştur. Bu içeriğimizde İspanyol sinemasının en çok izlenen ve IMDb puanı yüksek en iyi filmlerini listeledik.

İşte en iyi İspanyol filmleri;

1. Bulldog

İspanyol filmleri
21 yaşındaki Bruno’nun hatırlayabildiği kadarıyla, sadece kendisi ve 15 yaş büyük annesi Toni’nin koşulsuz sevgisi bulunmaktadır. İkisinin kaotik hayatından başka bir şey bulunuyor olması ise imkansızdır. Lakin Toni’nin yeni ortağı Hannah, İspanya’da paylaştıkları bungalova taşındığı anda annesinin temel sevgisini kaybetmeye başladığını hisseder.

TürDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAndre
Szardenings
OyuncularJulius
Nitschkoff
Lana
Cooper
Karin
Hanczewski

2. Mirror, Mirror / Espejo, Espejo

İspanyol filmleri
50’inci yılında bir kozmetik firması 4 çalışanı için işler değişmektedir. Neredeyse kozmetik firması kadar yaşlı olan pazarlama müdürü, 25 yaşındaki hırslı bir asistan, dışarı çıkmayan kız kardeş ve kırk yaşlarında kendisine güveni sıfır olan tombul bir yönetici için beklenmeyen maceralar ortaya çıkmaya başlar.

TürKomedi
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMarc
Crehuet
OyuncularMalena
Alterio
Santi
Millan
Natalia
de Molina

3. God’s Crooked Lines

İspanyol filmleri
Akıl hastanesine yatırılan dedektif Alice’in hikayesi sizlerle. Alice, birkaç ay önce merkezde meydana gelen cinayeti araştırmada görevliydi. Görevini kusursuz bir şekilde yerine getirmek için ipuçlarını takip ederken gönüllü olarak paranoyak bir duruma girer. Bir akıl hastalığı ortamında, neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt ederek katili bulmak ise daha da zor hale gelmektedir.

TürGizem
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularBarbara
Lennie
Eduard
Fernandez
Loreto
Mauleon

4. The Burning Cold

İspanyol filmleri
Dünya Savaşı Yahudi diasporasının az bilinen bir yönünü araştırıyoruz. Yahudilerin İber Yarımadası’nın Pireneler sıradağlarındaki mikro egemen bir ülke olan Andorra’dan kaçmak ise her zaman ve her anda mümkün hale gelmez. 

TürMaceraDramGerilim
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSanti
Trullenque
OyuncularDavid
Arribas
Simon
Binsted
Pedro
Casablanc

5. One Year, One Night

İspanyol filmleri
Celine ve Ramon, 2015’de Bataclan tiyatrosuna yapılmış olan terörist saldırıdan sağ kurtulan iki uluslu genç bir çifttir. O üzücü gece hayatlarından açık bir yara bırakan ikili normallik hissini yeniden kazanmak için ellerinden geleni yapmaya başlarlar. Lakin Celine tecrübesini bastırıp kendini eski hayatına atarken, Ramon geçmişe saplanmış kalmıştır.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenIsaki
Lacuesta
OyuncularAlba
Guilera
Miko
Jarry
Blanca
Apilanez

6. Wild Flowers

İspanyol filmleri
22 yaşındaki iki çocuk annesi Julia, Oscar’a aşık olur. İnişlerle ve çıkışlarla dolu olan dolambaçlı bir ilişkiye başlayan ikili için başlarda her şey normal ilerler. Lakin Julia, Oscar’ın çocukları için bir erkek rol modeli olarak uygunluğundan şüphe etmeye başlar. Oscar ve Julia arasında şiddetli olaylar ortaya çıktığında ise ikisinin ilişkisi biter ve Julia’nın daha iyi bir gelecek aramak üzere küçük bir maceraya çıkar.

TürDram
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJaime
Rosales
OyuncularAnna
Castillo
Oriol
Pla
Quim
Avila

7. Camera Cafe: The Movie

İspanyol filmleri
Beceriksiz bir yönetici olan Jesus, artık hayatta kalması için eski meslektaşlarına ihtiyacı vardır. Onların yaratıcılığı ve hırsına bağlı olarak kendi yeteneklerini de ön plana çıkartarak yeni projelere imza atması gerekmektedir. Düşüşte olan bir şirketin yeni müdürü olarak atanan Jesus için artık her şey daha karmaşık hale gelir.

TürKomedi
IMDb4,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenErnesto
Sevilla
OyuncularArturo
Valls
Carlos
Chamarro
Marta
Belenguer

8. Staring at Strangers

İspanyol filmleri
Marangoz Sergio, patronu tarafından kovulduktan sonra kaçarak bir dolaba saklanır. Bu dolabın alıcısı evine geldiğinde ise oradan çıkmaz ve orada kalmaya devam eder. Bilinmeyen bir aile ile yaşamaya başlayan Sergio, yeni evinde de saklanmaya ve aileye yakalanmamaya özel gösterir.

TürDram
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenFelix
Viscarret
OyuncularJuan
Diego Botto
Paco
Leon
Leonor
Watling

9. Below Zero (Donma Noktası)

İspanyol filmleri

2021 yılında yayınlanan en iyi İspanyol filmlerinden biri olan Below Zero'da ıssız bir yolda saldırıya uğrayan hapishane aracındaki polis Martin'in hikayesini izliyoruz. Aracın içerisindeki suçlulardan dolayı saldırıya uğrayan hapishane görevlieri ıssız ve soğuk bir bölgede hayatta kalma mücadelesi vereceklerdir. Polis memuru Martin ise sadece görevini ve intikamını düşünmektedir.

TürSuçMacera
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLluís
Quílez
OyuncularJavier
Gutierrez
Karra
Elejalda
Luis
Callejo

10. The Occupant (İşgalci)

İspanyol filmleri

The Occupant isimli filmde işini kaybeden Hogar isimli bir yöneticinin çaresiz kalmasıyla başlayan bir hikayeyi izliyoruz. İşini kaybeden bu adam ailesine bakabilmek için son çare olarak evini satmaya karar verir. Evin satışı yapıldıktan sonra ise anahtarların hala kendisinde olduğunu fark eden Hogar eski hayatını kazanmak için harekete geçecektir.

TürGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
Pastor
OyuncularJavier
Gutierrez
Mario
Casas
Bruna
Cusí

11. Paramedic

İspanyol filmleri

Gerilim dolu bir İspanyol filmi olan Paramedic'te bir ambulans görevlisi olan Angel'in hikayesini izliyoruz. Geçirdiği bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Angel bu süreçte psikolojik olarak sıkıntılar çekerken bir de karısı tarafından aldatıldığını düşünmektedir. Her geçen gün içini kemiren şüphe duygusu Angel için zorlu bir hayatın başlangıcı olacaktır.

TürGerilimDram
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarles
Torras
OyuncularMario
Casas
Déborah
François
Guillermo
Pfening

12. The Silence of Marsh (Bataklığın Sessizliği)

İspanyol filmleri

The Silence of Marsh'da yeni kitabı için araştırmalar yapan başarılı bir yazarın hikayesini izliyoruz. Kitabın konusu ülkedeki yolsuzluklar olan bu yazar araştırmaları sonucu politikacılar ve mafyalar arasındaki bağlantıyı açığa çıkarır. Ancak bu keşif onun için gün geçtikçe daha tehlikeli bir hal alacaktır.

TürPolisiyeGerilim
IMDb4.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenMarc
Vigil
OyuncularPedro
Alonso
Nacho
Fresneda
Carmina
Barrios

13. The Platform

İspanyol filmleri

2020 yılının en çok izlenen ve en beğenilen filmlerinden biri olan İspanyol yapımı The Platform filmi muhteşem senaryosu ve etkileyici mesajlarıyla dikkat çekiyor. Sosyal proje amacıyla tasarlanmış ve aşağıya doğru 100’lerce kat uzunluğunda bir hapishanede geçen filmin başrolünde Ivan Massague rol almıştır. Tüm dünyayı kasıp kavuran Ayrıca en iyi Netflix filmleri içeriğimize de göz atabilirsiniz.

TürGizemGerilimKorku
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenGalder
Gaztelu
-Urrutia
OyuncularIvan
Massagué
Zorion
Eguileor
Antonia
San Juan

14. Mirage (Fırtına Anı)

İspanyol filmleri

Başrolünde yine İspanyol yapımı başarılı yapımlarından La Casa de Papel dizisinden tanıdığımız Adriana Ugarte’nin yer aldığı Mirage filmi son yıllarda yayınlanan en iyi İspanyol yapımlarından biridir. Filmde Vera ve eşi David kzıları ile birlikte yeni bir eve taşınırlar. Eşyaları yerleştirdikleri sırada Vera bir kaset bulur. Bu kaset yıllar önce aynı evde oturan ve bir trafik kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Nico’ya aittir. Kasedi televizyona takıp izleyen Vera gizemli bir şekilde Nico ile iletişim kurmaya başlar. Küçük çocuğun yardım çağrılarına kulak veren Vera, Nico’yu kurtarır. Ancak bu seferde kaderi değiştirdiği için Vera’nın kızı ortadan kaybolmuştur.

TürGerilimDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularAdriana
Ugarte
Chino
Darín
Javier
Gutiérrez

15. Palmeras En La Nieve (Kardaki Palmiyeler)

İspanyol filmleri

Dolu dolu romantizm yaşamak isteyenlere şiddetle önerdiğimiz “Palmeras En La Nieve” filmi babasının ölümünü araştıran genç bir kızın bulduğu ipuçlarını takip ederek Afrika’ya kadar gitmesini konu alıyor. Aynı zamanda film çok duygusal sahneleri de barındırmaktadır. Yönetmen koltuğunda Fernando Gonzalez Molina’nın yer aldığı filmin başrollerinde Mario Casas, Adriana Ugarte ve Macarena Garcia yer almıştır.

TürDramRomantik
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenLluís
Quílez
OyuncularMario
Casas
Adriana
Ugarte
Macarena
García

16. Rec (Ölüm Çığlığı)

İspanyol filmleri

İspanyol sinemasının eşi benzeri olmayan korku filmlerinden biri olan Rec – Ölüm Çığlığı 2007 yılında vizyona girdiğinde izlenme rekorları kırmıştır. Film, başarılı bir haber muhabiri ve kameramanının yakaladığı büyük bir fırsatla hala devam eden yangının canlı görüntülerini çekmek üzere olay yerine gitmelerini ve devamında gelişen olayları anlatmaktadır. Yangın çıkan evde yaşlı bir kadının ev kazası sonucu alevlerin yükseldiğini düşünen ekip olay yerine vardıklarında paranormal olaylarla karşılaşırlar.

TürMacera
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenPaco
Plaza
OyuncularManuela
Velasco
Ferran
Terraza
Carlos
Lasarte

17. La Cara Oculta (Gizli Oda)

İspanyol filmleri

Mükemmel senaryosu ve olay kurgusu ile öne çıkan filmin konusu Adrian isimli bir gencin aşk hayatında yaşadığı dram ve gerilim dolu olayları anlatmaktadır. Sevgilisi tarafından terk edilen Adrian uzunca bir süre kız arkadaşını arasa da hiçbir yerde bulamaz. En sonun da Belen’in yokluğuna alışan Adrian hayatına yeni birini alır. Ancak bu sıralarda Belen’in ortadan kaybolmasıyla ilgili öğrendiği gerçekler her şeyi değiştirecektir.

TürGerilimDram
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenAndrés
Baiz
OyuncularQuim
Gutiérrez
Martina
García
Clara
Lago

18. Camino

İspanyol filmleri

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz film Goya Ödülleri kapsamında En İyi Film ödülü dışında En İyi Aktris ve En İyi yönetmen ödüllerini kazanmıştır. Filmin konusu ise 1985 yılında daha henüz 14 yaşında olan Alexia Gonzalez-Barros’un yaşanmış hayat hikayesini anlatmaktadır.

TürDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenJavier
Fesser
OyuncularNerea
Camacho
Carme
Elias
Mariano
Venancio

19. Biutiful

İspanyol filmleri

2011 yapımı “Biutiful” filmi hem oyunculuk performansı hem de dram dolu senaryosuyla sinemaya damga vurmayı başarmış bir yapımdır. Başrolünde Oscarlı aktör Javier Bardem’in rol aldığı filmin konusu ailesine bakabilmek için illegal işler yapmak zorunda kalan bir babanın kanunla başının derde girmesini ve yaşadığı acıklı olayları anlatmaktadır.

TürMacera
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenAlejandro
González
Iñárritu
OyuncularJavier
Bardem
Maricel
Álvarez
Eduard
Fernández

20. Los Lunes Al Sol (Güneşli Pazartesiler)

İspanyol filmleri

Ünlü film yıldızı Javier Bardem’in başarılı filmlerinden biri olan “Güneşli Pazartesiler” İspanya’nın bir liman kentinde yaşayan işsiz insanların dram dolu hikayesini anlatmaktadır. Tüm dünyanın en büyük sorunu olan işsizlik derdini sinema perdesine yansıtan bu film izleyicilerinden tam not almıştır. Filmin yönetmenliğini Fernando Leon de Aranoa üstlenmiştir.

TürDramKomedi
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenFernando
León de
Aranoa
OyuncularJavier
Bardem
Serge
Riaboukine
Luis
Tosar

21. Celda 211

İspanyol filmleri

En iyi Hapishane filmleri arasında yer alan Celda 211 genç bir gardiyan olan Juan’ın daha ilk iş gününde başına gelen faciayı anlatmaktadır. Hapishanenin içini iki meslektaşı ile birlikte gezmekte olan Juan tavandan düşen bir parçayla yere yıkılır. Arkadaşları tarafından boş olan 211 numaralı hücreye taşınan Juan kendine gelene kadar hapishanede büyük bir isyan çıkar ve hayatını kurtarmak için bir süre mahkum rolü oynamak zorunda kalır.

TürDramGerilimAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenDaniel
Monzón
OyuncularLuis
Tosar
Alberto
Ammann
Antonio
Resines

22. Volver (Dönüş)

İspanyol filmleri

Etkileyici senaryosuyla film otoritelerinin dikkatini üzerine toplayan yapım, para kazanmak için zor şartlar altında çalışan Raimunda ve Sole isimli kız kardeşlerin hikayesini anlatmaktadır. Yönetmenliğini Pedro Almodovar’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Penelope Cruz, Carmen Maura ve Lola Duenas yer almıştır. Anneleri tarafından terk edilen kızlar yaşamak için birkaç işte birden çalıştıkları sırada halalarının ölüm haberini alırlar. Cenaze gittiklerindeyse hayatlarının en büyük şokunu yaşayacaklardır.

TürKomediDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenPedro
Almodóvar
OyuncularPenélope
Cruz
Carmen
Maura
Lola
Dueñas

23. The Body (Ceset)

İspanyol filmleri

İspanyolların film sektöründe en iyi oldukları gerilim dalında başarılı bir yapım olan “Ceset” başarılı bir iş kadını olan Mayka’nın gizemli ölümü sonrası birde morgdan cesedinin kaybolmasını konu edinmiştir. Polsin soruşturma başlattığı olaya atanan Jaime Pena ise kısa süre öncesinde kocasını kaybetmiş ve bu olayı kendi içsel dünyasını düzeltmek amacıyla çözüme kavuşturmaya çalışacaktır.

TürGerilimGizem
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularJosé
Coronado
Hugo
Silva
Belén
Rueda

24. The Others (Diğerleri)

İspanyol filmleri

Fantastik türde bir film olan “Diğerleri” Grave isimli bir kadının ölen kocasının ardından küçük çocuklarıyla baş başa kalmasını ve güneşe alerjisi olan çocuklarıyla birlikte büyük ve karanlık bir malikanede yaşadıkları fantastik olayları anlatmaktadır. New Jersey eyaletinde yaşayan aile evin etrafına çöken sis tabakası ile tüm dünyayla bağlantıları kesilir. Bu kocaman evde hiç güvenemedikleri çalışanlarıyla uzunca bir süre yaşamak zorunda kalırlar.

TürFantastikDramKorku
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAlejandro
Amenábar
OyuncularElaine
Cassidy
Christopher
Eccleston
Nicole
Kidman

25. The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri)

İspanyol filmleri

Ünlü yönetmen Pedro Almodovar’ın sinema dünyasına kazandırdığı başarılı filmin oyuncu kadrosunda Antonio Banderas, Elena Anaya ve Marisa Paredes yer almıştır. Filmin konusu araba kazasında çıkan bir yangın sonucu yüzünde yanıklar oluşan bir kadına, doktor olan kocasının yeni bir deri yaratmak amacıyla yaptığı çalışmaları anlatmaktadır.

TürDramGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenPedro
Almodóvar
OyuncularAntonio
Banderas
Elena
Anaya
Marisa
Paredes

26. Talk to Her (Konuş Onunla)

İspanyol filmleri

En iyi İspanyol yönetmenlerden biri olan Pedro Almodovar’ın en iyi özgün senaryo dalında Oscar kazandığı filmde 4 ana karakterin geçmişi ve geleceği ele alınarak birbirlerine bağlantılı olaylarla bir dostluk kurmalarını anlatmaktadır.

TürKomediRomantik
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenPedro
Almodóvar
OyuncularJavier
Cámara
Dario
Grandinetti
Leonor
Watling

27. The Sea Inside (İçimdeki Deniz)

İspanyol filmleri

Genç yaşlarda geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını yatağa bağlı olarak geçiren “Ramon Sampedro’nun” yapabildiği tek şey deniz manzaralı yatağından dışarıyı izlemektir. Ötenazi konusunu saplantı haline getiren Ramon’un hayatını ise onunla ilgilenen Avukat Julia ve köylü kızı Rosa ikilisinden biri değiştirecektir.

TürDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenAlejandro
Amenábar
OyuncularJavier
Bardem
Belén
Rueda
Lola
Dueñas

28. Contratiempo (Görünmeyen Misafir)

İspanyol filmleri

En iyi İspanyol filmleri listesinin başında yer alan Contratiempo kusursuz senaryosu ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla mutlaka izlenmesi gereken filmlerdendir. Filmin konusu işinde hızla yükselen ve bir iş adamı olan Adrian Doria’nın fotoğrafçı sevgilisi Laura’yı öldürmekle suçlanmasını konu edinmiştir. Kendisini savunmak amacıyla bir avukat ararken tanıştığı Virgina Goodman’a tüm hikayesini anlatan Adrian bazı konularda tutarsızca konuşmaktadır. Virgina Goodman ise bu durumu fark etmiş ve Adrien Doria’nın üstüne gidecektir.

TürGerilimGizem
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenOriol
Paulo
OyuncularMario
Casas
Bárbara
Lennie
Ana
Wagener

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum