En Çok Okunan Kitaplar

Bugüne kadar en çok okunan kitaplar hangileri? En çok okunan yerli yabancı kitaplar neler? İşte, yerli ve yabancı en çok okunan kitap listesi…
En Çok Okunan Kitaplar

Yayınlandığı günden beri en çok okunan kitaplar neler? En çok okunan yerli yabancı kitaplar hangileri? İşte neoldu.com olarak kitap satış noktalarının hazırladığı listeleri derleyerek oluşturduğumuz en çok okunan kitaplar listesi şöyle:

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

en-cok-okunan-kitaplar13.jpg

Sabahattin Ali’nin en etkileyici eserinden biri olarak Türk Edebiyatına kazandırdığı Kürk Mantolu Madonna, Türkiye’de en çok okunan ve en çok sevilen kitaptır diyebiliriz. Kürk Mantolu Madonna’da Raif Efendi’nin yaşadığı aşk, içe dönük yolculuk tadında anlatılırken diğer yandan karakterlerle ilgili olarak da psikolojik tahliller ve betimlemeler okuyucuya sunulmuştur.


Soğuk Kahve - Ahmet Batman

en-cok-okunan-kitaplar-1.jpg

Soğuk Kahve, Ahmet Batman'ın ilk yazdığı eserdir. Soğuk Kahve kitabında, bir adamın sevgilisi için yazdığı aşk sözleri yer almaktadır. Tamamen edebi kaygılardan uzak olarak kaleme alınan kitapta, bazen özlem, bazen de sitem içeren sözler vardır.


Olasılıksız - Adam Fawer

en-cok-okunan-kitaplar-21.jpg

İnsanoğlunun hep merak ettiği bir soru vardır; “İnsan beyin kapasitesinin ne kadarını kullanabilir?” Adam Fawer tarafından kaleme alınan Olasılıksız, toplamda 18 dile çevrilmiş ve en iyi roman ödülü dahil olmak üzere birçok ödül almıştır. Bu kitap hiç kendimize pay biçmememizi her şeyin bir açıklamasının olduğunu gösterir.


Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini

en-cok-okunan-kitaplar-2.jpg

Khaled Hosseini'nin dostluk üzerine kaleme aldığı oldukça fazla duygusal öğeler içeren Uçurtma Avcısı, Afganistan'da yaşanan savaş ve göç zamanlarında geçmektedir. Kitapta annesini kaybeden ve babası tarafından hiçbir şekilde sevilmeyen Emir'in hikayesi anlatılmaktadır.


Cehennem - Dan Brown

en-cok-okunan-kitaplar-77.jpg

Dante'nin Cehennem kitabından etkilenerek kaleme aldığı gerilim polisiye romanda tarih, bilim ve edebiyat ince detaylarıyla tasvir ediliyor. İstanbul'un da önemli yer tuttuğu macera dolu, bırakmadan okumak isteyeceğiniz bir roman.


Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini

en-cok-okunan-kitaplar-3-(2).jpg

Bin Muhteşem Güneş adlı kitap, Afganistan'ta rastlantı şekilde karşılaşan iki kadının dostluğu anlatılır. Bu iki kadının çektiği zorluklar, savaşın getirdiği çaresizlikler, ayrılıklar ve beraberinde getirdiği acılar okuyucuya sunulmuştur.


Aşk - Elif Şafak

en-cok-okunan-kitaplar-4.jpg

Eserleri 30'dan fazla dile çevrilen dünyaca ünlü Türk yazar Elif Şafak'ın tasavvuf felsefesinden yola çıkarak kaleme aldığı aşk romanıdır. Eser, Ella Rubinntain adında olgun bir ev kadınının okuduğu bir tasavvuf kitabından sonra yaşamında gerçekleşen değişimlerini ele alıyor.


Serenad - Zülfü Livaneli

en-cok-okunan-kitaplar-5.jpg

Serenad kitabı, İkinci Dünya Savaşı'nın devam ettiği günlerde Yahudi soykırımından kurtulmaya çalışan çiftin hikayesini okuyucuya sunar. Zülfü Livaneli, Serenad kitabında 60 yıllık bir aşk hikayesini anlatırken, diğer yandan da toplumsal ve tarihsel olaylara değinmektedir.


Açlık Oyunları Serisi - Suzanne Collins

en-cok-okunan-kitaplar-6.jpg

Son dönemim yükselen yazarlarından Suzanne Collins'in kaleme aldığı Açlık Oyunları serisi etkileyici ve akıcı kurgusuyla, okuyucuyu derinden etkiliyor. Kitap , uzak ve belli olmayan bir gelecekte Kuzey Amerika’da kıyamet sonrasında kurulmuş Panem’de yaşayan 16 yaşındaki Katniss Everdeen’nın ağzından anlatılmaktadır.


Empati - Adam Fawer

en-cok-okunan-kitaplar-9.jpg

Empati, dünyanın en çok satan kitaplarından biri olan Olasılıksız’ın yazarı Adam Fawer'ın ikinci kitabıdır. İnsanoğlunun empati duygusundan yola çıkılarak kaleme alınmış olan kitap, merak uyandırıcı ve sürükleyici kurgusu ile oldukça popülerdir.


Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck

en-cok-okunan-kitaplar-7.jpg

John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar kitabında aklı başında ve zeki bir adam olan George ile güçlü kuvvetli ama akli dengesi bozuk arkadaşı Lennie'nin para kazanmak için tarım işçiliği yapmak üzere mevsimlik olarak çalışmaya başladıkları çiftlikte geçen hikayeleri anlatılmaktadır.


Senden Önce Ben - Jojo Moyes

en-cok-okunan-kitaplar-15.jpg

Yaşadığı bir kazadan sonra kitabın ana karakteri olan Will Traynor’ın hayatı bir anda değişir. Kazadan sonra ailesi, Will’e bakması için ekonomik sıkıntıları olan Lou adında bir bakıcı tutarlar. Kitap, Will’in hayattan vazgeçme isteği ile Lou’nun hayata umutla bağlanmasını ve aralarında oluşan duygusal bağı anlatıyor.


Sabah Uykum - Ahmet Batman

en-cok-okunan-kitaplar-3.jpg

Soğuk Kahve kitabıyla adını duyuran Ahmet Batman'ın ikinci kitabıdır. Sabah Uykum kitabında da aşk üzerine yazılmış kısa sözler ve denemeler yer alır.


Kardeşimin Hikayesi - Zülfü Livaneli

en-cok-okunan-kitaplar-55.jpg

Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından Zülfü Livaneli’nin bir diğer etkileyici romanı Kardeşimin Hikayesi kitabında,  Ahmet Arslan, köpeğiyle birlikte sessiz ve sakin bir hayat sürerken katıldığı bir davet sırasında bir kadının öldürülmesiyle, sıradan olan hayatı bir anda değişir. Olayı araştırmaya gelen gazeteciye, kendisinin ve kardeşinin hayatını anlatmaya başlar.


Dönüşüm - Franz Kafka

en-cok-okunan-kitaplar-11.jpg

Franz Kafka'nın 1915'te yayımlanan kitabı Dönüşüm, bir sabah uyandığında kendisini böceğe dönüşmüş olarak bulan Gregor Samsa'nın trajik hikayesini anlatan kısa ama anlam yüklü öykü kitabıdır.


Od - İskender Pala

en-cok-okunan-kitaplar-181.jpg

İskender Pala'nın çok satan tarihi romanı Od, şair Yunus Emre'nin hayatından bir kesiti ele alıyor. Kitap, birbirlerinden ayrı düşen Yunus Emre ile oğlu İsmail'in tekrar kavuşma çabaları üzerinden ilerliyor.


İnce Memed - Yaşar Kemal

ince-mehmed.jpg

Usta yazar Yaşar Kemal'in "destansı" romanı İnce Memed muazzam Türkçesi ve insanda isyan ve coşku duyguları uyandıran hikâyesi ile her an okurun zihninde çok özel bir yere sahiptir.


Kuyucaklı Yusuf - Sabahattin Ali

1844941.jpg

Ailesinin öldürülmesinden sonra yanında yaşamaya başladığı ailenin tek kızı Muazzez'le aşk yaşamaya başlayan Kuyucaklı Yusuf'un hikayesi anlatılmaktadır.


Simyacı - Paulo Coelho

en-cok-okunan-kitaplar-12.jpg

Paulo Coelho'nun kaleme almış olduğu, kişisel gelişim kitabı da diyebileceğimiz Simyacı romanı, dünyanın en çok satan kitaplarından biridir. Çoban Santiago'nun hayatını anlatan kitap, hayata dair felsefi mesajlar da içeriyor.


Beyoğlu Rapsodisi - Ahmet Ümit

en-cok-okunan-kitaplar-19.jpg

Romanın konusu, İstanbul'un ünlü ilçelerinden biri olan Beyoğlu'nda geçmektedir. İçinde çeşitli kültürler barındıran, çok renkli ve çok sesli bir topluluğa ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda yaşayan, birbirinden oldukça farklı kişilik özelliklerine sahip üç yakın arkadaşın hikayesini okuyacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.