Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen İlk 10 Üniversitesi

Ülkemizde son 5 yılda üniversite sayıları hatrı sayılır bir şekilde artsa da her yıl genellikle belli başlı üniversiteler tercih ediliyor. Bu içeriğimizde yeni üniversiteli olacaklar için Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerini derledik.
Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen İlk 10 Üniversitesi

Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen İlk 10 Üniversitesi

Üniversiteye giriş sınavları açıklandığında tüm öğrencileri saran doğru üniversite hangisi telaşı, hayatlarında elbetteki en kritik cevaplardan birisi konumundadır. Ülkemizde son 5 yılda sadece İstanbul'da bile üniversite sayıları hatrı sayılır bir şekilde artsa da her yıl genellikle belli başlı üniversiteler tercih ediliyor. Çünkü ülkemizdeki bazı üniversitelerin marka değeri yüksek ve bu üniversitelerden mezun olan gençler iş bulma konusunda diğer üniversitelerde eğitimini tamamlamış öğrencilere göre daha az sıkıntı yaşıyor. Peki, ülkemizde üniversite okumak isteyen öğrenciler için en çok tercih edilen üniversiteler hangileri? Bu içeriğimizde tercih yapacak taze üniversiteliler için Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 10 üniversitesini derliyoruz. İşte en çok tercih edilen üniversiteler!

1. İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi 2006 yılından bu yana dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer almaktadır. Bir devlet üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nin ana yerleşkesi Fatih İlçesi’nde bulunmaktadır. Bu üniversitenin en gözde üniversitelerden birisi olmasının sebebi köklü bir geçmişe sahip olmasıdır. 1453 yılında kurulmaya başlayan üniversite öğrenim hayatına 18 Kasım 1933 yılında ilk ve tek üniversite olarak başlamıştır. Günümüzde hala birçok fakültesi ile diğer üniversitelere oranla daha prestijli anılmaya devam ediyor. 

istanbul-universitesi-001.jpg


2. Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi, Türkiye’nin en önde gelen üniversitelerindendir. Adını resmi olarak 20 Temmuz 1982 yılında alan üniversite, bünyesinde 16 fakülte, 11 enstitü, 5 yüksekokul ve 4 meslek yüksekokulu bulundurmaktadır. Sağlam eğitimi ve avantajlarıyla anılan Marmara Üniversitesi şimdilerde hala öğrencilerin tercih etmek için çok fazla sebebinin olduğu üniversiteler arasındadır. 

marmara-universitesi.jpg


3Ankara Üniversitesi

Başkent Ankara'da 1946 yılında kurulan Ankara Üniversitesi, Üniversite Kanunuyla birlikte kurulan ilk devlet üniversitesi olma ünvanına sahiptir. 2006 yılında Avrupa Üniversite Birliği’nin incelemesinden ve 2011 yılında izlenmesinden tam not alan Ankara Üniversitesi, başarılı gençler tarafından Türkiye’nin en çok tercih edilen 3. üniversitesidir. 

ankara-universitesi.jpg


4. Dokuz Eylül Üniversitesi

20 Temmuz 1982`de İzmir'de kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi, 10 Enstitü, 17 Fakülte, 3 Yüksekokul, 1 Konservatuar, 6 Meslek Yüksekokulu, 1 Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve 60 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversiteye başlayacak öğrenciler için bir cazibe merkezi! Huzur içinde eğitimin tadını çıkartmak isteyen öğrenciler eğitim kalitesi ve İzmir gibi bir şehirde üniversite okumak fikri ile hala bu üniversiteyi tercih ediyor.

dokuz-eylul-universitesi.jpg


5. Ege Üniversitesi

20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla İzmir'de kurulmuş olan Ege Üniversitesi, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak eğitime başlamıştır. Ege bölgesinde kurulan ilk üniversite olma ünvanıyla bu bölgedeki köklü geçmişi, günümüzde hala öğrenciler için tercih edilesiliğini artırıyor. 

ege-universitesi-002.jpg


6. Gazi Üniversitesi

Ankara'da bulunan diğer bir devlet üniversitesi de 1926 yılında kurulan Gazi Üniversitesi’dir. Avrupa Üniversiteler Birliği üyesi Gazi Üniversitesi, 11 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 35 araştırma ve uygulama merkezi ile eğitim faaliyetlerine devam etmektedir. Ankara’da üniversite okumak isteyen öğrenciler için başarı açısından gayet iyi bir alternatif olarak hala en çok tercih edilen üniversiteler arasında bulunuyor. 

gazi-universitesi.jpg


7. Hacettepe Üniversitesi

8 Temmuz 1967 tarihinde Ankara'da kurulmuş bir diğer devlet üniversitesi ise başarılarıyla adından sıkça bahsettiren Türkiye’nin en prestijli devlet üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi’dir. Sağlık alanında kendini ispatlamış olan üniversite ilk olarak 1957 yılında Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve Hastanesi olarak çalışmaya başlamış ve 1958 yılında da eğitim, öğretim, araştırma çalışmalarına ve kamu hizmetine geçmiştir. Şimdilerde ise başarılı öğrencilerin hedefi olan bir çizgide eğitim vermeye devam ediyor. 

hacettepe-universitesi-001.jpg


8. İstanbul Teknik Üniversitesi

Mühendishane-i Bahrî-i Hümâyûn adıyla 1773 yılında mühendislik eğitimi vermek üzere kurulmuş olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), dünyanın en eski teknik üniversitelerinden biridir. Çağın gereklerine göre sürekli gelişimi ilke edinen anlayışı, yenilikçi bakış açısı ve uluslararası ilişkilerini her zaman güçlü tutan yapısıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, sadece adıyla bile öğrencilerine pozitif bir profil sağlamayı başarıyor. 

istanbul-teknik-universitesi.jpg


9. Yıldız Teknik Üniversitesi

1911 yılında, Vilayet Nafia İdarelerinin Fen Memuru (eski adıyla kondüktör) ihtiyacını karşılamak amacıyla, Kondüktör Mektebi Alisi adı altında kurulmuştur. 1982'de Yıldız Üniversitesi, 1992 Yıldız Teknik Üniversitesi olmuştur. Özellikle mühendislik alanındaki teknik eğitimiyle öne çıkan Yıldız Teknik Üniversitesi, başarılı öğrencilerin hayallerini süslemeye devam ediyor. 

yildiz-teknik-universitesi.jpg


10. Akdeniz Üniversitesi

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz bölgesindeki yükseköğretim kurumlarını da kapsayacak şekilde Antalya’da kurulmuştur. Türkiye'de yer alan en iyi 7. devlet üniversitesi ünvanıyla pek çok öğrencinin tercih ettiği bir üniversitedir. 

akdeniz-universitesi.jpg

Önerilen İçerik; Türkiye’nin En İyi ve En Başarılı 10 Üniversitesi

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.