Dünyanın Sonu Filmleri 2024 - Kıyamet Konulu 27 Film

Sinema dünyasına damga vuran en kaliteli dünyanın sonu, kıyamet konulu ve yok oluş senaryolu filmleri listeledik. İşte en iyi dünyanın sonu filmleri...
Dünyanın Sonu Filmleri 2024 - Kıyamet Konulu 27 Film

Dünyanın Sonunu Anlatan Filmler Listesi

Sinema dünyasına damga vuran ve en beğenilen filmlerin yer aldığı listemizde filmlerin ortak yönü dünyanın sonu filmleri olmasıdır. Aksiyon filmleri, macera filmleri ve gerilim filmleri türündeki dünyanın sonu konulu en iyi filmler sizleri bekliyor. İşte gelmiş geçmiş en çok izlenen kıyamet konulu dünyanın sonu filmleri...

Yok oluş temalı filmler;

1. Don't Look Up (Yukarı Bakma)

Dünyanın Sonu Filmleri

Netflix yapımı en iyi yok oluş konulu filmlerden biri olan "Don't Look Up" dünyaya yaklaşmakta olan bir kuyruklu yıldızın ortaya çıkardığı kaosu bizlere sunuyor. Bir bilim adamı ve asistanı tarafındna keşfedilen bu yıldız 6 ay içinde dünyayı yok edecektir. Amerikan başkanı dahil herkesi teyakkuza geçirmeye çalışan bilim insanları amaçlarında başarılı olabilecekler midir?

TürBilim KurguKomedi
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenAdam
McKay
OyuncularLeonardo
DiCaprio
Jennifer
Lawrence
Meryl
Streep

2. The Tomorrow War (Yarının Savaşı)

Dünyanın Sonu Filmleri

Amazon prime filmleri arasında yer alan The Tomorrow War gelecek zamanda geçen bir hikayeyi anlatmaktadır. 2051 yılında yaşanan büyük savaş insanlığın sonunu getirmek üzereyken dünyanın tamamen uzaylıların eline geçmesine sebep olacaktır. Kurtuluşun tek yolu ise 30 yıl geçmişe giderek dünya liderlerinden gelecekteki savaş için asker istemektir. Bir grup asker geçmişe giderek dünyanın sonu gelmeden bu yok oluşun önüne geçmeye çalışacaklardır.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChris
McKay
OyuncularChris
Pratt
Yvonne
Strahovski
J.K.
Simmons

3. Tenet

Dünyanın Sonu Filmleri

Filmde dünyayı son derece büyük bir tehlikeden kurtarmak için mücadele veren bir kahramanın hikayesi konu olarak ele alınıyor. Gerçek dışı bir zaman içerisinde casusluk yapan bir adam, dünyayı kurtarmak için savaşmak durumunda kalır. Kahramanın yaşadığı zor onların büyük bir nedeni vardır o da sevdiklerini korumak.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.6
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenChristopher
Nolan
OyuncularJohn David
Washington
Robert
Pattinson
Elizabeth
Debicki

4. Greenland (Greenland: Son Sığınak)

Dünyanın Sonu Filmleri

Film, dünyaya yaklaşan gök cisminden korunmak için mücadele veren bir ailenin hikayesini konu alıyor. Greenland adında yeraltı sığınağına ulaşmayan çalışan çiftin tek amacı en değer verdikleri oğlunu korumaktır. Gök taşı dünyaya çarpmadan önce sığınağa ulaşmak zorundadırlar fakat bu hiçte kolay olmayacaktır.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRic Roman
Waugh
OyuncularGerard
Butler
Morena
Baccarin
Roger Dale
Floyd

5. Terminator: Dark Fate (Terminatör: Kara Kader)

Dünyanın Sonu Filmleri

Gelecekten gelen Terminatörlere karşı zorlu bir mücadeleye giren Sarah Connor’u son derece tehlikeli bir sınav bekliyor. Gelecekten gelen acımasız ve üst düzey yeteneklere sahip olan bir terminatör Dani’yi öldürmeyi hedefler. Sarah ise Dani’yi korumak için elinden geleni yapmaktadır.

TürBilim KurguGerilimAksiyon
IMDb6.2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenTim
Miller
OyuncularLinda
Hamilton
Arnold
Schwarze
-negger
Mackenzie
Davis

6. Captain Marvel

Dünyanın Sonu Filmleri

Carol Danvers dünyaya Captan Marvel olarak düşer. Dünya yaşantısında kendisinin aslında kim olduğunu hatırlamaya çalışır. Eski yaşantısına ait anıları yavaş yavaş hatırlayan Carol Danversi dünyayı uzaylılardan kurtarmak gibi önemli bir görev beklemektedir. Kree adlı uzaylı bir ırkla dünya üzerinde savaşan Carol Danvers artık bir süper kahramandır. Ayrıca en iyi Marvel filmleri listemize linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRyan
Fleck
OyuncularBrie
Larson
Samuel L.
Jackson
Ben
Mendelsohn

7. Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (Hızlı ve Öfkeli Hobbs ve Shaw)

Dünyanın Sonu Filmleri

Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın başrollerini canlandırdığı Hızlı ve Öfkeli serisinin en heyecanlı yapımlarından bir tanesiyle karşı karşıyayız. Biyolojik açıdan kendi genetiğiyle oynamış kötü bir adamın tek amacı insan ırkını dünya üzerinden kaldırmaktır. Dünyanın sonunu getirecek olan bu planı bozmak için bir zamanlar birbirlerine düşman olan Hobbs ve Shaw iş birliği yapmak zorundadırlar.

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenDavid
Leitch
OyuncularDwayne
Johnson
Jason
Statham
Idris
Elba

8. Jumanji: Next Level (Jumanji: Yeni Seviye)

Dünyanın Sonu Filmleri

Filmde arkadaşlarını kurtarmak için kendilerini yeniden oyunun içinde bulan gençlerin maceralarını konu olarak ele alınıyor. Oyunda işler yolunda gitmez ve beklenmedik olaylar meydana gelir. Arkadaş grubu oyunda ki tehlikeli ve ölümcül engelleri aşabilecek mi?

TürBilim KurguAksiyonGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenJake
Kasdan
OyuncularDwayne
Johnson
Jack
Black
Kevin
Hart

9. Virus

Dünyanın Sonu Filmleri

2019 yapımı olan Virüs adlı yapımda insanların tek bir amacı vardır o da ölümcül virüsü kontrol altına almak. Dünyaya hızlı bir şekilde yayılan bu hastalık, insanları büyük oranda etkiler. Kentin yetkilileri ise virüsü kontrol altına almaya çalışır, aksi takdirde ölümler ve kaoslar kaçınılmaz olacaktır.

TürDramGerilim
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAashiq
Abu
OyuncularRevathyKunchacko
Boban
Parvathy

10. 2036 Origin Unknown

Dünyanın Sonu Filmleri

Dünyaya doğru yaklaşan büyük bir asteroid tüm insan ırkını tehdit etmektedir. Dünyadan ayrılmayı hedefleyen insan ırkı kendisine yeni bir ev olarak Marsı belirler. Mars’ta yeni bir yaşam kurmaya çalışırlar. Dünya’nın sonu göz göre göre gelmektedir. İnsanoğlunun yapabileceği tek şey ise kaçmak.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenHasraf
Dulull
OyuncularKatee
Sackhoff
Ray
Fearon
Julie
Cox

11. Zombieland 2

Dünyanın Sonu Filmleri

Zombilerin dünyayı istila ettiği dönemde pısırık ve korkak bir genç yalnız hayatına devam etmektedir. Yeni insanlarla tanışan genç birçok kez ihanete uğrar. Yolda tanıştığı arkadaşlarıyla şehrin merkezine doğru yola çıkan grubun başına birbirinden korkunç ve ilginç olaylar gelmektedir.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6.7
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenRuben
Fleischer
OyuncularWoody
Harrelson
Jesse
Eisenberg
Emma
Stone

12. Rampage (Rampage: Büyük Yıkım)

Dünyanın Sonu Filmleri

İnsanlarla iletişimi pek iyi olmayan primatolog Davis Okoye doğumundan beri ilgilendiği bir goril ile muazzam bir bağ kurar. Herkese nazik davranan goril uygulanan yanlış bir deney sonucunda korkunç bir canavara dönüşür. Her yeri yıkıp dökmeye başlayan gorili durdurmak için araştırmalara başlandığında tek canavara dönüşen hayvanın goril olmadığı öğrenilir.

TürMaceraAksiyon
IMDb6.1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Naomie
Harris
Malin
Åkerman

13. 2012

Dünyanın Sonu Filmleri

Maya Takvimine göre 2012 yılında yaşanacak felaketin müthiş bir senaryoyla beyazperdeye yansıtıldığı yapım başarılı yönetmen Ronald Emmerich imzalıdır. Sebebi bilinmeyen volkanik patlamalar, depremler ve tsunamiler bütün dünyayı yok ederken bir grup insan felaketten kurtulmak için özel gemiler inşa ederler. Macera ve aksiyon filmleri türünde sürükleyici yapımın kadrosunda John Cusack, Chiwetel Ejiofor ve Amanda Peet rol almıştır.

TürAksiyonFantastik
IMDb5.8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularJohn
Cusack
Chiwetel
Ejiofor
Amanda
Peet

14. The Day After Tomorrow (Yarından Sonra)

Dünyanın Sonu Filmleri

Başarılı yönetmen Ronald Emmerich’in 2012 filminden yıllar önce vizyona giren unutulmaz filmi “Yarından Sonra” buzul çağının dünyayı yeniden etkisi altına almasını anlatıyor. Oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid ve Emmy Rossum’un yer aldığı filmde iklim bilimci Jack Hall kısa sürede felaketin tüm dünyayı etkileyeceği konusunda insanları bilgilendirir. Bu sırada Jack’in oğlu ve arkadaşları New york’ta mahsur kalırlar. Jake canı pahasına oğlunu kurtarmak amacıyla New York’a gider. Bilim kurgu filmleri türünü seven okurlarımız için hafızalardan çıkmayacak bir yapım.

TürBilim KurguGerilimAksiyon
IMDb6.4
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularJake
Gyllenhaal
Dennis
Quaid
Emmy
Rossum

15. The Maze Runner (Labirent)

Dünyanın Sonu Filmleri

İlk filmi 2014 yılında vizyona giren efsane film serisi “Labirent” dünyanın sonunu getiren bir olay sonrasında yönetenler ve yönetilenler ayrımında iki grubun ortaya çıkışını anlatmaktadır. Yeni dünya düzenini oluşturan yönetenler bir grup çocuğu labirent deneyleri için bir grup çocuğu devasa duvarlarla çevrili küçük bir yere bırakırlar. Filmin yönetmen ve senaristliğini Wes Ball üstlenirken başrolde Dylan O’Brien’i görmekteyiz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb6.8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenWes
Ball
OyuncularDylan
O'Brien
Aml
Ameen
Will
Poulter

16. Pacific Rim (Pasifik Savaşı)

Dünyanın Sonu Filmleri

Bilim kurgu türünde eşsiz yapımlardan biri olan “Pasifik Savaşı” filmi ünlü yönetmen Guilermo del Toro imzalı bir yapımdır. Denizin metrelerce altından gelen bir takım canavarlar insanlığın ve dünyanın sonunu getirmeye çalışmaktadır. Bütün devletleri bir araya getiren bu canavarların karşısında durabilecek tek şey ise birbirine zihinsel olarak uyumlu iki kişinin kullandığı Jaeger robotlarıdır. Aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle izleyenleri ekran başına toplayan filmin başrollerinde Charlie Hunnam, İdris Elba ve Rinko Kikuchi yer almıştır.

TürAksiyonMaceraSavaş
IMDb6.9
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAdam
McKay
OyuncularCharlie
Hunnam
Idris
Elba
Rinko
Kikuchi

17. Oblivion

Dünyanın Sonu Filmleri

Dünyanın yok oluşu sonrasında insanlık yaşamını başka bir gezegende sürdürmeye devam eder. Ancak bir gün geriye dönmeyi umut eden insanlar Dünya’ya keşif için Jack adında deneyimli bir askeri göndeririler. Bir takım uzaylıların istilasına uğrayan dünya hala onların egemenliğinin sürdüğü bir yerdir. Başarılı yönetmen Joseph Kosinski’nin kendi çizgi romanından esinlenerek sinemaya uyarladığı filmin başrolünde Tom Cruise rol almıştır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAdam
McKay
OyuncularTom
Cruise
Olga
Kurylenko
Morgan
Freeman

18. Affilicted (Dünyanın Sonu)

Dünyanın Sonu Filmleri

Filmde hem senarist hem yönetmen hem de başrol olarak gördüğümüz Derek Lee ve Clif Prowse ikilisi 2015 yılında sinemaya damga vuran Dünyanın Sonu filmini ortaya koymuşlardır. Filmde iki yakın arkadaş birlikte uzun bir yolculuğa çıkmayı düşünürler. Yolculuğun başladığı sıralarda ise bir takım garip olaylar yaşanır. Derek ve Cliff bu olayların arkasındaki sırrı araştırmaya başlarlar.

TürGerilimKorku
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenAdam
McKay
OyuncularDerek
Lee
Clif
Prowse
Michael
Gill

19. World War Z (Dünya Savaşı Z)

Dünyanın Sonu Filmleri

Zombi filmleri türünde oldukça başarılı bir yapım. Dünyanın sonunu getirmeye başlayan büyük bir virüs salgını hızla yayılırken insanlar olabildiğince güvenli yerlere doğru kaçmaya çalışırlar. Bu sırada salgını durdurmaya yönelik çalışmalar yapan hükümet Gerry Lane’i salgının çıkış noktasında araştırma yapması için görevlendirir. Ailesini korunaklı bir yere sevk ettiren Gerry canı pahasına insanlığı ve dünyayı koruyabilmek için araştırmalarını sürdürür. Ünlü Aktör Bradd Pitt’in yapımcılığını üstlendiği filmin başrolünde yine kendisi rol almıştır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMarc
Forster
OyuncularBrad
Pitt
Mireille
Enos
Elyes
Gabel

20. The Mist (Öldüren Sis)

Dünyanın Sonu Filmleri

Dünyayı etkisi altına alan büyük bir fırtına ve yağmurların hemen ardından yeryüzünü tamamen kaplayan bir sis tabakası oluşur. Sislerin içinden gelerek insanları katleden yaratıkların ortaya çıkışıyla kaçmaya başlayan bir grup insan büyükçe bir süper markete sığınırlar. Uzun bir süre sonra içerideki insanların psikolojik ve düşünce tarzı açısından ayrım noktasına gelmeleriyle süpermarket içerisinde büyük bir kapışma başlar.

TürFantastikKorkuGerilim
IMDb7.1
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularThomas
Jane
Marcia Gay
Harden
Laurie
Holden

21. Melancholie (Melankoli)

Dünyanın Sonu Filmleri

Melankolie isimli bilinmeyen bir gezegen güneşin arkasından çıkarak dünyaya yaklaşmaya başlar. Dünyanın sonunu getirecek olan bu yaklaşım insanlığı da yok edecektir. Bu sırada henüz yeni evlenen Justin ve Michael düğünlerini Claire’nin malikanesinde yaparlar. Justtin Melankoli, depresyon ve dram dolu bir karaktere sahiptir.

TürGerilimDram
IMDb7.2
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenLars von
Trier
OyuncularKirsten
Dunst
Charlotte
Gainsbourg
Alexander
Skarsgård

22. The Fifth Element (5 Element)

Dünyanın Sonu Filmleri

1997 yılında vizyona giren 5 element filmi başarılı yönetmen Luc Besson imzalı olup başrollerinde Bruce Willis, Gary Oldman ve Ian Holm yer almıştır. Filmin hikayesi 2200’lü yıllarda geçmekte olup kötülerin dünyayı yok etmeye çabalarına karşın Leeloo isimli bir adam 5.element’i aramaya koyulur. LeeLoo’ya yardım edebilecek tek isim ise taksi şoförü Korben Dallas’tır.

TürBilim Kurgu
IMDb7.7
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenLuc
Besson
OyuncularBruce
Willis
Gary
Oldman
Ian
Holm

23. Edge of Tomorrow (Yarının Sınırında)

Dünyanın Sonu Filmleri

Dünyayı ele geçiren ve vahşice katliam yapan Mimics adlı uzaylı birliği insanlığın sonunu getirmeye çalışırken insanlar ne olursa olsun uzaylıların hızına ve telepatik anlaşmalarına erişemezler. Daha öncesinde savaş tecrübesi yaşamamış olan Subay Bill Cage bir sorun üzerine cepheye gönderilir. Ancak tecrübesiz bir adam olan Cage henüz ilk karşılaşmada ölür. Ancak anlamsız bir şekilde bir önceki gününe tekrar uyanan Bill Cage’e Mimics’lerin genetiği bulaşmıştır. Bu sayede onlar gibi düşünüp onlar gibi yaşayabilen Bill savaşın sonunu getirmeye çalışacaktır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDoug
Liman
OyuncularTom
Cruise
Emily
Blunt
Bill
Paxton

24. Children of Man (Son Umut)

Dünyanın Sonu Filmleri

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında gösterilen bir baş yapıt.Dünyada genç nüfusun kalmaması ve insanlığın soyunun tükenmeye başladığı bu günlerde bir takım anlamsız felaketler yaşanmaya başlar. Ülkelerin askeri yönetimlerle yönetilmeye başlandığı bu dönemde iç karışıklıklar, savaşlar ve emperyalist baskılar dünyayı daha da kötü bir hale getirirken Britanya daha sakin bir hayat yaşamaktadır. Ancak bu ülkenin de yeni yeni karışmaya başladığını gören yetkililer Theo isimli bir bürokrattan yardım isteyeceklerdir. Başarılı yönetmen Alfonso Cuaron imzalı Children of Man filmi başrolünde Clive Owen rol almıştır.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb7.9
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenAlfonso
Cuarón
OyuncularClive
Owen
Clare-Hope
Ashitey
Julianne
Moore

25. 12 Monkeys

Dünyanın Sonu Filmleri

Tery Gillian’ın unutulmaz filmlerinden biri olan “12 Maymun” filminin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Brad Pitt, Madeleine Stowe ve Christopher Plummer rol almıştır. Yaklaşık 5 milyon kişinin ölümüyle sonuçlanan bir virüs salgını geriye sadece az sayıda insanı hayatta bırakmıştır. Bu sırada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar zaman makinesi sayesinde eski bir mahkum olan James Cole’ü zamanda geriye göndeririler. Bu virüs salgınını yayan kişiyle tanışan James Cole hayatı pahasına ve geri dönmek umuduyla salgını engellemeye çalışacaktır.

TürBilim KurguGerilimDram
IMDb8.0
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenTerry
Gilliam
OyuncularBruce
Willis
Madeleine
Stowe
Christopher
Plummer

26. Wall-e

Dünyanın Sonu Filmleri

Gelecek zamanda yaşanılacağı düşünülen bir senaryoyu konu edinen film dünyayı terk edip başka bir gezegende yaşayan insanların geride bıraktığı çöp yığınlarını temizlemekle uğraşan Wall-e isimli bir robotu ana merkezine almıştır. Her gün tek başına çöp yığınlarını toplayıp istiflemeye çalışan Wall-e bu koca dünyadaki yalnızlığı ve üstün gayretiyle çalışırken dünyaya Eve isimli bir robot daha gelir. Pixar stüdyolarında yapılan bu etkileyici animasyon filmleri Oscar ödülüne layık görülmüştür.

TürBilim KurguAnimasyonMacera
IMDb8.4
Gösterim
Tarihi
2008
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularBen
Burtt
Elissa
Knight
Jeff
Garlin

27. Interstellar (Yıldızlararası)

Dünyanın Sonu Filmleri

Christopher Nolan’ın baş yapıtı Interstaller filmi vizyona girdiği 2014 yılına damga vurmuş olup dünyanın gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu yapımlarından biri olarak gösterilmektedir. Dünya dışında insanlığın yaşamını sürdürebileceği bir gezegen bulmak için araştırmalara başlayan insanoğlu Cooper isimli bir astronotu ekibiyle birlikte büyük bir göreve gönderir. Oyuncu kadrosunda Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Matt Damon ve Michael Caine gibi aktörlerin rol aldığı film en iyi dünyanın sonu konulu yapımlardan birdir.

TürBilim Kurgu
IMDb8.6
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenAdam
McKay
OyuncularMatthew
McCona
-ughey
Anne
Hathaway
Michael
Caine

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum