İntikam Filmleri | Suç ve Aksiyon Dolu 32 Film Önerisi 2024

Aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle dikkat çeken en iyi intikam filmlerini sizler için listeledik. İşte en iyi 32 intikam filmi...
İntikam Filmleri | Suç ve Aksiyon Dolu 32 Film Önerisi 2024

Soluksuz İzleyeceğiniz En İyi İntikam Filmleri Listesi

Sinema tarihine damga vuran en iyi intikam filmlerini sizler için bu içeriğimizde bir araya getirdik. Hem senaryosu hem de oyuncu kadrosuyla öne çıkan en iyi intikam filmlerini IMDb puanlarına göre sıraladığımız listemizde tüm zamanların en çok izlenen ve en popüler intikam filmleri yer almıştır. İşte aksiyon filmleri, gerilim filmleri ve korku filmleri türünde de listeleri süsleyen en iyi intikam filmleri...

İntikam Filmleri;

1. The Northman

İntikam Filmleri

Tarihi bir aksiyon filmi olan The Northman'da Viking prensi Amleth'in yıllar sonra ailesinin intikamını almak için çıktığı yolu izliyoruz. Henüz çocukken babası tarafından tahta layık görülen Amleth öz amcasının ihanetiyle sarsılır. Babasının ölümü üzerine kendi topraklarından kaçmak zorunda kalan Amleth amcasının elinde esir olan annesinin de intikamını alacaktır.

TürAksiyonTarihi
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Eggers
OyuncularNicole
Kidman
Alexander
Skarsgård
Claes
Bang

2. Wrath of Man

İntikam Filmleri

2021 yılının en iyi filmleri arasında yer alan Wrath of Man'da bir hırsızlık çetesi tarafından öldürülen oğlunun intikamını isteyen bir babayı izliyoruz. İlk olarak hırsızlara ulaşmak için para kamyonlarında işe başlayan bay H kısa sürede ihanet içinde olanları ortaya çıkartır ve oğlunu öldürenlere ulaşır.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenGuy
Ritchie
OyuncularJason
Statham
Holt
McCallany
Josh
Hartnett

3. Bloodshot: Durdurulamaz Güç

İntikam Filmleri

Öldürülen bir askerin Bloodshot adıyla tekrar hayata döndürülen bir askerin hayat hikayesini konu alan filmde Ray Garrison ve karısı öldürülür. Kimliklerini gizleyen bir grup bilim adamı nano teknolojiyle Ray’ı hayata geri döndürür. Bloodshot adıyla ortaya çıkan Ray, damarlarındaki teknoloji sayesinde durdurulamaz bir hale gelmiştir. Şirket, zihnini kontrol ettiği için geçmişte ne olduğunu bilmeyen Ray yavaş yavaş geçmişini hatırlamaya başlar.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb5.7
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDave
Wilson
OyuncularVin
Diesel
Eiza
Gonzalez
Sam
Heughan

4. Kaçış Planı 3

İntikam Filmleri

Hapishane filmleri türünde son derece sürükleyici bir yapım. Zaman dolmadan rehineleri kurtarmak ve düşmanlarla yüzleşmek için ölümcül bir kurtarma görevine giren Breslin ve ekibinin hikayesi anlatılmaktadır. Bir güvenlik şirketinin kızı kaçırılmış, fidye istenmiştir. Kızın sağ salim ulaştırılması için Breslin ve ekibine başvurulur. Ekip kaçırılma olayını araştırmaya başladıkça suçluların eski düşmanlarından birinin acımasız oğlu olduğunu görür. Kaçırılan kız devasa büyüklükteki zorlu Letonya hapishanesinden kurtarılması gerekmektedir.

TürAksiyonGerilim
IMDb4.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJohn
Herzfeld
OyuncularSylvester
Stallone
Dave
Bautista
50 Cent

5. Ma

İntikam Filmleri

Sue Ann, yalnız başına yaşayan orta yaşlarda bir kadındır. Bir kasabaya taşınan Maggie ve arkadaşlarıyla tanışan Sue evinde büyük bir parti vermek istemektedir. Gençleri de arasına çağıran Sue aslında takıntılı bir kadındır. Gençler kendi hallerinde partide eğlenirken zaman geçtikçe tuhaf şeyler yaşamaya başlarlar. Sue’nun yakınlığı onların kabusu olacaktır.

TürKorkuGerilim
IMDb5.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTate
Taylor
OyuncularOctavia
Spencer
Diana
Silvers
Juliette
Lewis

6. Halloween

İntikam Filmleri

1978 yılında Cadılar Bayramı zamanında 4 genci öldüren Michael Myers ile ilgili araştırma yapan araştırmacılar onu hapishanede ziyaret etmeye karar verirler. Bu sırada da herkes Cadılar Bayramı’na hazırlanmaktadır. Cadılar bayramını bekleyen bir kişi daha vardır o da: Laurie Strode. 40 yıl önce kendisini öldürmek isteyen katil Micheal Myers ile yüzleşmek ve intikamını alabilmek için onun hapishaneden kaçmasını beklemektedir. Son yılların en iyi seri katil filmleri listesinde yer alan 2018 yılı yapımlı Hallowen'i mutlaka izlemelisiniz.

TürKorkuGerilim
IMDb6.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenDavid
Gordon
Green
OyuncularJamie Lee
Curtis
Judy
Greer
Andi
Matichak

7. Aquaman

İntikam Filmleri

Babasıyla birlikte normal bir hayat süren Arthur Curry okyanusların altına inşa edilmiş Atlantis krallığının gerçek varisidir. Hiçbir şekilde kral olmayı kabul etmeyen Arthur bir gün krallığı kardeşi Orm’dan almaya karar verir. Arthur diğer adıyla Aquaman kendisine kalan mirası kardeşinden almak için yola koyulur. Bu yolculukta Arthur, hem kendiyle yüzleşir hem de krallığa layık olup olmadığını sorgular.

TürAksiyonFantastik
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJames
Wan
OyuncularJason
Momoa
Amber
Heard
Willem
Dafoe

8. 12 Strong (12 Savaşçı)

İntikam Filmleri

Mitch Nelson’ın oluşturduğu özel kuvvetler ekibi tehlikeli bir görev için Afganistan’a ayak basarlar. Afganistan’a ilk defa gelen Amerikan askerleri kayalıklarla dolu bir dağın içinde, Afganistan Birleşik İslami Kurtuluş Cephesi Generali Dostum’u kendileriyle birlik olmaya ikna etmek zorundadırlar. Amerikan askerleri Afgan askerlerinin ilkel taktiklerine uyum sağlamakta zorlanırlar.

TürSavaş
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenNicolai
Fuglsig
OyuncularChris
Hemsworth
Michael
Shannon
Michael
Peña

9. Terminal

İntikam Filmleri

Her geçen gün büyüyen isimsiz bir şehirde geçen Terminal filmi, hain ve şeytani bir görevi yerine getiren iki suikastçıyı, gizemli bir hademeyi, iki farklı hayat süren garsonu ve ölümcül bir hastalıkla mücadele etmeye çalışan öğretmeni konu almaktadır. Tüm kişiler bir araya gelerek, esrarengiz bir suçlu yüzünden mahvolmuş hayatlarını ondan intikam alarak toparlamak istemektedir.

TürGerilim
IMDb5.4
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenVaughn
Stein
OyuncularMargot
Robbie
Simon
Pegg
Mike
Myers

10. Mortal Engines (Ölümcül Makineler)

İntikam Filmleri

Büyük bir yıkımdan kurtulan insanlar yeni düzende hayatta kalmaya çalışmaktadır. İnsanlığı yok eden büyük felaketin ardından yıllar geçmiştir. Artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. İnsanlar yeni bir yaşam şekli geliştirmiş, yeryüzünde hareket eden büyük şehirler yağmalanmaktadır. Tehlikeli kaçak Hester Shaw ve Tom Natsworthy hayatta kalmak için savaşmak zorundadırlar. Birbirleriyle ittifak kuran ikilinin ortaklığı dünyanın kaderini değiştirecektir.

TürAksiyonBilim KurguMacera
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChristian
Rivers
OyuncularHera
Hilmar
Robert
Sheehan
Hugo
Weaving

11. Mission: Impossible - Fallout (Görevimiz Tehlike 6)

İntikam Filmleri

Solomon Lane'in yakalanmasıyla örgütün çökmesinin ardından Havariler adlı terörist grubu tekrardan birlik olmuşlardır. Sıkıntılı bir süreçten geçen Ethan Hunt ve IMF ekibi Berlindeki görevinin ters gitmesi sonucu CIA ile ters düşer. CIA'in kara listesine giren Ethan Hunt artık aranmaktadır. Ethan Hunt hem CIA'den kaçmalı hem de insanlığı tehdit eden Havariler örgütünü yok etmek için zamana karşı yarışmalıdır. Ajan filmleri arayanlar için Görevimiz Tehlike filmleri serisini mutlaka baştan sonra izlemelisiniz.

TürAksiyonCasusluk
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenChristopher
McQuarrie
OyuncularTom
Cruise
Henry
Cavill
Rebecca
Ferguson

12. The Perfection

İntikam Filmleri

Ölümcül hastalığı olan Charlotte annesine bakabilmek için kendi hayatından vazgeçmiş bir kadındır. Charlotte çello dâhisidir. Annesiyle ilgilenmesi gerekince büyük tutkusundan uzaklaşır. Geçen yıllar bu hevesinin daha da büyümesine sebep olur. Eski eğitmenleri Anton ve Paloma genç kadın Lizzie’yi eğitmeye karar verir. Bunu gören Charlotte Lizzie’yi takıntılı bir şekilde takip etmeye başlar. İlk başta arkadaşça yaklaşarak Lizzie’ye yaklaşan Charlotte’un çok farklı planları vardır.

TürKorkuGerilim
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenRichard
Shepard
OyuncularAllison
Williams
Logan
Browning
Alaina
Huffman

13. The Foreigner (İntikam)

İntikam Filmleri

Jackie Chan ve Pierce Brosnan’ın başrolünde yer aldığı The Foreigner filmi terör saldırısında kızını kaybeden Quan’ın intikam için verdiği uğraşı anlatmaktadır. Küçük bir restoranın sahibi olan Quan mutlu bir hayat sürerken acı bir şekilde kızının öldüğünü öğrenir. Bu olayın faillerinin yargılanmasını isteyen Quan olayların üstünün bazı kişiler tarafından örtüldüğünü görür. İstediği adaleti devletten bulamayan Quan tek başına kızının intikamını alacaktır. Jackie Chan’in gençliğinden eser kalmadığını gördüğümüz filmde usta aktör yine de mükemmel bir oyunculuk performansı sunabilmiştir.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenMartin
Campbell
OyuncularJackie
Chan
Pierce
Brosnan
Orla
Brady

14. Desperado

İntikam Filmleri

Western türünün en iyi filmlerinden biri olan “Desperado” El Mariachi isimli bir adamın sevgilisinin uğradığı saldırı için ettiği intikam yeminini konu edinmiştir. Bucho isimli bir adam tarafından gitar çaldığı parmakları kırılıp vahşice katledilen sevgilisinin ardından kin ve nefret dolan Desperado Meksika içlerinde diyar diyar gezerek Bucho’yu aramaya koyulur. Bu sırada Desperado’ya yaverlik yapan Buscemi sayesinde de her gittikleri yerde efsaneleşen El Mariachi düşmanına adım adım yaklaşırken şans eseri karşılaştığı Carolina’ya aşık olur. Aşk, müzik, ihanet ve daha birçok suç unsuru bu intikam filminde bir arada sunulmuştur.

TürAksiyonWestern
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenRobert
Rodriguez
OyuncularAntonio
Banderas
Salma
Hayek
Steve
Buscemi

15. Ghajini

İntikam Filmleri

Bollywood sinemasının önde gelen yapımlarından biri olan Ghajini’nin başrolünde dünyaca ünlü aktör Aamir Khan rol almıştır. İntikam dolu senaryosuyla dikkat çeken Ghajini filminin konusu zengin bir iş adamı olan Sanjay Singhania’nın sevdiği kadını Ghajini isimli bir mafya babasının gözleri önünde öldürmesiyle başlayan intikam hikayesini anlatmaktadır. Sevgilisinin öldürüldüğü olayda başına darbe alan Sanjay her 15 dakika da bir hafıza kaybı yaşamaktadır. İntikam duygusuyla yanıp tutuşan adam unuttuklarını hemen hatırlayabilmek için intikamını kendi vücuduna kazır ve düşmanlarının peşine düşer.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenA.R. Muru
-gadoss
OyuncularAamir
Khan
Asin
Thottumkal
Jiah
Han

16. John Wick

İntikam Filmleri

Matrix filmlerinden tanıdığımız ünlü aktör Keanu Reeves’in başrolünde yer aldığı aksiyon filminin konusu eski bir tetikçi olan John Wick’in köpeğini öldüren 3 gangsteri öldürmesiyle başlayan macerayı anlatmaktadır. Filmin yönetmenliğini David Leitch ve Chad Stahelski üstlenmiştir.

TürAksiyonGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularKeanu
Reeves
Michael
Nyqvist
Alfie
Allen

17. Law Abiding Citizen (Adalet Peşinde)

İntikam Filmleri

Muhteşem senaryosu ve Gerard Butler, Jamie Foxx ikilisinin oyunculuk performansı sayesinde en iyi intikam filmlerinden biri olan Adalet Peşinde’nin yönetmeni “İtalyan İşi” filminin de yönetmenliğini yapan F. Gray Gray’dir. Filmin konusu evine giren hırsızların karısını ve çocuğunu katletmesi sonrasında bir adamın adalet arayışını anlatmaktadır. Hırsızlardan birine iş birliği yapması karşılığında hafif bir ceza aldığını öğrenen Clyde Shelton (Gerard Butler) bu haksızlığa karşın adaleti kendi sağlamak ister ve o hırsızı öldürür. Bu sırada davaya bakan başarılı savcı Nick Rice’ye bu haksız adaleti düzeltmezse diğer suçluları da öldüreceğini söyler. Planlı suikastlerle suçluları tek tek öldüren Cylde şehirdeki insanları da bir hayli korkutmuştur. Bu sıralı cinayetleri durdurabilecek tek kişi ise savcı Nick Rice (Jamie Foxx) dur.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenF. Gary
Gray
OyuncularGerard
Butler
Jamie
Foxx
Leslie
Bibb

18. Irreversible (Dönüş Yok)

İntikam Filmleri

Ünlü yönetmen Gaspar Noe imzalı Irreversıble filminin konusu Paris’in arka sokaklarında yaşanan bir tecavüz olayı sonrasında intikamı içim harekete geçen genç kadını ve yaptıklarını anlatmaktadır. Arkadaşlarıyla eğlenmek için bara giden genç kadın tek başına evine dönerken birinin onu takip ettiğini fark eder. Ancak kaçmak için zamanı kalmamıştır ve saldırıya uğrar. Başrolünde Monica Belluci’nin yer aldığı filmde Vincent Cassel ve Albert Dupontel’de ona eşlik etmişlerdir.

TürDramGerilim
IMDb7.4
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenGaspar
Noé
OyuncularMonica
Bellucci
Vincent
Cassel
Albert
Dupontel

19. The Skin I Live In (İçinde Yaşadığım Deri)

İntikam Filmleri

Bir kaza sonucu yanmaktan son anda kurtardığı karısının yanış derisi için bir çare arayan estetik cerrahı Robert Ledgard domuz ve insan kanından bir deri elde eder. Ancak karısı yanmış derisini görünce tüm ailenin önünde intihar eder. Tüm aileyi sarsan bu olayın üzerinden yıllar geçer ve bu sefer daha da trajedik bir olay yaşanır ve Robert Ledgard’ın küçük kızı tecavüze uğrar. Dr Ledgard ise kızının intikamını alabilmek için adeta Dr. Frankenstein’a dönüşür. Başrolünde Antonio Banderas’ın rol aldığı intikam filminin yönetmenliğini Pedro Almodovar yapmıştır.

TürDramGerilim
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenPedro
Almodóvar
OyuncularAntonio
Banderas
Elena
Anaya
Marisa
Paredes

20. I Saw the Devil (Şeytanı Gördüm)

İntikam Filmleri

Güney Kore sinemasının en iyi intikam filmlerinden biri olan Şeytanı Gördüm bir seri katilin ve onu yakalamaya çalışan başarılı bir polisin hikayesini anlatmaktadır. Emekli bir polis memurunun kızını kaçıran katil Kyung-chul genç kızı hunharca katletmiştir. Ancak bu sefer kaçması imkansızdır çünkü genç kızın nişanlısı olan gizli ajan Dae-hoon bu caniyi yakalamak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

TürDramGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJee-
Woon Kim
OyuncularLee
Byung-Hun
Min-sik
Choi
Oh
San-ha

21. Ajeossi

İntikam Filmleri

Özel ajanlık mesleğini bir kenara bırakıp sakin bir hayat yaşamaya başlayan CHA Tae-sik’in çevresinde sevdiği kimse yoktur. Sadece komşusunun küçük kızı So-mi’yi kendi çocuğu gibi gören Tae-sik küçük çocuğun kaçırıldığını öğrenince yerinde duramaz ve harekete geçer. Küçük çocuğun annesinin bir uyuşturucu çetesine bulaştığını öğrenen Tae-sik ilk başta çeteyle anlaşma yoluna gitse de bir sonuç alamayacaktır. Kore filmleri türünde harika bir intikam yapımı olan Mazisi Olmayan Adam’ın başrolünde Bin Won rol almıştır.

TürAksiyonSuçGerilim
IMDb7.8
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJeong
-beom Lee
OyuncularWon
Bin
Sae-ron
Kim
Tae-hoon
Kim

22. The Outlaw Josey Wales (Kanunsuz Josey Wales)

İntikam Filmleri

Western türünün efsane ismi Clint Eastwood’un hem yönetmenlik hem de oyunculuk yaptığı efsanevi filmin oyuncu kadrosunda Bill Mckinney ve John Vernon’da yer almıştır. Filmin konusu ise ailesini vahşive öldürenlerden intikam alan Kanunsuz Wales’in bir grup katil tarafından takip edilmesini anlatmaktadır. Başarılı senaryosunun yanı sıra oyuncu kadrosuyla da dikkat çeken yapım en iyi intikam filmlerinden biri olmuştur.

TürAksiyonWestern
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
1976
YönetmenClint
Eastwood
OyuncularBill
McKinney
Clint
Eastwood
John
Vernon

23. Revenant

İntikam Filmleri

Hollywood’un ünlü yıldızı Leonardo DiCaprio’nun sonunda Oscar ödülü kazandığı başarılı film 19. yy Amerika’sında avcılık ve kürkçülük yaparak yaşamaya çalışan Hugh Glass’ın hayatta kalma mücadelesini ve intikamını konu edinmiştir. Etrafta kol gezen Fransız askerleri ve Kızılderililer arasında ava çıkan bir grup adam av dönüşü ayı saldırısına uğrar bu saldırıda ağır yaralanan Hugh Glass yanındakiler tarafından ölüme terk edilir. Aynı zamanda yanında çocuğu da olan Hugh gruptaki bir hainin çocuğunu öldürdüğünü izler. Tüm zorlu şartlara rağmen hayatta kalmayı başaran Hugh kısa sürede iyileşip gücünü toplayınca intikamı için geriye döner.

TürWesternMacera
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenAlejandro
González
Iñárritu
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Tom
Hardy
Domhnall
Gleeson

24. Kill Bill: Vol. 1

İntikam Filmleri

Quentin Tarantino’nun efsaneleşen film serisinin ilk yapımı olan Kill Bill: Vol. 1 filmi başrolünde Uma Thurman rol almıştır. Ana karakter “Gelin” eskiden birlikte hareket ettiği takım arkadaşları ve Bill’den büyük bir intikam almak ister çünkü düğün günü Bill ona birçok zarar vermiştir. Şimdi sıra Gelin’dedir ancak karşısında bir ordu insan durmaktadır.

TürAksiyonGerilim
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularUma
Thurman
Sonny
Chiba
Lucy
Liu

25. Braveheart

İntikam Filmleri

İskoç Halk Kahramanı olan William Wallace’nin İngilizlere karşı verdiği büyük savaşı konu edinen film kısa sürede mükemmel bir izleyici kitlesine sahip olmuş ve en iyi intikam filmlerinden biridir. Yıllar sonra memleketi İskoçya’ya geri dönen Wallece çifçilikle uğraşmaya başlar. Bu sıralarda çocukluk aşkı olan Murron’la karşılaşan William’ın duyguları yeniden ortaya çıkar. Ancak birkaç İngiliz askerinin tecavüz etmek için saldırdığı Murron’u William kurtarsa da genç kadın ölümden kurtulamaz. Sevdiği kadının intikamını almak için söz veren William İngilizlere karşı büyük bir halk ayaklanması ve direniş başlatır.

TürBiyografiDramTarihi
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Catherine
McCormack

26. Inglourious Basterds

İntikam Filmleri

Quentin Tarantino’nun sinema dünyasına kazandırdığı savaş filmleri türünde bir baş yapıt. Soysuzlar Çetesi filmi, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi vahşetine karşı savaşan bir grup insanın mücadelesini anlatmaktadır. Svaşta ailesini kaybeden Alman aktrist Shosanna yeni bir hayat kurmak için Paris’e kaçar. Bu sırada Almanlara karşı örgütlenen bir grubun lideri olan Yahudi Teğmen Raine ile karşılaşan Shosana ailesinin intikamını almak için Teğmen ile birlikte olur. Muhteşem senaryosu ile dikkat çeken efsanevi filmin başrollerinde Brad Pitt ve Diane Kruger rol almıştır.

TürAksiyonSavaş
IMDb8.3
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularBrad
Pitt
Mélanie
Laurent
Christoph
Waltz

27. Oldboy

İntikam Filmleri

Bir gece ansızın kaçırılan ve hiçbir açıklama yapılmadan 15 yıl boyunca hapis tutulan Oh Dear-soo uzun yılların ardından yine hiçbir şey söylenmeden serbest bırakılır. Bu işin başına neden geldiğini araştırmaya başlayan ve intikam duygusuyla yanıp tutuşan Oh Dear-Soo geçmişte yaşadığı büyük bir olayın sonucunda bu işlerin başına geldiğini öğrenecektir. Gerçeği bulmak amacıyla çıktığı bu yol ona daha acı verecek şeyler yaşatacaktır.

TürDramGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2003
YönetmenPark Chan
-Wook
OyuncularMin-sik
Choi
Yoo
Ji-tae
Kang Hye
-Jeong

28. Django Unchained

İntikam Filmleri

Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx ve Christopher Waltz’ın başrollerinde yer aldığı Zincirsiz filmi yine Quentin Tarantino’nun yönetmenliğinde çekilmiş bir intikam filmidir. Köle Django ve ödül avcısı Dr. King Schultz’un yollarının kesişmesiyle başlayan hikaye Django’nun karısını köle ticareti için kaçıranlardan intikam almasına kadar uzanmaktadır. Birlikte bir çok maceradan maceraya atılan Django ve Schultz ülkenin altını üstüne getiriler.

TürAksiyonWestern
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenQuentin
Tarantino
OyuncularJamie
Foxx
Christoph
Waltz
Leonardo
DiCaprio

29. Memento

İntikam Filmleri

Christopher Nolan’ın psikolojik gerilim türünde yapmış olduğu Memento filmi konusu kısa süreli hafıza kaybı yaşayan bir adamın karısını öldürenleri bulma çabalarını anlatmaktadır. Tüm hayat tarzını değiştiren, şık giyinen ve Jaguar marka araç kullanan Leonard Shelby tüm bunları karısını öldüren kişiyi bulmak için yapmaktadır. Ancak geçmişine dair birçok şeyi hatırlamayan Leonard yaşadığı bu hafıza kayıpları sebebiyle intikam almakta oldukça zorlanacaktır.

TürPsikolojikGerilim
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularGuy
Pearce
Carrie-Anne
Moss
Joe
Pantoliano

30. Gladiator

İntikam Filmleri

Ünlü aktör Russel Crowe’nin en iyi filmlerinden biri olan Gladiator senaryosunda büyük bir intikam duygusunu barındırmaktadır. Babası Marcus Aurelius’u tahtından eden Commodus gücü eline aldıktan sonra general Maximus ve ailesini öldürme emri verir. Ancak saldırıdan kurtulan Maximus gladyatör olarak arenalarda savaşmaya başlar. Kısa sürede ünlü bir dövüşçü olan Maximus’un tek amacı Commodus’tan intikam almaktır.

TürMacera
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenRidley
Scott
OyuncularRussell
Crowe
Joaquin
Phoenix
Connie
Nielsen

31. Leon: The Professional

İntikam Filmleri

Sinema dünyasına damga vuran Leon: Sevginin Gücü filmi işinde uzman olan bir tetikçi ile küçük bir kız çocuğunun hikayesini anlatmaktadır. Üvey ailesinin yanında mutsuz bir yaşam geçiren Mathilda küçük kardeşine bir hayli düşkündür. Bir gün üvey babasının uyuşturucu şebekesiyle sorunlar yaşaması üzerine tüm ailesinin katledildiğini gören Mathilda yan komşusu olan tetikçinin yanına sığınır. Henüz daha küçük yaşlarda olan Mathilda’nın aklında ise tek bir şey vardır. O da kardeşini öldürenlerden intikam alabilmek için iyi bir tetikçi olmayı öğrenir.

TürPolisiyeDram
IMDb8.5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Gary
Oldman
Natalie
Portman

32. Joker

İntikam Filmleri

Son yılların en iyi filmler listesinde üst sıralarda yer alan efsanevi bir yapım... Hayatın her zaman acı yüzüyle karşılaşan Arthur Fleck kendini yapayalnız hisseden bir adamdır. Bir zamanlar gündüzleri palyaçoluk yapan Arthur maruz kaldığı zorbalıklar onu git gide topluma aykırı ve psikopat bir karaktere büründürür. Artık etrafına korku salan biri olan Arthur Gotham şehrinde yaşayan insanlardan ve hayattan intikamını alacaktır.

TürDram
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTodd
Phillips
OyuncularJoaquin
Phoenix
Zazie
Beetz
Robert
De Niro

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum