Herkesin Tatmak İstediği Dünyanın En İlginç 10 Dondurması

Dondurmalar, sıcak yaz aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki dondurmaları baharatlı, tuzlu veya sebzeli olduğunu hayal edebilir misiniz?
Herkesin Tatmak İstediği Dünyanın En İlginç 10 Dondurması

İnsanların dondurmayı sevdiği ve her zaman yeni tatlar keşfetmeye açık oldukları bir gerçek. Fakat bazen sıradan çikolata veya vanilya dondurmadan sıkılabilirsiniz.

İşte burada, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayacak ve damak zevkinizi tatmin edecek en ilginç dondurmalar devreye giriyor. Bu yazıda, farklı kültürlerden ve ülkelerden ilginç dondurmaları keşfedeceğiz. Hazırsanız, dünya turumuza çıkalım ve en lezzetli dondurmaları keşfedelim!

En İlginç Dondurmalar

Serinletici etkisi ve farklı tatlarıyla hemen herkesin sevdiği dondurmalar, özellikle sıcak yaz aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer almaktadır. Çikolata, vanilya ve meyve aromalı seçenekleri dışında ilginç tatlarda üretilmiş dondurmaları listeledik.

İşte birbirinden garip ve lezzetli dünyanın en ilginç 10 dondurmaları:

1. Turşu - Mango Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

ABD'nin en iyi dondurma üretici firmaları arasında yer alan Ohio merkezli Jenis firması, ilginç dondurma lezzetleri ile görenleri hayrete düşürmektedir. Şirket sahibi Jeni Britton, geçtiğimiz yaz turşu ve mango karışımından hazırladığı dondurmayı müşterilerin beğenisine sunmuştur. Sınırlı sayıda üretilen turşu ve mango aromalı dondurma, firmanın favori lezzetleri arasında yer almaktadır.

2. At Eti Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

At eti dondurması, Tokyo'nun kapalı eğlence merkezi Namja Town'da satışa sunulmuştur. Japon halkının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan bu dondurma için bir müze bile kurulmuştur. Üretici firma, at eti aromalı dondurma dışında, mürekkep aromalı dondurma ve kalamarlı dondurma üretimiyle dikkat çekmektedir.

3. Kaz Ciğeri Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

ABD'nin New York şehrinde yer alan "OddFellow" dondurma dükkanı, en sıra dışı lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır. 2013 yılından bu yana ülkenin en sevilen dondurma mağazaları arasında yer alan firma, kaz ciğeri aroması ile dikkat çekmeyi başarmıştır. Oldukça gizli bir tarife sahip olan bu dondurma, firmanın en favori lezzetleri arasında yer alıyor.

4. Hayalet Biber Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

Hayalet biber aromalı dondurma, ABD'nin Delaware eyaletinde bulunan "Rehoboth Beach" dondurma dükkanında üretilmektedir. Sıra dışı lezzetlere sahip olan bu dükkan, 100'ün üzerinde farklı lezzeti bir arada barındırmaktadır. Firmanın en son ürettiği hayalet aromalı dondurma, dünyanın en acı biberlerinden üretilmektedir.

5. Armut- Peynir Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

ABD'nin Oregon eyaletinde yer alan Salt & Straw dondurma dükkanı, en ilginç tatlara ev sahipliği yapmaktadır. Tatlı ve tuzlu ürünleri bir araya getiren firma, armut-peynir aromalı dondurması ile çok konuşulmuştur. Dünyanın en ilginç dondurma lezzetleri arasında yer alan bu dondurma, müşteriler tarafından çok beğenilmekle kalmamış birde ödüle layık görülmüştür.

6. Viski - Mısır Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

San Francisco'daki "Humphry Slocombe" dondurma dükkanı ilginç lezzetleri ile müşterilerini büyülemeye devam etmektedir. Günlük olarak değişen ve her daim gizli kalan tatları ile bilinen firma, viski ve mısır aromalı dondurmayı üreterek bir ilke imza atmıştır.

7. Istakoz - Çikolata Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

ABD'nin Bar Harbor kasabasında yer alan "Ben & Bill" dondurma fabrikası, ilginç lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır. Daha önceki yıllarda ıstakoz ve tereyağı aromalı dondurması ile büyük ses getiren firma, lezzetleri arasına katılan çikolata ve ıstakoz aroması ile müşterilerin taktirini kazanmayı başarmıştır.

8. Domates Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

New Orleans'ın meşhur dondurmacılarından "Creole Greamery" firması, ilginç bir dondurma lezzeti ile adından sıkça bahsettirmeyi başarmıştır. Dondurma yiyin ve mutlu olun sloganıyla yola çıkan firma, domates aromalı yeni ürününü müşterilerin beğenisine sunmuştur. Kısa süre içerisinde büyük beğeni toplayan domates aromalı dondurma, müşterilerin favori lezzetleri arasında yer almaktadır.

9. Mısır Aromalı Dondurma

En İlginç Dondurmalar

ABD'nin New York şehrinde bulunan "Max ve Mina's" dondurmacısı, sürekli değişen eksantrik dondurma lezzetleri ile bilinmektedir. Üretimini iki kardeşin gerçekleştirdiği dondurma firması, dedelerinin orjinal tarifleri arasında yer alan mısır aromalı dondurmayı satışa sunmuştur. Yazın en favori seçenekleri arasında yer alan mısır dondurması dışında sarımsaklı, pizzalı, biberli ve turplu seçeneklerde yer alıyor.

10. Eskimo Dondurması

En İlginç Dondurmalar

Akutak olarak da bilinen Eskimo dondurması, yüzyıllardır süre gelen gelenekler ile üretilmeye devam etmektedir. Dünyanın en ilginç dondurmaları listemizde birinci sırada yer alan bu lezzetin içerisindekileri duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. Geleneksel Eskimo dondurması: et, sıvı yağ, don yağ, balık, ren geyiği ve meyve tanelerinden yapılmaktadır. Karla karıştırılarak elde edilen bu karışım, Alaska'da oldukça sık tüketilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dünyada Var Olan 25 Mide Yasaklı YemekDünyadan Sokak Lezzetleri

Dondurmaların ilginç tatları nelerdir?

Dünya genelinde birçok ilginç dondurma türü bulunmaktadır. Örneğin, Japonya'da yeşil çaylı dondurma, Tayland'da mango ve hindistan cevizi dondurması, İtalya'da tuzlu karamelli dondurma gibi farklı tatlar popülerdir.

Dondurmaların farklı kültürlerdeki kullanımı nedir?

Dondurma farklı kültürlerde farklı şekillerde tüketilir. Örneğin, İtalya'da dondurma gelato olarak bilinir ve daha yoğun bir yapıya sahiptir. Hindistan'da kırmızı fasulye ve soya sütü gibi farklı malzemeler kullanılarak dondurma yapılır. Japonya'da ise mochi (pirinç keki) ve yeşil çaylı dondurma sıkça tüketilen tatlar arasındadır.

İlginç dondurmalar nasıl yapılır?

İlginç dondurmaların yapımı, diğer dondurmaların yapımından farklı olabilir. Örneğin, yeşil çaylı dondurma yapmak için yeşil çay yaprakları öğütülerek dondurma karışımına eklenir. Tuzlu karamelli dondurma yapmak için ise karamel sosuna tuz eklenir ve dondurma karışımına eklenir.

İlginç dondurmaların sağlığımıza etkisi nedir?

İlginç dondurmaların sağlığımıza etkisi, diğer dondurmaların etkisiyle benzer olabilir. Ancak, bazı ilginç dondurmaların içeriğinde daha az şeker veya daha az yağ olabilir. Yine de, aşırı tüketimi sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlginç dondurmaların vegan ve laktozsuz seçenekleri var mı?

Evet, ilginç dondurmaların vegan ve laktozsuz seçenekleri de bulunabilir. Örneğin, hindistan cevizi sütü bazlı dondurma vegan seçenekler arasındadır. Ayrıca, soya sütü veya badem sütü bazlı dondurmalar da laktozsuz seçenekler arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum