Dünyanın En Güzel ve Sıra Dışı 10 Ördeği

Sevimli hayvanlar olarak bildiğimiz ördekler hakkında birçok şey duymuş olmalısınız. Peki ya dünyanın en güzel ve sıra dışı ördekleri olduğunu hiç düşündünüz mü? Bu içeriğimiz de dünyanın en güzel ve sıra dışı ördeklerini listeledik.
Dünyanın En Güzel ve Sıra Dışı 10 Ördeği

Eşi Benzeri Görülmemiş 10 Ördek Türü

Ördekler, çekici görünümleri ve muhteşem özellikleriyle en sevilen hayvan türleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en tanınmış ve en sevimli hayvanları arasında yer alan ördekler, oldukça sosyal yapılarıyla evcil hayata kolaylıkla adapte olabilmektedir. 

Dünyanın dört bir yanında, egzotik güzelliğe sahip çok sayıda ördek türü bulunmaktadır. Bunların arasında kimi nadir görülürken, kimisi farklı renk ve davranışları ile bir adım öne çıkmaktadır. Listemizde daha önce hiç görmediğiniz en sıra dışı 10 ördek türünü sıraladık. Dünyanın farklı noktalarında yaşayan sevimli dostlarımıza birde yakında bakalım! 


10. Dikkuyruk

Nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan Dikkuyruk; küçük bedeni, kalın mavi gagası ve sert kuyruğu ile dikkat çekmektedir. Genellikle derin sulak alanlarda yaşayan tür, doğal yaşam alanlarının bozulması ve avcılık tehdidinden dolayı popülasyonunu kaybetmenin eşiğine gelmiştir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


9. Gözlüklü Pufla

Gözlüklü Pufla, Akaska ve Sibirya kıyılarında bulunan güzel bir deniz ördeğidir. Soyu tükenmekte olan hayvanlar arasında yer alan tür, 1970 ile 1993 yılları arasında üreme popülasyonunda %96 azalma göstermiştir. Düşüşün nedeni iklim değişiklikleri ve Arktik Okyanusu'ndaki petrol ve gaz sızıntıları olduğu düşünülmektedir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


8. Kara Başlı Dikkuyruk

Kara Başlı Dikkuyruk, soyu tükenmekte olan hayvanlar arasında yer almaktadır. Genellikle Kuzey Amerika'da görülen tür, parlak mavi gagası ve kestane rengi gövdesiyle dikkat çekmektedir. Kış aylarında tamamen griye dönen Kara Başlı Dikkuyruk, göllerde yaşamını sürdürmektedir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


7. Mandarin Ördeği

Mandarin ördeği dünyanın en güzel ördeklerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. İlk olarak Doğu Asya'da tanıtılan tür, sonrasında Rusya, Kore, İrlanda ve İngiltere'de ortaya çıkmıştır. Son derece egzotik görünüme sahip bu hayvanlar, Asya genelinde sevgi ve evliliğin sembolü olarak bilinmektedir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


6. Sörfçü Kara Ördek

Sörfçü Kara ördeği, Kuzey Amerika'ya özgü büyük bir deniz ördeğidir. Kış aylarında Pasifik ve Atlanta kıyılarında yaşayan tür, üreme sürecini Kuzey Kanada ve Alaska'da geçirmektedir. Kadifemsi siyah tüyleri, boynunda yer alan beyaz lekeleri ve renkli gagası ile dikkat çeken Sörfçü Kara Ördek, limanlarda ve koylarda yaşamaktadır.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


5. Telkuyruk

Telkuyruk, orta büyüklüğe sahip bedeni ve ince uzun kuruk tüyüyle eşsiz bir tür olarak kabul edilmektedir. Türün en ilginç özelliği ise erkeklerde tüy renklerinin mevsimlere göre farklılık göstermesidir. Başarılı bir dalgıç olma yeteneğine sahip Telkuyruk, 200 feet derinliğe kadar yüzebilen ender ördeklerdendir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


4. Kral Ördek

Kral Ördek, Kuzey Yarımküre'de yaşayan en büyük deniz ördeği olarak bilinmektedir. Tür adını, kral tacını andıran kendine özgü sarı topuzundan almaktadır. Genellikle Alaska, Kanada, Rusya, Svalbard ve Grönland sahillerinde görülen tür, soğuk hava şartlarına oldukça dayanıklıdır.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


3. Başlıklı Ördek

Başlıklı ördek, kafasının üstünde bulunan siyah-beyaz olağanüstü ibiğiyle dikkat çekmektedir. Yalnızca Kuzey Amerika'da yaşayan tür, sarı gözleri ve siyah çizgili beyaz göğüsleri ile tanınmaktadır. Küçük dalış ördekleri arasında yer alan Başlıklı ördek, yaz aylarında dere, nehir ve göl kenarlarında, kışın ise ormanlık göllerde, bataklıklarda ve haliçlerde yaşamaktadır.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


2. Komp Ördeği

"Tarak Ördeği" olarak da bilinen Komp Ördeği, gagasında bulunan siyah topuzu ile eşsiz bir türdür. Genellikle Madagaskar, Güney Asya ve Afrika'da görülen bu tür, tropikal sularda yaşamaktadır. Dünyanın en büyük su kuşu türleri arasında yer alan Komp Ördeği, beyaz yanakları ve çilli suratı ile dikkat çekmektedir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri


1. Sütlabi

Sütlabi, siyah ve beyaz tüyleriyle dünyanın en güzel ördekleri listemizde birinci sırada yer alıyor. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da bulunan diğer ördek türlerinin birleşiminden meydana gelen Sütlabi, muazzam görünüme sahip küçük ördeklerdendir. Erkek cinsleri, sırt ve göğüs bölgesinde çarpıcı siyah şeritler bulunan beyaz bir gövdeye sahiptir. Dişiler ise kestane kafası, beyaz boyun rengi ve koyu kahve gözleri ile dikkat çekmektedir. Sayıca oldukça az olan Sütlabi, nesli tükenmekte olan hayvanlar arasında gösterilmektedir.

Dünyanın En Güzel Ördekleri

Önerilen İçerik; Kuzey Işıkları Hakkında 20 İlginç Bilgi

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum