En Güzel Ramazan Ayı Duaları | Tebrik Mesajları

Ramazan ayını mübârek etmek, kutlamak, tebrik etmek için bütün Müslüman dünyası ile paylaşabileceğimiz güzel mesajları sizler için bir araya getirdik.
En Güzel Ramazan Ayı Duaları | Tebrik Mesajları

Ramazan Ayının Önemi Nedir?

En Güzel Ramazan Ayı Duaları, Tebrik Mesajları

Ramazan ayı, ayların en faziletlisidir; "On bir Ayın Sultanı"diye adlandırılır.  Peki, neden bu kadar önemlidir? Önemlidir çünkü Kur'an bu ayda inmeye başlamıştır. Ramazan ayında ibadetimiz nefislerimizi terbiye eden oruç vardır. Ayrıca bu ayın içerisinde öyle bir gün vardır ki bu gün bin aydan daha hayırlıdır. Kadir gecesi Ramazan ayının son on günü içindedir. Bu ay müminin din ve dünya işlerinin düzeltmesine yardımcı olan aydır. Bu mübarek ayda edilen dualar kabul olur, yapılan hayırlara katbekat sevabı vardır. Ramazan ayı ile ilgili ayetler ve hadislere bakarak bu ayın ne önemini daha da anlayacaksınız.


Ramazan Ayında Yapılan İbadetler Nelerdir?

En Güzel Ramazan Ayı Duaları, Tebrik Mesajları

Ramazan ayı biz insanlara günahlarımızdan temizlenmek için verilmiş en güzel fırsattır. Her ayda ibadetlerimizi yapmalıyız ancak bu ayda ibadetlerimizin üzerine adeta titremeliyiz. Elimizden geldiğince Ramazan ayını dolu dolu yani bol bol ibadet yaparak geçirmeliyiz. Ramazan ayında yapabileceğimiz ibadetler;

  • Bu ayda Kur'an-ı Kerim indirildiği için her gün okuyabileceğimiz miktada Kur'an okumalı eğer okumayı bilmiyorsak öğrenmeli, mukabelelere gidip dinlemeliyiz.

  • Namaz vakitlerimizi aksatmamalı, kaza namazlarımıza da ağırlık vermeliyiz. Bunun yanında gece sahura kalktığımız zaman gece namazı adı verilen teheccüd namazını da kılmalıyız. Bu ayda her gün şükür namazı kılmayı da aksatmamalıyız.

  • Teravih namazları da bu aya özgü kılınması sünnet olan namazdır. Bu namazı da elimizden geldiğince kılmaya çalışalım.

  • Sadaka, zekat vermek de ibadettir. Ramazan ayında durumu olmayan insanlara yardım etmek, bir ailenin iftar yemeğini bile karşılamak oldukça büyük bir sevabı vardır. Ramazan ayında çevrenizdeki insanlarla paylaşımlarda bulunun.

  • Bol bol dua edin. Hayırlı dualar etmek de ibadettir.


2024 Ramazan Ayı Ne Zaman?

En Güzel Ramazan Ayı Duaları, Tebrik Mesajları

Ramazan ayı 2024 yılında 11 Mart, Pazartesi akşamı başlayacak, 9 Nisan Salı günü akşam ezanı ile birlikte son bulacaktır. 10 Nisan Çarşamba günü ise Ramazan Bayramı olacaktır. Bu mübarek ay boyunca elimizden geldiğinden fazla ibadetlere sarılıp Allah'ın huzuruna çıkmalıyız. Allah bağışlayıcı, affedicidir. Bu mübarek ayın hürmetine gönülden yapılan, bütün hayır duaları kabul olacaktır. Namaz kılın, Kur'an okuyun, oruç tutun ve bol bol dualar ederek bu mübarek ayın hakkını vermeyi Allah hepimize nasip etsin.

İftar Duaları Ya Rahman! Rahmetinde sınır tanımayan! Rahmetini, merhametini çekme bir an bile üzerimizden. Bu güzel ve anlamlı akşamda iftarımızı kabul eyle iftarınız bereketli olsun.

Ramazan Ayında Okunacak Dualar

En Güzel Ramazan Ayı Duaları, Tebrik Mesajları

Ramazan ayı 11 ayın içinde en mübârek olanıdır. Bu ay içinde yapılan ibadetlerin sevabı diğer aylara göre daha fazladır. Ramazan ayı maneviyatı fazla olması, sema kapılarının sonuna kadar açıldığı bir ay olması vesilesiyle yapılan duaların kabulü de fazladır. Gönlünüzden geçen duaları ellerinizi açarak Allah'tan isteyiniz. Allah'u Tealla cömerttir, merhameti boldur. Ramazan ayında her gün bu duaları ediniz. Allah hepimizin gönlüne göre versin. Amin.

- Allahummec'al siyamî fîhi siyam'es-saimîn ve giyamî fîhi giyam'el-gâimîn ve nebbihnî an nevmet'il-ğâfilîn ve heb lî curmî fîhi ya ilâh'el-âlemin ve'fu annî ya âfiyen an'il-mucrimîn."

Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden. Rabbim!


- "Allahumme zeyyinnî fîhi bi's-sitri ve'l-ifaf, vesturnî fîhi bi-libas'il-gunûi ve'l-kifaf, vehmilnî fîhi ala'l-adli ve'l-insaf, ve aminnî fîhi min kulli ma ehafu bi-ismetike ya ismet'el-haifin."

Anlamı: Allah’ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan -Rabbim-

 


- Allahumme nebbihnî fîhi li-berakati esharih, ve nevvir fîhi galbî bi-ziyai envarih, ve huz bi-kulli â'zâî ile't-tibai asarih, bi-nûrike ya munevvira gulûb'il-arifîn."

 Anlamı: Allah'ım! Bu günün seherlerinin bereketlerinden yararlanmak için beni uyandır; nurların ışığıyla kalbimi aydınlat ve bütün uzuvlarımı bu günün eserlerinden, bereketlerinden yararlandır; nurun ile, ey ariflerin gönüllerini aydınlatan!


- "Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi'nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar'an-nâzirîn."

 Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi.


- "Allahumme garribnî fîhi ilâ merzâtike ve cennibnî fîhi min sehatike ve negimatike ve veffignî fîhi li-girâeti âyâtike bi-rahmetike ya erhem'er-râhimîn."

 Anlamı: Allah’ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi.


- Allahumme gavvinî fîhi alâ igameti emrik ve ezignî fîhi halâvete zikrik ve evzi'nî fîhi li-edâi şukrik bi-keramik vehfeznî fîhi bi-hifzike ve sitrik, ya ebsar'an-nâzirîn."

Anlamı: Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!


- "Allahumme veffignî fîhi li-muvafeget'il-ebrar ve cennibnî fîhi murafagat'el-eşrar, ve avinî fîhi bi-rahmetike ila dar'il-garari bi-ilahiyyetike ya ilah'el-alemîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde iyi insanlarla arkadaş olmaya beni muvaffak kıl ve kötü insanların arkadaşlığından beni uzaklaştır. Rahmetinle bana ebediyet ve sükûnet yurdu olan -cennette- yer ver; ilahlığın hakkına, ey âlemlerin ilahı!


- Allahummec'al siyamî fîhi bi'ş-şukri ve'l-gabûli alâ ma terzahu ve yerzah'ur-resûl, muhkemeten furûuhu bi'l-usûl, bi-haggi seyyidina Muhammedin ve Âlih'it-tahirîn, ve'l-hamdulillahi rabb'il-alemîn."

Anlamı: Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu kendin ve resulün beğendiği şekilde mükâfatlandırıp kabul buyur ve onun furuunu -iman ve ihlâs olan- usulüyle pekiştir; efendimiz Muhammed ve onun tertemiz Ehlibeyti hakkında -Ey Rabbim!- Ve bütün övgüler âlemlerin rabbi olan Allah'a mahsustur.


İftar Mesajları Takdir senindir, Ya Rabbi! Sen ki imkansızı mümkün kılansın; Darda koyma bizi, dara düştüğümüzde de şükredenlerden eyle bizi.. Dualarınız kabul iftarınız hayrolsun


Ramazan Ayı ile İlgili Ayetler

En Güzel Ramazan Ayı Duaları, Tebrik Mesajları

Ayet, Kur'an-ı Kerim'de yazan, Allah tarafından bizlere gönderilen buyruklardır. Kur'an'da Ramazan ayı şu şekilde ele alınmıştır. Ramazan'ın önemini anlamak istiyorsak, ayetlere ve hadislere bakmamız yeterlidir. Kur'an-ı Kerim'de Ramazan ayı böyle yer alıyor;

- Bunlar, tövbe edenler, ibâdet edenler, hamdedenler, oruç tutanlar, rükû’ ve secde edenler, iyiliği emredip kötülükten alıkoyanlar ve Allah’ın koyduğu sınırları hakkıyla koruyanlardır. Mü’minleri müjdele. (Tevbe Suresi 112)


- Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. (Bakara Suresi 185)


- Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. (Bakara Suresi 184)


- Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Suresi 187)


- Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılındı. (Bakara Suresi 183)


Oruç Sözleri İslаm'ın nurlu yüzü kаlbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun, günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun, Rаmаzаn-ı Şerifleriniz mübarek olsun.


Ramazan Ayı İle İlgili Hadisler

ramazan

Hadis, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in sözleridir. Geçmişten günümüze kadar gelen bu sözleri ilim adamları tarafından derlenmiştir. İşte, Ramazan ayı hadislerde bu şekilde anlatılıyor;

- Oruç tutun. Şüphesiz oruç Cehennem ateşine ve: dünyanın kötü­lük ve musibetlerine karşı kalkandır. (Cami'üs Sağir,4:212 )

- İslam beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah"tan başka ilah olmadığına ve Muhammed"in O"nun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kabe"ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak. (Tirmizi, İman 3, (2612))


- Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz!  (Et-tergib ve'Terhib, 2:83)

- Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar. (Tirmizi, Cihad 3, (1624))


-  Ramazan'da orucunu tutup da Şevval'den de altı gün tutan kimse bütün sene oruç tutmuş gibidir. (Müslim,Sıyam, 203)

- “Ramazan ayı size bir bereket ayı olarak gelmiştir. Allah (c.c) bu ayda rahmetiyle sizi kuşatır, bu ayda rahmet indirir, hataları siler, duaları kabul eder. Allah Teâlâ bu ayda hayır hususundaki yarışlarınıza bakar ve meleklerine karşı sizinle iftihar eder. Allah’a karşı hayır ortaya koyunuz. Çünkü bedbaht kişi, bu ayda Allah’ın rahmetinden mahrum olan kişidir.”


- "Oruç sabrın yarısıdır."(İbn Mâce, Sıyâm 44)

- Oruçlarda riya yoktur. Aziz ve Celil olan Allah buyurdu ki: "O Benim içindir. Onun mükafatını bizzat Beni veririm. (Çünkü) Oruçlu yemesini, içmesini Benim için bırakır." [Buhari/ Ebu Hureyre (r.a.)]


- “Eğer kullar Ramazan ayındaki üstünlükleri bilselerdi, bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi.” Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur. (Müslim, Sıyam 2, (1079))

- Oruçlu bir kimse yalanı ve yalanla iş yapmayı terk etmezse onun yemesini içmesini terk etmesine ALLAH’ın hiçbir ihtiyacı yoktur. [Buhari, Savm, 8.]


- Ramazanda Allah'i zikreden magfiret olunur. Ve o ayda Allah'dan dilekte bulunan kimse de mahrum edilmez. [Ramuz El Hadis / Hz. Cābir (r.a)]

- Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün Ben yanında zikredildiğim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün! (Tirmizi, Daavat 110, (3539))


- Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. (Buhari, Savm, 2)

Oruç Hadisleri "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar."  


En Güzel Ramazan Ayı Tebrik Mesajları

ramazan

Bu mübârek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslüman kardeşlerinize SMS olarak, Twitter, Facebook, Whatsapp gibi sosyal paylaşım ağlarında yollamanız gereken en güzel Ramazan mesajlarını sizler için derledik. İşte, en güzel Hoşgeldin Ramazan ayı mesajları, en anlamlı Ramazan ayı mesajları, bol dualı mesajlar;

- "Başlangıçlar sonucların tecelli yeridir”… Rahmet ile başlayan Ramazan ayının kurtuluş ile tecelli bulmasını temenni eder, selam ve dua ile hayırlı Ramazanlar.

- Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayının da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek, umud dolu yeni bir başlangıca vesile olmasını dilerim ….


- Ramazan ayı sana bir muştu, kalbine teselli, ruhunu karanlık ruhların baskısından kurtarmaya vesile olsun...

- Ramazan ayı; kalbini O'nun yoluna koymaya... Ellerini O'nun dergahına açmaya... Ruhunu doyurmaya... Kalbinin gerçek vuslat bulmasına vesile olsun...


- Bütün Müminlerin Dostça Kardeşe Bereketi hem Sofralarında Hem de Kalplerinde Hissedecekleri Bu Ayda Mutlu Bir Ramazan Ayı geçirmeyi Nasip Etsin Yüce Yaradan.

- Sıcak Çorbalar Koyulsun Tabaklara, Samimi Sohbet Başlasın Sıcak Yuvalarda Bu Ay RAMAZAN AYI Mübarek Olsun Tüm insanlara…


- Gözlerimiz ışık Dolu Kalbimiz iman Dolu Avuçlarımız Dua Dolu Olsun, Ramazan Ayımız Hepimize Mübarek Olsun..

- Mübarek Ramazan ayına has rahmet bereket ve mağrifet ile hemhal olman dileklerimle. Hayırlı ramazanlar.


- Yağmur gibi bereketli ve yağmur taneleri kadar tatlı bereketli Ramazanlar dilerim.

- Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve Ramazanınız mübarek olsun.


- Gün batar usul usul...Kararır Gece... Yeniden doğar her şey...." Her şey bitti" dediğin bir anda Mübarek Ramazan ayinin Gönlünde Huzur kokulu bir Gül kök salmasına vesile olması temennilerimle....

- Ruhlarımız huzur bulsun, sofralarımız anlam dolsun, Ramazan ayımız mübarek olsun. Hayırlı Ramazanlar.


- Ufak sofralarınızda bol ve bereketli iftarlar dilerim, Ramazan Ayınız mübarek olsun.

- Bir kapıya bir kere gidersin, ikincisinde utanırsın ama bir kapı var ki her gün gidersin, gitmelere doyamazsın çünkü bilirsin seni kapısından kovmayacak bir tek “O” vardır. Her gün içini dökersin bir “O” sıkılmaz senden, bir “O” affeder seni, bir “O” yüzüne vurmaz ayıplarını. Seni senden daha iyi bilendir. Rabbim bu mübarek Ramazan ayı hatırına ayıplarımızı örtsün, günahlarımızı affetsin…Amin. Hayırlı Ramazanlar.


- Elleriniz açık, kalbiniz sevgi dolu olsun gözlerinizde iki damla yaş olsun sağanak sağanak yağan rahmet dergâhından bir damla da size nasip olsun. Kardeşliğin en güzeli duadır kardeşler dualarınız kardeşleriniz için olsun… Mübarek Ramazan ayınız hayırlı olsun…

- Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın rabbimizin yüce katına iletilmesine vesile olan bu mübarek Ramazan ayında dualarda buluşmak ümidiyle… Hayırlı Ramazanlar.


- İslam’ın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet, Hz. Muhammed(sav) komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun, Ramazanın mübarek olsun.


- Bembeyaz yağan bir karın, ne yaşanmışsa yaşansın, geçmişin tüm hatalarını örttüğü gibi Ramazan ayinin da senin tüm hatalarını örterek hayırlı yeni bir gelecek umut dolu yeni bir başlangıca vesile olmasını dilerim ....

- Vakt-i Şerif hayrola, şerler def ola, Allah-ü Azümüşşan kulub-ü aşıkanı münevver kıla, tövbelerimiz kabul, ibadet beraatlarımız makbul ola. Dem-i Hz. Mevlana Sırr-ı Şems-i Tebriz-i, Kerem-i İmam Ali, Ya Muhammed Mustafa Nebiyyül ümmi Huu ola. Ramazan-ı Şerifleriniz mübarek ola…


- Ramazan ay’ında bütün müminlerin dualarını, oruçlarını Allah (c.c) kabul etsin. Allah (c.c) bizi bütün kötülüklerden ıslah etsin. Ramazan ayımız mübarek olsun.

- Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı bu mübarek Ramazan ayının sizlere güzellikler getirmesini dilerim.


- Ramazan ayının bereketi sofralarınıza, huzuru kalbinize, imanı dualarınıza yansısın Ramazan ayınız mübarek olsun.

Ramazan Sözleri  Dualarınız kabul Ramazan ayınız mübarek olsun. Gözlerimiz ışık dolsun, gönüllerimiz iman aşkına boğulsun, avuç içlerimiz dua dolu olsun. Bu mübarek ayda bütün dualar kabul, bütün sadakalar makbul, bütün oruçlar kabul olsun. Ramazan ayınız mübarek olsun.

NeOldu.com 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum