Depresyondayken İzleyebileceğiniz En İyi 20 Film Önerisi

Depresyonda izlerken dünyanızı aydınlatacak gelmiş geçmiş en iyi filmleri listeledik. Depresyondan çıkmanıza yardımcı olacak 20 film sizlerle...
Depresyondayken İzleyebileceğiniz En İyi 20 Film Önerisi

Depresyondayken İzlenilebilecek Gelmiş Geçmiş En İyi Filmler Listesi

Ruhsal çöküntü, yanlış ilişkiler, kaybedilen insanlar, hastalık, parasızlık ve güvensizlik başta olmak üzere birçok şey sizi depresyona sokabilir. Bu depresyon evrelerinde kendi kendinize geçirmek için elinizden geleni yaparken ilk başvurduğunuz nokta film izlemek olur. Listemizin altlarında bulunan filmler depresyon temasına birebir uyarken üst tarafta bulunan filmler sizi depresyondan çıkartmaya odaklanan filmlerdir. İşte sizin için 20 depresyonda izlenilebilecek film... 

Depresyonda İzlenilecek Filmler;

1. Minyonlar 2

depresyon filmleri
Stuart, Kevin ve Bob süpermarketten muzlarını alamadığı için Beyaz Saray’a başvuran minik bir ekiptir. Lakin Beyaz Saray’a geldikleri ilk andan kovulduklarında bu durum altında intikam almak için ellerinden geleni yapmaya hazırdır. Üçlü ABD hükümetini devirmek için Gru’dan da yardım alarak büyük bir intikama doğru harekete geçerler.

TürMaceraKomediAnimasyon
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenKyle
Balda
Brad
Ableson
OyuncularSteve
Carell
Alan
Arkin
Taraji P.
Henson

2. My Love Affair with Marriage

depresyon filmleri
Zelam şarkılarla ve masallarla büyüyen bir kızdır. Dinledikleriyle birlikte aşkın her sorunu çözeceğine inanır. Ancak bir genç kızın nasıl davranmasını bekleyen toplum ile yüzleştiğinde işler hoş bir duruma girmez. Büyüdükçe aşk hakkındaki düşüncelerini değiştirdiğinde Zelma, ne kadar uyum sağlamaya çalışsa da bedeni onun bu durumdan hoşnut olmadığını her zaman değiştirmektedir.

TürAnimasyonKomediDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSigne
Baumane
OyuncularDagmara
Dominczyk
Matthew
Modline
Michele
Pawk

3. Big Gold Brick

depresyon filmleri
Samuel acemi bir yazar olmasıyla tanınmaktadır. Esrarengiz bir adam ve iki çocuk babası olan Floyd tarafından işe alındığında ise Samuel’in işleri değişmeye başlar. Lakin Floyd’un yanına gittiği andan itibaren anlaşmalarına vardığı ana kadar birbirinden ilginç olaylar Samuel’in hayatını kökünden değiştirmeye başlar.

TürKomediFantastik
IMDb3,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBrian
Petsos
OyuncularEmory
Cohen
Andy
Garcia
Oscar
Isaac

4. The Menu

depresyon filmleri
Yemek konusunda farklı bir tutkuya sayıp olan Tyler, Margot’la birlikte uzak bir adada ev sahipliği yapan Hawthorne’a gider. Ünlü şef Slowik, restoranına gelen zengin müşterilerine yardımcılarıyla birlikte sürprizlerle dolu bir menü hazırlar. Şefin bu özel menüsü herkesi şok içinde bırakırken işler beklenilmedik şeylere yol açmaya başlar.

TürKomediKorkuGerilim
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMark
Mylod
OyuncularAnya
Taylor-Joy
Ralph
Fiennes
Nicholas
Hoult

5. Paris’in Sırrı

depresyon filmleri
Sırrı, Paris Hilton’a olan hayranlığı ile bilinen bir adamdır. Yıllar öncesinde Sinan’ın çektiği bir reklam filminde oynayan Sırrı’nın hayatı kendisine yeniden gelen bir telefonla bambaşka bir hal içerisine girer. Sinan, Paris Hilton ile bir reklam çekimi hazırlığındadır ve reklamda Paris ile birlikte Sırrı’nın oynaması planlanmaktadır. Lakin yönetmenin asistanı Sırrı’nın kendisi yerine adaşını araması ile işler karmaşık bir hale bürünmeye başlar.

TürKomedi
IMDb-
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBarış
Denge
OyuncularParis
Hilton
Şafak
Sezer
Ayşen
Gruda

6. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

depresyon filmleri
Thor, macera dolu hayatını ardında bırakarak, bu zamana kadar çıktığı tüm yolculuklardan daha farklı bir iç huzur yolculuğuna çıkar. Lakin onun huzurlu geçen emekliliği Gorr the God Butcher isimli katilin ortaya çıkması ile tamamen değişir. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu mücadele içerisine giren Thor, eski kız arkadaşı Jane’in yardımını da alır.

TürAksiyonMaceraKomedi
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTaika
Waititi
OyuncularChris
Hemsworth
Natalie
Portman
Christian
Bale

7. Son Parti

depresyon filmleri
Aynı liseye giden Deniz, Birsu, Katre, Savaş ve Ferman okulda yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir gruptur. Bu gençler okulun son demlerini yaşamaktadır ve hepsinin aklında son kez bir araya gelecekleri Egemen’in doğum günü partisi vardır. Onlar için büyük bir önem taşıyan bu geceye hazırlanmak ise kolay olmaz. Partide gönüllerince eğleneceklerini ve unutulmayacak bir gece yaşayacaklarına emin olan gençler, partiyi en iyi şekilde kutlarlar. Lakin parti hazırlıkları sırasında beklenmedik olaylar yaşamaya başlarlar.

TürKomediRomantik
IMDb3,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenEnes
Ateş
OyuncularFırat
Altunmeşe
Almila
Ada
Nil
Keser

8. The Greatest Beer Run Ever

depresyon filmleri
Chickie, Vietnam’da görev yapan mahalle arkadaşlarına desteklerini sunmak için tamamen rezil bir şey yapmaya kararlıdır. O, arkadaşlarının evlerinden en sevdikleri bir şeyi onlara götürmek için cepheye kadar tek başına seyahat eder. Lakin iyi niyetle çıkılan bu yolculukta, Chickie’nin savaşın gerçekleri ile yüzleşmesi ve çocukluk arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelmesiyle, karmakarışık bir hal içerisine girer.

TürMaceraKomediDram
IMDb6,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenPeter
Farrelly
OyuncularZac
Efron
Russell
Crowe
Bill
Murray

9. İntikam Kankam

depresyon filmleri
Bir zamanlar popüler olsa da artık insanların gözlerinden düşen genç kız, okula yeni gelen gösterişsiz bir kızla anlaşma yapar. İkilinin uygulama altında kaldıkları zorbalıktan kurtulduktan sonra intikamı almak ve adaleti sağlamak için bir arada çalışmaları gerekmektedir.

TürKomedi
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJennifer
K. Robinson
OyuncularCamila
Mendes
Maya
Hawke (II)
Austin
Abrams

10. Slayers

depresyon filmleri
Bir grup influencer, kendilerini münzevi bir milyarderin sahibi olduğu bir malikanede kapana kısılmış bir halde bulurlar. Bu malikane tamamen insanlara düşman olan vampirlerin sığınağıdır. Bu karmaşadan kurtulmak isteyen influencer grubu, eski kafalı bir vampir avcısının yardımına güvenmeleri gerekecektir.

TürKomediFantastikKorku
IMDb3,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenK. Asher
Levin
OyuncularThomas
Jane
Kara
Hayward
Jack
Donnelly

11. Jackie

depresyon filmleri

Natalie Portman’ın başrolünde yer aldığı bu filmde John F Kennedy’nin suikasta uğramasından sonra First Lady Jacqueline Kenndy’nin ayakta kalma çabalarını anlatıyor. Ülke gündemini kaplayan suikastın arkasında eşini kaybeden bu kadın halkının ve çocuklarının önünde bir dik duruş sergilemeye çalışıyor.

TürBiyografiDram
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPablo
Larraín
OyuncularNatalie
Portman
Peter
Sarsgaard
Greta
Gerwig

12. Manchester by the Sea 

depresyon filmleri

Manchester by the Sea filminde Lee Chandler isimli sıradan işlerde çalışan genç bir adamın dramatik hayat hikayesi anlatılıyor. Tek göz bir evde yaşayan ve hayatta kalmaya çalışan Lee bir sabah aldığı telefonda abisinin hastanede yattığını öğrenir. Genç adam aklında bir çok soru işaretiyle abisinin yanına doğru yola çıkar.

TürDram
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenKenneth
Lonergan
Oyuncular Casey
Affleck
Michelle
Williams
Kyle
Chandler

13. Christine 

depresyon filmleri

Filmde 70’li yıllarda gazetecilik yapan genç bir kız olan Christine’nin iş, aşk ve arkadaşlık ilişkilerindeki sorunlu dünyası konu ediniliyor. Genç kadın hedefleri doğrultusunda hareket ederken bazı şeylerden ödün vermesi gerektiğini de görmektedir. Genç kadın başarılı olmak için kendi iç dünyasında yaşadığı sıkıntıları aşarak amacına doğru yaklaşmaya çalışır.

TürDramBiyografi
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenAntonio
Campos
OyuncularRebecca
Hall
Michael
C. Hall
 Tracy
Letts

14. The End of the Tour 

depresyon filmleri

Gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilerek oluşturulan bu filmde yazar David Foster Wallace ve onunla uzun bir röportaj yapan gazeteci David Lipsky’nin hayatı anlatılıyor. Yaşanmış hikayelerin ışığında iç ferahlatıcı bir film olan The End of the Tour’u mutlaka izlemelisiniz.

TürDram
IMDb7,3
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenJames
Ponsoldt
OyuncularJesse
Eisenberg
Jason
Segel
Anna
Chlumsky

15. Cake 

depresyon filmleri

Asosyal bir kadın olan Claire son günlerini evinde tek başına geçirmekte ve toplumdan oldukça uzak yaşamaktadır. Genç kadını hayata döndürecek tek şey ise terapi grubunda tanıştığı Nina’nın ölümüdür. Gizemli bir şekilde ölen Nina Claire’nin kabuğundan çıkmasını sağlar. Claire ise bu çok da tanımadığı kadının ölümündeki sırrı ortaya çıkarmaya çalışacaktır.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDaniel
Barnz
OyuncularJennifer
Aniston
 Adriana
Barraza
Anna
Kendrick

16. The Hours – Saatler 

depresyon filmleri

Farklı zaman dilimlerinde yaşayan ve birbirinden farklı yaşam tarzlarına sahip 3 kadının hayatlarına ait 1 günü Virginia Wolf’un efsane romanı Mrs. Dalloway ekseninde izleyicisine sunan unutulmaz film The Hours Oscar ödülüne layık görülmüştür. Filmde ağır bir depresyonun pençesinde olan ve bu sırada Mrs. Dalloway adlı romanı yazmaya çalışan Virginia Wolf,  1951 yılında Mrs. Dalloway adlı kitabı okuyan ve sıkıcı yaşamından kurtulmanın yollarını arayan Laura Brown ve Aıds’e yakalan eski kocası onuruna bir parti düzenleyen Clarissa Vaughan’ın hikayesini izliyoruz.

TürDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenStephen
Daldry
OyuncularNicole
Kidman
Julianne
Moore
Meryl
Streep

17. Detachment – Kopma

Depresyon filmleri

Adrien Brody’nin rol aldığı en iyi filmlerden biri olan Detachment Henry Barthes adlı bir öğretmenin hayatını anlatmaktadır. Öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sevilen Henry sık sık okul değiştiren ve sözleşmeli öğretmenlik yapan biridir. Şimdiye kadar iş esnasında kimseyle duygusal bağ kurmamış olan Henry son görev aldığı okulda öğrencilerin ve öğretmenlerin içine kapanık, depresyon halinde olduklarını görür ve onlara yardımcı olmak ister. Sinema dünyasının en iyi yönetmenlerinden Tony Kaye imzalı unutulmaz filmin oyuncu kadrosunda Adrien Brody, Marcia Gay harden ve James Caan yer almıştır.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenTony
Kaye
OyuncularAdrien
Brody
Marcia
Gay Harden
James
Caan

18. Ordinary People – Sıradan İnsanlar 

depresyon filmleri

Abisini bir trafik kazasında kaybeden Conrad gözüyle gördüğü bu olaydan sonra depresyona girerek intihara teşebbüs eder. Ailesi tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Conrad uzunca bir süre hastanede tedavi altında kalır. Eve döndüğünde ise hala bir takım sorunlarla mücadele eden Conrad bir türlü eski haline dönemez. Ünlü yönetmen Robert Redford tarafından sinemaya aktarılan Sıradan İnsanlar filmi 4 dalda Oscar ödülü elde etmiştir.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
1980
YönetmenRobert
Redford
OyuncularDonald
Sutherland
Mary Tyler
Moore
Timothy
Hutton

19. The Perks of Being a Wallflower – Saksı Olmanın Faydaları 

depresyon filmleri

Hayatı boyunca arkadaşları tarafından küçümsenen ve dışlanan Charlie en yakın arkadaşının intihara kalkışmasıyla büyük bir depresyona girer. Artık tamamıyla hayatının dibe çöktüğünü düşünen Charlie yeni okulunda Sam ve Patrick isimli iki kardeşle tanışır. Sam ve Patrick kısa sürede Charlie’yi yanlarına alarak dış dünyayı tanımasına yardımcı olurlar. 2012 yılına damga vuran unutulmaz depresyon temalı filmin oyuncu kadrosunda Logan Lerman, Emma Watson ve Ezra Miller yer almıştır.

TürDramRomantikKomedi
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenStephen
Chbosky
OyuncularLogan
Lerman
Emma
Watson
Ezra
Miller

20. American Beauty – Amerikan Güzeli 

depresyon filmleri

Lester ve ailesinin yaşamış olduğu ruhsal çöküntü ve bunalımların konu edildiği film depresyon konulu filmler listesinin en tepesinde yer almayı başarmıştır. Orta yaş bunalımıyla uğrayan karısı, ergenlik döneminde iyice sinir bozucu olan kızı arasında sıkışıp kalan Lester işi gücü bırakıp zamanını genç hissetmeye çalışarak yaşamaya başlar. Bu sırada kızının 16 yaşındaki arkadaşı Angela ile arasında cinsel bir gerilim doğan Lester bu ilişki sonrasında ailesiyle arasındaki bağı iyice koparacaktır. Ünlü yönetmen Sam Mendes imzalı film 5 dalda Oscar’a layık görülmüştür.

TürDram
IMDb8,3
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenSam
Mendes
OyuncularKevin
Spacey
Annette
Bening
Thora
Birch
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gizli Depresyon Nedir, Neden Olur?İleri Yaş Depresyonu Nedir, Belirtileri Nelerdir?
Lohusalık Depresyonu Nedir, Nasıl Geçer?Çocuklarda ve Ergenlerde Depresyon
Yaz Depresyonu Neden Olur ve Nasıl Geçer?Orta Yaş Depresyonu Nedir?
Depresyon Nedir? Belirtileri ve TedavisiDepresyon ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum