2019 Aksiyon Filmleri | 2019 Yılının En İyi ve En Yeni 20 Aksiyon Filmi

Bu içeriğimizde spoiler vermeden, 2019 yılında vizyona giren en iyi ve en yeni aksiyon filmlerini sizler için bir araya getirdik. İşte, her anı sürükleyici ve hareketli sahneler barındıran 2019'un en iyi aksiyon macera filmleri listesi...
2019 Aksiyon Filmleri | 2019 Yılının En İyi ve En Yeni 20 Aksiyon Filmi

2019'un En Çok İzlenen 20 Aksiyon Filmi

2019 yılında yayınlanan en iyi ve en yeni aksiyon filmleri spoiler vermeden derlediğimiz bu içeriğimizde... Sizlerde son yılların en çok izlenen aksiyon film önerilerine özenle hazırlanan listemizden ulaşabilirsiniz.

2019 En İyi Aksiyon Filmleri;

20. Avengers: Endgame (2019) IMDb: 8.4

En İyi Aksiyon Filmleri

Marvel evreninde Vision, Bucky Barnes, Gamora, Drax, Doktor Strange, Black Panther, Star Lord, Maria Hill, The Wasp, Nick Fury Mantis, Örümcek Adam, Groot ve Scarlet Witch gibi birçok kahraman Thanos’un Sonsuzluk Eldiveni’ni ele geçirme umuduyla yok olmuştur. Dünya umutsuz bir haldedir. Thor, Hulk, Kaptan Amerika yas tutarken, Iron Man ve Nebula bir uzay gemisinin içinde hapis kalmıştır. Kuantum Bölgesi’nden çıkmanın bir yolunu bulan Ant-Man onlara yeni bir umut ışığı olacaktır. Evrenin son filmini izlemeden önce sizlerin hikayeyi daha iyi anlayabileceğiniz "Marvel filmleri hangi sırayla izlenmeli?" içeriğini okumanızı öneririz.

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera

Oyuncular: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

Avengers: Endgame Benzeri Filmler;

  • Avengers: Sonsuzluk Savaşı (2018) IMDb: 8.4
  • Kara Şövalye Yükseliyor (2012) IMDb: 8.4
  • Yenilmezler (2012) IMDb: 8.0

19. Men in Black: International (2019) IMDb: 5.6

En İyi Aksiyon Filmleri

Bilim Kurgu filmleri türünde büyük hayran kitlesi bulunan Men in Black isimli yapım, dünyayı kötülüklerden arındırmaya çalışan siyah giyinen adamların karşılarına çıkan en büyük tehdit olan köstebeği ortaya çıkarmak için kurdukları takımla birlikte yaşayacağı mücadeleleri ve olayları anlatmaktadır. Siyah giyinen adamlar ekibi ne kadar çok büyüse de kötü insanlar da bir o kadar artmaktadır. İstediği insanın şekline girebilen uzaylılarla karşı karşıya kalan Evren’i bir tek bu ekip kurtarabilir.

Tür: Bilim kurgu, Aksiyon

Oyuncular: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Liam Neeson

Yönetmen: F. Gary Gray

Men in Black: International Benzeri Filmler;

  • Siyah Giyen Adamlar 3 (2012) IMDb: 6.8
  • Örümcek-Adam: Evden Uzakta (2019) IMDb: 7.5
  • Jumanji: Yeni Seviye (2019) IMDb: 6.7

18. Destroyer (2019) IMDb: 6.2

En İyi Aksiyon Filmleri

Polisiye filmler arasında mutlaka tercih edilmesi gereken yapımlardan bir tanesi olan Destroyer, dönemin en büyük soyguncularından birisinin peşinde olan bir dedektifin hikayesini konu almıştır. Uzun yıllar polis departmanında çalışan dedektif Erin Bell, işinde eski saygınlığını kaybetmiş, özel hayatında sorunlar yaşamaktadır. Dolabında bir ipucu bulan Erin, yıllar önce peşine düştüğü soyguncunun hala ölmediğini öğrenir ve onu yakalamak için peşine düşer.

Tür: Polisiye, Gerilim

Oyuncular: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany

Yönetmen: Karyn Kusama

Destroyer Benzeri Filmler;

  • Silinmis Çocuk (2018) IMDb: 6.9
  • Saka Kuşu (2019) IMDb: 6.3
  • Greta (2018) IMDb: 6.0

17. Spider-Man: Far from Home (2019) IMDb: 7.5

En İyi Aksiyon Filmleri

Arkadaşları ile gittiği okul gezisi sırasında önemli bir görevi üstlenmek zorunda kalan Peter Parker bu görevi başaramayacak kadar genç olduğunu düşünmektedir. Örümcek Adam serisinin devamı olan bu film 2019 yılında milyonlarca izleyiciyle rekorlar kırmış başarılı bir yapımdır. Peki Peter Parker yani Örümcek Adam kendisine verilen bu önemli görevi başarabilecek midir? En sevilen süper kahraman filmleri arasında gösterilen Tom Holland'lı Spider Man: Far From Home kesinlikle izlenmesi gereken yapımların başında geliyor.

Tür: Aksiyon, Macera

Oyuncular: Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Zendaya

Yönetmen: Jon Watts

Spider-Man: Far from Home Benzeri Filmler;

  • Örümcek-Adam: Eve Dönüş (2017) IMDb: 7.4
  • Thor: Ragnarok (2017) IMDb: 7.9
  • Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) IMDb: 7.8

16. Escape Room (2019) IMDb: 6.4

En İyi Aksiyon Filmleri

Aksiyon - gerilim filmleri türünü seven okurlarımızın oldukça seveceği bir yapım olanEscape Room, kaçış odasından kurtulmaya çalışan 6 yabancı insanın yaşadığı olayları konu almış bir filmdir. Birbirini tanımayan 6 yabancı kişinin hayatı kendilerine gönderilen bir postadan sonra bambaşka bir hal alır. Bir kaçış odasının giriş biletlerini posta ile alan 6 kişi buradan çıkmanın sonucunda bir milyon dolar kazanacaktır. Kimsenin kendilerine sunulan bu fırsatı kaçırmaya niyeti yoktur.

Tür: Gerilim

Oyuncular: Taylor Russell McKenzie, Logan Miller, Deborah Ann Woll

Yönetmen: Adam Robitel

Escape Room Benzeri Filmler;

  • Ölüm Günün Kutlu Olsun (2017) IMDb: 6.6
  • Ölümcül Sular I (2019) IMDb: 6.2
  • Yalancı (1997) IMDb: 6.6

15. Shazam (2019) IMDb: 7.0

En İyi Aksiyon Filmleri

1939 yılında yaratılan süper kahramanı ele ana Shazam filmi, Billy Batson’ın ihtiyaç anlarında sihirli sözcükleri söyleyerek dönüşebildiği bir süper kahramandır. Dünya’nın en güçlü kahramanına dönüşen Billy, gerçek hayatında okul ödevleriyle boğuşurken, bir yandan da dünyanın güvenliği için mücadele vermektedir.

Tür: Aksiyon, Fantastik

Oyuncular: Zachary Levi, Asher Angel, Mark Strong

Yönetmen: David F. Sandberg

Shazam Benzeri Filmler;

  • Aquaman (2018) IMDb: 6.9
  • Çelik Adam (2013) IMDb: 7.0
  • Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) (2020) IMDb: 6.1

14. Crawl (2019) IMDb: 6.2

En İyi Aksiyon Filmleri

Crawl filmi, şiddetli bir kasırgaya karşı savaş veren genç bir kadının hikayesini anlatmaktadır. Kadın, Florida’da bir kasırga ile karşı karşıya kalmıştır. Bölgedeki tüm sakinler evlerini terk etmiştir. Kadın, evini terk etme emrini yerine getirmemeye karar verir. Kasırga yaklaşırken botuna atlayıp kayıp olan babasını aramaya çıkar. Bölgeyi sel basmaya başladığında babasını ve köpeğini bulan kadın, korkması gereken tek şeyin kasırga ve seller olmadığını fark eder.

Tür: Korku, Gerilim

Oyuncular: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark

Yönetmen: Alexandre Aja

Crawl Benzeri Filmler;

  • Saklambaç I (2019) IMDb: 6.8
  • Brightburn (2019) IMDb: 6.1
  • Ölüm Günün Kutlu Olsun (2017) IMDb: 6.6

13. Kursk (2019) IMDb: 6.6

En İyi Aksiyon Filmleri

Rus Donanması’nın gerçekleştirdiği tatbikat için K-141 Kursk adlı denizaltı hazır hale getirilir. Kursk adındaki denizaltının ne olursa olsun batmayacağı düşünülmüştür. Kendisini işine adayan Mikhail Kalakov hamile eşi ve çocuğunu ardında bırakarak Kursk denizaltısı mürettebatında yerini alır. Barents denizine dalan Kursk denizaltında beklenmedik bir patlama meydana gelir ve mürettebattaki çoğu kişi hayatını kaybeder. Bu sırada Mikhail ve hayatta kalanlar su geçirmez bir kabine sığınarak hayatını kurtarır. Bu kabinde birkaç hafta yetecek yiyecek vardır fakat yardım kuvvetinin ne zaman geleceği belli değildir.

Tür: Tarihi, Dram

Oyuncular: Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Colin Firth

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Kursk -Benzeri Filmler;

  • Komün (2016) IMDb: 6.4
  • Sevgili Wendy (2005) IMDb: 6.6
  • Aşka Dair Her Şey (2003) IMDb: 5.4

12. Miss Bala (2019) - IMDB: 5.6

En İyi Aksiyon Filmleri

Gina Rodriguez, Anthony Mackie ve Ismael Cruz Cordova gibi isimlerin başrollerde yer aldığı Miss Bala filminin yönetmen koltuğunda Catherine Hardwicke oturuyor. Miss Bala, bir cinayete tanıklık eden genç bir kadının yaşadıklarını konu alıyor. 2019 yılında vizyona giren aksiyon filmleri arasında adını duyurmayı başaran Miss Bala’nın, bazı kesimlerce beğenildiğini söyleyebiliriz.

Tür: Aksiyon, Dram

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Oyuncular: Gina Rodriguez, Ismael Cruz Cordova, Matt Lauria

Miss Bala Benzeri Filmler;

  • Kurşun Kraliçesi (2011) IMDb: 6.5
  • Çürük Elma I (2019) IMDb: 6.4
  • Anna II (2019) IMDb: 6.6

11. Into The Ashes (2019) - IMDB: 4.5

En İyi Aksiyon Filmleri

Aaron Harvey’in yönetmenliğini üstlendiği Küllerin İçinde, eski alışkanlıklarını geride bırakmış ve Alabama kırsalında yeni işiyle ve yeni eşiyle normal bir hayat yaşamaya başlayan eski bir mahkumun hayatına odaklanıyor. Bir ABD polisiye filmi olan Into The Ashes’in başrollerinde ise Frank Grillo, Luke Grimes ve James Badge Dale gibi isimler yer alıyor.

Tür: Aksiyon, Polisiye

Yönetmen: Aaron Harvey

Oyuncular: Luke Grimes, Marguerite Moreau, Frank Grillo

Into The Ashes Benzeri Filmler;

  • Anger II (2019) IMDb: 9.5
  • Itsy Bitsy II (2019) IMDb: 4.9
  • Kandisha (2008) IMDb: 5.9

10. Anna (2019) - IMDB: 6.6

En İyi Aksiyon Filmleri

İşinde oldukça başarılı olan suikastçı bir kadının hikayesini izleyiciyle buluşturan Anna’nın başrollerinde Sasha Luss, Helen Mirren ve Luke Evans gibi isimler yer alırken, yönetmen koltuğunda ise Luc Besson oturuyor. Anna Poliatova, temelde bir suikastçıdır ama asla normal bir suikastçı değildir. Onun çarpıcı güzelliğinin altında altında dünyanın en korkulan hükümet suikastçılarından biri yatar. 2019’un hareketli aksiyon filmleri arasında kesinlikle başarılı diyebileceğimiz bir yapım. 

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Luc Besson

Oyuncular: Sasha Luss, Helen Mirren, Luke Evans

Anna Benzeri Filmler;

  • Kızıl Serçe (2018) IMDb: 6.6
  • Lucy I (2014) IMDb: 6.4
  • John Wick 3: Parabellum (2019) IMDb: 7.4

9. Shaft (2019) - IMDB: 6.4

En İyi Aksiyon Filmleri

Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher, Regina Hall ve Alexandra Shipp’in başrollerinde yer aldığı aksiyon - komedi filmleri türünde listemize dahil ettiğimiz Shaft, 2019’un başarılı aksiyon yapımlarından birisidir. Shaft, en yakın arkadaşını öldürenleri ortaya çıkarabilmek için babasından yardım alan ve onunla zorlu bir mücadeleye girişen genç bir adamın hikayesini izleyiciyle buluşturuyor. 

Tür: Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Tim Story

Oyuncular: Samuel L. Jackson, Jessie T. Usher, Regina Hall

Shaft Benzeri Filmler;

  • Korkusuz (2000) IMDb: 5.9
  • Belalı Tanık (2017) IMDb: 6.9
  • 6 Underground (2019) IMDb: 6.1

8. The Kid (2019) - IMDB: 6.0

En İyi Aksiyon Filmleri

2019 Amerikan yarı-biyografik batı aksiyon filmi olarak tanımlayabileceğimiz The Kid’in yönetmenliğini Vincent D'Onofrio üstleniyor. Rio, ablası Sara ile birlikte Amerika’nın güneybatı sınırını aşmaya çalışmaktadır. Onların bu zorlu yolculuğa çıkmalarının nedeni ise kötü bir adam olan amcası Grant Cutler’dan kurtulmaktır.

Tür: Aksiyon, Western, Dram

Yönetmen: Vincent D'Onofrio

Oyuncular: Dane DeHaan, Ethan Hawke, Vincent D'Onofrio

The Kid Benzeri Filmler;

  • Never Grow Old (2019) IMDb: 5.9
  • Muhteşem Yedili (2016) IMDb: 6.9
  • Adopt a Highway (2019) IMDb: 6.3

7. Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) - IMDB: 9.1

En İyi Aksiyon Filmleri

2 Ağustos 2019 tarihinde vizyona giren yeni Hızlı ve Öfkeli filmi Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw beklentileri karşılamayı başardı. Hızlı ve Öfkeli serisinin spin-off filmi olan Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw, insanlığı tehlikeye sokan bir güce karşı birlikte hareket etmek zorunda kalan Hobbs ve Shaw’un hikayesini konu ediyor.

Tür: Aksiyon

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Dwayne Johnson, Idris Elba, Jason Statham

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw Benzeri Filmler;

  • Hızlı ve Öfkeli 8 (2017) IMDb: 6.7
  • Hızlı ve Öfkeli 7 (2015) IMDb: 7.1
  • Hızlı ve Öfkeli 6 (2013) IMDb: 7.1

6. Triple Threat (2019) - IMDB: 5.5

En İyi Aksiyon Filmleri

Yönetmeliğini Jesse V. Johnson ve Xiaolie Wang’ın birlikte üstlendiği aksiyon ve gerilim türündeki Çin 2019 yapımı Triple Threat’ın başrollerinde Scott Adkins, Iko Uwais ve Tony Jaa gibi isimler yer alıyor. Triple Threat filmi için, Uzak Doğu Dövüş sanatlarına hakim tüm oyuncular burada diyebiliriz!

Tür: Aksiyon, Gerilim

Yönetmen: Jesse V. Johnson

Oyuncular: Tony Jaa, Iko Uwais, Tiger Hu Chen

Triple Threat Benzeri Filmler;

  • Headshot II (2016) IMDb: 6.3
  • Avengement I (2019) IMDb: 6.5
  • Accident Man (2018) IMDb: 6.2

5. Cold Pursuit (2019) - IMDB: 6.2

En İyi Aksiyon Filmleri

Uyuşturucu baronu tarafından öldürülen oğlunun intikamını almaya çalışan bir babanın hikayesini konu alan Cold Pursuit’in yönetmen koltuğunda Hans Petter Moland oturuyor. Filmin başrollerinde ise, Liam Neeson, Tom Bateman ve Tom Jackson gibi isimler yer alıyor.

Tür: Aksiyon, Dram

Yönetmen: Hans Petter Moland

Oyuncular: Liam Neeson, Tom Bateman, Tom Jackson

Cold Pursuit Benzeri Filmler;

  • Yolcu I (2018) IMDb: 6.3
  • Gece Takibi (2015) IMDb: 6.6 
  • Gri Kurt (2011) IMDb: 6.8

4. Triple Frontier (2019) - IMDB: 6.5

En İyi Aksiyon Filmleri

Güney Amerika'nın seyrek nüfuslu sınır bölgesinde bir soygun planlamak için bir araya gelen 5 eski Özel Kuvvetler operasyon askerinin öyküsünü izlediğimiz bu film, kesinlikle macera ve aksiyon türünün beklentisini karşılıyor. İncelikli planları devasa bir kaosun içinde kaybolup gitmeye başladığı zaman bu beş üstün nitelikli adamın yetenekleri, bir noktada kırılma yaşıyor. Netflix filmleri listesinde de yer alan aksiyon ve macera dolu bu yapımı mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

Tür: Macera, Aksiyon

Yönetmen: J.C. Chandor

Oyuncular: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam

Triple Frontier Benzeri Filmler;

  • Extraction (2020) IMDb: 6.7
  • 6 Underground (2019) IMDb: 6.2
  • The Highwaymen (2019) IMDb: 6.9

3. Master Z: Ip Man Legacy (2019) - IMDB: 6.5

En İyi Aksiyon Filmleri

2015 filmi Man Man 3'ün yeni bir filmi ve devamı olan Master Z: Ip Man Legacy, Yuen Woo-ping'in yönettiği ve Raymond Wong ve Donnie Yen tarafından hazırlanan 2019 Çin dövüş sanatları filmidir. Başrollerinde ise, Zhang Jin, Dave Bautista, Michelle Yeoh ve Tony Jaa gibi isimler yer almaktadır.

Tür: Aksiyon, Macera

Yönetmen: Woo-Ping Yuen

Oyuncular: Jin Zhang, Dave Bautista, Michelle Yeoh

Master Z: Ip Man Legacy Benzeri Filmler;

  • Ip Man 3 (2015) IMDb: 7.1
  • Yip Man 2 (2010) IMDb: 7.5
  • Ip Man: Son Dövüş (2013) IMDb: 6.2

2. John Wick 3: Parabellum (2019) - IMDB: 8.4

En İyi Aksiyon Filmleri

John Wick 3: Parabellum, Chad Stahelski’nin yönetmen koltuğunda oturduğu, 2019’un en iyi aksiyon filmlerinden biridir. Film, gizli suikastçı birliğinden atılan John Wick'in, kellesi karşılığında ödül almak için peşine düşen suikastçılara karşı verdiği mücadeleyi konu almaktadır. İntikam filmleri türünü seviyorsanız, son yılların en iyi filmleri arasında da gösterilen John Wick serisini mutlaka izlemelisiniz.

Tür: Gerilim, Gizem

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Ian McShane, Halle Berry

John Wick 3: Parabellum Benzeri Filmler;

  • John Wick (2014) IMDb: 7.4
  • John Wick 2 (2017) IMDb: 7.5
  • Kingsman: Altın Çember (2017) IMDb: 6.7

1. Shadow (2019) - IMDB: 7.0

En İyi Aksiyon Filmleri

Shadow, topraklarını korumak için zorlu bir mücadeleye girişen bir kralın hikayesini konu alıyor. Genç ve ne yapacağı kestirilemeyen bir kral tarafından yönetilen Pei Krallığı’nda, askeri kumandan içten ve dıştan tehlike ile karşı karşıya! Yönetmen koltuğunda Yimou Zhang’ın oturduğu filmin başrollerinde Chao Deng, Li Sun ve Ryan Zheng gibi isimler yer alıyor.

Tür: Tarih, Aksiyon, Dram

Yönetmen: Zhang Yimou

Oyuncular: Chao Deng, Li Sun (II), Ryan Zheng

Shadow Benzeri Filmler;

  • Parlayan hançerler (2004) IMDb: 7.5
  • Kahraman (2002) IMDb: 7.9
  • Yuvaya Dönüş (2014) IMDb: 7.2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum