İspanyol Dizileri | En İyi 24 İspanyol Dizi Önerileri

Son yıllarda yükselişte olan ve yayınlanan dizileriyle sektörü adeta eline alan İspanyolların en iyi dizilerini listeledik.
İspanyol Dizileri | En İyi 24 İspanyol Dizi Önerileri

IMDb Puanı Yüksek En İyi ve En Yeni İspanyol Dizileri Listesi

Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizde en çok izlenen ve IMDb puanı yüksek İspanyol dizileri yer alıyor. Ayrıca Netflix İspanyol dizilerini de listemizde bulabilirsiniz. İşte yabancı dizi kategorisinde izlerken kendinizi kaptıracağınız ve sizi ekran başına kilitleyecek en iyi 24 İspanyol yapımı dizi önerisi…

İspanyol Dizileri;

1. You Shall Not Lie

İspanyol Dizileri
Belmonte’nın kıyı kentleşmesinde huzurlu bir yaşamı olan okul öğretmeni Macarena ve yetişkin öğrencilerinden birisi olan Ivan’ın bir seks videosu sosyal ağlara düştüğünde ikisinin de hayatı tepetaklak olmuştu. Özellikle de en yakın arkadaşları ve komşuları tarafından reddedilen Macarena’nın hayatı derinden sarsılmaktadır. Lakin günlerin birince Belmonte sakinlerdin birinin cansız bedeni uçurumda göründüğünde artık kasabanın tek ilgi odası Macarena’nın seks kayıtları değildir.

TürDramGerilim
IMDb5,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPau
Freixas
OyuncularIrene
Arcos
Lucas
Nabor
Natalia
Verbeke

2. Once Upon a Time… But Not Anymore

İspanyol Dizileri
Ayrılmak zorunda kalan iki sevgili, hiç kimsenin birbirine aşık olamadığı bir kasabadaki büyüyü bozmak için başka bir evrende yeniden birleşmesi gerekmektedir. Aşık olmamakla lanetlenen kasaba halkı, çok değer verdikleri mavi ejderhayla kasabaya turist çekmeye çalışmaktadırlar. Maxi geçirmiş olduğu sihirli geceyi yakın arkadaşına anlatırken, Juana’da nihayet Prenses Soledad’ın yeniden doğmuş halini bulur. Artık her şey daha da karmaşık hale gelirken Goya ve Maxi ejderhanın da yardımını alarak kasabanın lanetini kırmak için çalışırlar.

TürKomediFantastikMüzikal
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenManolo
Caro
OyuncularSebastian
Yatra
Nia
Correia
Monica
Maranillo

3. The Longest Night

İspanyol Dizileri
Silahlı kuvvetler, psikiyatri hastaların tutulduğu bir hastanenin etrafını sararlar. Amaçları orada var olan tüm seri katilleri kaçırmaktır. Lakin bu hastanenin müdürü her şeyin farkında olarak büyük bir direnişe kalkışırlar. Çıkan arbedeye hazır olmayan silahlı kuvvetler için artık her şey zorken, içeride kalanlar için de her şey imkansız hale gelmektedir.

TürAksiyonSuçDram
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularAlberto
Ammann
Luis
Callejo
Barbara
Goenaga

4. Feria: En Karanlık Işık

İspanyol Dizileri
1990’ların ortasında iki kız kardeş olan Eva ve Sofia, kayıp ebeveynlerinin aslında ortadan kaybolmadan önce 23 kurbanın hayatına mal olduğu öğrenince hayatları komple değişir.  İki kız kardeş, yaşadığı yerdekilerin göründüğü kadar saf olmadığı ve gerçeğin altında daha da kötü şeylerin var olduğu keşfedince, ebeveynlerin öldürdüğü 23 kurbanın sonuçları ile yüzleşmesi gerekmektedir.

TürSuçDramFantastik
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAgustin
Martinez
Carlos
Montero
OyuncularCarla
Campra
Ana
Tomeno
Isak
Ferriz

5. How to Screw It All Up

İspanyol Dizileri
Alba, yeni lisesinde uyum sağlamakta zorlanan bir gençtir. Bir gün lise yaz gezisinin iptal haberini öğrendiğinde evden kaçma planları suya düşer. Ancak bir grup sınıf arkadaşının mükemmel bir planı olduğu öğrenerek onların planına uymaya karar verir. Ailesine okul gezisinin iptal olmadığını ikna edereke, erkek kardeşlerinin birinin minibüsünü çalar ve üç koca haftalık bir yolculuğa çıkar. Bu öğrenci grubunun ise tek bir kuralı vardır, o da sosyal medya hesaplarından hiçbir şey paylaşmamaktır.

TürDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPablo
S. Blanes
OyuncularNaire
Lleo
Gabriel
Guevara
Sergi
Mendez

6. Fanatico

İspanyol Dizileri
Quimera adında bir müzik sanatçısı öldüğünde, bir hayranı onun yerini almak için elinden geleni yapmaya karar verir. Görünüşlerindeki benzerlik, Quimera’nın hayranlarını kandırmayı başarır. Dizimizde bu sanatçının hayatı, hayranlarının tüm parası, lüksü ve sevgisini en detayları ile görmeniz mümkündür.

TürKomediDramMüzikal
IMDb5,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenYago de
Torres Peno
Dani
del Aguila
OyuncularLorenzo
Ferro
Dollar
Selmouni
Carlota
Urdiales

7. The Girls at the Back

İspanyol Dizileri
Otuzlarına gelmiş olan beş yakın arkadaşın geçmiş yaşantıları birdir. Yedikleri içtikleri sürekli bir giden bu arkadaş grubundan bir üyenin kanser olması ile işler komple değişir. Bu nedenle gittikleri tatilde kendilerine bir dilek listesi oluştururlar ve bu listede yalnızca bir dilekleri yer almaktadır. Kanser olan arkadaşlarının iyileşmesi.

TürKomediDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularHayden
Bishop
EllMaria
Rodriguez Soto

8. Patria

İspanyol Dizileri

Fernando Aramburu’nun aynı adlı romanından TV’ye aktarılan Patria dizisi, hikaye olarak sıradan inşaların gözünden İspanyollar ve Basklar arasındaki çatışmalar anlatılıyor. Dizinin konusu Eta tarafından öldürülen bir kadının evine dönmesiyle başlayan kaosu ve yaşanılanları aktarıyor.

TürDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenAitor
Gabilondo
OyuncularElena
Irureta
Susana
Abaitua
Eneko
Sagardoy

9. 30 Monedas 

İspanyol Dizileri

Korku ve fantastik diziler türünde bir yapım olan 30 Monedas sürgün edilen bir rahibin hikayesini anlatıyor. Şeytanlardan Kaçmaya çalışan rahip korku dolu anlar yaşıyor. HBO'nun en iyi dizileri arasında gösterilen 30 Monedas, ilgi çeken senaryosuyla son yılların en çok izlenen yapımlar listesinde gösteriliyor.

TürDramKorkuFantastik
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2020
OyuncularEduard
Fernandez
Megan
Montaner
Miguel Angel
Silvestre

10. La Valla 

İspanyol Dizileri

Netflix dizileri listesinde izlemeye bir şey bulmakta zorlanan okurlarımız için son derece ilgi çekici bir yapım... La Valla dizisi, bariyerlerle ayrılmış iki dünya arasında hayatta kalma mücadelesi veren bir aileyi anlatıyor. Gerilim dolu dizi hakkında detaylı inceleme yazımıza La Valla linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

TürGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDaniel
Ecija
OyuncularUnax
Ugalde
Olivia
Molina
Eleonora
Wexler

11. White Lines 

İspanyol Dizileri

White Lines dizisi, yıllar önce gizemli bir şekilde kaybolan ünlü Dj’in kardeşinin bu gizemli kaçırılma ve ölüm olayını araştırması anlatılıyor. 20 yıl üstüne ortaya çıkan bir cesedin yıllar önce kaybolan kardeşine ait olduğunu öğrenen genç kadın bu ölümü araştırmak için İspanya’ya doğru hareket ediyor.

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularLaura
Haddock
Tom Rhys
Harries
Daniel
Mays

12. El Cid

İspanyol Dizileri

Amazon Prime dizileri listesinde de ye verdiğimiz El Cid dizisinde orta çağda yaşayan Savaş Kahramanı Rodrigo Diaz’in maceralarını konu ediniyor. Kastilyalı bu asil kahraman birçok savaştan galip çıkmış ve ülkesine sadakatle hizmet etmiştir. Dizinin başrolünde La Casa De Papel dizisinden tanıdğımız Kosa Luis Garcia Perez yer alıyor.

TürDramSavaş
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenLuis
Arranz
OyuncularJaime
Lorente
José Luis
García Pérez
Elia
Galera 

13. Control Z 

İspanyol Dizileri

Netflix İspanyol dizileri arasında en çok izlenen yapımlardan bir tanesi de Control Z dizisi... Liseli bir Hacker’ın okuldaki öğrencilerin tüm sırlarını ifşa etmesiyle başlayan bir macerayı konu ediniyor. Öğrenciler için zor günlerin yaşandığı bu dönemde Sofia isimli bir kız bu Hacker’ın kim olduğunu öğrenmek için harekete geçiyor.

TürGençlik
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenCarlos
Quintanilla Sakar
OyuncularAna Valeria
Becerril
Michael
Ronda
Yankel
Stevan

14. Valeria

İspanyol Dizileri

İşinde ve evliliğinde sorunlar yaşayan Valeria’nın hayatının anlatıldığı dizi 2020’nin en iyi Netflix yapımları arasında yer alıyor. Sağlam bir İspanyol dizisi izlemek isteyenler için önerdiğimiz bu dizide komedi, aşk, dostluk, kıskançlık, iş, sadakatsizlik ve macera hiç bitmeksizin devam ediyor. Yapım hakkında daha fazla detay ve ilginç bilgiler öğrenmek için "Valeria Dizisi Hakkında İlginç Bilgiler" içeriğini okuyabilirsiniz.

TürDramKomedi
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMaría
López Castaño
OyuncularDiana
Gómez
Silma
López
Paula
Malia

15. Perdida 

İspanyol Dizileri

Perdida dizisi, Valencia sahillerinde küçük kızını kaybeden bir babanın onu bulmak için verdiği ele alıyor. Genç adam 10 yıl önce kaybettiği kızından bir türlü haber alamamıştır. Yıllar sonra kızını kaçırdığını düşündüğü bir adamın hapishanede olduğunu düşünene Antonio adamı bulabilmek için ülkenin en tehlikeli hapishanesine girer.

TürDramGerilimAksiyon
IMDb5,6
Gösterim
Tarihi
2020
Yönetmen Natxo
López
Oyuncular Daniel
Grao
Ana
María Orozco
Verónica
Velásquez

16. The Minions of Midas 

İspanyol Dizileri

Midas’ın Müritleri dizisinde hiç ummadığı bir şekilde şantaja uğrayan başarılı bir iş adamının hikayesini konu ediniyor. Kendisinden istenilenler vermemesi halinde insanları öldüreceğini söyleyen bir grup Victor’a garip bir şantaj uygular. Victor’un yakınlarındaki insanların hayatları onun ağzından çıkacak birkaç kelimeye bağlıdır. Netflix gerilim dizileri arasında da yer alan ve yayınladığı dönem oldukça yüksek izlenmeye sayılarına ulaşan yapımla ilgili editörlerimiz tarafından hazırlanan "Midas'ın Müritleri Dizi İncelemesi" yazısını okumanızı öneririz.

TürDramGerilim
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMiguel
Barros
Mateo
Gil
OyuncularLuis
Tosar
Marta
Belmonte
Willy
Toledo

17. Hache

İspanyol Dizileri

Gerçek bir hikayenin anlatıldığı Hache dizisinde 60’lı yıllarda Barselona’da dönen uyuşturucu piyasasını ve bu piyasaya giren genç bir kadını anlatıyor. Genç kadın kartele girdiğinde kendini kısa sürede sevdirmeyi başarır ancak onun hedefi en tepeye kadar çıkmaktır.

TürDramGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJorge
Torregrossa
Verónica
Fernández
OyuncularAdriana
Ugarte
 Javier
Rey
Eduardo
Noriega

18. La Catedral del Mar

En iyi İspanyol Dizileri

Senaryosuyla bir hayli dikkat çeken ve tarihi konulara değinen dizi de 14 y.y İspanyasında yaşanan feodal sistemi ve derebeylik düzenini konu edinmiştir. Dizi sayesinde Barselona’da yer alan Santa Maria del Mar kilisesinin yapım aşamasını izleme fırsatına sahip oluyoruz. Dizide genel olarak anlatılmak istenen o dönemin şartları ve kilisenin yapımı. Belgesel niteliğinde bir İspanyol dizisi olan La Catedral del Mar’ı mutlaka izlemelisiniz.

TürBelgeselTarih
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJordi
Frades
OyuncularAledis
Segura
Bernat
Estanyol
Francesca
Esteva

19. Elite

En iyi İspanyol Dizileri

Netflix’in son yıllarda en çok izlenen yapımlarından biri olan “Elite” İspanyol yapımı diziler arasında da bir hayli dikkat çekiyor. Dizide işçi sınıfından gelen 3 gencin zengin çocuklarının okuduğu bir okula yerleşmeleriyle başlayan olayları anlatıyor. Okula yeni gelen ve diğer öğrencilere göre daha az bir sosyal yaşantıya sahip olan gençler birçok sorunla karşılaşsalar da bu zorlu ortamda ayakta kalmaya çalışırlar.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenCarlos
Montero
OyuncularEster
Exposito
Danna
Paola
Aron
Piper

20. La Casa de Las Flores 

En iyi İspanyol Dizileri

İsminden de tahmin edebileceğiniz gibi dizide çiçekçi dükkanı işleten bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Dışarıdan gayet normal hatta sıkı bağlarla birbirine bağlı gözüken aile fertleri içlerinde birçok sırrı barındırmaktadırlar. İç dünyalarında yaşanan sıkıntılar ise bu sırların açığa çıkmasıyla beraber aile de birtakım dağılmalara sebep olacaktır.

TürDramKomedi
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenManolo
Caro
OyuncularCecilia
Suárez
Aislinn
Derbez
Dario
Yazbek Bernal

21. Las Chicas del Cable

En iyi İspanyol Dizileri

Netflix’in İspanyol yapımı orijinal dizisi olan Las Chicas del Cable tarihi bir hikayeyi konu ediniyor. 1928 ‘in Madrid’inde açılan ulusal telefon şirket merkezine alınan yüzlerce kadın işçinin hikayesi aktarılıyor. Ancak aralarından 4 tanesi var ki bu kadınlar geçmişleri ve kültürleri farklı olsa da bir araya gelirler. Ancak bu birliktelik kıskançlık, ihanet, arkadaşlık ve aşk gibi duygularla arkadaşları birbirine sokacaktır.

TürDramTarih
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenGema
R. Neira
Ramón
Campos
OyuncularBlanca
Suárez
Yon
González
Ana
Fernández García

22. Vis A Vis 

En iyi İspanyol Dizileri

İspanyol dizilerinin parlayan yıldızı olarak nitelendirebileceğimiz Vis A Vis bu gne kadar belki de en çok izleyici kitlesine sahip olan yapımlardan biridir. Dizinin konusu kadın hapishanesinde yaşanan güç savaşını ve hayatta kalma mücadelesini anlatıyor. Her bölümünü büyük bir merakla izleyeceğiniz Vis A Vis dizisinin başrolünde Alba Flores rol almıştır. Dizi hakkında merak edilenleri öğrenmek için İspanyolların Kaliteli Yapımı: Vis A Vis dizisi içeriğini ziyaret edebilirsiniz.

TürDramGerilim
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenDaniel
Écija
Álex
Pina
OyuncularMaggie
Civantos
 Najwa
Nimri
Alba
Flores

23. La Casa de Papel 

En iyi İspanyol Dizileri

İspanyolların ünlü yönetmeni Alex Pina’nın kaleminden çıkan ve Netflix dizileri listesinde en çok izlenen yapımlardan olan La Casa de Papel, tarihin en büyük soygun operasyonlarını gerçekleştiriliyor. Muhteşem senaryosu, akıl dolu sahneleri ve oyuncu kadrosuyla Netflix’in en çok izlenen dizilerinden biri olan La Casa De Papel’in oyuncu kadrosunda Alvaro Morte, Ursula Corbero ve Pedro Alonso’yu görüyoruz. Dizi hakkında detaylı inceleme yazımızı La Casa de Papel dizisi linkine tıklayarak okuyabilirsiniz.

TürDramGerilim
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenÁlex
Pina
OyuncularÁlvaro
Morte
Úrsula
Corberó
Pedro
Alonso

24. Narcos

En iyi İspanyol Dizileri

Gelmiş geçmiş en iyi yabancı diziler arasında gösterilen, Kolombiya’lı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın hayatını konu edinen Narcos dizisi, Netflix üzerinden izleyebileceğiniz en iyi İspanyol yapımlarından. Dizide, Pablo Escobar’ın kurduğu suç imparatorluğunu izlerken bir yandan da sonun başlangıcı olan olaylara şahit oluyoruz. Başrolünde Pedro Pascal’ın rol aldığı filmde Damian Alcazar ve Francisco Denis’de rol almıştır. Aynı zamanda Türkiye'de en çok izlenen Netflix dizileri listesinde üst sıralardaki yerini koruyan Narcos dizisi hakkında tüm merak ettiklerinizi linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

TürPolisiyeGerilimBiyografi
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenCarlo
Bernard
Chris
Brancato
OyuncularPedro
Pascal
Damián
Alcázar
Francisco
Denis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum