HBO Dizileri | HBO'nun Efsaneler İyi Dizileri (2024)

ABD’nin en popüler kanalları arasında yer alan HBO’nun en iyi dizilerini sizler için bu içerikte bir araya getirdik.
HBO Dizileri | HBO'nun Efsaneler İyi Dizileri (2024)

Mutlaka İzlenmesi Gereken En Güzel HBO Dizileri

HBO kanalı bünyesinde yer alan ve tüm zamanların en çok izlenen, en beğenilen HBO dizilerini bir araya getirdik. İşte, izlemeye doyamayacağınız en iyi HBO dizileri…

HBO'nun En İyi Dizileri

1. House of the Dragon

HBO Dizileri
Game of Thrones dizisinin devam niteliğinde yapımı sizlerle. House of the Dragon ile Targaryen Hanesi’nin hikayesi sizlerle. Herkesin tanıdığı Khaleesi’nin 300 yıl önceki geçmişinde var olan olaylar, bu olayların doğurduğu sonuçlar ve halkın çektiği tüm zulümleri sizlerle.

TürMaceraAksiyonDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRyan
J. Condal 
George
R.R. Martin
OyuncularMatt
Smith
Rhys
Ifans
Fabien
Frankel

2. Winning Time The Rise of the Lakers Dynasty

HBO Dizileri
Earvin’in 1979 draftının 1 numaralı genel seçkisi olarak gelişmesiyle birlikte, Lakers hızları için hazırlıksız bir lig ününe sahip olmasının tüm detaylarını izliyorsunuz. Amerikan eğlencesi en büyüleyici hallerine bürünürken Lakers’in kadrosu içerisinde yer alan herkesin eğlenceli ve heyecan verici anları da sizlerle.

TürBiyografiDramSpor
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMax
Borenstein
Jim
Hecht
OyuncularJohn
C. Reilly
Quincy
Isaiah
Jason
Clarke

3. The Gilded Age

HBO Dizileri
1880’ler New York’una hoş geldiniz. İç Savaş Sonrası New York toplumu yaratmak için eski ve yeni kafalar tamamen birbirine zıt düşmektedir. Toplumun kimin tarafında olup olmayacağı belli değilken, yeni zenginler halkı tarafından eski zihniyetliler baştan çıkartmaktadır. Her karakter birbirine özel hareket eder.

TürDram
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJulian
Fellowes
OyuncularBen
Ahlers
Celia
Keenan-Bolger
Debra
Monk

4. Somebody Somewhere

HBO Dizileri
Sam görünüşte gerçek bir Kansan’dır lakin memleket kalıbına uymak için de büyük bir mücadele etmesi gerekmektedir. Kendisi bir türlü kabul göremezken insanlarca, çevresindekileri de kaybetmeye başlar. Bu durumdan kurtulmak için kendisini uyum sağlayan bir birey olmak üzere mücadele içerisine atar. Bu mücadelesi tarafından da yabancı toplulukları da keşfetmeye başlar.

TürKomediDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHannah
Bos
Paul
Thureen
OyuncularBridget
Everett
Jeff
Hiller
Danny
McCarthy

5. The Rehearsal

HBO Dizileri
Hiçbir şey beklenildiği ya da düşünüldüğü gibi gitmez. Her zaman yeniden sararak yaşamayı istesek de bu durum mümkün değildir. Lakin dizimizde Nathan Fielder tarafından insanların hayatlarının provalarını yapmaya izin verilmektedir. Oradaki karakterlerin de hayatları yolunda gitmezken yaptıkları provalar sayesinde birbirinden ilginç olaylar meydana gelmeye başlar.

TürKomediBelgesel
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenNathan
Fielder
OyuncularNathan
Fielder
Journey
Baker ​​​​​​​
Anne
Lamadrid

6. The Cleaning Lady

HBO Dizileri
Thony, Kamboçyalı bir kadındır. Filipinler’in başkentinde saygın bir hastanede doktorluk yaparken hasta oğlunu gen tedavisine sokabilmek amacıyla ABD’ye gelir. Hastalığın tedavisini beklerken biten vizesini yeniletemediğinde ABD topraklarında kaçak bir şekilde kalmayı ve oğlu için bir tedavi yolu bulmayı hedefler. Geçimini sağlamak için de birbirinden kötü yollara başvurur.

TürSuçPolisiyeGerilim
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMiranda
Kwok
OyuncularElodie
Yung ​​​​​​​
Adan
Canto
Oliver
Hudson

7. The Plot Against America 

HBO Dizileri

Faşizmin yükseldiği bir atmosferde yaşayan Yahu ailenin hayatını anlatan dizide yabancı düşmanı bir siyasetçi olan Charles Lindberg, Amerika Başkanı olur. Bu başkanlık ülkeyi büyük bir faşizm dalgasının içine sürükler. Bu süreçte olup bitenler Yahudi ailenin gözünden yansıtılır.

TürDramBilim Kurgu
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid
Simon
Ed
Burns
OyuncularWinona
Ryder
Anthony
Boyle
Zoe
Kazan

8. The Undoing 

HBO Dizileri

Başarılı bir terapist Grace Sachs’ın hayatını konu alan dizide Grace’in hayatı bir kazanın ardından kocasının kaybolması ile kabusa döner. Kendisini felaketlerin ortasında bulan kadın oğluyla birlikte yeni bir hayat yaşamaya çalışmaktadır.

TürSuçDramGizem
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenDavid E.
Kelley
OyuncularNicole
Kidman
Hugh
Grant
Noah
Jupe

9. The Outsider

HBO Dizileri

Bir çocuğun acımasızca katledilen cesedi parkta bulunur. 11 yaşındaki çocuğun ölümünün suçlusu cesetten alınan parmak izleri ve görgü tanıkları sayesinde tespit edilir. Cinayetin baş şüphelisi Flint City’nin en saygın adamlarından birisidir. İyi bir eş, iki kız babası, İngilizce öğretmeni ve Küçükler Ligi koçu Terry Maitland aslında suçsuzdur. Her ne kadar suçsuz olduğunu kanıtlamaya çalışsa da bütün kanıtlar Terry’i göstermektedir. Araştırmaya devam ettikçe ortaya çıkan gerçekler Terry’i temize çıkarabilecek mi? 2020'nin en çok izlenen dizilerinden bir tanesi ile olan yapım ile ilgili daha fazla detay için "HBO Yapımı The Outsider Dizisi İnceleme" linkine tıklayabilirsiniz.

TürKorkuGerilim
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRichard
Price
OyuncularBen
Mendelsohn
Bill
Camp
Jeremy
Bobb

10. Euphoria 

HBO Dizileri

Euphoria dizisinde 17 yaşındaki Rue’nun hikayeleri anlatılmaktadır. Cinsiyet, şiddet ve uyuşturucu konularını ele alan dizi bir gençlik dizisidir. Bir grup lise öğrencisinin olduğu dizide ana karakter Rue’dur.

​​​​​​​

TürDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Levinson
OyuncularZendayaHunter
Schafer
Jacob
Elordi

11. Years and Years 

HBO Dizileri

Dizide, 2019 yılından 2035 yılına kadar giden bir zamanda yaşayan ailenin hayatını izleyeceğiz. Years and Years dizisinde ailenin gözünden bu süreçte yaşanan teknolojik gelişmeler, siyasi olaylar bizlere aktarılmaktadır.

TürDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRussell
T. Davies
OyuncularEmma
Thompson
Anne
Reid
Rory
Kinnear

12. The New Pope 

HBO Dizileri

Dizinin odak noktası ise Vatikan Papa XIII. Pius’a ister istemez sevgi beslemiştir. Pius’tan sonra yeni Papa getirmeyi sürekli ertelemeleri sonucu aldıkları tepki, ve oluşan siyasi boşluk yüzünden sonunda yeni birini getirmeye karar verirler. IMDB üzerinden yapılan değerlendirmelerde 10.559 kişinin verdiği oy ile 8.2 puan alan The New Pope dizisi çok beğenilmiş yapımlar arasında yer almaya hak kazandı.

TürDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenPaolo
Sorrentino
OyuncularJude
Law
John
Malkovich
Silvio
Orlando

13. Watchmen

HBO Dizileri

Bir grup özel güçleri olan polisler şehirde yaşamakta ve suçluları tek tek avlamaktadır. Dizide Maskeli kahramanlar suçlu olarak nitelendirilmektedir. Alternatif bir tarihte geçen Watchmen dizisinde kahraman polisler gizemli bir cinayet davasına atılmıştır. Bilim kurgu türünde Yabancı dizi tavsiyeleri isteyen okurlarımız için bu Watchmen, kesinlikle şans verilmesi gereken bir yapım.

TürDramBilim KurguAksiyon
IMDb8,1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDamon
Lindelof
OyuncularRegina
King
Jean
Smart
Don
Johnson

14. His Dark Materials

HBO Dizileri

Paralel evrende dilediği gibi hareket edebilen iki çocuğun hikayesini anlatan His Dark Materials dizisi fantastik bir dizidir. GOT dizisinin hemen ardından çıkan dizi yeni bir “GOT doğuyor mu?” sorularını da beraberinde getirmiştir. Biraz Harry Potter, biraz GOT tadında olan diziyi kesinlikle izlemenizi öneriyoruz.

TürDramFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJack
Thorne
OyuncularDafne
Keen
Amir
Wilson
Ruth
Wilson

15. Mrs. Fletcher 

HBO Dizileri

Dizi, üniversiteye giden oğlu ile yeni bir hayata başlamaya çalışan annenin hikayesini anlatmaktadır. Tek kaldığı için depresyona giden bekar kadın Eve Fletcher bir gün tuhaf bir SMS alır. Mesajda onun harika olduğu yazmaktadır. O günden sonra beklenmedik bir şekilde karşısına çıkan cinsel deneyimlerle dolu bir dünya onu tekrardan hayata bağlayacaktır. Sadece annesinin cinsel deneyimlerini anlatmayan dizide oğlu Brendan’ın yeni üniversite hayatında yaşadığı olayları da izliyoruz.

TürDram
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTom
Perrotta
OyuncularKathryn
Hahn
Jackson
White
Owen
Teague

16. Barry 

En İyi HBO Dizileri, HBO Dizi Önerileri

Midwest’te yaşayan bir kiralık katil Los Angeles’a taşınır. Los Angeles’a ayak uydurmaya çalışan kiralık katil, şehrin tiyatro sahnelerine kendisini kaptırır.

TürSuçAksiyonKomedi
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenBill
Hader
Alec
Berg
Hiro
Murai
OyuncularBill
Hader
Stephen
Root
Sarah
Goldberg

17. Six Feet Under

En İyi HBO Dizileri, HBO Dizi Önerileri

Fisher ailesi cenaze evi işleten bir ailedir. Aynı zamanda Fisher ailesi bu evde yaşamaktadır. Dizide ailenin yaşadıkları anlatılmaktadır.

TürKomediTalk Show
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenAlan
Ball
Daniel
Attias
OyuncularPeter
Krause
Michael
C. Hall
Frances
Conroy

18. The Leftovers

En İyi HBO Dizileri, HBO Dizi Önerileri

Dünyada açıklanamayan bir olay meydana gelir ve nüfusun üçte ikisi yol olur. Olaydan üç yıl sonra New York’ta yaşayan bir grup insanın yaşadıkları anlatılmaktadır.

TürDramFantastikGizem
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMimi
Leder
Carl
Franklin
OyuncularJustin
Theroux
Amy
Brenneman
Christopher
Eccleston

19. Succession

HBO Dizileri

New York’ta yaşayan ve dünyanın en büyük medya şirketlerinden birisini yöneten Logan Roy ve dört çocuğun hikayesini konu almaktadır. HBO’nun en çok izlenen dizilerinden bir tanesi olan yapım ile ilgili detayları ve izleyici yorumlarını "Succession Dizisi Hakkında Bilgi" içeriğinden okuyabilirsiniz.

TürDram
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJesse
Armstrong
OyuncularBrian
Cox
Jeremy
Strong
Kieran
Culkin

20. Chernobyl 

HBO Dizileri

2019 yılında ekranlara gelen ve tüm dünyada büyük bir etki yaratan Çernobil, 1986 yılında yaşanan nükleer santraldaki patlamanın sonrasında yaşananları konu ediniyor. Ukrayna’nın Belarus sınırında yaşanan bu patlamanın ardından yetkililerin verdiği kararları işleyen dizide, bu kadar da olmaz dercesine tepkiler vereceksiniz. Son yılların en iyi mini diziler arasında gösterilen bu yapımı mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz.

TürDramTarih
IMDb9,5
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCraig
Mazin
OyuncularJared
Harris
Stellan
Skarsgård
Paul
Ritter

21. İnsecure

Hbo en iyi dizileri

Dünyanın en başarılı ve popüler dizi yapımcılarından HBO’nun komedi türündeki dizisi “ Insecure…” Dizinin başrolünde ABD’nin en komik 23 insanı olarak seçilen Youtube yıldızı Issa Rae yer almaktadır. Konusu; Afrika kökenli iki ABD vatandaşının dostluklarını, yaşamlarını ve ırkçılık karşısında verdikleri mücadele anlatılmaktadır.

TürKomedi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenLarry
Wilmore
Issa
Rae
OyuncularIssa
Rae
Jay
Ellis
Lisa
Joyce

22. Game Of Thrones

En İyi hbo dizileri

Dünyanın e çok izlenen ve en iyi yabancı diziler listesinde uzun süre boyunca zirveyi bırakmayacak bir yapım Game of Thrones... 2011 yılında ekranlara gelen ve 2019 yılında final yapan son zamanların en çok izlenen dizisi her sezonu ile gönüllerde taht kurmayı başardı. İhanet, şehvet, ayak oyunları, doğaüstü güçler ve Demir Taht kavgası… Eğer şimdiye kadar tek bir bölüm bile izlemediyseniz çok şanslısınız… Çünkü izlemeye dizi bulamadığınız şu zamanlarda tüm zamanların en iyi dizisi olarak belirtilen Game of Thrones dizisini izleyebilirsiniz.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb9,4
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenD.B.
Weiss
David
Benioff
OyuncularEmilia
Clarke
Peter
Dinklage
Kit
Harington

23. True Blood 

Hbo dizileri

Bir döneme damgasını vuran vampir dizileri, sektörde çok fazla yer alıyorsa, bunun ana etkeni True Blood dizisidir. Tabi, dizinin içerisinde vampir varsa o dizi de cinsellik olmazsa olmaz… Yayınladığı döneme damga vuran ve cinsellik barındıran cesur sahneleriyle çok fazla konuşulan True Blood, izlerken başından kalkamayacağınız bir dizi…

TürDramFantastikGizem
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAlan
Ball
Mark
Hudis
OyuncularAnna
Paquin
Stephen
Moyer
Ryan
Kwanten

24. The Pasific 

Hbo dizileri

The Pacific II. Dünya Savaşını konu alan bir başka HBO dizisi… Bu yapımı listemize özellikle ekledik çünkü Band Of Brothers dizisi ile bağlantısı çok yüksek. Bir nevi Band Of Brothers dizisini bitirdikten sonra Pacific yapımını izlemenizi tavsiye ederiz. İki dizi arasındaki fark Band Of Brothers kara kuvvetlerini konu edinirken Pacific ise deniz kuvvetlerini anlatıyor. Savaş sahnelerine doyacağınız bu yapımı mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürDramAksiyonMacera
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenJeremy
Podeswa
Timothy
Van Patten
OyuncularJames
Badge Dale
Joseph
Mazzello
Jon
Seda

25. Silicon Valley 

Hbo dizileri

Dizide, 1980’li yılların sonlarına doğru gelinirken Silikon Vadisi’nde çalışan bir grup bilgisayar programcısının yaşadıkları konu ediliyor. Baş rolde yer alan Richard, asosyal bir karakterdir ve kendisine eşlik eden 5 arkadaşı vardır. Daha çok kara mizah türü bünyesinde barındıran bir yapım.

TürKomedi
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenMike
Judge
John
Altschuler
OyuncularThomas
Middleditch
Josh
Brener
T.J.
Miller

26. Big Little Lies

Hbo en iyi dizileri

Avustralyalı ünlü yazar Liane Moriary’in aynı isimli kitabından uyarlanan Big Little Lies, konusu ve çekimleri ile büyük etki yaratan son yılların en iyi HBO dizleri arasında… Dizinin başrolünde Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoe Kravitz ve Laura Dern yer almaktadır. Dizide, dışarıdan bakıldığında harika hayatları sahip olduğu gözüken üç kadının bir cinayet sonrasında yollarının kesişmesini anlatmaktadır. Kadınların hepsi çocuklarının veli toplantısına giderken bir cinayet işlenmiştir ve bu cinayeti ortaya çıkartmaya çalışacaklardır.

TürSuçDramGizem
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenLiane
Moriarty
David E.
Kelley
OyuncularReese
Witherspoon
Nicole
Kidman
Shailene
Woodley

27. Rome 

Hbo en iyi dizileri

ABD, İtalya ve İtalya ortaklığı ile oluşturulan enfes bir tarihi HBO dizisi Rome…  Dizi, M.Ö 49 yılı dönemlerindeki Cumhuriyetin yıkılışı ve sonrasında İmparatorluğun yükselişini anlatan bir yapım. Dizini başrolünde Sezar’ın iki askeri Lucius Corenus ve Titus Pullo yer almaktadır. Dizini ilk sezonu Sezar’ın ordularının Galya Savaşını ele alırken ikinci sezonunda ise Sezar’ın veliahtı Octavian ile Mark Antony’nin mücadelesine odaklanmaktadır. 2006 ve 2007 yılında 7 dalda Emmy ödüllerine layık görülen Rome dizisini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürDramAksiyonTarih
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenJohn
Milius
William J.
MacDonald
OyuncularKevin
McKidd
Ray
Stevenson
Ciarán
Hinds

28. The OZ 

En İyi hbo dizileri

Hapishane dizileri türünde bu yapım gibisi onca yıla rağmen henüz gelmedi desek abartmış olmayız. Bir hapishane düşünün. Şimdi düşündüğünüz hapishaneyi aklınızdan silin. Çünkü “OZ” hapishanesi daha önce duyduğunuz ve gördüğünüz hapishanelerden çok farklı… Hapishane içerisinde hayat mücadelesi verenler arasında Eşcinseller, Latinler, Müslümanlar ve Çete üyeleri yer alıyor. Kimi gruplar uyuşturucu ticaretinde savaş verirken, kimi gruplarsa birbirine üstünlük kurma mücadelesi veriyor. HBO’nun en iyi dizileri listesinde yer vermediğimizde aklımızın kalacağı bu yapımı kesinlikle izlemenizi öneririz.

TürDramSuçGerilim
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenTom
Fontana
OyuncularErnie
Hudson
Kirk
Acevedo
Terry
Kinney

29. Band Of Brothers

En İyi hbo dizileri

2. Dünya savaşını anlatan enfes bir yapım… En iyi HBO dizileri listesinde her daim kendisine yer bulan Band Of Brothers sadece 10 bölümde oluşuyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşananları iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız Kardeşler Takımı, tam da size göre bir yapım.

TürAksiyonDramTarih
IMDb9,0
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenSteven
Spielberg
Tom
Hanks
OyuncularNicholas
Aaron
Damian
Lewis
Donnie
Wahlberg

30. The Wire

HBO en iyi dizileri

Tüm zamanların en iyi dizileri arasında gösterilen, HBO’nun yapımcılığını üstlendiği başarılı yapımlardan bir tanesi olan The Wire, ABD’nin Baltimore şehrinde geçmektedir. Dizide, her sezon başla bir soruna odaklanılır ve yaşanan olaylarla bir nevi suçluların hayatına izleyici ortak ediyor. Dizini yapımcılığında eski bir polis muhabiri olan David Simon’un olması diziye adeta bir belgesel niteliği katmaktadır.

TürDramSuçTarih
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenDavid
Simon
OyuncularDominic
West
John
Doman
Reg E.
Cathey

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum