Eğitim Filmleri | Sistemi Sorgulatan En İyi 15 Film Önerisi

Eğitim sistemini sorgulatan ve eğitimciliğin nasıl olması gerektiğine dair eleştiriler göreceğiniz en iyi filmler listesini sizlere sunuyoruz.
Eğitim Filmleri | Sistemi Sorgulatan En İyi 15 Film Önerisi

Eğitim Sistemini Sorgulatan Muhteşem Filmler

Sinema dünyasının gelmiş geçmiş en iyi ve IMDb puanı yüksek eğitim filmlerini listeledik. Senaryosunda eğitim sistemini sorgulatan ve asıl eğitimciliğin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler veren unutulmaz filmleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte NeOldu.com okurları için hazırladığımız en iyi eğitim sistemini sorgulatan filmler listesi…

1. Bad Education (Kötü Eğitim)

Eğitim Filmleri

Long Island’da müfettiş olarak yaşayan Frank Tassone ve asistanı Pam Gluckin, Roslyn Okulu’na daha önce hiç görülmemiş bir prestij sağlar. Frank tertemiz ve güzel giyimiyle tanınır. Her şey Frank için iyi giderken içerisinde bulunduğu topluluğun liderlerinin ve velilerin başına toplanmasıyla hayatı zorlaşır. Frank o güne kadar hiç yanlış bir şey yapmamasıyla bilinmekteydi. Cesur bir öğrenci, Frank’in kötü yanını ortaya çıkarmak için uğraşır.

TürKomediMahkemeDram
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenCory
Finley
OyuncularHugh
Jackman
Allison
Janney
Geraldine
Viswa
-nathan

2. Chhichhore

Eğitim Filmleri

Hindistan’da binlerce kişi sınavları kötü geçtiği için intihar etmektedir. Yıkıcı bir gerçeği gözler önüne seren Chhichhore filmi kesinlikle izlemeniz gereken bir Hint filmidir. Milyonlarca öğrencinin sınav sonrası ve öncesinde neler yaşadığını detaylı bir şekilde anlatan filmde kötü geçen bir sınavın dünyanın sonu olmadığı izleyicilere aktarılıyor.

TürRomantikDram
IMDb8.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenNitesh
Tiwari
OyuncularShraddha
Kapoor
Sushant
Singh
Rajput
Varun
Sharma

3. Super 30

Eğitim Filmleri

Matematiğe olan yeteneğini pekiştirmek için Cambridge Üniversitesi’ne başvuran Anand Kumar, başvurusunun kabul edilmesine rağmen maddi imkansızlıklar yüzünden gidemez. Yaşadığı bu olay onu derinden etkiler ve sistemi değiştirmek için fakir öğrencilere ders vermeye karar verir. Film, gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.

TürBiyografiDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenVikas
Bahl
OyuncularHrithik
Roshan
Mrunal
Thakur
Nandish
Singh
Sandhu

4. The Boy Who Harnessed the Wind (Rüzgârı Dizginleyen Çocuk)

Eğitim Filmleri

Malawi’de yaşayan William Kamkwamba okuduğu bir kitaptan sonra köyünü kıtlıktan kurtarmak için bir rüzgar türbini yapmaya karar verir. Bu rüzgar türbini köyündeki insanların hayatını kurtaracaktır. Peki William rüzgar türbinini yapabilecek midir?

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenChiwetel
Ejiofor
OyuncularChiwetel
Ejiofor
Maxwell
Simba
Felix
Lemburo

5. Hichki (Hıçkırık)

Eğitim Filmleri

Naina Mathur’un Tourette sendromu adında bir hastalığı vardır. Bu hastalıkta sürekli tıkanıklık ve kekemelik yaşanmaktadır. İleride bir öğretmen olmak isteyen Naina bunun için çok çabalamaktadır. Naina’nın çevresindeki insanlar onun hastalığı nedeniyle başka bir meslek seçmeleri gerektiğini söylemektedir. Sonunda bir okulda öğretmen olur fakat kendini kanıtlaması için çok çaba göstermesi gerekmektedir.

TürKomediMahkemeDram
IMDb7.5
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenSiddharth
Malhotra
OyuncularRani
Mukherjee
Rohit
Saraf
Sachin
Pilgaolkar

6. Blackboards (Kara Tahta)

Eğitim Filmleri

Kendi hayatlarını öğrencileri için bir kenara bırakıp fedakarlık üstüne fedakarlık yapan öğretmenlerin hikayesini anlatan filmde savaş sebebiyle eğitimden uzak kalan öğrencilerine eğitim vermeye çalışan öğretmenleri görüyoruz. Kara Tahtaları sırtlarına alıp yola koyulan öğretmenler savaşın yıkıp geçtiği bir ülkede aydınlık saçmaya devam ediyorlar. Dram dolu senaryosuyla dikkat çeken film sayesinde eğitim öğretimin önemini ve eğitimciliğin nasıl olacağını görmekteyiz.

TürSavaşDram
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenSamira
Makh
-malbaf
OyuncularSaid
Mohamadi
Behnaz
Jafari
Bahman
Ghobadi

7. Half Nelson

Eğitim Filmleri

Başrolünde Ryan Gosling’in rol aldığı unutulmaz filmde Dan Dunne isimli bir öğretmenin hikayesi anlatılmaktadır. Özel hayatında uyuşturucudan kurtulmaya çalışan bir adam olan Dan Dunne şehir merkezinde yoksulların gittiği bir okulda öğretmendir. Özel hayatıyla iş hayatı tamamen farklı olan Dan okulda öğrencileriyle iyi ilişkiler kurmaktadır. Özel hayatından haberdar olmayan öğrencilerinden biri olan Drey’e yakalan Dun büyük bir sıkıntıya düşmüştür. Ancak Drey’in öğretmenini şikayet etmek gibi bir niyeti yoktur. Günümüzde okullarda yaşanan yasaklı madde kullanımına dikkat çeken bu filmi izlemenizi öneriyoruz.

TürDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenRyan
Fleck
OyuncularRyan
Gosling
Shareeka
Epps
Jeff
Lima

8. Stand and Deliver (Kalk ve Diren)

Eğitim Filmleri

1988 yapımı efsanevi film Stand and Deliver umutsuz vaka öğrenciler ve onların bir şeyler başarabileceğini düşünen öğretmenlerinin hikayesini anlatmaktadır. Toplumun gözden çıkardığı ve herkesin umudunu kestiği bu hispanik öğrenciler muhteşem bir tesadüf ile iyi bir eğitici olan Jaime Escalante’nin öğrencileri olurlar. Escalante ise herkesin aksine bu öğrencilerde başarı potansiyeli görmektedir.

TürDram
IMDb7.3
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenRamón
Menéndez
OyuncularEdward
James
Olmos
Estelle
Harris
Mark
Phelan

9. The Wave (Tehlikeli Oyun)

Eğitim Filmleri

1967 yılında California’da yaşanmış gerçek bir hikayeyi anlatan Alman yapımı The Wawe filmi başarılı öğretmen Rainer Wegner’in otokrasi üzerine verdiği dersleri anlatmaktadır. Başarılı öğretmen öğrencilerinin isteksizliği ve derse olan ilgisizliğini fark edince onlarla birlikte bir deney yapmak ister. Onlara bir takım olduklarını ve bu takımın liderinin de kendisi olduğunu kabul etmelerini ister. Öğrencilerin artık MR. Wegner diye hitap etmelerini isteyen öğretmen Disiplin aracılığıyla gücünü kabul ettirir ve takımına herkesten özel kılacak şeyler öğretir. Kısa sürede öğrenciler için eğlenceli olan bu yöntem Mr. Wegner ve öğrencilerine başarının kapılarını açacaktır. Ancak The Wawe grubunun giderek değişen hareket eğilimleri ve inançları durumu kontrolden çıkaracaktır.

TürDram
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenDennis
Gansel
OyuncularJürgen
Vogel
Frederick
Lau
Max
Riemelt

10. Detachment (Kopma)

Eğitim Filmleri

Başrolünde Adrien Brody’nin rol aldığı Detachment filmi öğrenci, öğretmen ekseninde geçen mükemmel bir hikayeyi konu edinmiştir. Gittiği her okulda kısa süre duran ve öğrencileriyle duygusal bir bağ kuracak kadar zaman bulamayan öğretmen Henry Barthes her zaman sevilen biri olmuştur. Son gittiği okulda ise bu zamana kadar görmediği bir şey keşfeder. Bu okuldaki öğrenciler ve öğretmenler son derece içine kapanık ve toplumdan adeta uzakta yaşamaktadırlar. Henry için yardım etme vakti gelmiştir. Öğrencilerine ve arkadaşlarına olan yaklaşımıyla bir okulun kaderini değiştiren Henry bir öğrencisini de sokaklardan kurtaracaktır.

TürDram
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTony
Kaye
OyuncularAdrien
Brody
Christina
Hendricks
Marcia
Gay
Harden

11. Captain Fantastic (Kaptan Fantastik)

Eğitim Filmleri

Şehir hayatından uzakta bir orman hayatı ile büyütülen 6 çocuğun şehre döndükten sonra yaşadıkları uyum sorununu konu edinen filmde eğitim sistemine de dışarıdan bir bakış açısı yakalıyoruz. Filmde 6 çocuğuna medeniyetten uzakta bir hayat yaşatan ebeveynlerin büyük hatası anlatılıyor. Komedi dolu bir anlatıma sahip olan film eğitim sistemine yapılan en büyük eleştirilerden biridir.

TürKomediDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenMatt
Ross
OyuncularViggo
Mortensen
George
MacKay
Samantha
Isler

12. The Chorus (Koro)

Eğitim Filmleri

Eğitim sistemini ve baskıcı öğretmenleri eleştiren en iyi filmlerden biri olan “Koro” Fransa’da bir yatılı okulda yaşanan olayları anlatmaktadır. Disiplini sertlik olarak algılayan okul müdürü öğrencilerine adeta eziyet ederken okula yeni gelen M.Celement Mathiue isimli öğretmen sayesinde öğrencilerin hayatı değişir. Müzik ile hayat bulan öğrenciler hayatın güzelliklerini yavaş yavaş öğrenirler.

TürKomediDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenChristophe
Barratier
OyuncularGérard
Jugnot
François
Berléand
Jean
-Baptiste
Maunier

13. Dead Poets Society (Ölü Ozanlar Derneği)

Eğitim Filmleri

Sinema dünyasının unutulmaz yapımlarından biri olan Ölü Ozanlar Derneği aynı zamanda eğitim sistemine getirilen en büyük eleştirilerden biridir. Filmde sıkıcı ve bunaltıcı bir eğitim sistemini öğrencilerle yakın arkadaşlıklar kurarak yıkmaya çalışan edebiyat öğretmeni John Keating’in hikayesini izliyoruz. Öğrencilerin hayatı değiştirmeyi başaran Keating’in en büyük düşmanı ise okul müdürü Nolan olacaktır. Nolan’ın Keating’i okuldan uzaklaştırma istemine tepki veren öğrenciler öğretmenleri için ellerinden gelen her şeyi yaparlar.

TürKomediDram
IMDb8.1
Gösterim
Tarihi
1989
YönetmenPeter
Weir
OyuncularRobin
Williams
Robert
Sean
Leonard
Ethan
Hawke

14. 3 İdiots (3 Aptal)

Eğitim Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında yer alan 3 İdiots, yine bir öğretmenin öğrencilerini korku ile yönetmesini izliyoruz. Gelecek kaygısı, sınav stresi ve otorite gücünü kullanarak öğrencilerini adeta ölüme sürükleyen okul müdürüne karşı 3 arkadaşın verdiği komedi dolu mücadele eğitim sistemini de çok iyi bir şekilde eleştiriyor. Başrolünde Aamir Khan’ın rol aldığı ve Hint filmleri sevenlerin oldukça hoşuna gidecek dram ve komedi türünde bu yapımı mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TürKomediDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanMona
Singh

15. Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar)

Eğitim Filmleri

Hem yönetmenliğini hem de başrolünü Aamir Khan’ın üstlendiği unutulmaz filmde problemli bir çocuk olan Ishaan Awasthi ve onu topluma kazandıran öğretmeni Ram Shankar’ın umut dolu hikayesi anlatılmıştır. Bir hastalığı sebebiyle okulda bir türlü başarılı olamayan Ishaan öğretmenleri ve arkadaşları tarafından büyük bir baskıya maruz kalmaktadır. Okula yeni gelen öğretmen Ram ise bu çocuğun sorunu fark edip içindeki cevheri ortaya çıkartır. Ön yargılar ve eğitim sistemindeki eksiklikler sebebiyle kaybolmak üzere olan bir çocuğun hayatının kurtulduğu film eğitim sistemini sorgulatan yapımların başında gelmektedir.

TürDram
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenAamir
Khan
OyuncularDarsheel
Safary
Aamir
Khan
Tisca
Chopra

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum